Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.493.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

robert için bir laf vardı ya,

krallığı ele geçirmek ve yönetmek farklıdır diye,bizim elemanda lider özellikleri olmasa bile o delilikle ele geçirirdi bence.bir de rhaegar kimdi?madking dedikleri adam mı?yoksa aerys mi madking'di?

Deliliğin sonunun isyan olduğunu gördü zaten Westeros Robert ile birlikte.. Bir tane daha kaldırabileceğini sanmıyorum

Rhaegar Aerys'in ilk oğlu. Dany ve Viserys'in kardeşi. Deli olan Aerys. Diğerlerinin delilikle alakası yok tabi Viserys biraz meyilli ama

Rhaegar'ı dizide ad olarak duymadık sanırım ama kitaplarca bolca adı geçiyor. Ned'in kızkardeşi Lyanna'yı kaçıran kişi Rhaegar. Bu olaydan sona Robert isyan ediyor sevdiği kadını kurtarmak için. İsyan büyüyünce Aerys tırsıyor tabi. Oğlunu isyanı bitirsin diye Storm's End'e gönderiyor. ( Baratheonların baş şehrine) Robert ile Rhaegar Trident'ta karşılaşıyorlar ve Robert efsanevi çekici ile Rhaegar'ı öldürüyor. Sonra Kral'ın Şehri'ne yürüyor. Tabi sonrası daha trajik..

tamam o isyandan söz edilmişti ama başlatanın kim olduğunu söylememişlerdi.teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

robert için bir laf vardı ya,

krallığı ele geçirmek ve yönetmek farklıdır diye,bizim elemanda lider özellikleri olmasa bile o delilikle ele geçirirdi bence.bir de rhaegar kimdi?madking dedikleri adam mı?yoksa aerys mi madking'di?

Deliliğin sonunun isyan olduğunu gördü zaten Westeros Robert ile birlikte.. Bir tane daha kaldırabileceğini sanmıyorum

Rhaegar Aerys'in ilk oğlu. Dany ve Viserys'in kardeşi. Deli olan Aerys. Diğerlerinin delilikle alakası yok tabi Viserys biraz meyilli ama

Rhaegar'ı dizide ad olarak duymadık sanırım ama kitaplarca bolca adı geçiyor. Ned'in kızkardeşi Lyanna'yı kaçıran kişi Rhaegar. Bu olaydan sona Robert isyan ediyor sevdiği kadını kurtarmak için. İsyan büyüyünce Aerys tırsıyor tabi. Oğlunu isyanı bitirsin diye Storm's End'e gönderiyor. ( Baratheonların baş şehrine) Robert ile Rhaegar Trident'ta karşılaşıyorlar ve Robert efsanevi çekici ile Rhaegar'ı öldürüyor. Sonra Kral'ın Şehri'ne yürüyor. Tabi sonrası daha trajik..

tamam o isyandan söz edilmişti ama başlatanın kim olduğunu söylememişlerdi.teşekkürler.

• arkadaşlar ben onu bunu bilmem ama şimdiye kada seyrettiğim diziler arasında en sağlam dizi sıralamasında ikinci dizi olarak hayatıma girmiştir birincide süpernatural var üçüncüde spartaküs (süpernatural altıncı sezonda biraz bozdu ama sezon finaliyle kendini affettirdi) -ki bu benim düşüncem
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimkibuki

arkadaşlar ben onu bunu bilmem ama şimdiye kada seyrettiğim diziler arasında en sağlam dizi sıralamasında ikinci dizi olarak hayatıma girmiştir birincide süpernatural var üçüncüde spartaküs (süpernatural altıncı sezonda biraz bozdu ama sezon finaliyle kendini affettirdi) -ki bu benim düşüncem

ü

• Her ne kadar bazı bölümleri izlerken sıkıntıdan çatlayacak gibi olsamda ilk sezon güzeldi .Daha baba bir sezon finali bekliyordum ama neyse .

16 Nisana da baya var be
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

Her ne kadar bazı bölümleri izlerken sıkıntıdan çatlayacak gibi olsamda ilk sezon güzeldi .Daha baba bir sezon finali bekliyordum ama neyse .

16 Nisana da baya var be

İkinci sezon güzel olacak. Hem hikayenin ilerleyişi hızlanacak, hem heyecanlı sahneler olacak hem de herkesin birinci sezonda olmasını istediği şey olacak. Belki de birden fazla olacak..(Senin de skılmanın temel sebebinin bu olduğunu düşünüyorum) Üstelik birçok karizma karakter eklenecek. Önemli karakterlerden hatırladığım kadarıyla sadece iki kişi kaldı. Onlar da Bran ile alakalı. Senaristler eğer değiştirmezlerse genel gidişatı, o iki karakterde kadroya katılmak zorunda. Değiştirirlerse de nası toparlarlar bilmiyorum.

