Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (629. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 627628629630631
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

Beyler serinin resmi forum sayfasına HBO yetkilileri yeni sezonun ilk 4 bölümünü değerlendirme almak adına göndermişler.

Elemanlar da ilk dört bölümü izlemiş ve ''olması gerekenden'' daha yavaş bir hikayeye sahip olduğunu açıklamış. Ortalamanın üzerinde olduğunu belirtip korktuklarımız olmamış ama bazı karakterler gereksiz sahnelerde yer almışlar diyorlar. Her bölüm bir diğerinden daha da iyi olduğunu da belirtmişler. Böylece sezonun her bölümünün üstüne koyarak ilerleyeceğini ve diğer sezonlara göre çok daha güzel bir sezon izleyeceğimizi müjdelemişler.

Hayırlısı bakalım

İnşallah, inşallah. Bekliyoruz artık.

Diyorlar ilk dört bölümün en büyük eksisi aynı ikinci sezondaki ''ejderha çalınma hikayesi'' olayı gibi çakma hikayelerin de olması. Kitabı okumuş olan özellikle o sahneden ve Ölümsüzler Evindeki hayallerden hiç memnun değillerdi. Çünkü kitapta o sahnelerde geleceğe ve geçmişe yönelik bir çok imgeler görünüyor Dany'ye. Bunların hiç gösterilmemesi doğal olarak o sahneyi merakla bekleyen hayranları kızdırmıştı.

İnceleyen ekip bu tür eklemelerin devam ettiğini belirtiyorlar. Ki bu da benim en çok korktuğum şeydi.

Kötü oldu bu. Halbuki fragmanda kitaptaki ince olaylar vardı. Bütün olaylar kitapla bire bir gider zannetmiştim.

İkinci sezonla ilgili yazacağım ama yine de spoiler içine alıyorum ne olur ne olmaz.

Şimdi bu adamlar daha dizi çıkmadan bile kitabın hayranı oldukları ve Martin'le filan araları oldukları için aşırı hayran grubuna giriyorlar. Bu yüzden şöyle bir tespitte bulunmuşlar;

Diyorlar ki ikinci sezonda birçok büyük olayla karşılaştık. Sam'in grubu Ak Gezenlerin saldırısına uğradı, Catelyn Jaime'yi serbest bıraktı, Robb evlendi. Bunların hepsini dizinin ikinci sezonunda gördük.

Ancak bu olaylar ikinci kitapta olmadı. Üçüncü kitabın en büyük özelliği birbirinden şok edici olayların bir arada bulunmasıydı. Örneğin ikinci kitapta Robb'un sürekli savaş kazandığını duyuyorduk ancak üçüncü kitapta birden evlendiğini öğreniyoruz. Aynı şekilde ikinci kitapta Catelyn elinde kılıç ile bölümünü bitirirken, üçüncü kitapta Jaime kendine ait bir bölüm kazanıyor. Sam ve grubu daha kitabın girişinde tüylerimizi diken diken eden bir saldırya maruz kalıyor.

Ancak bu süprizlerin direkt ikinci sezonda gösterilmesi, üçüncü sezonun kitap okuyucularının beklentilerini karşılayamayan bir seviyeye çekiyor. Ve bizim yorumladığımız kadarıya ilk dört bölüm böyle bir ''sıkıcılık'' ve ''yavaşlık'' içinde geçiyor. Ancak her bölümün son sahnesi çok epik. Ve açık ara ilk iki sezonun ilk dört bölümünden daha güzel.

Böyle demişler aşağı yukarı. Ne desem bilemedim.

Bir de Mance, Queens of Thorns ve Tormund için beklediğimiz gibi canlandıramamışlar karakterleri diyorlar. Gerçi bu biraz anlaşılabilir çünkü kitapta onların karakteri hakkında sayfalar dolusu yazı var. Dizi de ise bu arka planları tam olarak dolduramıyorlar ve birden ortaya çıkan kimseler olarak görünüyor. İlk sezonda Theon böyleydi örneğin.

Benim bildiğim kitaptaki olayların değiştirildiği ve doldurma yapılması muhtemel 2 ek olay var. Bunlardan biri güzel bir ekleme. Diğeri ise mantık sınırlarının ötesinde saçma bir ekleme. Tabi bir de Catelyn'e asla söylemeyeceği bir replik vermişler öğrendiğim kadarıyla.

