Şimdi Ara

Galerilerin sıfır araç satması yasaklanmalı ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
14.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir grup esnaf şehrin birinde sabahtan fırında sıraya girip tüm ekmekleri satın alıyor vatandaşa yiyecek ekmek kalmıyor.Tabi fırınla anlaşmalı.Fırın hepsini satıyor, düşünmüyor arkasını, mahallede aç kimsesiz var mı diye.Onun derdi tüm ekmeklerin satılması.Sonra tanesini 1 liradan aldıkları ekmekleri vatandaşa 3 liradan satmaya çalışıyorlar ama hepsi şehrin ayrı ayrı noktasında.Aç kalan vatandaş mecbur kalıyor ekmek almaya ama 1 liradan satılan ekmek niye 3 lira diye itiraz ediyor.Ekmeği sabahtan toplayan esnaf serbest piyasa sıraya girdim aldım, işine gelirs e istersen alma diyor.Bu bildiğin karaborsacılık.Peki suçlu burda kim?Ekmeği sabahtan satın alıp mahalleliye 3 liradan satan esnaf mı, mahallesini düşünmeyip bunlara satana esnaf mı, yoksa bu işi organize yapıp milleti aç bırakan esnafı denetlemeyen yetkililer mi..


    Bundan bir iki yıl önce golf dizel dsg alacaktım, hepsini galericiler toplayıp götürdü gözümün önünde.İtiraz ettim inkar etti satış temsilcisi.Bir ayağının üzerinde kırk yalan söylüyor..140 bin tl den topladıkları arabaları bir kaç gün sonra 170 bin tlden satışa sundular hepsi 0 km...

    Bu ülkede rekabet kurumu denen bir kurum var ne işe yaradığını kimse bilmez...





  • Fırsatçılık ülkesi devlete kızmıyorum depremde kira yükselten toplumdan ne bekliyorsun ki?

  • aslıdna 0 değiller plakaları henüz takılmamış araçlar bunların garantileri dahi başlamış ürünler fazladan ödeme yapıp alıyorlarsa insanlar sattığı için kızmamak lazım bunlar satmazsa bu boşluktan showroomlar yararlanacak hurda indiriminde satış elemanları komisyo alıyordu mesela kimsenin sesi çıkmadı..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Kesretten kinaye.


    Yakin arkadaşımın kayınpederi İstocta galerici, sohbet sırasında söyle anlatmış; biz küçük balığız, bir seferde 400 tane 1000 tane araba çeken ağa babalar var. Açık artirma usulü 10ar 10ar 20 ser 20ser galerilere satıyorlar bu araçları. Kredi, senet ne ararsan. Çoğu galerici gırtlağına kadar borçlu. Kapının önünde 2 milyonluk sermaye var ama satana kadar sermaye pul oluyor. 10 araba alsam, satana kadar ele geçen para ile bir daha ki sefere 8 araba alıyorum.


    Ben buna binaen söylüyorum. Geçen aya kadar takas indirimi yapan BMW artık 2.el araba takasına yanaşmıyor. Sebep: Piyasa durgunlaşıyor. Bunu yazarken oh bak fiyatlar düşecek hayaliyle yazmıyorum. Uzun vadede enflasyonu hızlandırmamızın etkilerini görmeye başlıyoruz. Ben mesela vergi indirimini de çözüm olacağını düşünmüyorum. 2009 da yaşadım o çılgınlığı bana yetti.


    Care ekonomide oluşan kayıp kaçakları önlemek.


    1. Liste fiyatı üstünde araba satmak yasaklanmalı. Hem vergi hem de değer kaybı oluşuyor. Çok ciddi yaptırımlar olmalı. Mali polis göz açtırmamalı.
    2. Galericilerin vergi sistemi değiştirilmeli. Otomobil için kestikleri faturalarda oranlar değiştirilerek bayiden alıp ertesi gün satmak artık cazip gelmemeli. Örneğin faturası kesilen araç eğer ilk kes tescil oluyorsa devletin o satıştan elde edeceği vergi çok kolayca tespit edilip farklı uygulama yapılabilir. Böylece pazarı baskılama etkisi azaltılır.
    3. Otomobil ithalatı yakından takip edilir ve tüketicinin bayilerde yaşadığı sipariş süreci ile ilgili bir birim kurulur. Tüketici otomobil siparişi verirken ve sipariş sürecinde yaşadığı sorunlar ile ilgili direk muhatap bulur. Anlaşmazlıklar bakanlık tarafından takip edilir.

    Bunlari arttırabilirim. Böylece sıfır araç ulaşılabilir olur. İkinci eller yavaş yavaş rayına oturur. Fiyatlar çok düşmez belki ancak kayıp kaçak ve haksızlıklar minimuma iner.