Sonuçta güzel bir sezon olacak. İkinci kitaptan itibaren tempo zirve yapmaya başlıyor. Ben o zamana kadar dayanamam diyorsanız kitapları okuyun. Ama beklemek daha faydalı olur tabiki

• Valla savaş heralde 9 ve 10. bölümde olur olur diye bitirdik sezonu. Büyük beklenti içindeyim. 2 .Sezon da böyle olursa ayar olurum.

Birde işleyiş açısından Lord of The Rings e çok benziyor dizi .

Yazarları felan aynı diyorlardı ama tam hatırlamıyorum .
  • İlk kitabı içerdiğinden pek bir ekşın sahneler yok. Daha çok olay örgüsünü sağlamlaştırıcı bir konusu var. Ancak kitapta biri içinde bulunğumuz iki küçük savaş es geçilmiş. Tyrion'ınki hadi iyiydi yine ama Robb'unki kesinlikle gösterilmeliydi.

İkinci sezon bomba olacak ama o yönden. İkinci kitabın ismi ''A Clash of Kings''. Yani ''Kralların Çarpışması''. İsminden de belli ediyor kendini.

Serinin yazarının adı George R.R. Martin. Ancak kitabın piyasaya çıkmasından sonra ona Amerikalı Tolkien lakabı verilmiş. Martin'in hayalgücü daha karmaşık. Çünkü iyi-kötü ayrımı yok. Her an farklı birşey yaparak okuyucuyu şaşırtabilir. İlginç bi adam gerçekten..
  • Arkadaşlar dizide bazı karakterlerin adı değiştirilmiş sanki.Bildiğiniz karakterler var mı böyle ismi değiştirilen ?
  • Dizide karakter adları değiştirilemez orjinal seriye bağlı kalınmalı ama kitapda isim çevirilerinde türkçe yapmış bazı isimleri çevirmen arkadaşımız mesela "John Snow " "John Kar",veyahut "Karabalık" olarak ve mekan olarakda Nehirova gibi ve Trident sanırım Üç dişli Mızrak olarak değiştirilmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXelanc3

Dizide karakter adları değiştirilemez orjinal seriye bağlı kalınmalı ama kitapda isim çevirilerinde türkçe yapmış bazı isimleri çevirmen arkadaşımız mesela "John Snow " "John Kar",veyahut "Karabalık" olarak ve mekan olarakda Nehirova gibi ve Trident sanırım Üç dişli Mızrak olarak değiştirilmişti

Dizide benim bildiğim Drago'nun adamlardan birinin adı değiştirildi. Drago ismine yakın olduğundan karıştırılır diye. İkinci sezondaki Asha Greyjoy'un adı da Yara olarak değiştirildi. Yine isim benzerliğinden karışıklık çıkabilir diye.

Epsilonun çevirisini okumadım fakat göre çarpan isimlerden biri Snow'un ''Kar'' olarak cevrilmesiydi. Mekan isimlerini çevirmeliler zaten Türkçeye. Okumadım hiç diğer isimlerin Türkçeye çevrildiğini.

• quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

Her ne kadar bazı bölümleri izlerken sıkıntıdan çatlayacak gibi olsamda ilk sezon güzeldi .Daha baba bir sezon finali bekliyordum ama neyse .

16 Nisana da baya var be

sayılı gün çabuk geçer
  • Umarım yeni sezonda en az eskisi kadar iyi olur.. Merakla bekliyoruz..
  • Ben de daha yeni başladım seyretmeye 1. Sezon 3. Bölümü seyrediyorum bakalım beni daha neler bekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodnameAlp

Umarım yeni sezonda en az eskisi kadar iyi olur.. Merakla bekliyoruz..

Clash of the kings ; Sezonun adı..

Kralların Çarpışması , bol bol savaş izleyeceğiz gibi geliyor bana umarım bütçe sebebiyle kısmaslar..

• İngiliz aktör Steven Cole, Game of Thrones'un ikinci sezonunda oynayacağını açıklamış. Şimdilik hangi rolü aldığı belirsiz fakat büyük ihtimal ile ya Dotraki ya da Qarthlı birini canlandıracak.

Bu arada yeni sezonun her bölümünde bir savaş olacak gibi bir izlenime kapılmayalım Evet savaşlar oluyor fakat kitapta, olayların içinde olmuyoruz. Sürekli duyum alıyoruz şu kişi yenilmiş, şu kişi şurayı kuşatmış diye. Ancak çok büyük bir savaş sahnesi olacak. Ve o sahne 9.bölüme adını vermiş bir savaş. Ancak konunun ilerleyişi çok güzel pişman etmez ikinci sezon..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 7 Eylül 2011; 20:35:22 >

• Lost'tan sonra efsane olan başka bir dizi oldu. İnşallah Lost gibi sonunda hayal kırıklığını uğratmaz.
  • 16 nisan mı, çok var daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphadora

16 nisan mı, çok var daha

Beklemeye değer ...
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.