Şimdi Ara

Garantisi bitmiş ürüne yeni fatura kesitirilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar örneğin 2 sene önce bir kahve makinası aldınız garantisi bitti ve bozuldu. Tekrar garantiye göndermek için tanıdık bir beyaz eşya satıcısına fatura kestirip garantiye gönderilebilir mi ?

Usülsüzlük veya kanuna ters olmasından bahsetmiyorum. Sadece yapılabilir mi ? Merağım budur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Üretici firima onu kontrol eder. Seri numarasından inceler. Evrakta usulsüzlük ve sahteciliğe girer.

Outlet ürünse durum değişebilir.

• Usta zibilyontane ürün mevcut. Hani bilgisayar telefon gibi elektronik ürün olsa neyse. Ama ufak kahve makinasını hangi satıcı firmanın aldığını nereden bilebilir ki seri no takip edeceklerini sanmıyorum. Genelde teknik servis ürün geldiğinde faturaya bakıp direkt işleme başlıyor diye biliyorum.

Bazen milyoncularda da satılıyor bunlar adamlar adam gibi fatura bile kesmiyor fiş veriyor.

Genelde kahve makinalarının barkod numarası kutularının üzerinde oluyor. Kutusu 2 senede kaybolur zaten. Ben kaç kez ürünü çikolata kusutunda gönderdim garantiye. Cihazın üzerinde ne seri no, nede üretim tarihi okunmuyordu. Ürün gitti yapıp gönderdiler mesela.

• LAV-25 kullanıcısına yanıt
    Çin üretimi dandik bir şeyse olabilir fakat fakir gibi bir markaysa genelde dış etiketin yırtılması ihtimaline karşı üretici genelde iç aksama metal bir plaka üzerine yazabiliyor seri numarasını.

• Doğrudur dayı. Daha hiç denemedim bu olayı. Geçen sinbo çaycı bozuldu sağlam çaycı baya gitti. Şeytan bir aklıma girdi dedim acaba olur mu 😃. Çaycının üzerinde ki bilgi etiketi sticker şeklinde altında. 2 ay sonra yok oldu zaten rutubetten. Aynısından yenisini aldım. Devam ediyorum.

Şeytana uymayız inş. 😃

• Garanti süresi dolmuş bir ürünü tekrar garanti kapsamına sokmak amacıyla, ürünün satın alınmamış gibi gösterilip tanıdık bir satıcı üzerinden yeni bir fatura kesilerek servise gönderilmesi teknik olarak yapılabilir gibi görünse de, bu işlem üretici veya ithalatçı firma tarafından ürünün seri numarası, üretim tarihi ve iç sistem kayıtları üzerinden kolayca tespit edilebilir; çünkü üreticiler ürünlerin üretim partileri ve satış tarihlerini genellikle kayıt altına alır. Ayrıca, garanti taleplerinde yalnızca fatura değil, ürünün üretim tarihi veya daha önce garanti kapsamında işlem görüp görmediği gibi bilgiler de dikkate alınır. Bu nedenle, usulsüzlükten bağımsız olarak, fatura yenilense bile garanti kapsamına alınma ihtimali düşük ve teknik servislerin çoğu bu tür durumları fark ederek garanti dışı işlem uygular.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.