Şimdi Ara

garanti bankası bireysel emeklilik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler bugünden itibaren başladığım 100 lira yatırmakta olduğum hesap ve benden 90 lira kesilmiş bulunmakta ve gerçekten pişman oldum benden 90 lira aldıkları için, kullanan varsa bir kaç sorum olacak. Her ay 100 lira yatırmam gerekiyormuş bu hesaba ve yüzde 25 devlet katkıda bulunuyormuş yani 100 lira yatırsam 125 tl olacak ay sonunda, peki diğer ayda yine 100 lira yatırdığımda hesabımda 225 tl para olacak bu paraya mı yüzde 25 katkı gelecek yoksa 100 liraya mı ? yani demek istediğim her ay 100 tl yatıracağım için 25 tl mi gelecek sürekli ? birde şu var üniversitede okuyorum 1.bölümdeyim açıkçası üniversite sonunda yada ileride ev alırken araba vs. bu paradan çekmem gerekirse bana giren çıkan ne olacak ? biraz hesapladım ufak bir miktar karda olacak her sefer tabi şu 90 lira açığını kapatmaz isem.. Dediğim gibi kullan varsa yorumlarını bekliyorum ve sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum, iyi forumlar...

• Beyler yazan yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her ay senin primin + devlet desteği gelir faiz gibi bir şey olmaz
    prim 100lira ise devlet 25 verir
    sen primi 150 yaparsan devlet 37,5 lira verir
    aylık primin yüzde 25 devlet desteği alırsın

erken ayrılma durumunda sözleşmeye bakman lazım net bir şey söyleyemeyiz ama yüzde 10 veya 15 kesinti yaparlar

o 90 lira ne için kesilmiş bunu müşteri hizmetlerine sor bence
  • Tam istediğini cevaplıyamasamda anladığım kadarıyla bes i anlatıyim

Bireysel emeklilik süreci 5 senede kendini tamamlıyor yani 5 senede çıkarsan içeri yatırdığın parayı gıdı gıdına almış oluyorsun

7 - 10 sene arası para yatırırsan kara geçmiş oluyorsun

Kısaca anlatmak gerekirse aynı faiz sistemi gibi ana para uzun vadede yükselince zamanla yükselişe geçmiş oluyorsun

Bi nevi zaman katsayısı

Eğer 5 seneden önce çıkarsan %25 katkıyı sağlıyamıyorsun ve biriken paradan vergi pul masraf tüm bunlar çıkarılınca %15 -20 zarar etmiş oluyorsun

3 senede bundan çıkarsan zararın %20-25 arası oluyor

Rakamları kaba taslak verdim ama genelde böyle oluyor

Yani bildiğin paranı faize kaptırmak gibi 5 seneden önce çekersen karlar ve faizler boşa gidiyor birde senden masraf alıyorlar.

Kısa vadede girdiyseniz biranönce vazgeçebilirsiniz

Bunun yerine vadesiz ve hesap işletim ücreti almayan bir vadesiz hesap açıp her ay birikim yapılsa bundan daha iyi hiç yoktansa biriktirdiğin parayı kesintisiz vergisiz almış olma imkanın var

Farklı amaç için kullananlar oluyor mesala haciz gelmesin diye devlet koruması var diye onlar için karlı olabilir ama birikim için 5 seneden aşşası tavsiye edilmiyor bu bireysel emeklilikte

• Aidat olarak aldilar benden 90 lirayi aslinda ben hesap actirmak icin gitmistim bana bunu onerdiler, o 90 lira aidatida 3er liralik alcaklardi benden oyle soylediler. Peki daha bugun yaptim bu emeklilik seysini yarin vazgecsem 100 lirami alabilirmiyim kardesim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CUMHURİYET ALTINI VE DOLAR AL PARANI BURAYA HAPSEDECEKSEN.

EN AZINDAN DEĞERİNİ KORUR VE İSTEDİĞİN ZAMAN BOZDURURSUN.
    PARANI VERİYORSUN SONRA GERİ ALAMIYORSUN O KADAR DİYİM.

KALDI Kİ SANA ÖDEYECEKLERİ PARA SENİN ORAYA YATIRDIGIN KADAR. ÖYLE SSK GİBİ EMEKLİ OLUP ÖLENE KADAR MAAŞ HASTANE YOK YANİ.
  • Sagolasin kardesim guzel yazdin.. Zararin neresinden donersen kardir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.