Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (728. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.487.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doctorus

quote:

Dizide

Irri,Brienne Of Tarth,Shae,Catelyn Stark,Yara Greyjoy,Daisy,

Şu karakterler çirkin sadece bence.Hadi Brianne kitap gereği çirkin olmak zorunda eyvallah da Yara daş gibi olmalıydı o ne öyle benden daha yakışıklı

+111

yara karakterine entari jartiyer giydirsen yok aga.. bitti o kız.. dünya ahiret abimdir.. o derece..

Bir turk yarismasinda cikiyordu yara, hatta cevap bilindiginde sunucu "YARRA BILDINIZ YARRA BILDINIZ" diye bagiriyordu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

3x04

Sonunda tüylerim diken diken oldu.

• Khaleesi'ye hayranım evet. Hele ki o fahişe, kaltak laflarına o dili bile bile katlanması müthiş bir sabır ve liderlik unsuru gerektirir.
    • Yarından itibaren Valyria dilini öğrenmeye başlıyorum. Neme lazım biri bize de küfür ederse anlayalım.
    • Margaery yavaş yavaş herşeyi eline almaya başlıyor. Zaten Joffrey sıfatsızını eline almak en kolay şeylerden biri. Gerisi basit.
    • Theon Greyjoy tam anlamıyla kıçı kurtaramadı. Biraz daha ıkın hacı, kafa göründü.
    • Bu arada adamların adı niye lekesiz lan? Anneleri aşerdiğinde istedikleri hep olmuş diye mi ki.

Onlar aslinda "lokesizler". Loke loke loke loke...

• Bu arada başka bir forumda bir arkadaş mantıklı bir yorum yapmış. Hoşuma gittiği için paylaşmak istedim:

Robb 20.000 adamla güneye savaşa gitmişti. Tullyler'de de yaklaşık 13.000 asker vardı. Nehir topraklarında, savaş bölgesinde 35.000 Lannister askeri vardı. Renly yaşarken Baratheon-Tyrell ittifakıyla arkasında 80.000 kişilik ordu vardı. Renly ölünce ordusunun 20.000 kişilik kısmı Stannis'e katılmıştı. Stannis, Karasu Savaşı'na 25.000 kişilik ordusuyla gittiğinde 5.000 kişilik Kral Şehri'nin altın pelerinlilerine karşı ezici bir üstünlükle saldırırken son anda desteğe yetişen Lannister-Tyrell ittifakı 70.000 kişilikti. Bunun dışında serinin en başından beri savaşa katılmayan iki büyük hane daha var...

Tüm bunları söylüyorum, çünkü Dany'nin 8.000 kişilik Lekesizler'i o kadar da büyük ahım şahım bir ordu değil, ejderhalar da yeterince büyük değil. Renly'nin arkasında diyarın gördüğü en büyük ordu vardı da, ne oldu?.. Seri boyunca onurlu-adaletli davrananların başına ne geldi?.. Savaş bu; ittifaklar da önemli, ordunuzun büyüklüğü kadar onun başında duran komutan da, çarpıştığınız coğrafik alan da... Bahsettiğim rakamlar da büyük hanelerin tüm güçlerini belirtmiyor tabii ki, bahsedildikleri kadarlarından bazı kesitler, bir de bunlar kadar, en azından bunlara yakın sayıda geride bıraktıkları var birçoğunun...

Dany'nin bir sonraki bölümde Kral Şehri'nin kapılarına dayanmasını bekleyenlere hitaben fikir verici bir mesaj yazmak istedim. Umarım her şey daha fazla pembe gözükmez artık.

Bir başkası da ona yine mantıklı ve kitabı okumayanlar için bilgilendirici bir cevap vermiş:

Lekesizler dizide çok üstünkörü geçiştirildiğinden yetiştirilişleri ve güçleri üzerine ufak bir derleme yaptım. Belki ileride bazı şeylere daha değinirler ama şu an için kıyaslama yapmaya yetecek pek bir şey söylemediler. Dizinin geleceğinden spoiler içermez ama okuyup okumama kararını size bırakıyorum yine de.

LEKESİZLER

Astapor'da genç yaştan itibaren sorgusuz sualsiz itaat ve savaşçılık eğitimi verilerek yetiştirilirler. Özgür şehirlerde koruma olarak kullanılırlar. Yüzlük ya da binlik birlikler olarak satılırlar. Mükemmel korumalardır; yağma yapmazlar, tecavüz etmezler.

