Şimdi Ara

Gamer adamın ne için sevgilisi olmaz? Açıklıyoruz... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
1
Favori
15.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SuspectT

kendimi bildim bileli bu şeytan aletiyle haşır neşirim. Hiç bir zaman o makinanın içerisinde ki, verilerin oyuncağı olmadım olmamda.

Uzun bir süredir kız arkadaşımda var, oldukca iyi gidiyor ilişkimiz. Gamer adamın sevgilisi olmaz ayakları fasa fiso o kelime şöyle olmalı " Asosyal olmayı seçmiş bir insanın oyunlarda kazandığı ödüllerden başka hiç bir şeyi olmaz!" O uğrunda GENÇLİĞİNİ ADADIĞIN oyunlar yüzünden kafanı vurmaya taş bulamayacaksın! Çık dışarı biraz gerçek yaşam gör!

Her zaman mesafeyi korumak lazım oyunla yaşam arasında, hayata bir defa geliniyor ikinci bir şans yok, oturup oynadığınız Battlefield 3 yada Call Of Duty sizi kurtarmaz abi!

Otururum paşa paşa bir kaç saat single oynarım yada adam gibi bir kaç saat online takılırım olur biter olay bundan ibarettir. Hayatınızı mahfetmeye değmez!
    Sosyal hayatımı hiç bir şeye değişmem :)
    Umarım bir gün dediğime gelirsiniz...

Gamer adamın ne için sevgilisi olmaz? Açıklıyoruz...

Sapla saman karıştı, sosyal olmakla sevgili sahibi olmanın ne alakası var. Tanıdığım bi ton insan sosyalleşmek adına suursuzca sokaklarda restoranlarda gezip içip sonunda hiçbiri bir sevgili sahibi olamıyo ne yazıkki. Sosyaleşebilmek için bi ton özenti orda burda resim çekip paylaşmayı sosyallik zannediyo, farkında değilsin belki sen de bu grubtasındır. Gelip burda hayatınızı mahvetmeyin diye akıl verirken acaba nasıl bir sosyalleşme anlayışından bahsediyorsun açar mısın? Daha somut örnekler üzerinden konuşabiliriz böylece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: leo

quote:

kendimi bildim bileli bu şeytan aletiyle haşır neşirim. Hiç bir zaman o makinanın içerisinde ki, verilerin oyuncağı olmadım olmamda.

Uzun bir süredir kız arkadaşımda var, oldukca iyi gidiyor ilişkimiz. Gamer adamın sevgilisi olmaz ayakları fasa fiso o kelime şöyle olmalı " Asosyal olmayı seçmiş bir insanın oyunlarda kazandığı ödüllerden başka hiç bir şeyi olmaz!" O uğrunda GENÇLİĞİNİ ADADIĞIN oyunlar yüzünden kafanı vurmaya taş bulamayacaksın! Çık dışarı biraz gerçek yaşam gör!

Her zaman mesafeyi korumak lazım oyunla yaşam arasında, hayata bir defa geliniyor ikinci bir şans yok, oturup oynadığınız Battlefield 3 yada Call Of Duty sizi kurtarmaz abi!

Otururum paşa paşa bir kaç saat single oynarım yada adam gibi bir kaç saat online takılırım olur biter olay bundan ibarettir. Hayatınızı mahfetmeye değmez!

Sapla saman karıştı, sosyal olmakla sevgili sahibi olmanın ne alakası var. Tanıdığım bi ton insan sosyalleşmek adına suursuzca sokaklarda restoranlarda gezip içip sonunda hiçbiri bir sevgili sahibi olamıyo ne yazıkki. Sosyaleşebilmek için bi ton özenti orda burda resim çekip paylaşmayı sosyallik zannediyo, farkında değilsin belki sen de bu grubtasındır. Gelip burda hayatınızı mahvetmeyin diye akıl verirken acaba nasıl bir sosyalleşme anlayışından bahsediyorsun açar mısın? Daha somut örnekler üzerinden konuşabiliriz böylece

ben o grupta değilim emin ol :)

benim demek istediğim şey şu sevgili konusunu hiç işe katmadan konuşalım bi karışıklık olmuş.

