Şimdi Ara

Galerilerin sıfır araç satması yasaklanmalı ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
14.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redshift

    Ben de çok görmeye başladım bir de bu kan emiciler çıktı başımıza kesinlikle bilin ki galericiden alınan sıfır araç mutlaka bayii fiyatından fazladır çünkü bu kan emiciler az stok varken kara borsa yapma peşindeler devlet uyuyor mu anlamıyorum

    Bunun sorumlusu devlet zaten.. devlet diyor ki ohhh mtv'de ödeyeceksin bu ay , aylar önce de ÖTV kdv MTV ödemiştin diyordur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Space-Dye Vest

    Haziran gibi yeni bir araç almak için 8 yıllık aracımı satmaya karar verdim aracımı ilana koyduktan arayanların hepsi polis, öğretmen ve askerdi çoğu al satçı olduğu için bu kişilere aracı satmak yerine gerçekten ihtiyacı olan bir kişiye aracı satmaya çalıştım ama gene de en iyi rakamı bir polis verdi alsatçı olmadığını ifade etti sonra da aracı sattıktan sonra da para talep etmişti o zaman daha net anladım alsatçı olduğunu klasik taktikler harika ajitasyon yaparlar bana hakkımı helal etmiyorum dedi bende engelledim sonra zaten O KADAR EKSEPERE GİDELİM DEMEME RAĞMEN KABUL ETMEMİŞTİ KENDİSİ


    bugün baktım aracı ilana koymuş aracın ikinci sahibiyim diye de başlık atmış 5 ayda 1000 km yol yapmış, 20k euro sattığım araca 25k euro istiyor allah akıl fikir versin ne diyim.


    Sorun galerileri aşmış durumda herkes özellikle de devlet memurları bu işi ek iş haline getirmiş durumda galerici neyse de devlet memurlarının böyle fırsatçılıkla para kazanması kesinlikle engellenmeli o zaman zaten piyasa yerine oturacaktır.


    Bilin ki aracın ikinci sahibiyim diyenden uzak durun kendisi kendini akıllı sanan bir alsatçıdır.


    Üzüldüm valla keşke alsatçı yerine ihtiyacı olan birine aracımı satabilseydim.

    Pandemi de memurlar dışında kimse de para yoktu zaten düşük kredi de çıkınca memurlar piyasayı epey yükseltiler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: one man one engine

    Bir grup esnaf şehrin birinde sabahtan fırında sıraya girip tüm ekmekleri satın alıyor vatandaşa yiyecek ekmek kalmıyor.Tabi fırınla anlaşmalı.Fırın hepsini satıyor, düşünmüyor arkasını, mahallede aç kimsesiz var mı diye.Onun derdi tüm ekmeklerin satılması.Sonra tanesini 1 liradan aldıkları ekmekleri vatandaşa 3 liradan satmaya çalışıyorlar ama hepsi şehrin ayrı ayrı noktasında.Aç kalan vatandaş mecbur kalıyor ekmek almaya ama 1 liradan satılan ekmek niye 3 lira diye itiraz ediyor.Ekmeği sabahtan toplayan esnaf serbest piyasa sıraya girdim aldım, işine gelirs e istersen alma diyor.Bu bildiğin karaborsacılık.Peki suçlu burda kim?Ekmeği sabahtan satın alıp mahalleliye 3 liradan satan esnaf mı, mahallesini düşünmeyip bunlara satana esnaf mı, yoksa bu işi organize yapıp milleti aç bırakan esnafı denetlemeyen yetkililer mi..


    Bundan bir iki yıl önce golf dizel dsg alacaktım, hepsini galericiler toplayıp götürdü gözümün önünde.İtiraz ettim inkar etti satış temsilcisi.Bir ayağının üzerinde kırk yalan söylüyor..140 bin tl den topladıkları arabaları bir kaç gün sonra 170 bin tlden satışa sundular hepsi 0 km...