Lekesizler çocuk yaşta, cüsseleri, hızları ve güçleri göz önüne alınarak seçilen eski erkek kölelerdir. Eğitimleri acımasızdır, onlara sadece dövüşmeyi değil, tüm benliklerini, bireyselliklerini, empati duygularını yok etmek için de eğitim verilir. Tamamen hadım edilmişlerdir ve arta kalanlar Mızrakların Leydisi sunağında yakılır. Düzenli olarak Cesaret Şarabı denen bir iksir içerler, bu iksir acıya olan duyarlılıklarını zaman içinde yok eder. Her gün bir kovadan seçerek rastgele olarak kendilerine isim alırlar. Her isim bir renk ve bir haşarat isminden oluşur. Eğitimlerinin herhangi bir aşamasında başarısız olan köleler öldürülür. Eğitime başlayanların ancak üçte biri eğitimi Lekesiz olarak bitirir.

Hadım edildikleri gün bakmaları için bir yavru köpek verilir. İlk yıllarının sonunda yavruyu boğmaları istenir. Eğer başarısız olursa öldürülür ve hayatta kalan köpeklere yem yapılır. Eğitim sırasında verilen herhangi bir görevde başarısızlık affedilmez, bu görevler birlik halinde tüm gün koşmak, bir dağı bir gecede kazıp indirmek ya da kızgın kömürler üzerinde yürümek olabilir. Çivili miğferlerini kazanmak için gümüş bir para ile köle pazarından yeni doğmuş köle bebek alıp onu annesi önünde öldürmeleri ve köle sahibine zararı için ödeme yapmaları gerekir.

Hafif piyade olarak dizili şekilde, kısa mızraklar, kılıçlar, daire kalkanlar kullanırlar. Korku tanımadan dövüşür ve emirlere sorgusuz uyarlar. Elit ve aşırı odaklı eğitimleri onları falanks düzeninde en etkili şekilde savaşmalarını sağlar. At kullanmazlar. Lekesiz üniformaları sade ve süsten yoksun bir tunik, kısa kılıç, 3 mızrak ve bronz çivi miğferinden oluşur. Bir çivi düşük rütbeye işarettir, önden arkaya doğru 3 çivi subay olduğunu ifade eder.

QOHOR SAVAŞI

400 yüz yıl önce Dothrakiler ilk kez Dothraki Denizi'nin doğusuna indi, Valyria ve onu izleyen kaos sonbaharında saldırıya geçti. 50.000 kişilik Dothraki savaşçısı en azından yarısı yollarına çıkan her kasaba ve şehri yağmalayıp yakıyorlardı. Bu büyük khalasar Khal Temmo tarafından yönetiliyordu. Khalasar gelmeden önce Qohor, kendi duvarlarını güçlendirdi, garnizonu iki katına çıkardı ve paralı askerler olan Parlak Sancaklar ve İkinci Oğullar'ı kiraladılar. Ayrıca Astapor'dan 3.000 Lekesiz satın aldılar.

Saldırının ilk gününde Dothrakiler eşsiz bir güçle Qohor güçlerini paramparça edip imha ettiler. Paralı askerler de umutsuz bir mücadele olduğunu düşünerek kaçtılar. Dothrakiler içecek, yiyecek ve dinlenmek için kamplarına çekildiler. Şafaktan önce şehri yıkmak için geri geleceklerdi. Ancak gece boyunca ilerleyen 3.000 Lekesiz sonunda şehre varmıştı. Ve şafakta gelen Dothraki hordası Lekesizler'in şehrin önünde savaş düzeninde dizilmiş olduklarını gördüler. Khal Temmo böyle küçük bir kuvveti ve de piyade oldukları için küçük görmüş ve kolayca yenebileceğini sanmıştı ve cepheden direk taarruzu başlattı.

On sekiz kez saldırmasına rağmen Khal Temmo onları dağıtamıyordu. Daha sonra rütbeli Lekesizler'in ok yağmuru yapması karşısında Dothraki ordusu dağılmıştı. Sonunda da Dothraki saldırısı durdurulmuştu. Khal, kansüvarileri ve oğulları savaşta ölmüştü. Kayıplar şaşırtıcıydı. Dothrakiler 12.000 asker kaybetmişti fakat Lekesizler'den geriye sadece 600 asker kalmıştı. Yine de zafer Lekesizler'indi. Dört gün sonra yeni khal görkemli bir alay ile şehir kapılarından çekildi. Tüm Dothrakiler örgülerini keserek Lekesizler'in önüne attılar.

