Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2627. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.491.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26252626262726282629
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler George R.R Martin 1 kitabı 5-6 senede yazıyor. Sizde gelmişsiniz 3 ayda oluşturulmuş senaryoya laf atabildiğiniz kadar atıyorsunuz dizi kitaptan ayrılalı çok oldu daha yenimi öğreniyorsunuz ? Beğenmeyen varsa kitap üstünden devam edebilir zorla tutan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyrell hanesi içerden ihanette yedi. İçerden ihanet oldumu kale duvarları etkisiz kalır. Euronun donanmayı ağaç olmayan yerde nasıl yaptı, Ağacı nerden buldu diyorlar. Abisi nerden bulup yaptıysa ordan bulup yaptı.



    Euronun donanması ışınlanıyor mu? Hayır. Koskoca bin gemilik filoyu tek başına yönetmiyor. Parçalara bölmüş. Dizide de Dany nin plan odasında geçiyor bu durum.



    Adamların tek işi var o da gemicilik(yağma için). Tek bir kaleyi dahi koruyamayacak kadar embesiller karada ancak denizde durum farklı.



    Artık dizinin son iki sezonuna girdik. Biraz hızlansın olaylar. Önceki sezonlar BÜYÜK KAPIŞMANIN alt yapı hazırlığı olduğu için ağır gidiyordu. Önceki sezon gibi olsa dizi anca 12-14 sezonda anca biter.



    Dizide Asıl saçmalık ne biliyor musunuz? Robb Stark 'ın çingene ile evlenmesi. Arkadaş! savaş ortasında bütün acıları kederleri, intikamı, zorlukları, taktikleri, lordlarin sadakatini, hırslarını, Lannisterların karşısına yem için kullandığın iki bin kuzeyliyi unutup, hiçe sayıp bir kenara atıyorsun. Ne için? Bir çingene için. Asıl saçmalık bu. Böyle senaryomu olur?

    Bu olay GOT evreninde normalse Euron ve Tyrellin son durumları da normal. Çok fazla kasmayın. İzleyin geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.can.tas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon


    quote:

    Orijinalden alıntı: K.can.tas


    quote:

    Orijinalden alıntı: Icefyre


    Ned'in "Kendine her gece anlattığın hikaye bu mu? Kendini adaletli biri olarak mı görüyorsun?" dediğinde Jaime'nin surat ifadesine bakın. King's Landing'teki bütün insanları yanarak ölmekten kurtarıyorsun ancak herkes o hareketi Kral tarafından yargılanmaktan kurtulmak için yaptığını sanıyor. Onurlu Ned Stark bile durumu böyle görüyor. Ama Jaime gerek yaptıklarından duyduğu pişmanlık olsun, karakteri değişim içine girdikten sonra yaptıkları olsun adam gibi adamdır. Yedirmeyiz.

    Sızan senaryodan ağır spoiler.

    Şimdi çoğu insan bana katılmıyor ama ben Jaime şehri terk edip tek başına Kuzey'e at sürdüğünde göreceğim onları.


    Çok istiyorum Jaime'nin Azor Ahai olmasını. Kitapta yaşanan bazı şeyleri diziye koysalar emin olabilirdim AA olduğuna. (Örnek olarak rüyasında alevli kılıç görüyor) Cersei ile yaşadığı aşk (Nissa Nissa) dizide de gösterilen Brienne ile banyo sahnesi vs. Bunlar hep büyük göndermeler AA kehanetine.

    Ned'in onur kavramı kendisiyle çelişiyor ve onu aptallaştırıyor bunun sonucunda kelleden oldu.

    Jaime'yi ihanetle suçlarken kardeşliğin diğer yeminli şövalyesi Barristan Selmy'in önce deli krala sonra tahtı ondan alan Robert'a hizmet etmesi nedense Ned için sorun olmuyor.





    Sorun hizmet etmek değil ki, sorun canın pahasına korumaya yemin ettiğin kralını öldürmüş olman. Kral Muhafızlığından ayrılmak, evlenmek, çocuk veya arazi sahibi olmak gibi eylemler direkt olarak yasak eylemler. Sen kralı öldürüyorsun. Zaten Lannister adı belirli bir seviyede insanlar arasında ''çıkarcılık'' iması oluşturmuşken, Ned ve adamlarının Kral'ın Şehri'ne varmasına saatler kala koruması ve kendini koruyacak gücü olmayan birini öldürüyorsun. Öldürdükten sonra da Ned veya Robert'ın geleceğini bilerek Demir Taht'a oturarak onları bekliyorsun. Üstüne merak etme sadece kral gelene kadar sıcak tutuyorum diye dalga geçiyorsun.

