Şimdi Ara

Game of Thrones vs LOST (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkisinin de yeri çok ayrıdır, kıyaslama yapmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Küçük farkla mı?

Game of thrones hem bütçe yönünden, hem oyunculuk yönünden hem de kalite yönünden Lost'tan üstün bir yapım. Bunda gelişen sektörün de etkisi var tabiki. Ayrıca senaryosu kitaptan alındığı için daha oturaklı ve stabil gidiyor.

Lost ise, kendi döneminin efsanesi olsa bile, kendi ayağına sıkarcasına saçma bir son ile, senaristlerin, ''seyircilerin düşündüğünden farklı bir son yapalım,'' kafası ile heba edilmiş bir dizidir. Dizinin hayranı olanlara hakaret edercesine bir final serinin bütün keyfinin kaçmasına neden oluyor. Buna örnek olarak Dexter, How i Met Your Mother verilebilir mesela.

Dizi sektöründe zaten mantıklı ve doyurucu final yapma kısırlığı mevcut. Bu kısırlığı aşan sayılı yapım var ve onlar da ''efsane'' olarak değerlendiriliyorlar. Breaking Bad gibi, Spartacus gibi, Battlestar Galactica gibi.

Tabi olur da Game of Thrones Lost gibi saçmalar, ve berbat bir final yapar ise, o zaman düşüncelerim değişir.

Lost'un finali rüya değil ki?

Ben ruya demedim ki zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisininde yeri ayri ama Game of thrones daha ondedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide sordunuz mu ya

• quote:

quote:

quote:

Küçük farkla mı?

Game of thrones hem bütçe yönünden, hem oyunculuk yönünden hem de kalite yönünden Lost'tan üstün bir yapım. Bunda gelişen sektörün de etkisi var tabiki. Ayrıca senaryosu kitaptan alındığı için daha oturaklı ve stabil gidiyor.

Lost ise, kendi döneminin efsanesi olsa bile, kendi ayağına sıkarcasına saçma bir son ile, senaristlerin, ''seyircilerin düşündüğünden farklı bir son yapalım,'' kafası ile heba edilmiş bir dizidir. Dizinin hayranı olanlara hakaret edercesine bir final serinin bütün keyfinin kaçmasına neden oluyor. Buna örnek olarak Dexter, How i Met Your Mother verilebilir mesela.

Dizi sektöründe zaten mantıklı ve doyurucu final yapma kısırlığı mevcut. Bu kısırlığı aşan sayılı yapım var ve onlar da ''efsane'' olarak değerlendiriliyorlar. Breaking Bad gibi, Spartacus gibi, Battlestar Galactica gibi.

Tabi olur da Game of Thrones Lost gibi saçmalar, ve berbat bir final yapar ise, o zaman düşüncelerim değişir.

Hocam final berbat diyince, öyle düşündüğünüzü ve kastettiğinizi sandımda kusura bakmayın.

• Game of Thrones.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Küçük farkla mı?

Hocam final berbat diyince, öyle düşündüğünüzü ve kastettiğinizi sandımda kusura bakmayın.

Yok önemli değil dostum. Dizi zaten bilimsellikten mitolojiye kaydı yavaş yavaş ancak birden bütün soruların cevaplanmadan tek bir olaya endekslenmesi dizinin finalini heba etti. Yani koskoca adanın tıpası var, çekiyorsun duruyor, takıyorsun aktif oluyor filan, o ilk iki sezonki mitolojik öğelere kıyasla çok çok basit, mantıksız şeyler eklendi. Hani bir sezon daha uzat, ama adam akıllı bir şekilde bitir. Her soruyu cevapla.

Sözde haftalık olarak kısa webisode'lar yayınlayacaklardı cevaplar içeren. Dharma'nın nasıl yiyecek sevkiyatı yaptığı ile ilgili bir video yayınlamışlardı. Sonrası gelmedi. Kitap çıkardılar bir süre sonra. O da tatmin etmedi. Kısaca ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bu söylenince de ''Biz böyle bitsin istedik, işinize gelirse,'' kafasında açıklamalar yaptılar.