    Bu ülkede rekabet kurumu denen bir kurum var ne işe yaradığını kimse bilmez...

    Ekmekte vergi %1 ayrıca fırınlar marketlere bakkallara 1 liradan veriyordur sen ister fırından yada marketten al 1.5-2 liradan alırsın bana 1 liradan ver demezsin çünkü firinda markette %1 KDV %22 gelir vergisi öder ve değişiklik yoktur sadece bakkalın marketin komisyonu farkı vardır...( Fırın marketin komisyonu üzerinden senle pazarlık yapmaz o zaman market başka fırından ekmek alır zaten) Oysa bayi %100 ÖTV öder galeri ise %50 ötv'li fiyattan almıştır. Bu nedenle bayiden daha ucuza satabilir bayinin 300 bine satacağı otomobil 250ye satabilir. Burda hem bayi hem galeri hemde vatandaş kârlı çıkar yüksek ÖTV farkı 3'ü arasında paylaşılmış olur. Eğer ÖTV düz %50 olsa böyle sistem oluşmazdı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Ocak 2021; 18:7:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin yönetici "sınıfının" konu ile ilgili doğrudan cukkası olmasa, iki dakikada maymun edersin bunları. İkinci el oto ithalatını aç. Çak gene hayvanca ÖTV'yi. Aracılar, mal kapatanlar falan alayı mortingen ştrasse... Ayarını da öyle bir yap ki senin gene ötv kaybın olmasın. O kadar çok ÖTV ödeyelim gene. Ama aç abi ikinci el ithalatını. Bakalım kimler sağ kalıyor, kimin elinde hangi araba kalıyor, üstüne ne koyacak da satacak? Emikleyenlerin alayını kazırsın sistemden.  


    Ama cukka ve oy buna engel.  


    O zaman ne yapılır?


    Almazsın. Patladıkça yaptırır yaptırır binersin. Türkiye'nin otomobil konusunda hakkı bu. 10 kere patlasa, 11 kere yaptırır binerim. Benden bu it çakal kemirgen kan emici sürüsüne bir kuruş işlemez.


    -----------------


    Bir düşünsene mesela, 8 yaşındaki hıyar bir B sınıfı araba 100.000TL. Avrupa'da mal 30.000TL. Devlet baba bu maldan 40.000TL ÖTV alsın. Alsın ulan! Lanet gelsin. Al peki. 70.000'e arabayı aldın. Hadi bakalım şimdi sistemi emikleyen çakal sürüsü neyi emikliyor? Aha bak bunu emikler (ekrana doğru ne yaptığımı siz anladınız).


    Çakal sürüsünü de işsiz bırakmıyorsun. O da getirip satabilir. Ben de gidip alabilirim. Böylece fiyat da dengeli olur. Al sana serbest piyasa ekonomisi. Herif çok kar koyarsa ben gider alırım. İş biter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Ocak 2021; 17:55:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Devletin yönetici "sınıfının" konu ile ilgili doğrudan cukkası olmasa, iki dakikada maymun edersin bunları. İkinci el oto ithalatını aç. Çak gene hayvanca ÖTV'yi. Aracılar, mal kapatanlar falan alayı mortingen ştrasse... Ayarını da öyle bir yap ki senin gene ötv kaybın olmasın. O kadar çok ÖTV ödeyelim gene. Ama aç abi ikinci el ithalatını. Bakalım kimler sağ kalıyor, kimin elinde hangi araba kalıyor, üstüne ne koyacak da satacak? Emikleyenlerin alayını kazırsın sistemden.  


    Ama cukka ve oy buna engel.  


    O zaman ne yapılır?


    Almazsın. Patladıkça yaptırır yaptırır binersin. Türkiye'nin otomobil konusunda hakkı bu. 10 kere patlasa, 11 kere yaptırır binerim. Benden bu it çakal kemirgen kan emici sürüsüne bir kuruş işlemez.


