Arkadaşlar gecenlerde işe girdim ve girdiğim iş yeri maaş hesabımı garantiden açmamı ıstedi , zaten bende kendıme para birikimi için hesap acacaktm gittim açtım ordan hesabı neyse gişedeki hesabı açan adam dediki öğrenciler için bi birikim olayı var her ay 100 tl yatırıyyorsun bankaya %25 devlet katkısı alıyorsun dedi . nasıl yanı falan dedi ne yıllık işletim ucretı var ne baska bısı sana sadece katlı sağlayacak ne kdr yatırırsan %25i cebındeolacak ıstedın zaman para cek ıstedgın zaman yatır falan fılan , minimum 60 TL ile baslanıyormus bu hesaba kafama o an için yattı gaza geldım dedim tamam abi yapalım verdım 60 lirayı actık hesabı yatırdık parayı vs. ama sonradan benim aklıma büssürü sey geldi dedim şimdi elimizi verip kolumuzu kaptırmayalım aga , açtım garantının sıteyı baktııım baktım bişi bulamadım. ama reklamlardan hatırlarsınız kadın kavonoza 100 lıra koyuyordu 125 oluyordu her ay falan diye bilgisi olan kullanan varmı arkadaslar ?
O para direkt yatmıyo diye biliyorum.En son emekli olunca biriken tutara 25 uygulanıyor diye biliyorum.Yanlışım varsa düzeltin
yok dedğim gibi aylık olarak söylendı bana ama okdar acelem vardı kı hesabı acıp bankadan fırladım gıttım. şimdiyse öğrenmeye calısıyorum.
Bireysel emeklilik sistemi o yaptırmanda bir sakınca yok aksine fayda var..Elinden gelirse hiç dokunma ona ve ödemeye devam et ben yıllardır çalışıyorum daha bu sene başı yaptırabildim
en kısa 10 sene sürüyor diye biliyorum onsan önce parayı çekersen kesinti oluyor
o devlet katkısı olan bes. Hesap gibi ama değil yani..
tamamdır arkadaslar bugun bireysdel emeklilik sistemini iptal ettirip sözleşmemi fes ettirdim paramı geri cektim istemıyorum tayyibin parası tayyipte kalsın detaylı araştırma yaptım dun gece elimizi verip koluımuzu kaptırdıgımızı ogrenınce hemen elimi ayagımı cektım.