    Ned'in çılgınateş olayından haberi yok, olsaydı belki tavrı bir nebze değişebilirdi. Ancak Lannister kurnazlığını bildiği için açıkça söylüyor, hizmet etmek güvenliyken ona hizmet ettin, kaybettiğin belli olunca da, kralı öldürüp taraf değiştirdin tıpkı baban gibi diyor.

    Muhafızlar içindeki Arthur Dayne herşeye rağmen krallık yanına sözüne sadık kalıyor ve bu uğurda canından oluyor. Bunun üzerine Ned, Dayne hanesinin efsanevi kılıcı Şafak'ı direkt ailesine teslim etmek için at sürüyor kalelerine sırf saygısından. Arada fark var.

    Ned'in kafasında belli bir olgular var ve bu olguların dışına çıkan herkes ona göre onursuz.

    Dediğim gibi çok sığ bir karakter.Kendisi olayları bütünüyle göremiyor veya karşısındaki kişinin yerine koyamıyor.

    Bunuda en basit örnekleriyle Jaime yi sorgusuz sualsiz suçlu kabul etmesi veya gece nöbetçisini idam etmesi kanıtlıyor.



    Ned'in babası abisi öldürülünce o kadar yeminli kardeşten sadece Jaime tepki gösteriyor ki bu kişilerle kendisinin bir bağı yok sadece masum olmaları önemli onun için.



    Acaba beyaz pelerini giyen Ned olsaydı Yeminini tutmayı mı seçerdi yoksa abisi ve babasının gözlerinin önünde canlı canlı yakılmasını izlemeyi mi tercih ederdi?

    Elbette öyle olacak, sonuçta çalmayı kendine hak bilen insanlar var günümüzde örneğin bundan hiç utanmıyorlar. Herkes kendi olguları ile yaşıyor. Etrafından ve ailesinden gördükleri ile bir karakter oluşturuyor.

    Karakterinin sığ olup olmaması önemli değil, karakterine uygun davranıp davranmaması önemli. Jaime'nin ne olduğu ortada. Babasının ne yaptığı da ortada. İsyan öncesinde bile Lannister-Targaryen sürtüşmesi var iktidar için. Bunun herkes bilincinde. Hatta isyan çıkınca ilk Lannisterlar katılır diye düşünüyor çoğu kimse. Ama Tywin bekliyor, sonuçta Rhaegar gibi bir prens var ortada. Ne zaman Rhaegar ölüyor, ilk işi ihanet etmek oluyor. Aynı şekilde Jaime'nin yaptığı doğru olsa da, detaylar bilinmediği için ve Jaime'nin alaycılığı için direkt karar veriyor Jaime hakkında.

    Ned Eyrie'de veya Kışyarı'nda değil de Kral'ın Şehri'nde büyüseydi elbette bambaşka biri olurdu. Aemon'un da dediği gibi, yalanın yalan olduğunu nasıl anlayacağını Kral'ın Şehri'nde öğrenirsin.


    Sezonun şimdiki kısmına gelecek olursak, birçok kişiyle aynı fikirdeyim, senaryo açısından berbat derecede gidiyor. Olayların hızlı gelişmesinden ziyade mantıksızlık had safada. Zaten Martin diziden elini eteğini çekince bozmaya başlamıştı yavaş yavaş. Şimdi ise tepetaklak gidiyor geriye doğru.

    Karakterleri ve olayları tam açıklamadan direkt sonuca gidiyorlar. Senaryonun sızdığı malum, neler olacağını da biliyorum birçok kişi gibi. Sırf Game of Thrones ismine saygımdan izliyorum diyebilirim.

    Martin yeni kitabı çıkarsa artık da, hikaye nasıl sonuca erdirilir, senaristler bir okusa.




  • Kalan 4 bölüm sızdırılmış gg wp
  • Fena bölüm değildi,önemli sayılabilecek ipuçları vardı


    melisandre hatunumuz kel reise o topraklarda öleceğini çıtlattı aynı zamanda kendisinin de.

