Şimdi Ara

gayet basit bir led yakma sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a. elimde 5 adet beyaz led var. 3 volta kadar direniyor. bu ledleri herhangi bir bağlama tekniğiyle (seri-paralel) 3.7 voltluk telefon bataryasına bağlayacağım. bir de açma kapama anahtarı var. ilk sorum nasıl bağlasam? ikincisi ne kadar direnç kullansam? ledlerin olabildiğince güçlü yanması gerekiyor. bir de her seferinde en az yarım saat yanacak. yardımcı olursanız memnun olurum. şimdiden teşekkürler.
     gayet basit bir led yakma sorusu gayet basit bir led yakma sorusu gayet basit bir led yakma sorusu

• quote:

Orijinalden alıntı: mandakulağı

s.a. elimde 5 adet beyaz led var. 3 volta kadar direniyor. bu ledleri herhangi bir bağlama tekniğiyle (seri-paralel) 3.7 voltluk telefon bataryasına bağlayacağım. bir de açma kapama anahtarı var. ilk sorum nasıl bağlasam? ikincisi ne kadar direnç kullansam? ledlerin olabildiğince güçlü yanması gerekiyor. bir de her seferinde en az yarım saat yanacak. yardımcı olursanız memnun olurum. şimdiden teşekkürler.
     gayet basit bir led yakma sorusu gayet basit bir led yakma sorusu gayet basit bir led yakma sorusu

Resimdeki gibi bağlaya bilirsin her led'e seri 36ohm direnç ve 5 adet bu şekilde hazırlanmış Led-direnç grubunu paralel bağlayarak kullanabilirsin.

• boşyok B kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim yardımınız için. şemayı slayer_ank sayesinde gördüm. sağolun.
  • slayer_ank kullanıcısına yanıt
    size de teşekkür ederim ancak direçlerden birimizinki yanlış. acaba ben mi yanlış hesapladım?
  • led'lerin üstündeki voltajı 3.3V olarak alabilirsin.buda demek oluyorki paralel bağlama olacak.parlaklık ayarını ise ledlerin ardına bağlayacağın dirençlerin büyüklüğünü değiştirerek ayarlayabilirsin
  • quote:

size de teşekkür ederim ancak direçlerden birimizinki yanlış. acaba ben mi yanlış hesapladım?

Senin kullandığın sistemde tek bir direnç paralel led grubuna bağlı dikkat ettiysen. Burada ise hep lede 1 adet direnç bağlı. Yani dirençler orada paralel bağlı. 36ohm Rtoplam= 36x36x36x36x36/36+36+36+36+36 diye hesaplarsan yaklaşık olarak gene 3-6 ohm arası bir değer elde edeceksin. Bu durumda tek bir tane 3-6ohm arası direnç bağlaman bile yeterli gelir. Yani iki sistemde de pek bir sıkıntı yok. Programın algoritmasına göre gene farklılıklar göstere bilir.
    Ben burayı kullanıyorum hesaplarken ve şuana kadar pek bir sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: slayer_ank

quote:

s.a. elimde 5 adet beyaz led var. 3 volta kadar direniyor. bu ledleri herhangi bir bağlama tekniğiyle (seri-paralel) 3.7 voltluk telefon bataryasına bağlayacağım. bir de açma kapama anahtarı var. ilk sorum nasıl bağlasam? ikincisi ne kadar direnç kullansam? ledlerin olabildiğince güçlü yanması gerekiyor. bir de her seferinde en az yarım saat yanacak. yardımcı olursanız memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

Resimdeki gibi bağlaya bilirsin her led'e seri 36ohm direnç ve 5 adet bu şekilde hazırlanmış Led-direnç grubunu paralel bağlayarak kullanabilirsin.

Merhaba normalde dirençler ledin + bacağına takılmıyormu ? yoksa fark etmezmi + , - merak ettim şimdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockinn2009

quote:

Orijinalden alıntı: slayer_ank

quote:

Merhaba normalde dirençler ledin + bacağına takılmıyormu ? yoksa fark etmezmi + , - merak ettim şimdi

Fark etmez dostum. Akımın yönü +'dan -'ye doğru olduğundan oradaki direnç akımı gene sınırlayacaktır.

• faruk_ultras F kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın cevaplayamadım. teşekkürler.
  • slayer_ank kullanıcısına yanıt
    sizde kusura bakmayın cevap varemedim. evet fark ettim ama sonradan :) eğer direnç sayısı o kadar fark etmiyorsa bir tane kullanayım. bulunduğum şehir pahalı bir yer. dirençlerin fiyatını sormadım ama pahalı olduğundan eminim. 3 ohm luk tek direnç işimi görecektir yanılmıyorsam. çünkü parlak olması gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.