Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2759. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.494.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27572758275927602761
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arakdaşlar kafanız mı iyi? Her yerinden büyü akan herifin fırlattığı mızrağın hiçbir özelliği olmayan sadece buzdan yapılmış bir mızrak olduğunu düşünüp bunun üzerine kritik yapmanız cidden ibretlik. Ayrıca night king umarım kanser olur. Nasıl kıydın lan...
  • benjen soğukel değil mi ?
  • Ejderhaların artık anası yok, babası var.

• Herkes dayanamayıp izlemiş her yorum spoiler. Pazartesi salı olsa spoiler a normal diyecemde daha bölüm günü gelmeden çarşamba gününden spoiler butonu kullanılmayıp yardırılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum ama onların da inandığı bir kehanet olmalı. Çünkü ilk bölümdeki olay planlı bir pusu. Yani Gece Bekçilerinde spesifik bir soylu genç pesindeler. Sonuçta, inandıkları bir kehanet olabilir.
    Kuyruklu yıldız ile dünyada büyünün tekrar hareketlenmesi olabilir.
    5-10bin yilda bir en soğuk kış guclerini toplayıp sefere çıkıyor olabilirler.
    AzorAhainin binlerce yıl önce bunları yenmediği, ancak barış yaptığını söyleyen bir teori vardı, yani insanlar bilmeden barışı bozmuş olabilir;
    Üç gözlü kuzgun ile ilgili olabilir. Birçok fikir ortaya atılabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

quote:

Belki çok tepki alabilirim ama İnanılmaz saçma,hatalar ile dolu bir bölümdü,Game of Thrones kalitesindeki bir dizinin böyle bir bölüm çekmiş olması beni şaşırttı açıkçası,Gerçi forumda baktığımda herkes 10 üzerinde 10 ve ya 9 veriyor ama neye verdiler merak konusu,Çekim açıları maliyetten kaçılmak için yapılmış çok belli,Say say mantık hatalarını bitiremem bu bölüm için.Anladığım kadarıyla dizi bilim kurguya yöneldi yoksa sahne geçişlerini başka türlü açıklayamıyorum.

Ya dayanamayacağım bir mantık hatası daha sunacağım. Bir kişi niye 10 metre ötede usul usul yatan ejdarha varken ta anasının nikahındaki ejdarhaya sallar ki o mızrağı(ne olduğu da belli değil)?

Bir ejderha 10 saniye içinde binlerce km yolu nasıl gelebiliyor,Dizide ışık hızından ve ya ışınlanmadan bahsedildi demek ki biz kaçırdık.
    Uzun zamandır böylesine mantık hatasının bol olduğu yabancı dizi ve ya film izlememiştim,Birde bu diziyi Lotr ile kıyaslayanlar var

gendry'yi göndermelerinden sonra bir gün geçiyor.beklerlerken gece olup şafak açıyor.ki sahne geçişleri hemen sonrasını göstermiyor olabilir adamlar bütün gün bekledi orda sonuçta.

beklemeleri de bence night kingin geleceği görebilmesinden dolayı.bu teoriyi youtube'da görmüştüm oldukça mantıklı geldi.night kingin duvarı geçebilmesi için ejderhaya ihtiyacı vardı ve dany'nin geleceğini biliyordu.

• buradaki buz ve ateş "Jon snow" yani aegon targaryen.Babası ateş Anası Buz yiğit bir delikanlı
  • Better than sex
  • 7.bölüm de sızsa da izlesek be abi. Tadı damağjmda kaldı.

• hacı adam targaryen ejderha kanı var isterse 10 gün kalsın donmaz
  • Bölüm iyiydi güzeldi de birçokta mantık hatası vardı gibi geldi bana.

