Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2761. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.494.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27592760276127622763
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @theVerge belki kuşta jet motoru vardır ?

Night king abimiz o mızragı hemide buzdan koca mızragı ejderhaya saplayabiliyorsa arkadaş o mesafeden bunlara niye atmadı ? mal mal bakıştılar her yer buz salla gitsin gören milyar dolarlık füze atıyor gıdım gıdım garip ya
  • Jaime Lannister'in Azor Ahai olma ihtimali var mı? Muhtemelen Cersei birleşmeye karşı çıkacak ve o da onu öldürüp tahtın kontrolünü alacak. Savaştan sonra da tahtı Dany'e verecek. Doğum kısmı falan biraz belirsiz kalıyor sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BR9 kullanıcısına yanıt
    Sorunu cozdunuz mu bilmiyorum ama medya oynaticinizi degisirseniz sorun duzelecektir ben gom player kullaniyordum video takiliyordu bs playerle o sorunu yasamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşi lyanna yı kurtarmaya gidiyordu.

Orada da lyanna jon snow u ned e emanet ediyor

• ekşi'den alıntı

soru: jon snow niye atlamadı ejderhaya da iki üç vasıfsız ak yürüyeni öldürmeye çalıştı?
    cevap: sebebi göz dönmesi. jon snow kardeşimizde böyle bir rahatsızlık var maalesef. üstatların henüz çaresini bulamadığı amansız bir hastalık. bu hastalığın ilk işaretlerini jon gece nöbetinin bir adamıyken görmüştük aslında. abuk sabuk işler yapıyordu mesela hardhome’da kılıcını çekip "night watch! with me!" diye bağırmış bir sürü masum gece nöbetçisinin ölümüne sebep olmuştu ya da stannis mance’i diri diri yakarken ok atmıştı uzaklardan adamcağızın kalbine. hastalığın en önemli belirtisi kritik anlarda en salakça olan şeyi yapmak. mesela piçlerin savaşında zikzak yapmayı bilmeyen rickon stark oku yeyip ayağının dibine düşünce de nöbet geçirmiş, salak gibi bolton mevzilerine tek başına saldırmıştı. davos’un "go go! follow your commander!" komutu olmasa çoktan şeyi tutmuştu affedersiniz. işte ejderhaya binmek yerine atak yapması da bu hastalığın bir sonucuydu. halası oğlu viserion oku yeyip iki seksek yatınca kontrolünü kaybetti. bu hastalık westeros'un başına bela olur iyice yayılırsa. hastalığın pençesinde can çekişen bir başka kişi için;
    (bkz: jaime lannister)
    bu salak da brienn’i kurtarmak için ayının olduğu çukura atlamış, ejderhanın dibindeki dany’i mızraklamak için atak yapmıştı. öyle bir sorunlu işte.

soru: night king öldürülürse diğerleri de ölür mü? (bkz: ana robotun kalbini alınca diğerleri patır patır düşüyor)
    cevap: dizide evet, kitaplarda umarım hayır. senaristlerin bulduğu bu formül yine yüzüklerin efendisinden devşirme. son savaş sahnesinde de yüzük yok edilince orcların hepsi ölmüştü. ama kitaplarda bence durum başka olacak. hardhome’da jon bir ak yürüyeni öldürmüştü ama kimse bir yere düşmemişti. bizim görmediğimiz açılarda düşenler olmuş olabilir ama eğer böyle bir özellikleri olsaydı bunu şimdiye kadar en az bir kez belirtirdi grrm. dizi bazı gri alanları netleştirmek istiyor. rhaegar ve lyanna’nın gizli evliliği de dizi kapsamında uydurulan bir şey bence, kitaplarda olmayacak. yapımcılar hala farkında değil bu seriyi güzel yapan şeyin o gri alanlar olduğunun.

soru: dany nasıl bu kadar hızlı yardıma geldi?
    cevap: aslında baya beklediler orada. kızıl rahip öldü, bizimkiler neredeyse donuyordu ve kırılan buzlar donmuştu. ayrıca tazı bile sıkılmıştı. ama yine de kuzgunların bu kadar hızlı uçup duvarın kuzeyine bir günde yardım gelmesi alışık olmadığımız bir durum.

soru: dany ile jon’un çocukları olur mu?
    cevap: evet. adını da dany’nin ölen çocuğunun anısına viserion koyacaklar bence.