    Alıntıları Göster

    Otomobile ulaşılamamasının nedeni ÖTV'nin %80 hatta %110 olmasıdır. Devlet, memurların kamudan maaş alanların bu otomobilleri alamasın diye bu kadar ÖTV getirdi...


    Burda kamudan maaş alanlarda galericiler nedeniyle otomobil alamadığını zannediyor maaş aldıkları yere suçlayamıyor haliyle.


    Artık gerçekleri görün bence tabii insanlar iyi maaş aldıkları , kendisini bir makama getirmiş yeri suçlamak istemiyorlar. Fakat ülkenin %60ı devletten maaş alıyor geri kalanında yarısının maaş miktarını devlet belirliyor. Devlet bu kadar insanı beslemeye güç getiremiyor artık. Dediğiniz gibi baskı arttığında daha fazla bayi kapanır honda'nın dışında diğer üreticiler de gider


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

    Karaborsacılık yapmak ticaret değildir. Sen piyasadaki bütün araçları topla. Stokla. İnsanlar başka yerde o malı bulamasın, senden almaya mecbur kalsın. Sen de mecbur benden alacaklar diye yapıştır zammı. Sonra buna serbest piyasa de. Olur mu böyle?



    Alıntıları Göster

    Karaborsa suçtur ama ülkenin kötü yönetildiği enflasyonun yüksek olduğu yerde olur... Mesela 70 lerde yağa zam geleceği söylentisi çıkınca 1-2 hafta yağ bulunmazmış yine 90larda sigaraya zam geleceği söylenince bir çok sigara markası bulunmazdı o dönem kalitesiz sigara içmek zorunda kalırdın... Fakat şu an ekonomi kötü olduğunun dışında otomobilde yüksek ÖTV nedeniyle böyle bir sorun var yani karaborsa yok yüksek ÖTV koyarak vatandaşın araba almasını engellemek isteyen iktidara karşı vergiden kaçınma olayı var. Hani Kızılay başkanı vergiden kaçınma demişti ya bazı bayilerde vergiden kaçınıyor senin gördüğün fiyat satış fiyatı değil faturalanacak fiyattır senin bu fiuattan araç alma imkanın yoktu zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jasua85

    arz-talep meselesi, öncelikle zihniyetin değişmesi lazım avrupadaki gibi aracın temel amacının ulaşım olduğunu idrak etmesi lazım milletin, hava atmak için değil, sen talep edince kazıklamak için sıraya giriyorlar, üstüne eşek yükü kadar vergi ve iş ahlakından,ticaret ahlakından yoksun insanlar eklenince ortaya çıkan manzara bu

    İnsan hava açmak içinde alır gezmek içinde alır . Devlet buna karışamaz... Fakat devlet memurların yada kamu çalışanlarına sıfır araç alma talebini düşürmek istiyor bu nedenle ötv'yi %80-110 lara çıkardı tabii bundan sadece memurlar zarar görmüyor tüm halk görüyor... Yüksek bütçe açığı ve yüksek cari açık var memurların-emeklilerin maaşı %20 düşürülse bütçe açığı ve cari açık sorunu kalmıyor ama oy kaybından korktuğu için iktidar otomobile elektronik eşyaya benzine doğalgaza zam yapmayı uygun görüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jasua85

    işte tamda burda o şark kurnazı al-satçıların önüne geçmek için talep etmeyeceksin, biraz araştır her malın bir ederi var, belli dönemlerde çakallık yapabilirler ancak son parti aldıkları ellerinde patladı, patır patır fiyat düşürüyorlar

    Bu forumda ağız birliği etmişceşine sorunun kaynağının hükümet olduğu neden belirtilmiyor... Bu forumda bu bölüme girenlerin hepsi kamu çalışanı ve emekli mi anlamak mümkün değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aserkang

    Galericilerin olayı zaten araba satmak. Sıfır-ikinci el diye ayrım yapmak biraz saçma olmuş. Araba belli fiyat belli.
    Emlakçılara da kızalım aynı evi 10 kere kiraya verip para kazanıyorlar, sıfır evde satmasınlar o zaman.
    Domates de direk tarladan gelsin, bize gelene kadar 10 kere el değiştirmesin.
    Bunlar OK , araba mı sorun ?

    Senin dediğin bunu burdakiler görmek istemiyor oysa çok basit... insanın aklına geliyor Ülkede bu kadar kamu çalışanı mı var , işleri de yok durmadan otomobil peşinde mi koşuyorlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de yasaklanmalı. Bu fırsatçılar milleti çarpacak diye beklemeden sıfır araba alamıyoruz, sıfır ayarındaki veya 1-2 yaşındaki arabalar da bayi sıfır fiyatında satılıyor. Bunun böyle oluşu yaşlıların da fiyatını arttırıyor. Bence araba krizini çözmenin birinci aşaması bu, ikinci aşaması ise yurt dışından ithal araba getirilmesi, devletimiz yine alacaksa alsın vergisini ona yapacak bir şey yok malesef. (Bu kadar yüksek vergilerin olmasına son derece karşıyım tabi)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Burada yazdıklarını anlayacak kapasitede insan çok az. Az sonra gelir, seni de galerici ilan ederler. Bu kafa Don Kişot kafası, sorunun kaynağı apaçık ortadayken düşman diye yel değirmenlerine saldırıyorlar.


