Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.494.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yayınlanan en iyi bölümdü herhalde yine 1 saatin nasıl geçtiğini anlamadım aldığı puanın ve övgünün hakkını veriyor bölüm yine öyle bir yerde bitti ki 1 hafta nasıl beliyeceğiz bilmiyorum. Diziyi beğenmeyen arkadaşlarda izlemek zorunda değiller zevk meselesi sonuçta ama diziyide çamur atmasınlar mümkünse
  • Ben unutmuşum hemen başlıyorum indirmeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

quote:

Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı

quote:

quote:

quote:

Kitap yazarının (George R.R. Martin) röportajını okudum.diyorki ;" öyle kitaplar yazdım lotr dan daha fazla savaş vardı içinde yapımcılar kitabı okuyup tanrım mükemmel bir senaryo George fakat bütçemizi 3 kat aşar bu dediler "

Ayrıca kitaba sadık kalmayan yapımcılarıda eleştirmiş ve bu dizide kitaba sadık kalınacagını söylemiş..

Yani bir yazar için tabiki saygısızlık olur fakat insanların diziden farklı beklentileri olabilir.Bunuda kimsenin eleştirmeye hakkı yoktur.Burda insanlar fikirlerini paylaşıyor iyi yada kötü.Bu dizi sana gelmez , bu ne saygısızca bir düşünce ! gibi söylemlere gerek yok.Dizinin ratingleri hakkında bilgi vermeye gerekte yok.Sonuçta İngilizlere özgü tarihi bir film.Amerika ve İngilterede tutulması gayet doğal.Bizdede muhteşem yüzyıl tutuldu.Sırf tarihi meraktan izleyenler ve sırf entrika konusu olsun diye dizi izleyenlerde var.

Beklentilerimin ötesinde bir dizi olmasına rağmen izlemeye devam edicem.Tiyatro tadında bir film..

İngilizlere özgü tarihi bir film mi? GoT'un Amerika'da tutmasıyla, bizde muhteşem yüzyıl'ın tutması arasında nasıl bir bağlantı kurdun hayret. Tudors desen neyse...

anlamamaya çalışırsan sana kitapta yazsam anlayamazsın.

Game of Thrones'a İngilizlere özgü tarihi film diyorsun. Bu saçmasapan söylemini, Amerika ve İngiltere'de tutulmasıyla ilişkilendiriyorsun. Daha da abartıp; sanki aralarında bir alaka varmış gibi, bizde de Muhteşem Yüzyıl tuttu bakın diyorsun. Güzel insan, sen daha ne dediğini bilmiyorsun.

Saçma sapanlık nerdeymiş,çözemedim.bu filmin yapımcılarının kim oldugunu bilmesen araştırmasan,tahminde bulunsan bu filmin kim tarafından yapıldıgını düşünürsünüz ? asya , avusturalya,Türkler, yunanistan-roma ? yada ingiltere ? Kostümünden tutunda konuşmalar ,hitaplar,Westeros Dünyası haritasının İngiltereye benzetilişi ve atladıgım çoğu yönü ile ingiltere Amerika'ya özgülük var.Bunu göremeyecek kadar aciz olamaz bir insan..tarihi film diyerek yanlış bir ifade kullandıgımı kabul ediyorum.Fantastik desem daha doğru olurdu..Bir HBO dizisi olması yüzünden Amerika ve İngiltere'de tutulması gayet doğal
    Muhteşem Yüzyıl'ın Türkiye'de tutmasının sebebinide Game of Thrones'te oldugu gibi entrikalarla dolu olması ve tarihsel olması demek istedim.Yani entrika dolu bir film belli bir kitleyi herzaman çekmiştir kendine..Tabikide Muhteşem Yüzyılla Game of Thrones'in bir alakası yok.Sadece eski zamanlarda geçmesi ve entrikalar bu iki dizinin kesişen iki birimi..ve ilgi çektiği kitle konunun hangi ülkeye özgü oldugu ile alakalı bir durum.Türkiye'de çekilen bir film türkleri,Amerikada çekilen bir dizide Amerika ve İngiltere'de daha çok tutulması gayet doğal yani.Anlatmak istedigim bu kadar basit aslında...