Ama bakalım neler olacak. Umarım korkularım gerçekleşmez de efsane bir sezon izleriz.

Benim de korkum kitap ile dizinin daha çok birbirinden ayrılması 2. sezonda en çok üzüldüğüm de starkların kalesi kıştepesinin talan edilip yakıldığı sahnenin farklı anlatılmasıydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: enigma100

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

Beyler serinin resmi forum sayfasına HBO yetkilileri yeni sezonun ilk 4 bölümünü değerlendirme almak adına göndermişler.

Elemanlar da ilk dört bölümü izlemiş ve ''olması gerekenden'' daha yavaş bir hikayeye sahip olduğunu açıklamış. Ortalamanın üzerinde olduğunu belirtip korktuklarımız olmamış ama bazı karakterler gereksiz sahnelerde yer almışlar diyorlar. Her bölüm bir diğerinden daha da iyi olduğunu da belirtmişler. Böylece sezonun her bölümünün üstüne koyarak ilerleyeceğini ve diğer sezonlara göre çok daha güzel bir sezon izleyeceğimizi müjdelemişler.

Hayırlısı bakalım

İnşallah, inşallah. Bekliyoruz artık.

Diyorlar ilk dört bölümün en büyük eksisi aynı ikinci sezondaki ''ejderha çalınma hikayesi'' olayı gibi çakma hikayelerin de olması. Kitabı okumuş olan özellikle o sahneden ve Ölümsüzler Evindeki hayallerden hiç memnun değillerdi. Çünkü kitapta o sahnelerde geleceğe ve geçmişe yönelik bir çok imgeler görünüyor Dany'ye. Bunların hiç gösterilmemesi doğal olarak o sahneyi merakla bekleyen hayranları kızdırmıştı.

İnceleyen ekip bu tür eklemelerin devam ettiğini belirtiyorlar. Ki bu da benim en çok korktuğum şeydi.

Kötü oldu bu. Halbuki fragmanda kitaptaki ince olaylar vardı. Bütün olaylar kitapla bire bir gider zannetmiştim.

İkinci sezonla ilgili yazacağım ama yine de spoiler içine alıyorum ne olur ne olmaz.

Şimdi bu adamlar daha dizi çıkmadan bile kitabın hayranı oldukları ve Martin'le filan araları oldukları için aşırı hayran grubuna giriyorlar. Bu yüzden şöyle bir tespitte bulunmuşlar;

Diyorlar ki ikinci sezonda birçok büyük olayla karşılaştık. Sam'in grubu Ak Gezenlerin saldırısına uğradı, Catelyn Jaime'yi serbest bıraktı, Robb evlendi. Bunların hepsini dizinin ikinci sezonunda gördük.

Ancak bu olaylar ikinci kitapta olmadı. Üçüncü kitabın en büyük özelliği birbirinden şok edici olayların bir arada bulunmasıydı. Örneğin ikinci kitapta Robb'un sürekli savaş kazandığını duyuyorduk ancak üçüncü kitapta birden evlendiğini öğreniyoruz. Aynı şekilde ikinci kitapta Catelyn elinde kılıç ile bölümünü bitirirken, üçüncü kitapta Jaime kendine ait bir bölüm kazanıyor. Sam ve grubu daha kitabın girişinde tüylerimizi diken diken eden bir saldırya maruz kalıyor.

Ancak bu süprizlerin direkt ikinci sezonda gösterilmesi, üçüncü sezonun kitap okuyucularının beklentilerini karşılayamayan bir seviyeye çekiyor. Ve bizim yorumladığımız kadarıya ilk dört bölüm böyle bir ''sıkıcılık'' ve ''yavaşlık'' içinde geçiyor. Ancak her bölümün son sahnesi çok epik. Ve açık ara ilk iki sezonun ilk dört bölümünden daha güzel.

Böyle demişler aşağı yukarı. Ne desem bilemedim.

Bir de Mance, Queens of Thorns ve Tormund için beklediğimiz gibi canlandıramamışlar karakterleri diyorlar. Gerçi bu biraz anlaşılabilir çünkü kitapta onların karakteri hakkında sayfalar dolusu yazı var. Dizi de ise bu arka planları tam olarak dolduramıyorlar ve birden ortaya çıkan kimseler olarak görünüyor. İlk sezonda Theon böyleydi örneğin.