Anlatmak istediğim kısaca şu dediğinle alakasız birşeyden bahsettim ama sanırım anlatamadım :)

Dışarıda sosyal bir aktivite yapma fırsatını tepip oturup evinde sürekli oyun oynayan tayfaya. Örneğin telefonu çalıyor arayan x bir arkadaşı " Aralarında geçen muhabbet

1. Konuşma
    x kişisi: Gel akşam gezelim biraz
    y kişisi: Akşam işim var başka bir gün takılırız

y kişisinn yapacak olduğu iş: Oturup evde oyun oynamak.

2. Konuşma
    x kişisi: Gel akşam bowling'e gidelim.
    y kişisi: Akşam işim var başka bir gün takılırız

3. Konuşma
    x kişisi: Haftasonu bütün arkadaşlar toplanıp bi kaç şey yapıcaz
    y kişisi: Haftasonu müsait değilim işim var başka bir gün takılırız

Zamanla kimse aramamaya başlıyor bu tipleri hayır cevabını alacaklarını bildiklerinden ve sonuç malum "Y" kişisinde kimsem yok! Şekilleri.

Bunu yapmak yerine çıkış gezsinler arkadaşlarıyla takılsınlar çevre edinsinler. Benim demek istediğim bu, çok zor birşey değil.

Sürekli oyun oynıyıcam multi kasıcam diyenlere lafım.

Umarım anlatabilmişimdir demek istediklerimi

• Sosyalsen problem yoktur.Yook,ben 7/24 oyun oynarım diyorsan değil kıza arkadaş,normal arkadaş bile edinemezsin.
  • Hardcore gamerım,kız arkadaşım var,mutluyum. Problem?

Önemli olan sosyal olmak değil,önemli olan mutlu olucak şekilde zaman geçirmek eğer adam 7/24 level kasarak mutluysa,bu adama sosyal olmadığı için kızamazsın.
    Hayat toplumun dayattıklarından ibaret değil,önemli olan mutlu olmak.

Maalesef toplum olarak bakış açınız dayatılanlarla allak bullak olduğu için bu şekilde düşünemiyorsunuz.
  • Zamanında konuya yorum yapmıştım diye hatırlıyorum (önceki sayfalara bakmadım açıkcası).

Gamer adamın ne için sevgilisi olmaz değil sorun. İş anlaşmaya bakıyor karşı cins ile. Bana hep dengesizleri veya para yiyiciler denk geldiği için fazla sürmüyor ilişkilerim.

Oyunlar ile daha huzurluyum açıkcası. Asosyal değilim Allah'a şükür (emlak işi yapıyorum ne tipler geliyor) ama genelde karşıma çıkarcı insanlar denk geldiği için temkinli davranıp ona göre yaklaşıyorum karşımdakine.

Kötü birşey olacağını sezdiğim anda kendimi çekiyorum. Bugüne kadar başıma birşey gelmedi ama garantiside yok tabiki.

Kısacası; oyunlar ile mutlu ve huzurluyum. Kız arkadaşlarımdan biri oyun oynuyorum diye çocuk gözüyle bakmıştı. Gereken cevabı verip ayrılmıştım. Öyle böyle değil yani. Acayip acayip şeyler söylüyor dengesiz.

• kardeşim sen tekrar yorum yapmasan da olur
  • olm her adamın sevgilisi olur Gamer adamın nesi varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinGoRkeM35

kardeşim sen tekrar yorum yapmasan da olur

Emredersin boss
  • Manito bulamayanlar kendilerini böyle kandırmasın yok gamerım da yok vaktim olmadı da geçiniz bunları ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygx

Manito bulamayanlar kendilerini böyle kandırmasın yok gamerım da yok vaktim olmadı da geçiniz bunları ...

• Gamer adamın sevgilisi olur. Olmaz diyen asosyaldir yada gücenmece yok, çirkindir. Bu kadar net.

