Herkese merhaba ,benim garip bir problemim var. Bilgisayarı çalıştırıyorum , monitör asus olduğu için asus logosunu görüyorum ama gördükten bir saniye sonra siyah ekran geliyor ve hoş geldiniz yazısına kadar düzelmiyor. zaten sonrasında bir sıkıntı yok. bios ada girebiliyorum ama bilgisayara format atmak istediğim zaman siyah ekran olduğundan devam etmek için herhangibi bir tuşa basın yazısı görünmüyor çünkü monitör kapalı gibi sanki ancak tahmini tuşa basıp format atabiliyorum ayrıca windows 7 başlatılıyor logosuda görünmüyor uzun lafın kısası bu problemi nasıl düzeltebilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
BIOS'u sıfırlamayı dener misiniz? BIOS altından yapamazsanız ya da aynı sonucu alırsanız, BIOS pilini çıkarıp 5sn bekledikten sonra tekrar takarak sıfırlayabilirsiniz. Bu işlemler de fayda etmezse BIOS'unuzu güncellemeyi deneyin. (Zaten güncelse bir önceki sürümünü de deneyebilirsiniz)
quote:
Orijinalden alıntı: flashabu
BIOS'u sıfırlamayı dener misiniz? BIOS altından yapamazsanız ya da aynı sonucu alırsanız, BIOS pilini çıkarıp 5sn bekledikten sonra tekrar takarak sıfırlayabilirsiniz. Bu işlemler de fayda etmezse BIOS'unuzu güncellemeyi deneyin. (Zaten güncelse bir önceki sürümünü de deneyebilirsiniz)
önce bios un nasıl sıfırlıyacağımı öğrenmem gerekiyor ardından önerinizi derim.
bykitaro88B
kullanıcısına yanıt
BIOS'un ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bilgisayar açılırken siyah ekranda F2/F11/Del gibi tuşlara bastığınızda çıkan o genellikle mavi olan ekran? Ona BIOS deniyor ve BIOS'a girip reset atmayı deneyebilirsiniz. Olmazsa pili çıkarıp takarak da reset atabilirsiniz. Milyonlarca videolu resimli resimsiz anlatımını bu forumda ya da başka forumlarda bulabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: flashabu
BIOS'un ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bilgisayar açılırken siyah ekranda F2/F11/Del gibi tuşlara bastığınızda çıkan o genellikle mavi olan ekran? Ona BIOS deniyor ve BIOS'a girip reset atmayı deneyebilirsiniz. Olmazsa pili çıkarıp takarak da reset atabilirsiniz. Milyonlarca videolu resimli resimsiz anlatımını bu forumda ya da başka forumlarda bulabilirsiniz.
Evet BIOS'un ne olduğunu biliyorum sadece daha önce sıfırlamadığım için bir bilgim yoktu. Fakat sayenizde öğrenmiş oldum teşekkür ederim . Yalnız sormak istediğim birşey var bios a herhangibir müdahelenin riski varmıdır sonuçta bios konusunda çok bilgili değilim, pili çıkartıp taktığımda bir sorun teşkil edermi ?