    -----------------


    Bir düşünsene mesela, 8 yaşındaki hıyar bir B sınıfı araba 100.000TL. Avrupa'da mal 30.000TL. Devlet baba bu maldan 40.000TL ÖTV alsın. Alsın ulan! Lanet gelsin. Al peki. 70.000'e arabayı aldın. Hadi bakalım şimdi sistemi emikleyen çakal sürüsü neyi emikliyor? Aha bak bunu emikler (ekrana doğru ne yaptığımı siz anladınız).


    Çakal sürüsünü de işsiz bırakmıyorsun. O da getirip satabilir. Ben de gidip alabilirim. Böylece fiyat da dengeli olur. Al sana serbest piyasa ekonomisi. Herif çok kar koyarsa ben gider alırım. İş biter.

    Türkiye'de Avrupa'dan çöp ithal ediyor zaten buda ona benziyor


    İnsanların anlamadığı otomobilin pahalı sanması. Bir Dacia ne kadardır 5-6 bin Euro'dur geliş fiyatı sen diyorsun 8 yıllık araca verelim bu parayı. üstelik yerli üretim araçların döviz maliyeti dacia'dan daha azdır


    Türkiye'deki sorun ücretlilerin %60ı devletten maaş alması ve özel sektördeki çalışma üretim ithalata yetmemesi. Çalışan az hazır yiyen çok. Oylar düşmesin diye ne emeklinin memurun maaşını düşürüyor nede kapı dışarı edebiliyor bu nedenle durmadan otomobile akaryakıta elektroniğe doğalgaza vergilere harçlara zam yapıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Ocak 2021; 18:17:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

    Müteahhitler zaten iktidarın desteklediği sektör 5li çete olsun Ağaoğlu gibiler olsun zaten 0.49 faizle devlet tarafından desteklendiler faiz düşünce ev fiyatları %30 arttı.O farkı ziraat bankası halkbankasi ödedi onun zararını da halk ödeyecek ödüyor



    Alıntıları Göster

    sorma, şu al-satçılara gösterdiklerinin onda birini 800 milyon vergi borcu silinenlere gösterseler hiç değilse tepkilerinin içten ve gerçek olduğunu anlayacağım ama yok.

  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

    Ben sizin arkadaşınız değilim, sizin gibi seviyesizce konuşan bir arkadaşım da olamaz.


    Sizin zihniyet ile telefonda yaşamsal bir tüketim malı değil, kullanmazsak ölmeyiz?


    Araba, telefon gibi gerekli gereçlerin noksanlığını insanlara reva görmek ne kadar kolay sizin için? Tabii tuzunuz kuru büyük ihtimalle o yüzden bu kadar rahat konuşuyorsunuz. Pandemi var insanlar taksi veya toplu taşıma ile risk almak istemiyor, hastası olan var, bebeği olan var vb. Ben şahsım adına konuşayım aylardır eve kapanmış durumdayım ne ailemi görebiliyorum ne dışarı çıkıp gezebiliyorum. Uzun süre bu durumda kalmak insanı mahvediyor, yapımıza ters. Bu yüzden araç aldım ve evet gereklilikti, hem fiziksel hem mental sağlığım için kesinlikle bir gereklilikti. Şu an şehir dışına çıkıp temiz havamı alıyorum, sahile gidebiliyorum veya farklı ilde oturan ailemi ziyaret ediyorum. Herkesin farklı kendince gerekli sebepleri var, bunu sorgulamak haddinize değil.


    Bataklığı yaratanları sorgulamadığımı nereden biliyorsunuz? Yeri gelince onları da sorguluyorum merak etmeyin fakat burada konumuz galericilerin yarattığı karaborsa. Açın konunuzu ötv ve ekonomi ile alakalı oraya da gelip yorumumuzu bırakalım.


    Al/sat yapmıyorsanız diğer dediğim ihtimale düşüyorsunuz ÖTV ile karaborsanın ayrı konular olduğunu anlayamıyorsunuz.