şöyle bir durum var ; türk kızları oyunlara meraklı değil. Olanı var ama az sayıda. Mesela tüm kız arkadaşlarım oyun oynamamı başlarda sempatik bulmuştur. Çocuk gibi oyunmu oynuyorsun tepkileri filan ama izledikce, oynadıkca onlarında hoşuna gidiyor ve fikirleri değişiyor.

Sonra oyun saati anlaşmaları peşi sıra geliyor. Akşam 8-10 arası oyun oynuyorum mesaj atmıyoruz bu saatte dersin. İnadına o saatte arar mesaj atar. Olay budur. Zorluk çıkabilir oyuna aşırı düşkünseniz bir ilişkide ama gamer adamın sevgilisi olmaz muhabbeti fakir işi.

2 sini yıllardır bir arada götüren biri olarak konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 23 Mart 2013; 13:52:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

PS yada konsol ile alakası varmı ??? Evet var; benim tandığım insanlar arasında maddi durumu çok iyi olupta ´´ADAM´´ olmadığı için kız arkadaşı olmayan var. Çok oyun oynamak kişiliği bozuyor kim ne derse desin. Adam olmak derken gerçekten çok çocukta davanışlar sergileyen insanlar; bir kişi düşününki dünya siyaseti hakkında bir fikir üretemesin; arabalardan anlamasın; ekonomi bilmesin; ev hayvanlarından anlamasın, bilimsel bir sohbet yapamasın. Bilgilerin doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum farkındaysanız. Bazı şeyler yanlış bilinebilinir ama en azından bilinir. Bunların hiç birinden sohbet edemeyen bir adam düşünün sadece oyun ve pcden anlıyor Ben böyle birinide tanıdım erkeklerden. Kızlar oyun oynamazmı ???? Hemde nasıl oynarlar Biliyoruz konuşuyoruz. Bu forumda bile kızlar var haberiniz yok Sonra sadece erkekler istediği gibi değil; kızlarda istediği gibi erkek bulamıyor buna emin olun. Bulsa erkek aldatıyor; eğlencelik adam çıkıyor gibi bir ton şey. Olaya sadece ´´ERKEKLERİN BAŞARISIZLIKLARI´´ şeklinde bakmayın. Erkeler kız bulamıyorsa bazı kızlarda istediği gibi erkek bulamıyor. Hepimiz insanız sonuçta. Tek taraflı hiç bir şeye bakmayın bence...Bu noktada zaten cinsiyetinde önemi yok önemli olan yeterli bir birey olmakla ilgili. Yetersiz insan olmanın cinsiyet ile alakası yok. Sürekli oyun oynamak belli bir yaştan sonra kişiliği bozuyor benim gördüğüm kadarı ile...Takip edilen bazı oyunlar vardır dizi film gibi çıktığında alınır oynanır (uc serisi gibi) ve story bittimi rafa kalkar. Bunu bir yetişkin yapmadığında, süreklilik durumunda kişiliği bozuyor...

Cok gec olacak ama cevaplayayim.
    Bence sacmalamissin. BB'si olup belediye kapanmadan once belediye baskan yardimcisi BF:BC2, DotA vb. oyunlar oynuyordu. Adam belediye baskan yardimcisiydi dusun.
    Kisilik oyunla sekillenmez, oraya ilgi duymasi lazim. Hic oyun oynamayan ama oralara alakasi olmayan insanlarda var. Bkz. lise ikideki kiz arkadasim. Bu tip seylerle hic alakasi yoktu, ben FIFA oynarken mesaj atardi su konuyu bitirdim sen naptin diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

quote:

Emredersin boss

Kanka napıyosun görüşemedik bayadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: N'DexteR

Gamer adamın sevgilisi olur. Olmaz diyen asosyaldir yada gücenmece yok, çirkindir. Bu kadar net.

şöyle bir durum var ; türk kızları oyunlara meraklı değil. Olanı var ama az sayıda. Mesela tüm kız arkadaşlarım oyun oynamamı başlarda sempatik bulmuştur. Çocuk gibi oyunmu oynuyorsun tepkileri filan ama izledikce, oynadıkca onlarında hoşuna gidiyor ve fikirleri değişiyor.