    Ekonominin E'sinden de anlamıyorlar. Otomobili ekmekle, galericiyi fırıncıyla kıyaslayanı mı ararsın, karaborsanın ne olduğunu bilmeden galericiyi karaborsacılıkla suçlayanı mı ararsın, ne ararsan tekmili birden var.


    Galerici esnafını genel olarak ben de sevmem ama sevmemek başka şey, adamlartın hakkına hukukuna saldırmak başka şey. Lakin anlamazlar. Anladıkları tek hak kendi haklarıdır.


    Kapitalizmin en temel düsturunun ticaret serbestisi olduğunu da bilmezler. Bir ülkede ticaret serbestisini ne kadar kısıtlarsan, o ülkede o kadar çok işsizlik olur, ülke ekonomisi o kadar yavaş ve az büyür ama bu basit denklemi dahi anlayacak çapları yoktur.


    Maalesef son yıllarda bu forum böyleleriyle dolup taşıyor.

    Adamlar %80-110 ötv'yi görmüyor görmek istemiyor piyasayı devlet daha da baskılamalı cezalar kesmeli vergi denetimini artırmalı diyor... Sanki o zaman otomobil alınabilecek sanıyorlar birde . Devlet onlar gibi milyonlarca kişinin maaşını bile ( geliriyle) ödeyemiyor birde maaşını ödeyemediği kimselerin gidip otomobil almasını engellemek istiyor artık. Bunu görmek isteyen yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Kimsede demiyor ki C sedan bir araba nasıl 300.000 TL olabiliyor?

    Boşuna demiyoruz. Türk insanının ticari, insani ahlakı YOK. Gelsin vergisiz, bireysel, sıfır - ikinci el araba ithalatı serbestisi.

    Zengin olmasın çalışanlarına en düşük maaşı veren, kolay para kazanan komisyoncu işveren ve vergiden başka bir şey bilmeyen israfçı devlet.

    Kimse de demiyor çünkü o 300 bin liranın 180 bini yandaşa, memura, amire gidiyor. Yandaş memur amir'de burda dert yanıyor 300 binlik araç alamadım diye... Devlet bu adamlar yüzünden batmış bu adamlar artık araç alamasın diye ötv'yi %110 yapmış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erosmarcos

    Sen bayiden alıp satamıyorsun işte hocam. Bayide özellike vergi dilimi sınırındaki araçlardan sana araba yok ama al satçılar ve galericiler toplamış satıyor. Liberal ekonomi olsun da önce ahlak olsun. Skoda kamiq fiyatı açıklandığı gün bayilerde kalmamıştı ama aynı gün sarı sitede galeriler üzerine 50-60 bin koyup ilanlar vermişti. Bu kadar ekonomik belirsizliğin olduğu ülkede devlet gerekirse vatandaşı koruyacak.

    Devlet zaten o Skoda olsun bu araçların satılmasını istemiyor. O nedenle ötv'yi artırdı aynı şey içki -sigara için de geçerli .. hükümet senin içki sigara içmeni istemiyor çünkü reis sevmiyor otomobil almanı da istemiyor çünkü kasada döviz yok... Devletten çözüm beklemek anlamsız zaten satın almanı istemiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Ocak 2021; 18:1:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    burayı okudukça, sıfır km kullanılmayan beyinleri gördükçe geleceğe ilişkin beklentim azalıyor doğrusu. ekonomide yasakla hiçbirşeyin olmayacağını anlamayan yaşam formları akıl dağıtıyor. devletin araç üstündeki vergilendirmesini sormayan/soramayan eğitim özürlüler kalkmış vatandaşın hakkından emeğinden söz ediyor sanırsın ki o vatandaş değil as-satçıyı kalkındıran sonrada onun yaptığını yapan.