Işınlanma olayına girmiyorum bile artık. Tamam anladık herkes heryere hemen gidebiliyor. Öncelikle plan zaten saçmalığın daniskası. Cersei'ye white walkerların varlığını kanıtlamak için bir ejderha kaybettiler. Hiç değmedi bütün bunlar. Ayrıca wightlar yüzme bilmeden Viserion'u nasıl sudan çıkarabildiler? Bayağı batmış olması gerekiyordu zaten. Madem Night King bu kadar harika mızrak atıyor neden bizim ekip taştayken fırlatmadı hiç? Ekibimiz taşta beklerken hazır ellerinde çekiçte varken neden alttaki buzu kırmadılar? Night King yerde duran Drogon varken uçarken avlaması daha zor olan viserionu öldürmeyi neden seçti? Drogon ölse üstündeki heriflerde ölmüştü. Üstelik Drogon daha çok işine yarardı daha büyük olduğundan. Benjen dayı neden ata binmeyip öldü. Vakit yok diyip atlamaması yüzyılın saçmalığıydı. Dany'nin kış kıyafeti ne ara yapıldı? Sansa Brienne beni korur dedikten hemen sonra Brienne'i kralın şehrine "benim korunmaya ihtiyacım yok" diyip yollaması da saçmalık. Ekip WW tutsak almak için savaşırken WW'nin ölmesiyle geriye tesadüfen sadece 1 tane wight'ın kalması , Jon buz gibi suya 5 wight ile beraber düşüp ardından kurtulup donmaması , Jon'un ejderhaya binmek varken 3-5 wight daha öldürmeye kalkışması , Benjen'in hemen olayı yerini bulması ve tam zamanında yetişmesi saçmalık. White walkerların sondaki ejderhayı çekerken kullandıkları dev zincirleri bir anda bulmaları ve en sonda Targaryen gemisinin nasıl hemen geldiği de ayrı bir konu. Dany giderken ejderha ile gitmişti gemi ile değil. Bunlardan bazılarının mantıklı açıklamaları olabilir ama bazılarından da eminim ve çok saçma şeyler içeriyordu. Ben normalde bu sezon olan mantıksızları boşveren , umursamayan tayfadandım ama bu bölüm çok göze batıyordu bence. Yine de sahnelerin , olayların heyecanlı ve aksiyonlu olması keyif verdi her türlü. Ama senaryoyu keşke daha mantıklı işleselermiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Rainmaker

Arakdaşlar kafanız mı iyi? Her yerinden büyü akan herifin fırlattığı mızrağın hiçbir özelliği olmayan sadece buzdan yapılmış bir mızrak olduğunu düşünüp bunun üzerine kritik yapmanız cidden ibretlik. Ayrıca night king umarım kanser olur. Nasıl kıydın lan...

1.O kadar yol yürüdüler ak gezenleri bulmak için,Duvar'a kuzgun için gönderdikleri kişi hiç yorulmadan o soğukta nasıl koşabiliyor ve bu kadar kısa sürede duvara varıyor,Onun dışında o kadar yol koşuyorsun tam duvara geliyor bayılıyorsun,Saçmalık 1
    2.O kadar kısa sürede kuzgunu nasıl dany'e ulaştırıyorsun,önceden ışık hızında giden kuzgunlardan bahsettiler heralde dizide biz kaçırdık saçmalık 2
    3.Jon ve arkadaşlarının çevresini sarıyorlar,Buz kırıldığı için yanına yaklaşamıyorlar,Ama ok ve ya mızrakla saldırabilirlerdi saçmalık 3
    4.Buz tuttuğunu anlamıyorlar tekrar suyun ve tazı'nın taş atmasıyla fark ediyorlar saçmalık 4
    5.Tam jon ve arkadaşları köşeye sıkışıyor,Bir anda ejderhalar ile dany geliyor ve onları ordan alıyor,en saçma nokta burası,ne ara kuzgun gitti,ne ara gelmeye karar verdin,anlık bir olaya anında geliyor ejderhaları ile dany,hadi jon ve arkadaşları kaçıyor ak gezenler peşlerinde olsa ve zaman kazansalar bir yere saklansalar yine anlayacağım ama 10-15 saniye geç gelse dany hepsi ölecekti.Demek ki dizi bilimkurguya geçiş yaptı ışık hızı ile kuzgun gitti ışınlanma ile dany geldi.Saçmalık 5
    6.Ak gezenlerin başının yakında ejderha var iken gidip en uzaktaki ejderhaya sanki yay varmış gibi hızlı bir şekilde ejderhanın derisini delecek sertlikte atması,atmadan önce eliyle hizalaması falan baya komikti saçmalık 6
    7.John snow'un suya düşüp tekrar geri çıkması ve benjen amcanın gelip onu kurtarıp kendini feda etmesi baya fantastikti cidden,benjen amca ne alaka,nasıl geldi oraya,nerden biliyordu oraya gideceklerini.Saçmalık 7
    8.O ejderhaya suya kim girdi de zincir taktı enteresan gerçekten,Bu yaratıklar suya girmeye korkmuyorlar mıydı,Heralde Night king ve yaverleri suya atladı,zinciri taktı,diğer zombilerde çekti,O kadar ağır bir ejderha'nın o kadar derinden 3 grup tarafından çekilmesi de ayrı olay.Saçmalık 8

Birde geçen bölümde olan saçmalık var ki tam komedi

Jaime Lannistar'ın kıyıda olmasına rağmen derine düşmüş gibi gösterilmesi böyle bir hata Türk dizilerinde bile olmaz dedirtiyor.