Sonra oyun saati anlaşmaları peşi sıra geliyor. Akşam 8-10 arası oyun oynuyorum mesaj atmıyoruz bu saatte dersin. İnadına o saatte arar mesaj atar. Olay budur. Zorluk çıkabilir oyuna aşırı düşkünseniz bir ilişkide ama gamer adamın sevgilisi olmaz muhabbeti fakir işi.

Çirkinlikle alakası yok. Tiple hiç yok. Bunu diyen adam sallıyordur.
    İstanbul Adın Üniversitesi'nde burssuz olarak Hukuk okuyan arkadaşım var. Babası orayı kazandı diye hediye olarak Q5 aldı. Biz okuldayken o mezundu ve dershanedeykende Qashqai Premium 1.6 aracı vardı. Ve çocuk kel. Saçları yok. Ama saçını sıfıra vurdurup o arabalarla gezince en ala kızı ayarlayabilirsin.

Tamamen paraya bakar bu olay.
    Keşke kız arkadaşım hiç olmasaydı diyorum, evleneceğim kişide tadardım bütün zevkleri, şimdi hepsi monoton hale geldi. Saçma sapan üzüntüler, para kayıpları, ana-babadan işitilen azar, edilen kavga ve moral bozukluğu da cabası. Kızın abisinin arkadaşlarıyla seni sıkıştırması vs hep stres.

Olupta evlenmeyecek adam sevinmesin, olmayanda niye yok diye üzülmesin. Bir şey katmıyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: PS3!BF3!

quote:

Gamer adamın sevgilisi olur. Olmaz diyen asosyaldir yada gücenmece yok, çirkindir. Bu kadar net.

İstanbul Adın Üniversitesi'nde burssuz olarak Hukuk okuyan arkadaşım var. Babası orayı kazandı diye hediye olarak Q5 aldı. Biz okuldayken o mezundu ve dershanedeykende Qashqai Premium 1.6 aracı vardı. Ve çocuk kel. Saçları yok. Ama saçını sıfıra vurdurup o arabalarla gezince en ala kızı ayarlayabilirsin.

Keşke kız arkadaşım hiç olmasaydı diyorum, evleneceğim kişide tadardım bütün zevkleri, şimdi hepsi monoton hale geldi. Saçma sapan üzüntüler, para kayıpları, ana-babadan işitilen azar, edilen kavga ve moral bozukluğu da cabası. Kızın abisinin arkadaşlarıyla seni sıkıştırması vs hep stres.

Olupta evlenmeyecek adam sevinmesin, olmayanda niye yok diye üzülmesin. Bir şey katmıyor çünkü.

Sen arabayla, parayla bulduğun kızla övünüp, birde mutlu olacağını sanıyorsan çok yanılıyorsun çünkü o kızdan kimseye hayır gelmez. Birde bu kızın sana bunlar için baktığını yada arkadaşına farketmez bile bile takılıyorsa o kızla, o çocukta kendine güven yerlerde geziyordur

Şahsen bir kız benimle çıkar ilişkisi sürüyorsa ben anında terkederim, yenisini bulmakta pek zamanımı almaz.

Karşılıklı bir çıkar ilişkisi varsa o bambaşka bir konu.

Şu yalanada bir açıklık getireyim. Yeni nesil dil ve para 2 sinden biri olacak illa diye kendilerince bir kural çıkartmışlar, züğürt tesellisi oluyor buda. Böyle bir olay yok arkadaşlar.

Dil ve Parayla kaldırdığınız kız ya üniversitede ya facebook da yada gece kulübünde kalırabileceğiniz basit gecelik kızlar oluyor. Bunlarıda kendinizce kız arkadaş olarak görüyorsanız çok acınacak durumdasınız. Aşk çevrenizde, iyi kişilere denk gelmemeniz tamamen şanssızlığınızla alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 23 Mart 2013; 14:24:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

Orijinalden alıntı: Affliction

quote:

Emredersin boss

Kanka napıyosun görüşemedik bayadır

İyidir ne olsun. Sen nasılsın görüşmeyeli ?