50.000 kişilik Dothraki khalasarını 3.000 kişilik Lekesizler'in durdurduğu günden beri Qohor'un korumalığını sadece Lekesizler yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 25 Nisan 2013; 12:32:58 >

• @Rodin

Varys ne diyor kendi hakkında: ''Fırtınalar gelip geçer, büyük balık küçük balığı yutar, bense kürek çekmeye devam ederim.''

Yine Varys Serçeparmak hakkında diyor ki: ''Kendisine Küllerin Kralı olacaksın deseler bütün kıtayı yakacak bir adam o.''

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Beyler

Twitter'da eşekherif paylaşmış. Çok iyi ya.

Kim yaptıysa güzel yapmış, eline sağlık.

• Lekesizler hakkında bilgim yoktu,güzel paylaşım teşekkürler.
  • Paylaşılmıştı galiba ama bir daha paylaşılsa ne olur
    Parçamızın adı
    Cofri sarısı,

• quote:

Orijinalden alıntı: safaksaylam

Bu arada başka bir forumda bir arkadaş mantıklı bir yorum yapmış. Hoşuma gittiği için paylaşmak istedim:

Robb 20.000 adamla güneye savaşa gitmişti. Tullyler'de de yaklaşık 13.000 asker vardı. Nehir topraklarında, savaş bölgesinde 35.000 Lannister askeri vardı. Renly yaşarken Baratheon-Tyrell ittifakıyla arkasında 80.000 kişilik ordu vardı. Renly ölünce ordusunun 20.000 kişilik kısmı Stannis'e katılmıştı. Stannis, Karasu Savaşı'na 25.000 kişilik ordusuyla gittiğinde 5.000 kişilik Kral Şehri'nin altın pelerinlilerine karşı ezici bir üstünlükle saldırırken son anda desteğe yetişen Lannister-Tyrell ittifakı 70.000 kişilikti. Bunun dışında serinin en başından beri savaşa katılmayan iki büyük hane daha var...

Tüm bunları söylüyorum, çünkü Dany'nin 8.000 kişilik Lekesizler'i o kadar da büyük ahım şahım bir ordu değil, ejderhalar da yeterince büyük değil. Renly'nin arkasında diyarın gördüğü en büyük ordu vardı da, ne oldu?.. Seri boyunca onurlu-adaletli davrananların başına ne geldi?.. Savaş bu; ittifaklar da önemli, ordunuzun büyüklüğü kadar onun başında duran komutan da, çarpıştığınız coğrafik alan da... Bahsettiğim rakamlar da büyük hanelerin tüm güçlerini belirtmiyor tabii ki, bahsedildikleri kadarlarından bazı kesitler, bir de bunlar kadar, en azından bunlara yakın sayıda geride bıraktıkları var birçoğunun...

Dany'nin bir sonraki bölümde Kral Şehri'nin kapılarına dayanmasını bekleyenlere hitaben fikir verici bir mesaj yazmak istedim. Umarım her şey daha fazla pembe gözükmez artık.

Bir başkası da ona yine mantıklı ve kitabı okumayanlar için bilgilendirici bir cevap vermiş:

Lekesizler dizide çok üstünkörü geçiştirildiğinden yetiştirilişleri ve güçleri üzerine ufak bir derleme yaptım. Belki ileride bazı şeylere daha değinirler ama şu an için kıyaslama yapmaya yetecek pek bir şey söylemediler. Dizinin geleceğinden spoiler içermez ama okuyup okumama kararını size bırakıyorum yine de.

LEKESİZLER

Astapor'da genç yaştan itibaren sorgusuz sualsiz itaat ve savaşçılık eğitimi verilerek yetiştirilirler. Özgür şehirlerde koruma olarak kullanılırlar. Yüzlük ya da binlik birlikler olarak satılırlar. Mükemmel korumalardır; yağma yapmazlar, tecavüz etmezler.

Lekesizler çocuk yaşta, cüsseleri, hızları ve güçleri göz önüne alınarak seçilen eski erkek kölelerdir. Eğitimleri acımasızdır, onlara sadece dövüşmeyi değil, tüm benliklerini, bireyselliklerini, empati duygularını yok etmek için de eğitim verilir. Tamamen hadım edilmişlerdir ve arta kalanlar Mızrakların Leydisi sunağında yakılır. Düzenli olarak Cesaret Şarabı denen bir iksir içerler, bu iksir acıya olan duyarlılıklarını zaman içinde yok eder. Her gün bir kovadan seçerek rastgele olarak kendilerine isim alırlar. Her isim bir renk ve bir haşarat isminden oluşur. Eğitimlerinin herhangi bir aşamasında başarısız olan köleler öldürülür. Eğitime başlayanların ancak üçte biri eğitimi Lekesiz olarak bitirir.

