Benim için sesi dışarıya vermesi yada dışarıdan ses gelmesi o kadar önemli değil.
Tabi ki şu anki kulaklığımı 300-400 liralık kulaklıklarla değil de maximum 200 liralık kulaklıklar ile kıyasladığımızda durum nedir?
Kötü mü bu kulaklık?
Philips O'Neill'ler müzik için fena kulaklıklar sayılmazlar fakat küçük sahneleri sebei ile oyunlarda pek derinlik algısı verebileceklerini sanmıyorum. Bana kalırsa eğer bütçe ayırabiliyorsanız 100-150 TL arasında açık dinamik bir oyuncu kulaklığı alın (plantronics 380 ya da razer orca tavsiye edebilirim). Müzik için O'Neill, oyun için o kulaklıkları kullanırsınız. Bu arada oyun için çok geçerli bir ses kartı sçeimi yapmışsınız hayırlı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: theoden541
Philips O'Neill'ler müzik için fena kulaklıklar sayılmazlar fakat küçük sahneleri sebei ile oyunlarda pek derinlik algısı verebileceklerini sanmıyorum. Bana kalırsa eğer bütçe ayırabiliyorsanız 100-150 TL arasında açık dinamik bir oyuncu kulaklığı alın (plantronics 380 ya da razer orca tavsiye edebilirim). Müzik için O'Neill, oyun için o kulaklıkları kullanırsınız. Bu arada oyun için çok geçerli bir ses kartı sçeimi yapmışsınız hayırlı olsun.
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
Tekrar rahatsız ediyorum lakin;
5+1 destekli gaming kulaklık ile tavsiye ettiğiniz kulaklıklar arasındaki fark nedir?
5+1 destekli kulaklıklar daha mı iyidir?
ve son olarak;
5+1 destekli kulaklık alındığında ses kartının ayarlarından 5+1 ses sistemi olarak mı yoksa headphone seçerek mi kullanıyoruz?
Çok teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: xylene
Tekrar rahatsız ediyorum lakin;
5+1 destekli gaming kulaklık ile tavsiye ettiğiniz kulaklıklar arasındaki fark nedir?
5+1 destekli kulaklıklar daha mı iyidir?
ve son olarak;
5+1 destekli kulaklık alındığında ses kartının ayarlarından 5+1 ses sistemi olarak mı yoksa headphone seçerek mi kullanıyoruz?
Çok teşekkürler.
5+1 destekli gaming kulaklık ile tavsiye ettiğiniz kulaklıklar arasındaki fark nedir? 5+1 kulaklıklar küçücük haznelere 3'er tane hoparlörün açılı yerleştirilmesi ile geniş sahne elde ettiğini sanan ses mühendislerinin bir icadıdır. Aslında düzgün uygulansa çok verimli olabilecek bu düşüncenin (bkz: Oculus Rift) gerektirdiği hassas kalibrasyonları yapabilecek ise çok az sayıda ses mühendisi vardır. Müzik, oyun ya da film için bana kalırsa hepsi çöptür. Diğer kulaklıklar ise dar olan hazneye sadece bir sürücü koyarak zaten sıkıntı olan yer sorununu büyütmeden küçük kalibrasyonlarla bu işi halledebilemektedir.
5+1 destekli kulaklıklar daha mı iyidir? 5+1 destekli kulaklıklar (bir kaç modeli tenzih ederek söylüyorum) çöptür.
5+1 destekli kulaklık alındığında ses kartının ayarlarından 5+1 ses sistemi olarak mı yoksa headphone seçerek mi kullanıyoruz? Bu kulaklık üreticisine kalmış. Plantronics'in gamecom 780'inde usb bir dsp vardır ama aynı markanın commander modelinde hem usb hem jak girişleri mevcut.
Tekrardan söylüyorum, oyun oynarken çevreniz rahatsız olmasın ya da siz sesleri daha iyi duyasınız diye alınacak bir kulaklığa -hele şu oyun kulaklıkları furyasında herkes piyasayı vurmanın derdindeyken- 100150 TL den fazla vermek israftır.