Şimdi Ara

Gaming Sistem Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu umarım bir çok kişiye rehber niteliğin de olur çünkü forumlar da benzer ama ihtiyacı olana yardımı olmayan bir çok konu var ve doğru düzgün sonuca bağlanan yok.

Hikaye ağırlıklı oyunlar oynuyorum, beklentim 3-4 yıl temiz sorunsuz bir sistem toplamak.

Bütçe max max 40 bin tl civarı (monitör, klavye ve mouse da alacağım çünkü).

Ekran kartı markası konusun da fazla takıntım yok ama RTX AMD' ye kıyasla daha kabul görmüş sorunsuz gibi.

Monitör için minimum 27 inç, curved istiyorum fazla rekabetçi oynamaycağım için yenileme ve ms fazla takılmıyorum.

Bu kriterlerle minimum almam gereken ekran kartı, işlemci, ana kart modelleri işlemci çekirdek sayısı vs nelerdir ?

Ve uyumluluk konusun da nelere dikkat edilmesi gerek ?

• Biraz esnet boyle al(sagdan soldan tek tek toplarsan benzerini 41 falan tutar)
    www.incehesap.com
    Clutch Silver | AMD Ryzen 5 7500F | 16 GB DDR5 | Powercolor RX 9060 XT 16 GB | 500 GB SSD Tavsiye Sistem - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/clutch-silver-tavsiye-sistem-fiyati-45609/?hsu=13559,2589410,2255305,858372,2396935,1685249,2601239

Gaming Sistem Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rehbere gerek yok yapilacak seyler belli binlerce benzer butcenin konusu var,sonuc seye donuyor az daha koyayim icim rahat olsun/almisken su olsun vs.
    40 bin lira butceye kabaca 7500f-9060xt 16gb ikilisi diyebiliriz.
    50-55 bin bandin da rtx5070-9070xt olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 11 Ekim 2025; 10:29:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mümkün olduğu kadar, işlemci, anakart ram kapasitesi, kasa ve psu ile birlikte monitör seçimlerini kaliteli yapın, zira sistem de en çabuk güncelliğini yitiren parça ekran kartıdır ve f/p seçmekte fayda var, 2/4k oyun oynamayı düşünmüyorsanız zaten belli bir seviye de ki kartlar sorunsuzca yeterli oluyor.

8 core cpu

Mofset soğutmalı düzgün bir anakart

16gb*2 dual kit 32gb ram

1tb m.2 ssd

Mesh yapıda 3-4 fanlı Atx anakart desteği de olan kasa

650-750w 80+Gold psu

5-6 adet heatpipe'lı hava soğutucu ya da 240/360mm sıvı soğutma

min. 144hz 1ms IPS ekran

Bütçe dahilinde ise üstte önerilen sistem işinizi görür.

|| Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Reasonable Doubt kullanıcısına yanıt

Son kısım da dediğiniz gibi tam karar verecek oluyorum benzer fiyata daha iyisi varsa neden almiyim vs oluyor tam karar veremiyorum bu yüzden.

Bazen aman bee diyip karar vermek gerekiyor bu yüzden.

Peki amd ekran kartı hakkın da ne düşünüyorsunuz benzer şekilde 5060 ti mı alınmalı ?

gidip de 4k monitöre 9800x3d takılmaz. ya da valorant oynayacak adama yüksek kalibre ekran kartı önerilmez. veya işlemci kadar pahalı anakart alınmaz.

Üst çözünürlükler de çok sıkıntı olur mu ki ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet halbu ki her şeyin toplamını yansıtan şey monitör.

Siz nasıl bir şey toplardınız bu kriterler ile ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2K da şimdilik idare eder.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.