Hadım edildikleri gün bakmaları için bir yavru köpek verilir. İlk yıllarının sonunda yavruyu boğmaları istenir. Eğer başarısız olursa öldürülür ve hayatta kalan köpeklere yem yapılır. Eğitim sırasında verilen herhangi bir görevde başarısızlık affedilmez, bu görevler birlik halinde tüm gün koşmak, bir dağı bir gecede kazıp indirmek ya da kızgın kömürler üzerinde yürümek olabilir. Çivili miğferlerini kazanmak için gümüş bir para ile köle pazarından yeni doğmuş köle bebek alıp onu annesi önünde öldürmeleri ve köle sahibine zararı için ödeme yapmaları gerekir.

Hafif piyade olarak dizili şekilde, kısa mızraklar, kılıçlar, daire kalkanlar kullanırlar. Korku tanımadan dövüşür ve emirlere sorgusuz uyarlar. Elit ve aşırı odaklı eğitimleri onları falanks düzeninde en etkili şekilde savaşmalarını sağlar. At kullanmazlar. Lekesiz üniformaları sade ve süsten yoksun bir tunik, kısa kılıç, 3 mızrak ve bronz çivi miğferinden oluşur. Bir çivi düşük rütbeye işarettir, önden arkaya doğru 3 çivi subay olduğunu ifade eder.

QOHOR SAVAŞI

400 yüz yıl önce Dothrakiler ilk kez Dothraki Denizi'nin doğusuna indi, Valyria ve onu izleyen kaos sonbaharında saldırıya geçti. 50.000 kişilik Dothraki savaşçısı en azından yarısı yollarına çıkan her kasaba ve şehri yağmalayıp yakıyorlardı. Bu büyük khalasar Khal Temmo tarafından yönetiliyordu. Khalasar gelmeden önce Qohor, kendi duvarlarını güçlendirdi, garnizonu iki katına çıkardı ve paralı askerler olan Parlak Sancaklar ve İkinci Oğullar'ı kiraladılar. Ayrıca Astapor'dan 3.000 Lekesiz satın aldılar.

Saldırının ilk gününde Dothrakiler eşsiz bir güçle Qohor güçlerini paramparça edip imha ettiler. Paralı askerler de umutsuz bir mücadele olduğunu düşünerek kaçtılar. Dothrakiler içecek, yiyecek ve dinlenmek için kamplarına çekildiler. Şafaktan önce şehri yıkmak için geri geleceklerdi. Ancak gece boyunca ilerleyen 3.000 Lekesiz sonunda şehre varmıştı. Ve şafakta gelen Dothraki hordası Lekesizler'in şehrin önünde savaş düzeninde dizilmiş olduklarını gördüler. Khal Temmo böyle küçük bir kuvveti ve de piyade oldukları için küçük görmüş ve kolayca yenebileceğini sanmıştı ve cepheden direk taarruzu başlattı.

On sekiz kez saldırmasına rağmen Khal Temmo onları dağıtamıyordu. Daha sonra rütbeli Lekesizler'in ok yağmuru yapması karşısında Dothraki ordusu dağılmıştı. Sonunda da Dothraki saldırısı durdurulmuştu. Khal, kansüvarileri ve oğulları savaşta ölmüştü. Kayıplar şaşırtıcıydı. Dothrakiler 12.000 asker kaybetmişti fakat Lekesizler'den geriye sadece 600 asker kalmıştı. Yine de zafer Lekesizler'indi. Dört gün sonra yeni khal görkemli bir alay ile şehir kapılarından çekildi. Tüm Dothrakiler örgülerini keserek Lekesizler'in önüne attılar.

50.000 kişilik Dothraki khalasarını 3.000 kişilik Lekesizler'in durdurduğu günden beri Qohor'un korumalığını sadece Lekesizler yapar.

İkinci yazının son cümlesi bence oldukça önemli.
    Tamam Dothrakiler öyle aşırı disiplinli birlikler değiller, daha vahşiler ama 50 bin ile 3 bin arasındaki fark da az değil. Burdan Lekesizler'in nasıl güçlü olduğu çıkarılıyor bence.
    Kitapları okuyan arkadaşlar bu Lekesizler hakkında daha detaylı bilgi verirlerse güzel olur aslında, ben de merak ediyorum bunların güçlerini.

• quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

Paylaşılmıştı galiba ama bir daha paylaşılsa ne olur
    Parçamızın adı
    Cofri sarısı,

Bunu bilmiyordum çok güzelmiş özellikle 4. ve son dörtlük.

• Lekesizler ordusuna giriş sınavları hangi günler, mülakatlar hangi şehirde olacak acaba bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goncerivoo

Lekesizler ordusuna giriş sınavları hangi günler, mülakatlar hangi şehirde olacak acaba bilgisi olan var mı ?

Mülakat falan yok, kayıt yaptırman yeterli.

Eğitim pazartesi gün başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelâg -- 25 Nisan 2013; 17:33:41 >
  • Tahti kimin hakettigi tartisilmis yukarida. Birebir monarsinin hukum surdugu Westeros'ta taht hakedenin degil,guclu olanin olacaktir.
    Suan ki durumda tahti Tywin Lannister hakediyor diyebilirim. Hem askeri anlamda hem de politik konularda diger tahtta hak iddia edenlerin otesinde bir karakter.
    Stannis hala Melisandre'nin eteginin dibinde, Robb desen abazaliktan besik kertmesini hice saydi,sonu olacak bu.
    Danny ise hala ozgurluk hak adalet pesinde. Kitaplari okumadim ama dizinin en onurlu adaminin basina neler geldigini hep beraber izledik.
  • 3:36 ya bakın kimin gençliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.can.tas -- 25 Nisan 2013; 18:50:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

Ohaaa... Robert Baretheon ortaligi darmaduman etmis. Ben alkolik bi zibidi sanardim hep

Robert aslında Eddard'dan bile güçlü ve çok yakışıklı bir adam.Hatta gören hatunların dibi düşüyormuş.

Lyanna kaçırılınca isyan başlatıyor.Lyanna ölünce Robert bunalıma giriyor 50 kilo alıyor.Hayatı umursamayan bir adama dönüşüyor.

Aslında harika bir savaşçı ve çok yakışıklı bir adam.

Ölmeden önce Lannister a aslinda onu hic sevmedigini Eddardin kardesini sevdigini soylemisti. Helal olsun delikanli adammis
    Bir domuz tarafindan gebertilmesi hic hos olmadi..
    Keske Starklar biraz beyin sahibi olsa dizi dahada guzel olur. Sansa Stark, Robb Stark, Eddardin karisi tam esekler ya. Bi tek Jon Snow u begenerek izliyorum. Winterfell 2 dk da feth edildiginde iyice gozumden dustuler..

Internetten okuyabilecegim Robert in isyani harici baska yazilarda var mi

Şunları izle tek tek. Bütün krallıklarla ilgili az çok bilgin olur.

Bu videolar ilk mesaja eklenmeli derim.

Alıntıları Göster
    quote:

mesajım şöyle bir alıntı da bulunsun sonra izlerim tek tek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

Lekesizler ordusuna giriş sınavları hangi günler, mülakatlar hangi şehirde olacak acaba bilgisi olan var mı ?

şartlari biliyon mu peki pipin gidecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

şartlari biliyon mu peki pipin gidecek

milli eğitim bakanı khaleesi oldu artık,o uygulama kalktı müfredattan

benim lekesizler ile ilgili tek sıkıntım kılıçlarının olmaması,mızrakla olmaz ki savaş olayı

• Bu sahneyi merak eden bir tek benmiyim Dany'nin olayından bile daha fazla meraktayım bu konuda Köpek akar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

/>

Bu sahneyi merak eden bir tek benmiyim Dany'nin olayından bile daha fazla meraktayım bu konuda Köpek akar

Bu dövüşen adam Dondarrion Melisandre gibi bi Ateş Tanrısı rahibinden güç alıp kılıcını ateşli hale getiriyor. Kitabı okumayanlar Melisandre ile Stannis'i küçümsüyor baya ama Azor Ahai denen Tanrıda baya gizemli kuvvetli güçler var diğerlerinin aksine
    Neyse bugünlük bu kadar spoiler yeter izleyince anlarsınız demek istediğimi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

/>

Bu sahneyi merak eden bir tek benmiyim Dany'nin olayından bile daha fazla meraktayım bu konuda Köpek akar

köpek nereye akıyor,adamın alevli kılıç takıntısı var

• 
Sayfa: önceki 726727728729730
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.