Game of Thrones da o seviyeye düşer mi bilmiyorum ancak senaristlerin kitaplardan her geçen sezon daha da koptukları göz önüne alınırsa, aynı hazin sonu paylaşabilirler diye düşünüyorum.

• Got hem kaliteli hem her sezon diger dizilerin aksine kalite dahada yukseliyor.
    Fakat lost gerek karakterler gerek olaylar olsun kendine daha cok cekiyor(bence)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayva -- 7 Ekim 2014; 23:49:49 >
  • GoT çok iyi bir dizi. Ama Lost çoğu kişinin izlediği, güncel olarak takip ettiği ilk yabancı dizidir herhalde. Üstüne dizi sağlam olunca da, hatırası var yani.
  • Lost'un finalinin kötü olmasının yanında sezonlar ilerledikçe düşen bir kalite de söz konusu.

Lost'un ilk 3 sezonundan aldığım zevki çok az diziden almışımdır. Fakat 3. sezondan sonra kalite gittikçe düştü ve dizinin finali de güzel sıvama oldu.

Bu yüzden genel olarak bakınca GOT daha iyidir. Hem kitaptan uyarlanması sebebiyle her şeye elinde sonunda bir cevap veriliyor. Lost gibi cevaplanmayan bir dünya soru kalmıyor.
  • en sürükleyici dizi pb

en üst düzey dizi got

en çok izlenen dizi lost

en iyi bilim kurgu dizisi fringe

en fantastik dizi supernational

en kanlı dizi spartacüs ve twd

gelmiş geçmiş geçecek en iyi dizi THE OZ.
  • Lost efsaneydi bir aralar ama, GoT ile karşılaştıralamaz bence.

Lost ilk 4 sezon efsane sonrası nope.

GoT her sezonu mükemmel. Her bölümde çok güzel şeyler oluyor.

Lostta bi gizem vardı. Ama sonra her şeyi açıklandı.

Neyse isteyen istediğini sever.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lostun kalplerimizde ayrı bir yeri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Da Vinci was here -- 9 Ekim 2014; 21:32:30 >
  • GOT'ın kitap serisi efsane fakat dizisi efsane değil bana göre. Fakat Lost ile karşılaştırdığımız zaman ortaya farklı bir tablo çıkıyor. Lost eğer ki o gizemini sonuna kadar aynı çıtada devam ettirip saçmalamasaydı şu an çok farklı bir noktada olabilirdi. Ancak kurgusu, karakterleri, senaryosu ve kendisine ayrılan bütçe bakımından GOT, Lost'un bana göre çok önünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Wood -- 9 Ekim 2014; 22:15:51 >
  • ben lostu bitirdim ilk 4 sezon 4günde bitti nerdeyse ama 5ve6.sezon 2 haftada anca bitti 5ve6 sıkıyor.

got ise 5 bölüm izledim çok sıkıldım.dizikonusu falan güzel oyunculuklarda üst düzey ama ben daha çok aksiyon gizem aradığım için 5.bölümde bıraktım bu aralar tekrar başlamak istiyorum arkadaşlarım olum ileride çok aksiyon olucak vs. diyor açıkçası o kahalesi içimde bi ukte kaldı onun için izlicem sanırım :D bu dizinin tüm sezonlarını eksiksiz izleyebileceğim bir site varsa atarsanız sevinirim.
  • got
  • BUGUN PİYASADA GOT DİYE Bİ DİZİ VARSA BUNUN SEBEBİ LOSTDUR PRİSON BREAKDİR AKSİNİ İDDA EDEN BOS KONUSMASİN

• Lost'un devri geçti bence eskiden o efsaneydi şimdi GoT efsane ama GoT daha iyi.
  • Farklı tarzdalar karşılaştırma yapmak yanlış olur bence ama Game of Thrones derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romulus -- 16 Ekim 2014; 22:18:33 >
  • Herkesin diline dusmus GoT abartiliyor bence ama Lostu da 4. sezonda birakmistim. Biraktigim yere kadar degerlendirirsem benim icin Lost bir adim ondedir ama son uc sezonu katinca ne olur bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 16 Ekim 2014; 23:31:32 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.