Ya dizinin bütçesinden kaynaklanıyor böylesine rasgele gelişi güzel çekimler,ya da yönetmenin becerisizliğinden yoksa dizinin konusuna,oyunculuğa diyecek söz yok hiç aksiyon olmasa da oyuncular zaten izlettiriyor.Umarım bu bölüm çekim hatalarının olduğu ve yayınlanmayacak bir bölümdür,Yoksa hiç yakışmadı böylesine bir diziye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertua35_35 -- 17 Ağustos 2017; 2:44:31 >

• idare ediyor. zincir mincir görmezden gelicez martin reyiz 2 gerizekalıya bıraktıktan sonra pembe diziye döndük iyice. "bak burda birini öldürmemiz gerek 2-3 boş beleş adam koyalım onları öldüttürürüz" yapılmış.
    sex sahnesi var gemide diyorlardı. iyi ki koymamışlar çok gereksiz ve aptalca olurdu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Rainmaker

Arakdaşlar kafanız mı iyi? Her yerinden büyü akan herifin fırlattığı mızrağın hiçbir özelliği olmayan sadece buzdan yapılmış bir mızrak olduğunu düşünüp bunun üzerine kritik yapmanız cidden ibretlik. Ayrıca night king umarım kanser olur. Nasıl kıydın lan...

1.O kadar yol yürüdüler ak gezenleri bulmak için,Duvar'a kuzgun için gönderdikleri kişi hiç yorulmadan o soğukta nasıl koşabiliyor ve bu kadar kısa sürede duvara varıyor,Onun dışında o kadar yol koşuyorsun tam duvara geliyor bayılıyorsun,Saçmalık 1
    2.O kadar kısa sürede kuzgunu nasıl dany'e ulaştırıyorsun,önceden ışık hızında giden kuzgunlardan bahsettiler heralde dizide biz kaçırdık saçmalık 2
    3.Jon ve arkadaşlarının çevresini sarıyorlar,Buz kırıldığı için yanına yaklaşamıyorlar,Ama ok ve ya mızrakla saldırabilirlerdi saçmalık 3
    4.Buz tuttuğunu anlamıyorlar tekrar suyun ve tazı'nın taş atmasıyla fark ediyorlar saçmalık 4
    5.Tam jon ve arkadaşları köşeye sıkışıyor,Bir anda ejderhalar ile dany geliyor ve onları ordan alıyor,en saçma nokta burası,ne ara kuzgun gitti,ne ara gelmeye karar verdin,anlık bir olaya anında geliyor ejderhaları ile dany,hadi jon ve arkadaşları kaçıyor ak gezenler peşlerinde olsa ve zaman kazansalar bir yere saklansalar yine anlayacağım ama 10-15 saniye geç gelse dany hepsi ölecekti.Demek ki dizi bilimkurguya geçiş yaptı ışık hızı ile kuzgun gitti ışınlanma ile dany geldi.Saçmalık 5
    6.Ak gezenlerin başının yakında ejderha var iken gidip en uzaktaki ejderhaya sanki yay varmış gibi hızlı bir şekilde ejderhanın derisini delecek sertlikte atması,atmadan önce eliyle hizalaması falan baya komikti saçmalık 6
    7.John snow'un suya düşüp tekrar geri çıkması ve benjen amcanın gelip onu kurtarıp kendini feda etmesi baya fantastikti cidden,benjen amca ne alaka,nasıl geldi oraya,nerden biliyordu oraya gideceklerini.Saçmalık 7
    8.O ejderhaya suya kim girdi de zincir taktı enteresan gerçekten,Bu yaratıklar suya girmeye korkmuyorlar mıydı,Heralde Night king ve yaverleri suya atladı,zinciri taktı,diğer zombilerde çekti,O kadar ağır bir ejderha'nın o kadar derinden 3 grup tarafından çekilmesi de ayrı olay.Saçmalık 8

Birde geçen bölümde olan saçmalık var ki tam komedi

Jaime Lannistar'ın kıyıda olmasına rağmen derine düşmüş gibi gösterilmesi böyle bir hata Türk dizilerinde bile olmaz dedirtiyor.