    Kimse vergiden bahsetmemesi çok garip sanırım forumların otomobil bölümlerine girenler hep kamu çalışanları iş yok zaten bu kadar verginin gelmesinin nedeni de bunların otomobil almasını engellemek. Devlet bunları zaten maaşı zor ödüyor birde otomobil almak istiyorlar temelli ekonomiyi çökertiyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

    Senin mantığına göre arabaların fiyatının yüksek olmasının nedeni devletin yüksek oranda vergi alması. Peki konutlardaki pahalılığın nedeni nedir peki? Devlet konut satışlarından binde 4 vergi alıyor. Normal emlak ve çöp vergisi desen çerez parası. Geçen sene 210 lira ödedim. Müteahhitler daire ilk sarıldığında yüksek vergi veriyor desem o da yok. 500 bin liralık daireyi, 200 bine 300 bşnr satmış gibi gösteriyor. Vergi kaçırıyor. Demem o ki devlet bu araçların vergisini azaltsa bile vatandaşa gene pahalıya satarsınız siz. Dünyanın çivisi çıktı. İş ahlâkı kalmadı ülkemizde. Konut ve otomotiv sektörüne kolay para kazanma hırsı olan emlakçı, galerici, al satçı arkadaşlarımız el attılar. Hadi artık çoğu kişinin dini inancı kalmadı, ateist oldular. İnanmadıkları için Haram helal bilmiyorlar. Lakin etik, utanma, erdem, dürüstlük, acıma, vb.güzel değerlerimiz de yok oldu maalesef.



    Alıntıları Göster

    Müteahhitler zaten iktidarın desteklediği sektör 5li çete olsun Ağaoğlu gibiler olsun zaten 0.49 faizle devlet tarafından desteklendiler faiz düşünce ev fiyatları %30 arttı.O farkı ziraat bankası halkbankasi ödedi onun zararını da halk ödeyecek ödüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pardus28

    Size katılmakla beraber şuan ötv indirimi gelse yada ne bilim araç fiyatlarını etkileyecek birşey olsa eminim ki şuan ki fiyatlar inmeyecektir inse bile göz boyamak için ufak bi indirim yaparlar. Sorsan neden az indirim var diye diyecekleri şu zam yapmamıştık onu yansıttık derler. Bu olay beyaz eşya alacağım zaman başıma geldi ötv ler indirilmişti ama ne hikmetse fiyatlar inmedi neden diye sorduğumda zam yapmamıştık abi onun için böyle dediler 

    Ticaret zor iş. ÖTV'nin verginin dövizin devamlı değiştiği yerde ayakta kalmak zordur... Nice Avrupalı firma geldi hepsi iflas edip gitti Darty'den tut Dia'ya Telekom italia'ya niceleri iflas etti bimeksten tut nice yerli firma iflas etti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

    Beni şerefsizlikle itham etmişsin ama şu yazdıklarımda size ne dedim? Ben sadece otomotiv sektöründe de vergi tamamen kalksa veyayok denecek kadar azaltılsa araba fiyatları ucuzlamaz dedim. Bunda nasıl insan şerefi ile bağdaşmayan bir durum var. Yaranız var da gocundunuz mu yoksa.



    Alıntıları Göster

    Otomobilde ÖTV kalksa devlet karşılıksız para basmayı ve yüksek faizle borçlanmayı bırakırsa kesinlikle ucuzlar... Sorun devlette, devlet emekliye memura ödeyeceği parayı ancak piyasayı bozarak karşılayabiliyor... Devlet kendisinde olmayan parayı oyları düşmesin diye emekliye memura vereceğini vadediyor. İşte asıl sorun budur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Ocak 2021; 18:3:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rigsby

    Bence bir arabanın maksimum ikinci el satış fiyati bayideki 0 fiyatından yüksek olamamalı. Eğer devlet bunu yaparsa halk kazanır komisyoncular kaybeder ama devlet bunu yapar mı hiç sanmıyorum.

    Bu alımı kolaylastırmaz ki daha da zorlaştırır. Çünkü bayi fiyatı fatura fiyatına endeksli eğer aracıyla satış kalkarsa 230 binlik otomobil bu sefer 320 bin olur yine satın alınamaz... Devlet bu araçların satılmasını istemiyor özellikle 230 bin civarındaki araçların


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waltran

    bu araçlar "sıfır" değil. hepsi satın alınmış, plaka çıkarılmış, galericinin yeğeni, kuzeni vs. tarafından "test sürüşüne" çıkarılmış araçlar. evet saçma ve gerçek dışı bir öneri fakat insanların bu araçları "sıfır" diye satın almaması gerekir, maalesef gerçek bu :(

    bakın kimseye kutusu açılmış telefonu sıfır diye sıfırından pahalı satamassınız, hatta daha ucuz verseniz bile alan kişi ee bunun kutusu açılmış diye mırın kırın eder, aynı onun gibi olması gerekir ki bu saçmalık düzen son bulsun. neden araçlarda böyle bir durum yok bilemiyorum. koltukla serili olan uyduruk poşete kanıyor insanlar demek ki...

    Çünkü telefonda kademeli ÖTV yok sanırım ayrıca otomobilde nakliye maliyeti var Almanya'dan mercedes Audi Skoda Passat gelirken satış günü belli olmalı yoksa satilmadığı hergün zarar eder. O yüzden az gelir . Az olunca da satın alma isteği artırır ne kadar pahalı olsa da


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.