    Bran sansa'nın bir kötülük yaptığını görmüş gibi bakıyor,Jamie tyrion'un goffrey'i öldürmediğini öğrendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok rica ediyorum lutfen varsa uygun bir link pm atin.. nereye girsem acilmiyor bu episode. lutfen!
  • Kitapçıların kızdığı noktalardan biri de budur. Kitapta Robb bir gece alkolün ve kardeşlerinin ölüm haberi üzerine Batıdan bir hatunla beraber oluyor. Sonrasında ise aşık olduğu için değil, kizin bekaretini almasi nedeniyle onun onurunu lekelememek için ertesi gun evleniyor. Dizide ise aşk meşk Yeşilçam yaptılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MessiTugi

    Hackerlar Pazar gecesi gazetecilere gönderdikleri bir e-postaya ile şu açıklamalarda bulundu:

    "Tüm insanlık, merhaba. Siber güvenlik döneminin en büyük sızıntılarından biri gerçekleşiyor. Peki bu sızıntı nedir? Elbette, söylemeyi unuttum. Bu sızıntı HBO ve Game of Thrones! Sizler gerçekten şanslısınız, çünkü sızıntıyı indirebilecek ilk insanlarsınız. Bundan keyif alın ve bu yazıyı yayınlayın. Bunu en iyi şekilde yayınlayan kişiyle röportaj yapacağız. HBO düşüyor."

    Ne zaman yayınlıcaklar bir haber var mı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • trufily T kullanıcısına yanıt
    Bir tane hdd'ye atıp çevirimdışı tutsalar sorun olmucak
  • HBO için üzücü bir olay. Sony'nin de başına böyle bir olay gelmişti. The amazing spıderman serisinin devamı gelmemişti. Umarım HBO'nun başına bunlar gelmez.
  • Koca senaryo aylar öncesinden sızdırılmış, şurada 2-3 bölüm sızdırılmış diye yaygara yapıyorsunuz. Dijital çağda yaşadığımızı unutuyorsunuz heralde...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar her yer telif yemiş 4.sezon 10.bölümü izlicem ama site bulamadım yardımcı olur musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi ya 4 bölüm zaten hemencecik izleriz sızdırsalar keşke şöyle 720p şeklinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thelmessos

    Kitapçıların kızdığı noktalardan biri de budur. Kitapta Robb bir gece alkolün ve kardeşlerinin ölüm haberi üzerine Batıdan bir hatunla beraber oluyor. Sonrasında ise aşık olduğu için değil, kizin bekaretini almasi nedeniyle onun onurunu lekelememek için ertesi gun evleniyor. Dizide ise aşk meşk Yeşilçam yaptılar.

    Sadece o da değil kitapta Jeyne Westerling'e( Robb Stark'ın karısı) verilebilecek önemli bir rol var. Catelyn Jeyne Westerling hakkında "Kalçaları geniş ve hoş" diye düşünürken Jaime ise "Kalçaları dar ve Savaş kaybettirecek kadar güzel değil" diye bahsediyor öte yandan inatçı blackfish ailesinin kalesini savaşmadan terk ediyor ? Dizide bu kadar ayrıntıya girmediler ne yazıkki kızı volantisli değersiz biri gibi göstererek öldürdüler hatta dizide kızın adı bile başka blackfish'de boş yere öldü işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen sene ile değişen nedir gençler eskiden çok rahat buluyorken şimdi 10-15 dk falan bakınmam gerekiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 31 Temmuz 2017; 22:51:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rock N Roll Seven Sinek

    Geçen sene ile değişen nedir gençler eskiden çok rahat buluyorken şimdi 10-15 dk falan bakınmam gerekiyor?

    Digitürk yüzünden hocam. Kendisi dizinin Türkiye yayıncısı olduğunda çoğu siteler telif yemiş
  • 3. bölüm Dizimag'e düşmedi hala, acayip gerildim
  • Reditte bolumler hakkinda detayli bir yazi sizdirilmis. İngilizcesi olan baksın anlatsin (hack olayinda sizan bölümlerden. Yani tum bölümler )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyrell'ler hakkında

    Herkes yüksekbahçenin çabuk düşmesinden söz ediyor fakat jaime ile kocakarının konuşmasını iyi dinlemediniz sanıyorum. Jaime Robb Stark'tan öğrendiği taktiği uyguladı. Yüksek bahçe ne kadar askerle korunuyor olabilir ki? Lordları çağırmadan orduyu toplamadan kaleyi ne kadar savunabilir? Herkes Jaime'nin Casterly'i savunmasını bekliyordu. Onun dışındaki mantık hatalarına katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    Reditte bolumler hakkinda detayli bir yazi sizdirilmis. İngilizcesi olan baksın anlatsin (hack olayinda sizan bölümlerden. Yani tum bölümler )

    eksi'de turkceye cevrilmis hali vardi vallahi 2 bolumu tutturmuslar.

    su an 3.bolumdeyim, izlemeye basladim bu da tutmussa senaryo sizmis demektir aga
  • 
Sayfa: önceki 26252626262726282629
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.