Benim bildiğim kitaptaki olayların değiştirildiği ve doldurma yapılması muhtemel 2 ek olay var. Bunlardan biri güzel bir ekleme. Diğeri ise mantık sınırlarının ötesinde saçma bir ekleme. Tabi bir de Catelyn'e asla söylemeyeceği bir replik vermişler öğrendiğim kadarıyla.

Ama bakalım neler olacak. Umarım korkularım gerçekleşmez de efsane bir sezon izleriz.

Benim de korkum kitap ile dizinin daha çok birbirinden ayrılması 2. sezonda en çok üzüldüğüm de starkların kalesi kıştepesinin talan edilip yakıldığı sahnenin farklı anlatılmasıydı.

Olayın kitapdaki versiyonu nasıl hocam? çok mu farklı acaba? Zahmet olmassa ve aşırı bir spoiler yoksa özelden yada buradan yazabilirmisiniz?

• Allah teknobiyotikten razı olsun 3 günde yaptılar PSUyu pzt. yetişmez herhalde diyordum ama yetişti
  • Nefesimizi tuttuk bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güven*

Son bolumu pek begenmedim

SübaanAllah kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

quote:

SübaanAllah kardeş.

Ben daha yeni başladım diziye
  • quote:

quote:

quote:

SübaanAllah kardeş.

Ben daha yeni başladım diziye

Bende dedim ne oldu adam 3.sezonun ilk bölümünü felan mı izledi diye
  • Neredeyse 2 sene bekledik ancak şu 3 gün geçmek bilmiyor

Edit : bu arada kitabı olan bir filmin konusunda gezen buna pişman olur . Konuya attım nadir mesajlardan olacak bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 30 Mart 2013; 17:19:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

Neredeyse 2 sene bekledik ancak şu 3 gün geçmek bilmiyor

Edit : bu arada kitabı olan bir filmin konusunda gezen buna pişman olur . Konuya attım nadir mesajlardan olacak bu .

kardeş o değilde internet cafede süreli hesap açtırsan o nicki yazana kadar süren biter.Nasıl aldın o nicki ?
  • Game of Thrones (2011 - 2019)

Hafif küfürlü.Ama komik.
  • şu mavi yüzlere en yakışan Tazı olmuş
  • quote:

Hafif küfürlü.Ama komik.

• quote:

Hafif küfürlü.Ama komik.

• quote:

Yapma işte bunu, yapma. Benim de bu sezona dair en çok korktuğum ve ikinci sezonda gerek bu konuda, gerek normalde en çok yakındığım şeylerden biriydi bu doldurma hikaye merakı. Yani tamam, ikinci sezonda yapılan bazı doldurma hikayelerin üçüncü sezondaki ikinci sezondan uzantı olan hikayeleri de etkileyeceği açıktı, bu yüzden tamamı ile kitaba birebir sadık bir üçüncü sezon beklemiyordum, çünkü ikinci sezonda bir kere bunlar yapıldıktan sonra üçüncü sezonda onlar hiç olmamış gibi üçüncü kitapta yazanı olabildiğince diziye aktarmak mümkün olmayacaktı ancak umarım bu olayları değiştirme huylarını ikinci sezonun uzantısı olmayan, üçüncü sezona has bazı olaylara da bulaştırmıyorlardır. Her bunu dedikten sonra aynı muhabbete girişiyoruz ancak gerçekten anlamak güç; elde bu kadar iyi bir birinci sezon-birinci kitap uyarlaması varken böyle devam etmeleri gerektiği halde, ikinci ve üçüncü kitabı da ait oldukları sezonlara aktarmak ilk sezonda başardıkları şeyden daha güç olmadığına göre bu kitabı değiştirme isteğinin kaynağını, sebebini anlamak güç. Kitapları okumayan dizi izleyicisi için problem olmuyor ancak kitap okuyucusu izleyiciler ister istemez bu noktalara takılıyor; çünkü gözüne batıyor. Örneğin bu sezona dair dediğin o iki değiştirilmiş olaydan mantıklı görünmeyeni, saçma olanı gerçekten kafamı bulandırdı; diğer yandan da o iki olayın ne olduklarını merak ettim şu an.