    Tekrar sorayım, ÖTV olmadığını kurunda çok düşük olduğunu hatta lüks D segment araçların 10bin lira olduğunu varsayalım hatta sizinde 20bin lira maaşınız olsun. Üretim zincirinde sıkıntı var, ülkeye giren araç sayısı kısıtlı. Bu al/sat karaktersizliğini yapan insanlar yine aynı dolabı çevirmeyecek miydi? Bayilerdeki tüm arabaları toplayıp 20 ye 30 a koymayacak mıydı sarı siteye?


    Çok basit bir evet/hayır sorusu elinizi vicdanınıza koyup cevaplar mısınız? Trolleyip konuyu başka yerlere çekmeyin şu soruya evet veya hayır cevabı istiyorum ben sizden


    Edit: Maskede ötv yoktu ama 50'lik kutuların 200 liraya satıldığını gördük hepimiz. Maskelerin kutusunun 200 liraya satılmasında kimi suçluyorsunuz çok merak ediyorum? O konuda da hükümete ekonomi kötü olduğu için mi kızdınız? Hükümetin maskeye adet başına 1tl sınırı getirmesi yanlış bir hareket miydi sizce?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderstruck7 -- 18 Ocak 2021; 19:4:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

    Otomobilde ÖTV kalksa devlet karşılıksız para basmayı ve yüksek faizle borçlanmayı bırakırsa kesinlikle ucuzlar... Sorun devlette, devlet emekliye memura ödeyeceği parayı ancak piyasayı bozarak karşılayabiliyor... Devlet kendisinde olmayan parayı oyları düşmesin diye emekliye memura vereceğini vadediyor. İşte asıl sorun budur



    Alıntıları Göster

    Milletvekili olacak adamsın  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim için böyle bir mesleğin olması sorun değil eğer vergilendirmeleri düzgün yapılıp ödeniyorsa hiçbir sakıncası yok unutmayın ki bir şeyin talebi olduğu sürece vardır. Demek ki insanların böyle bir şeye talebi vardı ve ortaya çıktı. Önemli olan olması gereken şekilde vergisini veriyor mu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderstruck7

    Ben sizin arkadaşınız değilim, sizin gibi seviyesizce konuşan bir arkadaşım da olamaz.


    Sizin zihniyet ile telefonda yaşamsal bir tüketim malı değil, kullanmazsak ölmeyiz?


    Araba, telefon gibi gerekli gereçlerin noksanlığını insanlara reva görmek ne kadar kolay sizin için? Tabii tuzunuz kuru büyük ihtimalle o yüzden bu kadar rahat konuşuyorsunuz. Pandemi var insanlar taksi veya toplu taşıma ile risk almak istemiyor, hastası olan var, bebeği olan var vb. Ben şahsım adına konuşayım aylardır eve kapanmış durumdayım ne ailemi görebiliyorum ne dışarı çıkıp gezebiliyorum. Uzun süre bu durumda kalmak insanı mahvediyor, yapımıza ters. Bu yüzden araç aldım ve evet gereklilikti, hem fiziksel hem mental sağlığım için kesinlikle bir gereklilikti. Şu an şehir dışına çıkıp temiz havamı alıyorum, sahile gidebiliyorum veya farklı ilde oturan ailemi ziyaret ediyorum. Herkesin farklı kendince gerekli sebepleri var, bunu sorgulamak haddinize değil.


    Bataklığı yaratanları sorgulamadığımı nereden biliyorsunuz? Yeri gelince onları da sorguluyorum merak etmeyin fakat burada konumuz galericilerin yarattığı karaborsa. Açın konunuzu ötv ve ekonomi ile alakalı oraya da gelip yorumumuzu bırakalım.


    Al/sat yapmıyorsanız diğer dediğim ihtimale düşüyorsunuz ÖTV ile karaborsanın ayrı konular olduğunu anlayamıyorsunuz.