Yeni PSN'e eklicem seni. Online görünmüyorsun gerçi bu aralar. Oyunlar sarmıyor değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: leo

quote:

katılıyorum sana.o kadar çok kişi var ki sosyalleşme çabası içinde olan.bi cafeye gitmeyi etrafta aptal aptal dolaşmayı sosyalleşme zannediyorlar.sosyalleşme mevzusu bi anda yada 2 cafe 1 restauranta 1 konsere gitmekle olmuyor malesef.siz farketmeden oluyor.ayrıca göreceli bi kavram.kafa dengi arkadaş olması önemli.dışarda sap sap dolaşmak yerine evimde kahvemi koyup sigmund freud okumayı tercih ederim.belki ilkokul 4 ten beri ansiklopedi yada o zamanki seviyemin üzerinde okuduğum kitaplardan dolayı arkadaşlarımın muhabbetleri hiç sarmıyor.ama çevremde çok sevilen bir kişiyim sokaktan 10 metre ilerlesem 15 kişi selam verir.uzakta görseler hemen gelirler yanıma.sevgilerini göstermek için uğraşırlar.bence önemli olan bu insanların sizi sevmesi.o yüzden hiç dert etmem böyle şeyleri.çünkü tanımlar bile karışmış insanların kafalarında ne yaptıklarını bile bilmiyorlar.okuldayken bile ders esnasında ders dışında 1 tek cümlecik bile konuşmazdım.hocalar bile sorardı nasıl bu kadar insanın içinde sessiz kalabiliyorsun diye.diğerlerinin sosyalleşme çabaları ne sonuç verdi.çevrelerinde hep itici olan insanlardı.benim için iyi olan yön notlarım hep tavan notlardı.kişi kendinden bilir işi misali hep kendimden örnekler verdim.2 sayfa daha yazabilirim.kısacası şunu söyleyeyim kafanızdaki sosyalleşme kavramıyla normalde olan çok farklı.sosyalleşme uğruna gereksiz işler yapacağınıza kendiniz için önemli işleri yapın.insanlar tarafından sevilmeye çalışın insanlar sizden görüşlerinizi almaya gelsinler.yardım edebileceğiniz birşey varsa insanlar sizden istemeden siz yardım edin.herkes size değer versin.sizi sevmese bile.

gamer adamın sevgilisi neden olmasın?bağlantılı olabilir ama alakalı konular değil.en azından sevgili olup olmamasında bir ölçüt olarak kullanılamaz oyunculuk kavramı.

• quote:

quote:

quote:

Sen arabayla, parayla bulduğun kızla övünüp, birde mutlu olacağını sanıyorsan çok yanılıyorsun çünkü o kızdan kimseye hayır gelmez. Birde bu kızın sana bunlar için baktığını yada arkadaşına farketmez bile bile takılıyorsa o kızla, o çocukta kendine güven yerlerde geziyordur

Şahsen bir kız benimle çıkar ilişkisi sürüyorsa ben anında terkederim, yenisini bulmakta pek zamanımı almaz.

Şu yalanada bir açıklık getireyim. Yeni nesil dil ve para 2 sinden biri olacak illa diye kendilerince bir kural çıkartmışlar, züğürt tesellisi oluyor buda. Böyle bir olay yok arkadaşlar.

Dil ve Parayla kaldırdığınız kız ya üniversitede ya facebook da yada gece kulübünde kalırabileceğiniz basit gecelik kızlar oluyor. Bunlarıda kendinizce kız arkadaş olarak görüyorsanız çok acınacak durumdasınız. Aşk çevrenizde, iyi kişilere denk gelmemeniz tamamen şanssızlığınızla alakalı.

Sen zaten hepsiyle sevdiğin için çıkmışsındır...

Birşeyi bildiğinizi iddia etmeyin lütfen. Dışarıda yüzlerce örneği varken "yok güveni yerlerdedir", "yok etrafında kimse yoktur" saçmalamayın lütfen, asıl bunlar parası olmayan fakir ama gururlu gençlerin, ulaşamadığı güzellere bok atıp sahip olduğu kezbanı yüceltme hareketleri oluyor.