Ya dizinin bütçesinden kaynaklanıyor böylesine rasgele gelişi güzel çekimler,ya da yönetmenin becerisizliğinden yoksa dizinin konusuna,oyunculuğa diyecek söz yok hiç aksiyon olmasa da oyuncular zaten izlettiriyor.Umarım bu bölüm çekim hatalarının olduğu ve yayınlanmayacak bir bölümdür,Yoksa hiç yakışmadı böylesine bir diziye.

Hocam dediğiniz tüm saçmalıkları bende izlerken düşündüm yalnız biri hariç

Spoiler!!!!!

Uzaktaki ejderhayı vurma sebebi zarar vermesinden dolayı bence. Sonuçta dracarys yerde durmuş az hasar veriyordu viserion ise uçarak daha çok Whitewalkerı yakıyordu

Edit :spoiler tuşu mobilde çalıştıramadım kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarbaraPalvin -- 17 Ağustos 2017; 2:57:14 >

• bu arada bölümde jona söven tek ben miyim?
    izlerken çıldırdım resmen

herkes drogona binmiş jon hala ww'lere saldırıyor aşağıda.az da değil baya bekliyorlar jonu.o küçük askerler drogona zaten bir şey yapamazdı ilk başta o da binse rahatça kaçarlardı üstüne benjen ölmemiş olacaktı.bunun yerine adam 20 tane daha ww öldürdü
    battle of bastard'da da görmüştük.iyi savaşçı ve cesur ama kesinlikle zeki bir lider değil.
  • Cpt_Vader kullanıcısına yanıt
    Aynen izler izlemez yaptığım ilk yorum bu olmuştu.Olanların tek sorumlusu Jon bana görede.
  • Yani orası doğru her türlü zaten malum olan olacaktı bizimkisi laf kalabalığı
  • Viserionu seçme sebebinde bana mantıklı gelen ve zincir ile ilgili bir kaç durum var
    Bizim tayfa geziyor 1 ak gezen ve grubunu görüyor tuzak kuruyor, Ak gezen ölünce ne tesadüf 1 tanesi yaşıyor diğerleri ölüyor ve onu yakalıyorlar. Sonra o bağırıyor ve diğerlerini çağırıyor bu durumda Jon haber gönderin Dany ye gelsin diyor sonra bizimkileri kuşatıyor ve su donsun diye 1 gün bekliyor... Arkadaşlar bence bu tamamen night king in tuzağıydı. İstese mızrak la tüm tayfayı öldürürdü yada suyu falan dondurabilirdi ama o Dany nin geleceğini hissediyordu, plan yaptı ve onu bekledi. İstediği oldu ve ejderhalar geldi zaten zincir bile getirmişler. bundan sonra 2 fikrim var. o tayfanın akgezeni götürmesini istiyordu o yüzden drogo yu değilde viserionu vurdu. Hem ejderhası oldu hemde duvarın güneyinde bir adamı oldu. Yada akgezenin götürülmesi gibi bir planı yoksa da viserionu kaçabilir diye düşündü önce viserionu vurup sonrada yerde bekleyen drogoyu vururum diye düşünmüş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heatblast -- 17 Ağustos 2017; 3:15:18 >

• Ejderhaların olduğuna ölülerin yaşadığına inanıyorsunuz da Tazı nın taş atıp gelin kaşıyın demesine mi inanmıyorsunuz Olm bak git dediler Tazı ya resmen çok eğlenceli bir bölümdü iyi güldürdü beni..

Gece kralının yerdeki değilde havadakini vurması ise silahıyla alakalı durum. Karadan havaya füze o. Karadan karaya olsa yerdekini vurardı elbet Kim youngyn ile temas halindelermiş uzak menzilli karadan karaya füze bataryalarıyla anlaşma sağlanabilir son sezon için. Duvarın arkasından yollayacak füzeleri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 17 Ağustos 2017; 3:38:38 >

• 
Sayfa: önceki 27572758275927602761
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.