    Tekrar sorayım, ÖTV olmadığını kurunda çok düşük olduğunu hatta lüks D segment araçların 10bin lira olduğunu varsayalım hatta sizinde 20bin lira maaşınız olsun. Üretim zincirinde sıkıntı var, ülkeye giren araç sayısı kısıtlı. Bu al/sat karaktersizliğini yapan insanlar yine aynı dolabı çevirmeyecek miydi? Bayilerdeki tüm arabaları toplayıp 20 ye 30 a koymayacak mıydı sarı siteye?


    Çok basit bir evet/hayır sorusu elinizi vicdanınıza koyup cevaplar mısınız? Trolleyip konuyu başka yerlere çekmeyin şu soruya evet veya hayır cevabı istiyorum ben sizden


    Edit: Maskede ötv yoktu ama 50'lik kutuların 200 liraya satıldığını gördük hepimiz. Maskelerin kutusunun 200 liraya satılmasında kimi suçluyorsunuz çok merak ediyorum? O konuda da hükümete ekonomi kötü olduğu için mi kızdınız? Hükümetin maskeye adet başına 1tl sınırı getirmesi yanlış bir hareket miydi sizce?

    kusura bakmayın ama seviyeyi sizden belirliyorum. insanları olmadıkları şeylerle itham edip hala saçma sapan cevaplar veren sizlersiniz. önceki mesajımda da yazdım maaşla çalışan basit bir işçiyim. sıfır e serisi mercedes alamıyorum diye ağlamıyorum. insanlar da bir zahmet fiyatı yükselen metaları almayı bıraksınlar. 20000 tl ye de televizyon var 3000 tl yede var. 15.000 tl ye de telefon var 1500 tlye de. pahalısını alamamak satanların suçlanmasını gerektirmiyor. karaborsa mı istiyorsunuz? bakın tuvalet kağı fiyatı. karaborsa mı istiyorsunuz bakın beyazpeynir fiyatı. karaborsa mı istiyorsunuz? tereyağ fiyatına bakın. liste daha da uzatılabilir. bunlar hiçdeğilse yaşamsal mallar. temmuz ayında arabamı 150 ye sattım gittim 120.000 tl lik otomobil aldım. benim almak istediğim marka/modele yetişemiyorum diye ağıtlar yakmadım. hülasa, mesele basit, insanlar ayda 700 tl taksitle peugeot 3008, 1200 tl taksitle passat alabilrseler al-satçı dedikleriniz kalır mı? sizin sorduğunuz sorunun cevabına gelirsek evet dediğiniz ortamda al-satçılar ortaya çıkar ama bunun sebebini görmezden gelirseniz mesele doğru anlaşılmaz, bunun sebebi aç gözlü ve herdaim uyanıklık peşinde koşan türk insanıdır. ne diyor sülün osman: ben, hep beni dolandırmaya kalkanları dolandırdım. mesele kısaca budur.

  • Millet bayide sıfır araç yok diye ağlıyor sahibindende çuvalla sıfır araç var şaka gibi, çok ilginçtir bayiden daha pahalıya satıyorlar. Asıl olay bunu alan eşşekler olduktan sonra galericilere hiç kızmıyorum.


    Ölüyormusun be adam arabasızlıktan bekle işte neden gidip aynı sıfır araca daha fazla ödüyorsun....

  • Konu başlığına katılıyorum.

  • Kesinlikle katılıyorum. Tamamen boş beleş bir sektör galericilik. Bütün ödemeler banka üzerinden yapılsa bu çok kolaylıkla çözülür. Boru gibi gelir vergisi alacaksın bak bakalım satıyor mu bir daha
    Kuyumcuları da bu listeye ekleyebiliriz. Yıl olmuş 2021 hala fiziki altın alınıp satılıyor. Kuyumcular karun gibi oldu. Altın alacak olan açsın bir altın hesabı herhangi bir bankadan alsın ve de satsın. Kuyumcunun ne vasfı var bu işte? Ne hikmetse bu meslek grupları her sene zarar beyan edip vergi vermiyorlar. Olan yine bizim gibi maaşlı işçilere oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

    Öncelikle ben satanları suçlamıyorum, karaborsaya düşürenleri suçluyorum.


