Şimdi Ara

gamepadla en ii oynanan oyunlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • normalde ztn oyun oynuyorum bide gamepad aldım bari boşuna gitmesin fps tps yarış ve rpg oyunlarına karşı bi ilgim olduğu için bu konuyu 3 bölümede açıcam lütfen post kasma olarak anlaşılmasın

assasins creed
    ve gta dışı lütfen

• Resident Evil 4.
  • gece oynanır dimi sen diyosan dogrudur ii oynanır çekiyorum şimdi
  • evet kesinlikle resident evil 4
    zaten bu oyunu pcde klavyede oynaması çok zor sadece gamepadle oynanabiliyor bende sırf bu oyun yüzünden gamepad almayı düşünüyorum..
  • Gamepad ile RPG oynamayı düşünüyorsan Diablo, Titan Quest, Dungeon Siege gibi oyunları RPG sanıyorsundur. 7/10 oranındaki bilgisayar oyuncuları ellerinde mouse ve klavye varken bile RPG oynayamazken Gamepad ile oynamak imkânsızdır.

Ayrıca FPS de oynanmaz. X360'da CoD, Halo3, Darkness ve aklıma gelmeyen 3-5 FPS ile PS3'te Army of Two ve yine aklıma gelmeyen 3-5 FPS oyununu uzun bir süre oynadım. X360'ın şahane dizayn edilmiş gerçekten de sivri bir zekânın ürünü olan gamepadleri ile bile ne yaptıysam yapayım ne kadar süre denersem deneyeyim o akıcılığı kazanamadım. Yok genel olarak oyunlarda başarılı da sayılırım, öyle beceriksiz değilim ama bir mouse akıcılığı beklemek beyhude olur.

Yarış ve spor oyunlarında ise yorum yapmaya gerek yok. Bu tarz oyunlar gerçekten çok rahat oynanabiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Gamepad ile RPG oynamayı düşünüyorsan Diablo, Titan Quest, Dungeon Siege gibi oyunları RPG sanıyorsundur. 7/10 oranındaki bilgisayar oyuncuları ellerinde mouse ve klavye varken bile RPG oynayamazken Gamepad ile oynamak imkânsızdır.

Ayrıca FPS de oynanmaz. X360'da CoD, Halo3, Darkness ve aklıma gelmeyen 3-5 FPS ile PS3'te Army of Two ve yine aklıma gelmeyen 3-5 FPS oyununu uzun bir süre oynadım. X360'ın şahane dizayn edilmiş gerçekten de sivri bir zekânın ürünü olan gamepadleri ile bile ne yaptıysam yapayım ne kadar süre denersem deneyeyim o akıcılığı kazanamadım. Yok genel olarak oyunlarda başarılı da sayılırım, öyle beceriksiz değilim ama bir mouse akıcılığı beklemek beyhude olur.

Yarış ve spor oyunlarında ise yorum yapmaya gerek yok. Bu tarz oyunlar gerçekten çok rahat oynanabiliyor.

ya fps diye öylesine yazdım bölümün adı fps oldugu için tps ler güzel oynanıyo ama cod halo gibi fps oynanmasada nadir oynanan kalitesizde olsa 1-2 oyun var padla oynanan onun dışında zaten strateji ve dungeon siege tarzı olanların oynanmıcagını biliyomda dungeon siegede gamepad seçenegi varmıydı yav?

• RPG çakması oyunları oynamıyorum. Joystick ile oynanıyor mu neden deneyeyim ki.

Yok şimdi bir arkadaşın da dediği gibi(dur ya o burada dememiş diğer konuda demiş) mouse varken niye gamepad ile oynayasın ki? Hani diyeceğim ki sıraladığın tarzdaki oyunları oynamayı seviyorsun, hani diyeceğim gamepad olayına bayılıyorsun. Ama Mouse ile özgür hareket edip diğer elinle de klavyeden istediğin aktivasyonu gerçekleşebilecekken gamepad'e gerek ne ki? Bazı oyunlarda gamepad daha rahat olabilir(mesela ben PES'de kesinlikle klavyeden oynamayı beceremem, gamepad'de çok daha başarılıyım.) ama sen konsolda da oynamıyorsun yani mouse+klavye/gamepad arasında seçim yapma özgürlüğün var. Şimdi "Bunları zaten konsola da takabiliyon yiğenim." diye iç geçiren parlak zekâlı arkadaşlara da buradan selam ederim, biliyorum böyle bir olayın varlığını...

GTA'daki targetting system rahatlığı ile gamepad kullanım kolaylığı yaratsa da bazı görevlerde(Örneğin uçak, araç ya da botlarda silah kullanırken) otomatik hedef alma olmadığından mouse ile karşılaştırıldığında yine başarısız oluyor.

Bir Diablo'yu ben PSX'de birçok kez bitirmiştim. Mouse ile oynamak çok daha kolay olmasına rağmen alışmak zor olmamıştı. Dungeon Siege de basbaya oynanabilir aslında.

Demem odur ki; RPG imkânsız, FPS çok zor, TPS ise tamamiyle oyunun gamepad için dizayn edilip edilmediğine bağlı olarak oynanabilir. Yanlış anlaşılmasın oynamanıza veya zevklerinize karışacak değilim. Yalnızca elinizde default olarak her bilgisayarda bulunan edevatlarla bahsi geçen oyunları daha rahat oynayabilecek iken gamepad ile oynamaya çalışmanız bende "mazoşist bu!?" düşüncesini akla getirdi. Bu tarz oyunlar gamepad ile en iyi oynanan oyunlar değildir. Yoksa cep telefonunda da Age of Empires 2 oynanabiliyor.