soru: arya ile sansa’nın son konuşması ne anlama geliyor?
    cevap: yüzsüz suikastçıların olayı öldürdükleri insanların yüzlerini almalarıdır. ama bence bu küçük ayrıntı dizide es geçilecek. sansa’nın ölmediği bir formül bulunacak ve arya, sansa’nın yüzüyle dolaşacak etrafta, olayları anlamaya çalışacak. gelecek bölüm ilk sansa sahnesinde o acaba arya mı diye düşünebiliriz.

soru: suya giremeyen bu ölüler viserion’un naaşına nasıl zincir bağladı?
    cevap: bana bunlarla gelin işte. o sahne mantığın bittiği yerdi. aksiyonu kesmemek için bazen su değişkenini yok sayıyorlar.

soru: hodor, summer, uncle benjen, viserion.. hepsi ölülerin tarafına geçti, biz de mi geçsek artık?
    cevap: hele bir amaçlarını açıklasınlar bakarız. belki de doğru yol onlarındır. biz de katılır sürüye olmazsa.

soru: cersei kuzeydeki tehlikeye karşı ittifak kurar mı?
    cevap: kurmaz. ak yürüyenlere inanır ancak ordusu çok azaldı. kuzeydeki tehlike bir ejderhayı aldı. akıllı cersei bekler, düşmanlarım biraz azalsın der. ama jaime beklemez. gelecek sezon jaime’yi kuzeyde göreceğiz yeniden.

soru: bu yakalanan ak yürüyen ne işe yarayacak? sadece cersei inansın diye mi?
    cevap: hayır. unutmayalım ki king's landing'de diyarın gördüğü en çılgın üstad var, qyburn. o mutlaka birtakım deneylerle kafamızı karıştıracaktır.

soru: bu night king o kadar iyi mızrak atıyordu da niye jon’a ve diğerlerine atmadı?
    cevap: çünkü eşeğin şeyinden dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Jaime Lannister'in Azor Ahai olma ihtimali var mı? Muhtemelen Cersei birleşmeye karşı çıkacak ve o da onu öldürüp tahtın kontrolünü alacak. Savaştan sonra da tahtı Dany'e verecek. Doğum kısmı falan biraz belirsiz kalıyor sadece.

Bence var hocam. Diyarın en kaliteli adamıdır. Martin reyizin Tyrion'dan sonra en sevdiği karakter de odur. Şöyle bir durum var Martin reyiz alışagelmedik şekilde yazıyor kitapta malum eğer şu diziyi başkası yazsa şuan tahtta ned stark oturuyordu. Velhasıl Martin sürekli savaşın kazananı olmayacağından bahsedip en iyi olanın savaşmamak olduğunu söylüyor. Bu konudaki yazdığı en sağlam karakter Jamie'dir. Akılcı ve sulhcudur.(Millet Bran'i neden itti o zaman diye sorabilir. Cevabı şu: Bran gördüklerini anlatsa muhtemelen bütün krallık karışacak ve bir savaşın içine girecekti bundansa tek bir çocuğun ölmesinin doğru olacağını düşündü reyiz.) Uzadı biraz ama dizide olmasa bile kitapta Jamie gibiler kazanacak. Ben son kitapta ne danny, ne cersei gibilerinin sağ kalacağını düşünmüyorum.

Amma uzattım bence olabilir

• sufistike kullanıcısına yanıt
    Martin reis kitabı bitirirse öyle olabilir. Dizi şu an senaristlerin elinde piç oldu resmen. Çok tutarsız olaylar oluyor normal bir izleyici için bile rahatsız edici detaylar var.
  • Bu night king harbi king adammış bunun kadar gizemli karakter görmedim ben ağa

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

Martin reis kitabı bitirirse öyle olabilir. Dizi şu an senaristlerin elinde piç oldu resmen. Çok tutarsız olaylar oluyor normal bir izleyici için bile rahatsız edici detaylar var.

e adam ısrarla bitirmiyor kitabı o bir şey değil ölecek diye korkuyorum. Ama size bir şey diyeyim, Martin kitapta Jon'u diriltmez gibi geliyor bana sırf inat olsun diye. Hatta bir ara basın mensuplarına "Belki onların öldürdüğü bir karakteri kitapta ben önemli bir görev veririm demişti (tahminim Stannis) ya da Rickon Stark.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dunsparce

Bu night king harbi king adammış bunun kadar gizemli karakter görmedim ben ağa

yeminle ben de çok etkilendim.