    Burada mesele yeter şartları sağlayan arabayı almakta zaten, bende e serisi sıfır mercedes istemiyorum. Metal yorgunluğu olmayan hakettiği fiyata satın alınabilecek max 10 yıllık araçlara binmekle çoğunluğun bir derdi yok. Dürüst olayım bakın ben gittim 200 küsür verdim sıraya girip sıfır ve ilk aracımı aldım, hatta 4bin lira da bayi zorunlu aksesuar paketi kitledi, bir nevi yağmurdan kaçarken doluya tutuldum. Benim kriterlerim yukarıda belirttiğim gibiydi aslında fakat ederinden fazla fiyatlar biçildiği için gittim bayide sıraya girdim şark kurnazlarına para yedirmek yerine. Almasaydın ölmezdin gibi saçma bir argüman ile gelmeyin, neye ihtiyacım olduğuna ben karar veririm haddinize değildir. Daha düşük fiyata alabilir miydim? Evet alırdım ama al/sat yapanların ekmeğine yağ sürmek istemedim.


    Bahsettiğiniz peynir, tk, tereyağı gibi kalemleri üreticiden de aşağı yukarı aynı fiyata alıyorsunuz, ona piyasa denir. Karaborsanın tanımını tekrar kontrol edin isterseniz.


    İnsanlar ayda 700 tl taksitle peugeot 3008, 1200 tl taksitle passat alabilseler yine aynı durum olurdu. Sizin de dediğiniz gibi memlekette ahlaki çöküntü var, tedarik zincirinde sıkıntı var, sonuç karaborsa, tükenmiş stoklar, fahiş fiyatlar, maske örneğinde hepimiz gördük bunu. Hatta sonraki cümlenizde soruma evet diye cevap vererek teyit etmişsiniz kendinizi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

    Türkiye'de Avrupa'dan çöp ithal ediyor zaten buda ona benziyor


    İnsanların anlamadığı otomobilin pahalı sanması. Bir Dacia ne kadardır 5-6 bin Euro'dur geliş fiyatı sen diyorsun 8 yıllık araca verelim bu parayı. üstelik yerli üretim araçların döviz maliyeti dacia'dan daha azdır


    Türkiye'deki sorun ücretlilerin %60ı devletten maaş alması ve özel sektördeki çalışma üretim ithalata yetmemesi. Çalışan az hazır yiyen çok. Oylar düşmesin diye ne emeklinin memurun maaşını düşürüyor nede kapı dışarı edebiliyor bu nedenle durmadan otomobile akaryakıta elektroniğe doğalgaza vergilere harçlara zam yapıyor



    Alıntıları Göster

    Bunu zaten biliyoruz abi. Sorunun temeli bu. Ama çözmeye niyet var mı? Yok. Çözmeye bugün başlasak da devletin zayıflaması 20 yıl sürer. Ki zaten bu sorunu çözmeye zaten kimsenin niyeti yok.


    O zaman hiç olmazsa çöpü ithal edebilsek de, hiç olmazsa ciğeri beş para etmez, kimseye bir değer yaratmayan ve hizmet vermeyen kan emici tayfanın üzerine sifon çeksek...


    Ben bu sistemin çok uzun süre bizimle olacağını düşünüyorum. Çünkü çözüm uzun vadede mümkün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın aldırmayın. Batsınlar .

  • Bayiler zorla sport paket satıp 2 bin TL'lik aksesuarlara 20 bin TL kitlerken neden ses çıkarılmıyor?


    Telefoncular sıfır telefon satmasın demek gibi bir şey bu. Arz sıkıntısı olan yerde dengelerin bozulması kaçınılmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galeriler zaten 0 araç satmıyor ki. Plakalı araç satıyor. Plakalı araçlar da kanunen 0 değildir.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.