Şimdi Ara

Garsonluğa Başladım Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Beyler Hayatımdaki İlk İş Hayatına Atıldığım Söylenebilir İlk Kez Çalışıcam Hayatımın Önceki Bölümünde Tatillerde Vs Full Yatıştı. Para İhtiyacından Dolayı Başladığım Bir İş Değil Sadece Kendimi Yorup Vakit Geçirme Amaçlı Girdiğim İş Fakat Hiçbir Bilgim Yok Gittiğimde Zaten Başlıca Şeyleri Öğreteceklerini Düşünüyorum Sizden de Daha Önceden Garsonluk Yapmış Olanlardan İnce Tavsiyelerini Bekliyorum. Bayağı Yoğun Bir Kafedeyim Bu Arada,Lokanta Değil

• Yapay Zekanın Yanıtı

Garsonluk Yapacaklara Tavsiyeler

Garsonluk, hem zorlu hem de ödüllendirici bir meslektir. İster yeni başlıyor olun ister sektöre dönüyor olun, garsonluk yapacaklara faydalı birkaç tavsiye:

• Mükemmel Müşteri Hizmetleri Sunun: Müşterilerinize güler yüzlü, nazik ve yardımsever olun. İhtiyaçlarını tahmin etmeye çalışın ve mümkün olan en iyi deneyimi sunun.
    • Menüyü İyice Öğrenin: Menüyü önlü arkanızla bilin. Yemeklerin malzemeleri, alerjenler ve porsiyon boyutları hakkında bilgi sahibi olun, böylece müşterilerin sorularını güvenle yanıtlayabilirsiniz.
    • Siparişleri Verimli Bir Şekilde Alın ve İletin: Siparişleri doğru ve eksiksiz bir şekilde alın ve mutfağa iletin. Masa numaralarını, özel istekleri ve değişiklikleri not edin.
    • Siparişleri Hızlı ve Doğru Bir Şekilde Servis Edin: Siparişleri zamanında ve doğru masalara servis edin. Yemekler sıcak servis edilmeli ve içecekler taze olmalıdır.
    • Masanızı Etkin Bir Şekilde Yönetin: Masanızı düzenli olarak kontrol edin, su ikmal edin, kirli bulaşıkları toplayın ve müşterilerin ihtiyaçları olup olmadığını sorun.
    • Takım Çalışması Yapın: Garsonlar genellikle bir ekiple çalışır. Yardım istemekten çekinmeyin ve diğer garsonlarla iletişim kurun.
    • İpuçlarını Yönetin: İpuçları, garsonlukta önemli bir gelir kaynağıdır. İpuçlarını müşterilerden profesyonel bir şekilde alın ve diğer garsonlarla adil bir şekilde bölüştürün.
    • Şikayetlerle Uygun Şekilde İlgilenin: Herhangi bir şikayet olursa, sakin olun ve durumu çözmek için çaba gösterin. Müşterilere empati gösterin ve çözüm odaklı olun.
    • Sürekli Gelişin: Garsonluk, sürekli öğrenme gerektiren bir meslektir. Menüler, servis teknikleri ve müşteri hizmetleri becerileri hakkında bilgi sahibi olmak için eğitim alın.
    • Pozitif Bir Tutum Sergileyin: Garsonluk, stresli olabilir, ancak olumlu bir tutum sürdürmek önemlidir. Müşteriler, kendilerini iyi hisseden ve işlerini seven garsonları takdir ederler.

Bu tavsiyelere uymak, garsonluk yapacaklara sektörde başarılı olmaları için gereken bilgi ve becerileri kazandıracaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Daha önce çalışmamışsan,tecrübesizsen seni direk garson yapmazlar. Önce abiyere çekerler seni. (runner) Orda bardan çıkan ürünleri (çay,latte,türk kahvesi,bitki çayları vs) ve mutfak ürünlerini çekersin. Alır masaya götürür bırakırsın. Garsonun işi müşteriden sipariş almak,müşteri kalktıktan sonra masayı vs toplamaktır. Garson masadan aldığı boşları bi yere toplar,o boş tepsisini alıp bulaşıkçıya götürmek de senin işindir. Garsonun bi altı oluyorsun sen yani. Tek işin sipariş götürmek. Bana kalırsa cafede en çok yorulan personeller abiyerler. Bütün gün durmadan ordan oraya koşuyorsun.

Kendimi yorup vakit geçirme amaçlı giriyorum diyorsun ve ben sana max 1 hafta veriyorum. 1 hafta dayanamadan bırakırsın.

• Hocam kendin ol en basta. Kimseye de ezdirme kendini. Tepsi tasımayı falan biliyor musun
  • Kendini ezdir dostum bırak ezsinler seni zenginlere yalakalık yap git ayaklarını yala felan fakir adamların çaylarına tükür fazla kalmasınlar masa işgal etmesinler zenginler gelip bir kek parçasına 15 20 tl bayılsınlar sonra tam yemesinler yarısı çöpe gidecegine sen ye karnını bedavaya doyurmus olursun.
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Aynen Dediğiniz Şey Hocam Sadece Sipariş Götürücem Şef Alıyor Siparişleri Falan. Bakalım Ben 1 Ay Hedeflemiştim Ama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -RAUL kullanıcısına yanıt
    Hocam İnanırmısınız Bilmiyordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene boyunca günde 12 saat çalıştım en nefret ettiğim meslek

Tavsiyem; kekolar felan gelince lakait olma, pek muhattap olma, işine bak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende gayrimenkul danismanligi(emlakÇI) ofisinde staj yapiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.