Ejdehayı görünce o badass bakışları, soğukkanlıca mızrağı alması tahtın gerçek sahibi kesinlikle.
    Dizi senaristlerinin işine gelecek en kısa yol da bu oluyor. Dany'le Jon'u öldüremezler, Cersei de fazla yaşadı gibi, korkuyla hükmetmeye çalışıyor. Üstelik Cersei birleşmeyi kabul etse bile olası galibiyetten sonra savaşmadan tahtı vermez. O da öyle sonraki sezonda 2 bölümde anlatılacak bir şey olmaz ki zaten toplam sezon 6 bölüm olacak. Cersei sonraki bölümde gidici gibi. Muhtemelen sezon finalini onun ölümüyle yaparlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Dizi senaristlerinin işine gelecek en kısa yol da bu oluyor. Dany'le Jon'u öldüremezler, Cersei de fazla yaşadı gibi, korkuyla hükmetmeye çalışıyor. Üstelik Cersei birleşmeyi kabul etse bile olası galibiyetten sonra savaşmadan tahtı vermez. O da öyle sonraki sezonda 2 bölümde anlatılacak bir şey olmaz ki zaten toplam sezon 6 bölüm olacak. Cersei sonraki bölümde gidici gibi. Muhtemelen sezon finalini onun ölümüyle yaparlar.

Bana da öyle geliyor sonuçta aşırı şişkin bir konu fazla karakter ve az zaman var. 8. sezon ilk bölümünde de kalan bütün kötü karakterler (baelish tarzı) temizlenip iyilerin sadece white walkerlarla savaşına odaklanılır.
  • Sızan 7. Senaryonun doğruluk payı %90...8.sezonun ilk iki bölümünü de okudum bakalım ne olacak

Adam güzel yazmış belkide doğru yol ak gezenlerindir 😄

Şaka maka yavas yavas night kinge sempati duymaya basladım bende . Onun bölümlernde daha fazla heyecanlanıyorum . Reis bence savası kazanmalı 😄

• quote:

Orijinalden alıntı: senseman62

Sızan 7. Senaryonun doğruluk payı %90...8.sezonun ilk iki bölümünü de okudum bakalım ne olacak

8. sezon sızıntıları için yalan diyorlar ki krizi fırsata çevirmek için yapılmış olma olasılığı cidden yüksek
  • 8. Sezon 2019da yayinlanacakmis 😒

• Her hanedanın kendine özel bir zırhı var. Night's King ile yoldaşlarının zırhı kime, hangi haneye aittir bir fikriniz var mı? Kimlerin zırhlarıdır sağdan soldan mı topladılar yoksa?

Pek spoiler sayılmaz ama spoiler içine alayım dedim. WW'ler ile ilgili.

• Dizideki karakterlerin durumu çok degiştirildi. Ne Jon, ne Dany, ne tyrion, ne serçeparmak ne varys hiçbirisi aynı değil. Düşünün bir kere yenileceği her koşulda belli olan cercei için
    sırf onu inandırmak için herkes hayatını tehlikeye atıyor. Hayır tyrion ve diğerleri cercei yi tanımıyorlar mı? Cercei zaten ruh hali olarak night king ile aynı yatağa bile girer sırf Dany ölsün diye.

Bu gerçekten mantık dışı bir olay. Cercei yi öldür sonra herkesi topla git kuzey savaş akgezenlerle. Normal bildiğimiz got karakterleri böyle yapar. Ama işte Jon snow'un fan hayranları tarafından ölümden geri getirilmesi talebi senaristler tarafından da kabul gördükten sonra herşey değişti. Dizi 2 karaktere bakıyor artık. Gerisi çöp haline getirildi. Dizi biteceği için bu makul görülebilir belki ama yanlış yapıldı. Çekimler açısından bunu demiyorum yoksa got'un 7. sezonda seyrettiğim her bölümü güzeldi, hepsinden zevk aldım.

• yanlızkurt007 kullanıcısına yanıt
    Jonu'u alsaydı bile geri kalanlar bi şekilde yine direneceklerdi.Ejderhayı almak varken Jonu'u almak mantıksız olurdu ki öylede oldu.Sonuçta adamın gittiği yerde ateş sönüyor,buz tutuyor açıkça ejderhayı ele geçirmek amaçlı bi plan olduğu belliydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

Adam güzel yazmış belkide doğru yol ak gezenlerindir 😄

Şaka maka yavas yavas night kinge sempati duymaya basladım bende . Onun bölümlernde daha fazla heyecanlanıyorum . Reis bence savası kazanmalı 😄

valla aylar öncesinden yazmıştım hocam doğru yol night king'in yolu diye. adamın hası hası.
  • 
Sayfa: önceki 27592760276127622763
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.