Bu dizi Amerika'da yayınlanıyor. İngiltere ve Kanada da dahildir belki bilmiyorum. HBO dizileri de Amerika da dahi kitleleri peşinden sürüklemez. Herkese hitap etmeyen dizilerdir genelde HBO'da yayınlananlar. Tutmuştur dizi doğrudur ama tutup tutmayacağı hakkında kesin birşey söylenemez sadece saydığın sebeplere bakarak.
    Entrika yönünden Muhteşem Yüzyıl'la benzettiğini biliyorum. Hatta o yüzden Tudors desen neyse (Muhteşem Yüzyıl'la Tudors kıyaslaması anlamında) dedim dikkat ettiysen. Tarihi ifadesi de yanlıştı, senin de kabul ettiğin gibi. Yani sen Game of Thrones'a tarihi diyorsun. Muhteşem Yüzyıl da bizde tuttu diyorsun. Benim dikkat çektiğim noktalar bunlardı zaten. ''Tiyatro gibi film'' sözünü de anlamadığımdan koyulaştırıp gif koymuşum hatta. Hala çözebilmiş değilim anlamını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 16 Mayıs 2011; 19:18:23 >

• Diziye hareket gelsin diyordunuz , buyrun bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: £se®

Jaime nasıl kendine bu kadar güvenip Ned Stark'a saldırabildi anlayamadım. Lady Stark'ın kız kardeşi ise beyin özürlü galiba. Bakalım gelecek bölümde Ned Stark ne tepki verecek, topal kalmasa iyidir.

Oynadığım bir oyunda Jaime Lannister ın Westerosta en iyi kılıç kullanan kişi olduğu yazıyordu.

Dizinin ilerleyen bölümleri için spoiler :

Yalnız oyunun geçtiği tarihi aralıkta Ned Stark ölmüştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çomak.88 -- 16 Mayıs 2011; 19:43:31 >

• Haftaya kopar ipler, sakata bağlıcak iyice....
  • Bölüm muhteşemdi.Yayınlanan en iyi bölümdü.

Dothrakiler ve Jon Snow olmamasına rağmen süperdi bölüm.Aksiyonu iyiydi bölümün.

Nedense cüceye karşı büyük bir sempatim var.Çok seviyorum kendisini.
  • Dizi hız kazandı işte beklediğimiz hareketler
  • bir iki yorum okudum aksiyon yok benim için bitmişdir bu dizi diyenlere gülüyorum şu anda..

bölüm içinse OHA diyorum o artise ve ailesine geçmiş olsun şimdiden (yani umarım öyle olur)
    neyine güveniyor anlasam

kitabı okuyan biri lütfen;

o artise starkların, bizi tatmin edecek şekilde cevap verdiğini söylesin lütfen
  • @Ahmetkep

Oldukça haklısın.Eser birçok yönden Britanya(İngiliz yerine bu kelimeyi kullanmak daha uygun) Monarşisi ile benzerlik gösteriyor.Dikkat ederseniz olayların geçtiği harita coğrafik olarak,Britanya adasına çok ama çok benziyor.Hatta sağındaki ada ise İrlandanın kopyası gibi.Eserde sanki Britanya'nın soylu aileleri arasındaki olaylara göndermeler var.Eserin tutmasını insanların,eserde,Britanya Monarşisinden kalıntılar gördükleri için izlediler demek yanlış ama eserin bir çok yerinde Britanya Monarşisine göndermeler var.

Ayrıca son bölüm oldukça beğendim.Aksiyon yavaş yavaş artmaya başladı.Daha zevkli,heyecanlı bölümler bizi bekliyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kitap yazarının (George R.R. Martin) röportajını okudum.diyorki ;" öyle kitaplar yazdım lotr dan daha fazla savaş vardı içinde yapımcılar kitabı okuyup tanrım mükemmel bir senaryo George fakat bütçemizi 3 kat aşar bu dediler "

Ayrıca kitaba sadık kalmayan yapımcılarıda eleştirmiş ve bu dizide kitaba sadık kalınacagını söylemiş..