quote:

Orijinalden alıntı: enigma100

Bu da vardı evet ancak benim en çok takıldıklarım ise
    Allah bilir CGI masrafından kaçmak için, uydurma ejderha çalınması hikayesi yaratmaları; içlerinden bir tanesinin üçüncü sezonda gerçekleşecek önemli bir olayı temsil ettiği Ölümsüzler Evi imgelerini tam manasıyla yansıtamamaları ve Robb Stark'ın evliliğinde yaptıkları, hatta Yedi'nin huzurunda evlenmesiyle de son bulan derin değişiklikler olmuştu. (Robb'un evliliğini pekala kitaptaki gibi anlatabilirlerdi ve çok daha güzel, şık olurdu; ek olarak babasını örnek alışına da iyi bir örnek görevi görürdü.) Bir de Stannis ve Renly ilişkisini iyi yansıtamamaları, eksik göstermeleri, Fırtına Burnunda karşı karşıya geldiklerinde yaptıkları muhabbetten kırpmaları. Meera ve Jojen Reed'i ikinci sezonda ait oldukları yere ve öneme gayet koyabilecekleri halde üçüncü sezona atmaları ve ne yaparlarsa yapsınlar bu iki kardeşin üçüncü sezonda damdan düşmüş gibi gelecekleri gerçeğinin önüne geçemeyecekleri, normalde Bran'ı serüvenine, duvarın ötesine gitmeye tetikleyen kardeşlerin ikinci sezonda yerlerinde yeller esmesi, Bran'ın onlarsız yola çıkması, Kıştepesi'nden (Kışyarı yazacaktım az kalsın) ayrılırken veliahtları ayırmamaları... Yazdıkça yazılıyormuş yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 30 Mart 2013; 19:18:47 >

• hodor hodor hodor hodor
    hodor hodor hodor
    hodor hodor hodor hodor
    winterfell'den yola çıktı yiğitler.
  • kitap ın yazarı hala kitap yazmaya devam ediyormuş sanırım.dizinin bittigini görmeden ölmesek bari
  • @Maximum_Carnage

O iki olayın güzel olanı sadece bu sezon ile ilgili küçük bir değişiklik. Göze batmayacak bir olay. Bu olayın ip uçları ikinci sezon finalinde bize hissettirildi. Diğer ise gelecek sezonlarla ilgili ve çok çok abes birşey. Yani sırf masraftan kısmak için yapılmış ve Westeros'a aykırı bir olay olacak eğer yapılırsa ki yapılacak gibi duruyor.

Reed olayını güzel bağlayabilirler yeşilgörüden. O sıkıntı değil. Bran'ın hikayesi de toparlanır o da sorun değil. Theon kısmı bile sorun değil. Ancak beni rahatsız eden belirli karakterlerin ötelenmesi değil önemli detayların koyulması yerine saçma sapan ekleme sahneler yapılması beni rahatsız ediyor. Tek başına Ölümsüzler Evi sahnesi bile Dany'nin kaderinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyordu. Bu sezonda yapacakları orada gördükleri yüzünden yapılacak.

Ama dediklerine katılıyorum özellikle Renly'nin şeftali olayı kesinlikle olmalıydı. Işık Getiren'i koca sezon boyunca görmememiz ise ayrı bir saçmalık. Normal kılıca CGI ile kırmızılık ve etrafında ısı yaydığı bir görüntü eklemek ne kadar zor olabilirdi ki.

• quote:

quote:

Neredeyse 2 sene bekledik ancak şu 3 gün geçmek bilmiyor

kardeş o değilde internet cafede süreli hesap açtırsan o nicki yazana kadar süren biter.Nasıl aldın o nicki ?

Her güzel şeyin bir bedeli vardır
  • quote:

1 alamut kalesi komutanı birde MUSLERA

• ilk kitabı okuduktan sonra , sezonla arasında ki paralellik ve öğrenme isteği yüzünden 2. kitabı atlayıp SoS'u okudum. çok bütük yanlış yapmışım. böyle birşey düşünen varsa hemen vazgeçsin.

bunun dışında sipariş ettiğim targaryen tişörtüm de geldi. yeni sezona hazırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinan -- 30 Mart 2013; 20:23:05 >
  • 
Sayfa: önceki 627628629630631
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.