Şimdi Ara

Gaming ve Rendering Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta da belirttiğim gibi yeni bir sistem kurmak istiyorum. Şu ana kadar hep Macbook pro kullandım, fakat çok ısı sorunu ve performans sorunu yaşadım. Ayrıca oynamak istediğim oyunlar da windowsda. Hard diskimi bootcamp ile bölmek ya da parallel ile windows çalıştırmak istemedim.
    Şu ana kadar hep laptop kullanmış biri olduğumdan donanıma aşırı derece hakim değilim.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Kanada'da yaşıyorum. Bu nedenle vakti olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlardanhttp://www.canadacomputers.com/ sitesidnen bana bir bilgisayar toplamasını rica ediyorum.
    Kanada'da yaptığım araştırmalardan çok düzgün bir sonuç çıkaramadım.
    Şu anda bir tek monitörümü asus vg278h, 5.1'imi Logitech z906 mı almış bulunmaktayım. Onun dışında kasa konusunda acelecilik yapmadım sizlerden bilgi almak istedim.

Kafamda herhangi bir limit belirlemediğim.
    Kuracağım sistemde render alıcam ve oyun oynayacağım.
    - Sıvı soğutma olması daha iyi olur, macbook um renderda inanılmaz ısınıyor aynı sorunu masaüstümde de yaşamak istemem.
    - Yüksek kalite ekran kartı ve muhtemelen sli ya da crossfire yaparım.
    Kasanın tipinden daha çok işlevine bakarım. Çoğu kişi tipine önem verdiği için burun kıvırıyor kasalara. Kasa içinhttp://store.antec.com/Product/enclosure-gear_for_gamers/0-761345-15118-4/Twelve-Hundred-V3%20%20.aspx önerildi bana bir arkadaşım tarafından siz ne düşünüyorsunuz.
    Onun dışında anakart konusunda hiç bir bilgim yok, işlemciyi extreme almayı planlıyorum intel.

Hep laptop almış biri olarak daha ne yazacağımı bilemiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa bana sorarsa heemn cevaplarım. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: dievas

Merhaba, aciliyetiniz ne derece ? Intel in yeni Haswell işlemciler bu ay sonu duyurulacak ve Haziran ayında satışa sunulacak.

Haswell dan hariç yine nVidia 7xx serisi de gelecek bu ay ya da Haziran'nda. Beklerseniz güncel İşlemci ve Ekran Kartlı sistem yapılabilir.

Çok az bir süre kaldığı için aciliyetiniz yoksa beklemenizi öneririm.

Size yine buradan öneri yaparız. Ama o zamana kadar bekleyemem derseniz de aşağıdaki sistemi öneri olarak sunuyorum.

ASUS Rampage IV Formula
    http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=26_707&item_id=045119

Intel Core i7-3930K
    http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=4_65&item_id=043000

G.SKILL Trident X Series 16GB (2x8GB) DDR3 2400MHz CL10 (2 Adet)
    http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=24_311_312_614&item_id=048148

ASUS NVIDIA GeForce GTX 690 4GB GDDR5
    http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=43_557_559&item_id=048894

Samsung 840 Pro Series 256GB SSD
    http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=179_1088&item_id=053763

Seagate Barracuda SATA3 6.0Gb/s 2TB 64MB Cache
    http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=212&item_id=042241

NZXT SWITCH 810 Full Tower Chassis WHITE (Siyah olanı da var)
    http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=6_111&item_id=045496

Seasonic Platinum 1000 Fully Modular 80PLUS Platinum 1000W
    http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=33_443&item_id=043940

Corsair Hydro Series H110 (Forumda kullanıcı incelemesi mevcut güzel bir ürün)
    http://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=135&item_id=057310

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 6 Mayıs 2013; 10:55:59 >

• Haswell mimarisini bekleyin ya da LGA2011 X79 çipsetli sistem kurun

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 6 Mayıs 2013; 11:06:23 >
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • NZXT Switch çok güzel yaa Buraya da gelse keşke bu markanın ürünleri..