Yani bir yazar için tabiki saygısızlık olur fakat insanların diziden farklı beklentileri olabilir.Bunuda kimsenin eleştirmeye hakkı yoktur.Burda insanlar fikirlerini paylaşıyor iyi yada kötü.Bu dizi sana gelmez , bu ne saygısızca bir düşünce ! gibi söylemlere gerek yok.Dizinin ratingleri hakkında bilgi vermeye gerekte yok.Sonuçta İngilizlere özgü tarihi bir film.Amerika ve İngilterede tutulması gayet doğal.Bizdede muhteşem yüzyıl tutuldu.Sırf tarihi meraktan izleyenler ve sırf entrika konusu olsun diye dizi izleyenlerde var.

Beklentilerimin ötesinde bir dizi olmasına rağmen izlemeye devam edicem.Tiyatro tadında bir film..

İngilizlere özgü tarihi bir film mi? GoT'un Amerika'da tutmasıyla, bizde muhteşem yüzyıl'ın tutması arasında nasıl bir bağlantı kurdun hayret. Tudors desen neyse...

Game of Thrones'a İngilizlere özgü tarihi film diyorsun. Bu saçmasapan söylemini, Amerika ve İngiltere'de tutulmasıyla ilişkilendiriyorsun. Daha da abartıp; sanki aralarında bir alaka varmış gibi, bizde de Muhteşem Yüzyıl tuttu bakın diyorsun. Güzel insan, sen daha ne dediğini bilmiyorsun.

Saçma sapanlık nerdeymiş,çözemedim.bu filmin yapımcılarının kim oldugunu bilmesen araştırmasan,tahminde bulunsan bu filmin kim tarafından yapıldıgını düşünürsünüz ? asya , avusturalya,Türkler, yunanistan-roma ? yada ingiltere ? Kostümünden tutunda konuşmalar ,hitaplar,Westeros Dünyası haritasının İngiltereye benzetilişi ve atladıgım çoğu yönü ile ingiltere Amerika'ya özgülük var.Bunu göremeyecek kadar aciz olamaz bir insan..tarihi film diyerek yanlış bir ifade kullandıgımı kabul ediyorum.Fantastik desem daha doğru olurdu..Bir HBO dizisi olması yüzünden Amerika ve İngiltere'de tutulması gayet doğal
    Muhteşem Yüzyıl'ın Türkiye'de tutmasının sebebinide Game of Thrones'te oldugu gibi entrikalarla dolu olması ve tarihsel olması demek istedim.Yani entrika dolu bir film belli bir kitleyi herzaman çekmiştir kendine..Tabikide Muhteşem Yüzyılla Game of Thrones'in bir alakası yok.Sadece eski zamanlarda geçmesi ve entrikalar bu iki dizinin kesişen iki birimi..ve ilgi çektiği kitle konunun hangi ülkeye özgü oldugu ile alakalı bir durum.Türkiye'de çekilen bir film türkleri,Amerikada çekilen bir dizide Amerika ve İngiltere'de daha çok tutulması gayet doğal yani.Anlatmak istedigim bu kadar basit aslında...

Bu dizi Amerika'da yayınlanıyor. İngiltere ve Kanada da dahildir belki bilmiyorum. HBO dizileri de Amerika da dahi kitleleri peşinden sürüklemez. Herkese hitap etmeyen dizilerdir genelde HBO'da yayınlananlar. Tutmuştur dizi doğrudur ama tutup tutmayacağı hakkında kesin birşey söylenemez sadece saydığın sebeplere bakarak.
    Entrika yönünden Muhteşem Yüzyıl'la benzettiğini biliyorum. Hatta o yüzden Tudors desen neyse (Muhteşem Yüzyıl'la Tudors kıyaslaması anlamında) dedim dikkat ettiysen. Tarihi ifadesi de yanlıştı, senin de kabul ettiğin gibi. Yani sen Game of Thrones'a tarihi diyorsun. Muhteşem Yüzyıl da bizde tuttu diyorsun. Benim dikkat çektiğim noktalar bunlardı zaten. ''Tiyatro gibi film'' sözünü de anlamadığımdan koyulaştırıp gif koymuşum hatta. Hala çözebilmiş değilim anlamını.

hareket olmadıgı için eleştirdim fakat oyunculuk ve senaryo izlettiriyor.sahneler ve oyuncular var filmi izleten..O yüzden tiyatro tadında dedim..
    Şu muhteşem Yüzyıl örneğini hiç vermemeliydim.aslına bakarsanız hiç izlemedim sadece konuyu ve haremde geçen oyunlardan ibaret oldugunu biliyorum..sadece bir benzetme yapmak istedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 17 Mayıs 2011; 1:47:06 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hareket olmadıgı için eleştirdim fakat oyunculuk ve senaryo izlettiriyor.sahneler ve oyuncular var filmi izleten..O yüzden tiyatro tadında dedim..
    Şu muhteşem Yüzyıl örneğini hiç vermemeliydim.aslına bakarsanız hiç izlemedim sadece konuyu ve haremde geçen oyunlardan ibaret oldugunu biliyorum..sadece bir benzetme yapmak istedim..

