Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.592
Cevap
451
Favori
2.446.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet bir HBO klasiği...
  • İlk 10dk Yüzüklerin Efendisi tadındaydı adeta, sonraları biraz durgunlaştı ama ilk bölüm olacak o kadar. Çok kaliteli ve gerçekten izlenmeyi hakeden bir yapım olmuş.


    Şu White Walkers'ları da bol bol işlerler umarım.
  • adamların dizi için plato inşa etmelerini itemlar tasarlamalarını tüm o kostümleri felan takdir ettim ama çok cezbedici bir şey bulamadım ben kendi adıma...daha ilk bölüm diyoruz bi 3-4 hafta daha izlerim. böyle devam ederse sarmaz...
  • Dizideki mekanların haritası

    Game of Thrones (2011 - 2019)
  • The Wall'dan yukarısına gitmek akıl karı değil
  • Bunun kitaplarını okuyan var mı? Tavsiye eder mi?
  • Kitaplarının da Türkçe çevirileri pek iyi değilmiş, hani ben okumadım da öyle diyorlar, çok basit hatalar mevcutmuş, terim karmaşaları bile varmış. Sanırım Epsilon çıkarmayı mı ne planlıyormuş yanlış hatırlamıyorsam, onunkisi iyi olur diyorlar.

    Kayıprıhtım'da bunla ilgili bir yazı vardı.
  • Eğer düzgün çevirili kitaplar çıkarsa hayatta kaçırmam. İlk bölümden hastası oldum dizinin resmen.
  • Aynen, bunun kitaplarını bulup okumak gerek esasında.
  • Zaten öyle ortalama bir şey de değil, dünyanın en iyi serileri arasında gösteriliyor. Kesinlikle okumak gerek ama makul bir çeviri gerek.
  • ilk bölüm mükemmel olmuş. diğer bölümler de böyle olursa tadından yenmez. kitabı okumayanlar mutlaka okusun. ne bomba sahneler var daha. hele dizinin son sahnesini bir izleyin, ikinci sezon bir an önce çekilsin diye bekliyeceksiniz. aynen benim ikinci kitap türkçeye çevrilsin diye beklediğim gibi :)

    kitaptan bir söz "taht oyunları oynarsan ya kazanırsın ya da ölürsün."
  • 20 $ satın aldım serinin ilk dördünü. Haftaya geliyor siparişim. Fakat İngilizce. Dizi süper olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 19 Nisan 2011; 0:20:05 >
  • Kayıprıhtım'daki yazıyı okudum da yerden yere vurulmuş çevirmen ve yayınevi. En iyisi Epsilon çevirisini bekleyelim.
  • Kitapların çevirileceğini öğrenen direk buraya yazsın. Kendine saklamasın lütfen.
  • Bu arada İngilizce PDFleri mevcut. Okumak isteyen varsa paylaşabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uygurca

    20 $ satın aldım serinin ilk dördünü. Haftaya geliyor siparişim. Fakat İngilizce. Dizi süper olmuş.


    nerden aldın acaba. ben de ingilizcelerini almayı düşünüyorum.
  • Nihayet başladı iniyor bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: liero


    quote:

    Orijinalden alıntı: Uygurca

    20 $ satın aldım serinin ilk dördünü. Haftaya geliyor siparişim. Fakat İngilizce. Dizi süper olmuş.


    nerden aldın acaba. ben de ingilizcelerini almayı düşünüyorum.


    Amazon'da şu an indirim var. Halam Türkiye'ye gelecek. Onun evine postaladım siparişi. O getirecek. 4 kitap 30 liraya mal olmuş oluyor ki bir tanesi alamam o fiyata buradan.
  • Dizide biraz WoW ve Yüzüklerin efendisi havası vardı.

    Beyaz saçlılar > Elf,

    Şu mavi gözlü yürüyen ölüler >Undeath

    Cüce > Cüce

    Orclar > Şu deve cüsseli olan grup

    ...

    Kısacası WoW Vikipedia:

    Human: Birinci Savaş'ta Orc istilasına karşı koyan insanlar, İkinci Savaş esnasında da Azeroth'u yeniden kurtarmak için dost ırklarla beraber Alliance birliğini oluşturmuştur. Burning Legion saldırısından sonra yıkılan Lordaeron krallığından sonra Stormwind şehrini yeniden kuran insanlar, Eastern Kingdoms kıtasının güneyinde hakimiyetlerini sürdürmektedir ve Kutsal Işığın yardımıyla Horde ve Burning Legion ile savaşlarına devam etmektedir.
    Night Elf: Azeroth'un ilk ırklarından olan Night Elfler (kendi dillerinde Kal'dorei yani Yıldızların Çocukları), Üçüncü Savaşta Burning Legion'a karşı büyük bir savaş vermişlerdir ancak bunun bedeli olarak vatanlarından olmuşlardır. Uzun yıllar boyunca Hyjal Dağları'nda inzivaya çekilmiş ırk yeniden uyanmıştır ve Alliance tarafında Azeroth'a barış getirmek için uğraşmaktadır. Night Elflerin karanlık derileri ve uzun kulakları tipik özellikleridir. Doğa ile ilgilenmektedirler ve Druidizm ile uğraşmışlardır. Ayrıca öldüklerinde wisp olarak daha hızlı hareket edebilen tek ırktır.
    Dwarf: Titanların çocukları olarak taştan yaratılan cüceler, uzun yıllar boyunca yeryüzüne çıkmadan Azeroth'u şekillendirmeye uğraşmıştır. Ancak Birinci Savaş sırasında Sonsuzluk Kuyusu'nun yıkılması onları da derinden etkilemiş ve artık yavaş yavaş özelliklerini kaybetmeye ve taştan olan derileri yumuşamaya başlamıştır. Şu an ise Khaz Modan ve Ironforge'da hüküm süren cüceler, insanların yanında Alliance birliğine dahildir. Tarihi eser eşyaları ve hazineleri bulmada gelişmişlerdir.
    Gnome: Azeroth'ta bilinen en kısa boylu ırk olan gnomelar buna rağmen mühendislik zekasıyla çok güçlü haldedir. Yakın akrabaları cücelerle sıkı ilişkiler içerisindedirler bu nedenle Alliance birliğinde yer alırlar. Her ne var ki İkinci Savaş esnasında Alliance'a gerekli yardımı yapamamışlardır çünkü onların teknokentleri Gnomeregan derinliklerden gelen yaratıklarla istila edilmiştir ırkın büyük bir kısmı yokolmuş, geriye kalan küçük bir kısmı ise şu an cücelerle aynı kenti paylaşmaktadır.
    Draenei: The Burning Crusade genişleme paketi ile tanıtılan bu ırk, Büyük Yıkım ile parçalanmış Draenor gezegeninin yerlilerinden başkası değillerdir. Kuzey Kalimdor'da bir gün büyük bir patlama olmuştur. Burning Legion istilasından kaçan Exodar gemisi, Azuremyst adalarına çakılmıştır. Alliance birliğinin gücünden etkilenen Draeneilar kendi geleceklerini oluşturmaktadır.
    Worgen: Cataclysm genişleme paketi ile gelecek olan bu yeni ırk, kurtadam görüntüsü ile öne çıkmaktadır. İlk olarak Üçüncü Savaşta ortaya çıkan Kurtadamlar, Scourge'u yenmek için uğraşmışlardır ancak nasılsa onların laneti Gilneas şehri insanlarının üzerine çökmüştür. Bunun üzerine Gilneas, Scourge yaygınından kurtulmak için kapılarını kapatmış ve saklanmışlardır. Uzun yıllar kapalı kapılar ardında kalan Kurtadamlar, Alliance tarafından yeniden ortaya çıkacaklardır.
    Horde [değiştir]
    Orc: Aslen Draenor gezegeninde yaşamaktaydılar. Burning Legion saldırısına sebep olan Kara Geçitin açılmasıyla Azeroth'a gelerek insanlarlara kıyasıya savaşmışlardır. Ancak bir kısmı Burning Legion saldırılarına karşı çıkarak kendi geleceklerini oluşturmuşlardır. Şu anda Garrosh Hellscream tarafından yönetilen Orclar, Doğu Kalimdor'da hayatlarını sürdürmektedir.
    Tauren: Azeroth'un ilk ırklarından olan Taurenler, doğanın dengesini korumak için uzun yıllar uğraşmışlardır. Kuvvetli yapılarına rağmen barış içinde yaşayan ırk, Üçüncü Savaş sırasında Orclarla beraber Burning Legion'a karşı saldırmışlardır. Ayrıca Night Elfler ile de ilişki içerisinde olan ırk, Horde tarafında Druidizm ile uğraşan tek ırktır.
    Darkspear Troll: Oyun dünyasında birçok Troll kabilesi bulunmaktadır ancak oynanabilir olan Darkspear Trolleri, Murloc istilalarından kaçarak, Thrall tarafından kurtarılmıştır. Şu an Orclarla aynı şehri, Orgrimmar'ı paylaşan Troller, Horde tarafında hayatlarını sürdürmektedir.
    Undead: Lich King'in esaretinden kurtulan bu ırk, şu an eski bir elf olan Slyvanas Windrunner liderliğinde Forsaken birliğini kurmuşlardır ve hem yaşayanlara hem de Scourge'a karşı meydan okumaktadırlar. Şu an Lordaeron'un yıkılmış şehrinin altında yaşayan Undeadler, Horde tarafında Lich King ile savaşmaktadır ancak bu birliğe de bağlılıkları yoktur.
    Blood Elf: The Burning Crusade genişleme paketi ile tanıtılan bu ırk, ölüm şövalyesi Arthas ve onun ordusu Scourge tarafından istila edilmiş olan anavatanları Quel'Thalas'ı koruyarak Scourge'u yenmiş ırktır. Önceden "yüksek elfler" olarak bilinmelerine rağmen, sonradan istila sırasında kaybettiklerinin anısına adlarını "blood elf" olarak değiştirmişlerdir. (Kendi dillerinde Sin'dorei, yani kanın çocukları) Büyüde yetenekli olan bu ırk, Horde tarafından Scourge ile savaşına devam etmektedir.
    Goblin: Cataclysm genişleme paketi ile gelecek olan bu yeni ırk, oyuncular tarafından yapılan büyük istekler üzerine oluşturulmuştur. Madencilikle uğraşan Kezan Trolleri, çıkardığı bazı madenleri ayinlerinde kullanıyorlardı. Ancak ansızın bazı troller daha kısa boylu ve kimyagerlikte usta olan Goblinlere dönüşmeye başladılar. Zamanla Goblinler çoğaldı ve Kezan'ı ele geçirerek anavatanları yaptılar. Son zamanlarda Alliance tarafından saldırıya uğrayan goblinler, eski dostları Horde tarafından koruma altına alınmıştır.


    ama bölüm ilerleyince farklılaştı tabi,degişik bir dünya degişik kurgu olucagı belli

    Dizinin ana konusuda bilindik dünyada, 6-7 krallık var ''Tath Oyunları'' yaşanacak








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ContEmpor4ry -- 19 Nisan 2011; 1:59:45 >
  • ilk bölümü izledim çok iyiydi
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.