Ama dayanamam diyorsaniz benim imzam daki sistemden oluşturun yeter...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zZzerk -- 6 Mayıs 2013; 11:11:11 >
    Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Hiç bir acelem yok bekleyebilirim. Bildiğim kadarıyla bu ay sonunda apple da yeniliklerini tanıtacaktı. Tabikide 1 ay bekleyip daha iyi bir sistem almak daha doğru olacaktır.

Soğutucu olarak bende corsair'ın bu modelini düşünüyordum.

Bilmediğim için sormak istiyorum,
    Neden Ekran kartı olarak titan yerine diğerini tercih ettiniz? Arasında büyük bir fiyat farkı yok. Ayrıca sanırım Cudo desteği olarak titan daha iyi gibi. Maya cudo destekli ve faydasını görebilirim diye düşünüyorum.
    Sli yaptığımda 1000W lık psu yetecekmi?
    Ramde de 16 yerine 32GB'a çıkmak isterim. Anakart bunu desteklermi? Bunu istememin temel nedeni oyundan daha çok, 3D modelleme çalışırken bir çok program kullanıyor olmam, SSD ve Kaliteli yüksek Mhz li bir ram ile daha rahat ederim.
    2 hdd yazmışsınız. Sanırım SSD olana sistemi kurmayı hedeflemişsiniz. Bende bunu planlıyorum. Peki 256gblık yerine 128 lik alıp ona sadece sistem kursam ve 2inci hdd yi de 256 lık alıp ona diğer kurulumumu yapsam daha mantıklı ve akıllıca yatırım olurmu.
    son olarak neden bu kasayı tercih ettiniz?

tekrar çok teşekkür ederim yardımınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

NZXT Switch çok güzel yaa Buraya da gelse keşke bu markanın ürünleri..

Ah keşke gelse, NZXT'nin ürünleri çok iyi gerçekten.
    Daha Fazla Göster
  • SSd de Win+Render olmalı Kalanlar HDD olmalı o sebebten en az 240gb neutron veya force gt 3 olabilir...

Bu arada bağışlayın merakımı nedir bu ürün kısaca anlatsanız veya link atsanız...(NZXT Ürünleri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zZzerk -- 6 Mayıs 2013; 11:16:00 >

Gtx Titan, Cuda için daha iyidir. Gtx690 çift gpu'lu bir kart ve oyun performansı Titan'dan iyi.

Rami arkadaş 32gb önermiş. Yanında 2 adet yazıyor parantez içinde. Yani o 16gb kitten 2 adet...

O psu ile Tri SLI da yapabilirsiniz. Yeterli gelecektir.

SSD ve HDD lere onu bunu kurmak size kalmış o bir sorun değil.

Kasa görünüm ve performans olarak iyi bir seçim bence.

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

i7 3930k'dan daha performanslı bir işlemci çıkmıyor haswell ile bildiğim kadarıyla. Render alanlar için lga 2011 ideal bence.

Gtx Titan, Cuda için daha iyidir. Gtx690 çift gpu'lu bir kart ve oyun performansı Titan'dan iyi.

Rami arkadaş 32gb önermiş. Yanında 2 adet yazıyor parantez içinde. Yani o 16gb kitten 2 adet...

O psu ile Tri SLI da yapabilirsiniz. Yeterli gelecektir.

SSD ve HDD lere onu bunu kurmak size kalmış o bir sorun değil.

Kasa görünüm ve performans olarak iyi bir seçim bence.

2x16gb olduğunu görmedim. Evet dediğiniz gibi daha iyi olur.
    Ekran kartı konusunda bahsettiklerinizi bilmiyordum, bilgi için teşekkürler.

Dediğiniz gibi bu ay bekleyelim. Çok acelem yok dediğim gibi macbook pro'm şu anda işimi görebiliyor. 1 ay beklemek sorun olmaz.
    Haswell işlemcileri hakkında da biraz bilgi edinmeliyim.