Ali Ağaoğlu'nun tipine mi geliyorlar ? Ali Ağaoğlu'nun güveni yerlerde mi? Keza İbrahim Tatlıses'in?
    Bunların hepsini geçtim ya Cem Yılmaz? Tipi var mı? Yok. Çıktığı mankenler ondan daha uzun. Ama çenesi çalıştığı için, piyasası olduğu için dünya kadar mankenle çıktı.
    Tamamen yanlış iddialarda bulunuyorsun ve bunları savunuyorsun.
    Kimse çirkin olduğu için sevilmez diye bir kaide kesinlikle yok, heleki günümüzde asla olamaz. Senin tabirinle "çirkin" olan kişiler ya parayla yada çeneyle bu işi götürüyor, yukarıda da örneklerini verdim.
    Adam mermiye kafa atmış hala 25 yaşında bir kızla evlenebiliyorsa tip mip değildir bunu sağlayan.

• quote:

Orijinalden alıntı: facemaker

BENİM PSN DE BİR SÜRÜ KARI KIZ EKLİ

+1
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sen zaten hepsiyle sevdiğin için çıkmışsındır...

Birşeyi bildiğinizi iddia etmeyin lütfen. Dışarıda yüzlerce örneği varken "yok güveni yerlerdedir", "yok etrafında kimse yoktur" saçmalamayın lütfen, asıl bunlar parası olmayan fakir ama gururlu gençlerin, ulaşamadığı güzellere bok atıp sahip olduğu kezbanı yüceltme hareketleri oluyor.

Ali Ağaoğlu'nun tipine mi geliyorlar ? Ali Ağaoğlu'nun güveni yerlerde mi? Keza İbrahim Tatlıses'in?
    Bunların hepsini geçtim ya Cem Yılmaz? Tipi var mı? Yok. Çıktığı mankenler ondan daha uzun. Ama çenesi çalıştığı için, piyasası olduğu için dünya kadar mankenle çıktı.
    Tamamen yanlış iddialarda bulunuyorsun ve bunları savunuyorsun.
    Kimse çirkin olduğu için sevilmez diye bir kaide kesinlikle yok, heleki günümüzde asla olamaz. Senin tabirinle "çirkin" olan kişiler ya parayla yada çeneyle bu işi götürüyor, yukarıda da örneklerini verdim.
    Adam mermiye kafa atmış hala 25 yaşında bir kızla evlenebiliyorsa tip mip değildir bunu sağlayan.

Yahu ali ağaoğlu ile takılanlar kara kaşına gözüne vuruldukları içinmi çıkıyorlar. Hepsi parası için çıkıyor ve hepside paralı asker. Saçma sapan konuşmayın. Ali ağaoğlu ile eli yüzü düzgün bir adam olsun aynı maddi şartlarda görürüz kime gidiyorlar, ali ağaoğlu ne kadar yüksek özgüvenle takılıyor o şartta.

Arkadaşın q5 almışta kızları götürüyormuş. Yarın q7 li biri o kıza yaklaştımı o çocuk aynı gün postalanır o konudada rahat ol.

Olay parada tipte de bitmiyor. Çeşitli kombinasyonlara sahip olman lazım. Bunlarda para ve çeneden önce görünüş ve karşındaki kişiye bıraktığın izlenim ve fikirle başlar. Bazı şeylerde konuşulmaz kesiliğinden gelişir bakışlarla.

Sen bu kafaylada milletin q5 ile götürdüğü kızlara çok bakarsın gıpta ile. Bu tarz kızlar var ama bu tarz kızlarla bir gelecek olduğuna inanmıyorum. O tiple hiç takılmadınmı diyorsan eğer evet oda oldu. Yaşım yeterince büyüdüğü için önceliklerim değişiyor.

İlişkilerindende bu kadar şikayetçi isen kezbanlarla takılma. Bu kadar net.

Bahsettiğin detaylarada kedi ciğer meselesi diyip güler geçerim. Konu fazla saptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 23 Mart 2013; 17:14:55 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.