Neyse olur böyle şeyler. Boşuna konuyu dallandırıp budaklandırdım ben de yok yere.

5. bölüm muhteşemdi. Son sahnede sırtımdan soğuk terler aktı valla.
    Mızrak uyluk kemiğini delmiş heralde.

• mükemmel bir dizi , sadece oha demek istiyorum. 5 bölümü de arka arkaya izledim ve şu an yatabileceğime inanmıyorum !
    seni bravo HBO, seni bravo!

• Şu alıntıları yaparken işin pokunu çıkartmasanız daha iyi olacak. Son alıntı yaptığınız kişinin yorumunu baz alın.5 saniye mesaj düzeltmekten üşenmeyin.

@onur*
    Açıkayıcı bilgiler için teşekkür ederim ,tabi asıl işi yapan 22dakika sitesinde yazıyı yazan elemanın elina sağlık. Şemalar,haritalar çok bilgilendirici olmuş.

Dizi sanki bilmiyorum bu sefer daha durağan geldi bana,son sahne hariç tabi. Özellikle kralın kardeşinin vücut tüylerini kestiği sahnede sanki vakit geçirme amaçlı çok ağırdan konuşmuşlar gibi geldi bana.Çıplaklıkta da Spartacus'e yaklaşmaya başladı dizi hafif hafif.

Son sahnede bizim Ned Stark'ın daha iyi dövüşmesini beklerdim.Bilmiyorum belki beklentim daha yüksekti. Bundan sonraki bölüm daha aksiyonlu olacakmış gibi görünüyor ama belli de olmaz.Dizi paso entrikaya dayalı olduğu için bu beklenti boşa çıkabilir.

Ama neticede yine de sıkılmadan 50dk geçiyor.Yani vakti güzel geçiriyor.Ama hareketlilik olarak bundan daha aşağıya düşmemesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 17 Mayıs 2011; 4:07:39 >

• Süper bölümdü.

Ned baba kaybetmedi ya vs.'yi o yeter.
    Ned babanın başını karısı yakacak.
    Snow ile Daenerys bu bölüm gözükmedi. Bir daha ki bölüme bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur* -- 17 Mayıs 2011; 4:28:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur*

Süper bölümdü.

iyikide o mızrağı yemiş biraz daha devam etselerdi kaybedecek gibiydi jamie lannister'da iş varmış

• Dağ'ın kavga sahnesinde nefesim kesildi resmen.

Favorim yine Arya
  • Sağlam bölümdü.Bayağı beğendim.

Bu arada Ned Stark paslanmış biraz.Bu dövüşün ardından antremanlkara başlar sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: wéndigo

quote:

Süper bölümdü.

iyikide o mızrağı yemiş biraz daha devam etselerdi kaybedecek gibiydi jamie lannister'da iş varmış

Lannister kibirli diye boş geliyormuş meğerse. Ned biraz zor başa çıktı, doğru. Ama boş da değilmiş bizimki.
    Ben o mızrağı saplayan adamı gebertmesini bekliyordum Lannister'in.

Bu arada Sean Bean'in yeni filmi çıkmış. Black Death diye. Yine kılıçlı mılıçlı bir orta çağ filmine benziyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wéndigo

quote:

Süper bölümdü.

Lannister kibirli diye boş geliyormuş meğerse. Ned biraz zor başa çıktı, doğru. Ama boş da değilmiş bizimki.
    Ben o mızrağı saplayan adamı gebertmesini bekliyordum Lannister'in.

Bu arada Sean Bean'in yeni filmi çıkmış. Black Death diye. Yine kılıçlı mılıçlı bir orta çağ filmine benziyor.

Adamım Khal Drogo gelsin de hepsinin paçasını aşağı alacak.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.