Her neyse, inşallah dediklerim yanlış anlaşılmamıştır. Hepinize iyi sabahlar.

En Taro Adun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 22 Mart 2008; 6:04:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps3 En iyi Yarış Oyunu ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Prince of Persia Sands of Time, Warrior Within, The Two Thrones. Hepsini gamepad ile bitirdim.
  • Prince of Persia serisi en ideallerinden biri
  • PC de sadece FPS oyunlarını klavye mouse ile oynarım onun dışında geri kalan hepsini Gamepadle oynarım.
    Sana gamepad e en uygun oyunları söyleyeyim:

Her türlü yarış oyunu (araba,tekne,uçuş farketmez hepsi)
    Prince Of Persia Serisi ( çk rahat bir oynanışı var)
    Devil My Cry serisi
    Her türlü futbol oyunu
    Her türlü basket oyunu
    Resident Evil Serisi
  • RE4
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine
    RPG çakması oyunları oynamıyorum. Joystick ile oynanıyor mu neden deneyeyim ki.

Yok şimdi bir arkadaşın da dediği gibi(dur ya o burada dememiş diğer konuda demiş) mouse varken niye gamepad ile oynayasın ki? Hani diyeceğim ki sıraladığın tarzdaki oyunları oynamayı seviyorsun, hani diyeceğim gamepad olayına bayılıyorsun. Ama Mouse ile özgür hareket edip diğer elinle de klavyeden istediğin aktivasyonu gerçekleşebilecekken gamepad'e gerek ne ki? Bazı oyunlarda gamepad daha rahat olabilir(mesela ben PES'de kesinlikle klavyeden oynamayı beceremem, gamepad'de çok daha başarılıyım.) ama sen konsolda da oynamıyorsun yani mouse+klavye/gamepad arasında seçim yapma özgürlüğün var. Şimdi "Bunları zaten konsola da takabiliyon yiğenim." diye iç geçiren parlak zekâlı arkadaşlara da buradan selam ederim, biliyorum böyle bir olayın varlığını...

GTA'daki targetting system rahatlığı ile gamepad kullanım kolaylığı yaratsa da bazı görevlerde(Örneğin uçak, araç ya da botlarda silah kullanırken) otomatik hedef alma olmadığından mouse ile karşılaştırıldığında yine başarısız oluyor.

Bir Diablo'yu ben PSX'de birçok kez bitirmiştim. Mouse ile oynamak çok daha kolay olmasına rağmen alışmak zor olmamıştı. Dungeon Siege de basbaya oynanabilir aslında.

Demem odur ki; RPG imkânsız, FPS çok zor, TPS ise tamamiyle oyunun gamepad için dizayn edilip edilmediğine bağlı olarak oynanabilir. Yanlış anlaşılmasın oynamanıza veya zevklerinize karışacak değilim. Yalnızca elinizde default olarak her bilgisayarda bulunan edevatlarla bahsi geçen oyunları daha rahat oynayabilecek iken gamepad ile oynamaya çalışmanız bende "mazoşist bu!?" düşüncesini akla getirdi. Bu tarz oyunlar gamepad ile en iyi oynanan oyunlar değildir. Yoksa cep telefonunda da Age of Empires 2 oynanabiliyor.

Her neyse, inşallah dediklerim yanlış anlaşılmamıştır. Hepinize iyi sabahlar.

En Taro Adun!

ADUN TORIDAS

Öncelikle bir oyun hangi platform için hazırlanmışsa muhakkak onun donanımları ile daha rahattır. Klavye mouse ikilisinin ne kadar esnek ve iyi olduğu bir tarafa, klavye tuş örtüsündeki tuşların yakınlığı ve aslında öncelikle yazı yazmak için tasarlanmasından dolayı en iyi olduğu da söylenemez herhalde.

RPG, FPS veya herhangi bir tür oyun arayüzü ve kontroller için yazılan program birimi hangi amaçla yazılmışsa onda daha iyi iş görecektir. Hiç aklınıza gelmeyen bir firma çok basit bir kullanımı ortaya çıkararak kimsenin olmaz dediği bir şeyi gayet kolay tasarlayabilir ve olmaz dediğiniz türler bir anda o kontrol haritası ile gayet güzel oynanabilir. Yani mesele türden ziyade arayüzün ne için tasarlandığına bağlıdır diye düşünüyorum. o yüzden bu tip genellemelere her zaman katılmak mümkün değil.

Eski oyuncular hatırlar, konsolda FPS olmaz derlerdi bir zamanlar. Harbiden de bir iki oyun dışında oyun yoktu ortalıkta. Ama ne zaman Medal of Honor PS1 için piyasaya çıktı, o zaman bu önyargılarda yıkıldı. Zaten konsola bu oyundan sonra çıkan FPS'ler adeta bu platforma hucüm etmişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 22 Mart 2008; 19:16:49 >

• Spor tarzı oyunlarda tartışmasız en iyi kontroller gamepad. Pc'de de en iyi spor oyunu Pes 2008, ama Nba liva 08 de fena değil oynayışta gamepadle; klavye ile yapamadığımız hareketleri yapıyoruz.

Pop ve Gears of War da gamepadla rahat oynayabileceğiniz oyunlardan.
  • DMC serisi desemmi acaba
  • Arkadaşlar, hangi gamepad'i kullanıyorsunuz?
  • Logitech Chillstream kullanıyorum
    lost planet da güzel oluyo gamepadle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.