Tekrar teşekkür ederim.

• Merhaba,
    Render ve modelleme için bir ay kadar önce topladığım imzamdaki sistemi kullanıyorum. Oldukça memnunum. Benzer bir öneride bulunacağım:

HARDDISK: WD Black (WD2002FAEX) 2000GB (2TB) SATA3 7200RPM 64MB Cache (2 ADET RAID 1)
    ANA MONITOR: VIEWSONIC - LCD 32IN LED 1920X1080P VGA DVI HDMI
    2. MONITOR: Viewsonic VA2248m-LED 22" Widescreen LED Monitor, - 1920x1080, 5ms, 10M:1(DCR), Built-in Speakers, - VGA, DVI-D
    EKRAN KARTI: PNY (VCQ4000-PB) NVIDIA Quadro 4000 2GB GDDR5 - PCI Express 2.0 x16, Dual-Link DVI, Dual Display Ports (2 ADET SLI) VEYA PNY (VCQ5000-PB) NVIDIA Quadro 5000 2.5GB GDDR5 - PCI Express 2.0 x16, Dual-Link DVI, Dual DisplayPorts, Mini Stereo (1 ADET)
    GÜÇ KAYNAĞI: Corsair AX1200i Digital ATX Power Supply Fully-Modular 1200Watt 80PLUS Platinum Certified w/Corsair Link (CP-9020008-NA)
    SSD: OCZ Vector 512GB SATA 6GB/s 2.5" Solid State Drive (SSD), Read: 550MB/s, Write: 530MB/s (VTR1-25SAT3-512G)
    ANAKART: ASUS RAMPAGE 4 EXTREME tavsiye ederim ancak sitede bulamadım. yoksa: ASUS Rampage IV Formula Socket 2011 Intel X79 Chipset - Quad Channel DDR3 2400(O.C.) MHz, 4x PCI-Express x16 - GLAN, 4x SATA 3.0Gb/s, 4x SATA 6.0Gb/s, 2x eSATA 6.0Gb/s, 4 x USB 3.0, 6x USB 2.0 - ATX
    RAM: G.SKILL Ripjaws X Series 32GB (4x8GB) DDR3 2133MHz CL9 Quad Channel Kit (F3-2133C9Q-32GXH) NOT:2400MHZ İLE SORUN YAŞAMA İHTİMALİN ÇOK YÜKSEK
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-3970X Extreme Edition Six Core Socket LGA2011, 3.5 GHz, 15MB L3 Cache, 32nm 150W TDP (Retail Boxed) (BX80619I73970X)
    KASA: Cooler Master HAF X Full Tower Gaming Case (RC-942-KKN1)
    İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU: Noctua NH-D14 SE2011 Six Heatpipe Dual Radiator CPU Cooler w/SecuFirm2 for Intel Socket LGA2011

extreme işlemci dediğin için böyle bir sistem tavsiye ettim. kişisel tavsiyem xeon işlemcili iş istasyonu kurman.

düzeltme: şimdi farkettim. oyun da oynayacakmışsın. o zaman iş istasyonunu boşver, oyun performansı çok düşer. ekran kartını da bi tane gtx690 veya 2 tane gtx680 4gb sli yapabilirsin.. quadro kartların oyun performansları düşük çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaaann -- 9 Mayıs 2013; 3:04:56 >
    www.istockphoto.com/kaanates ASUS Rampage IV Extreme|INTEL i7 3930K |EVGA GTX780 Ti Classified 3GB |CoolerMaster Vanguard 1000W |GSkill RipjawsX 4x8 DDR3 2133 32GB | Corsair H100i | Logitech Z906 | 2x Samsung 840 PRO 256GB | Logitech MK710 | Xigmatek Elysium |Viewsonic VP2770 27" | Logitech G27 | 2x Logitech F710 | Logitech G230 | LG 65UB950V 65" | Logitech K400 | 2x WD Black 2 TB | 3 x WD Elements 2.5" 2TB | 3x Seagate 2 TB

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.