Şimdi Ara

Galaxy Z Fold 7'nin katlanabilir ekranı, Fold 6'dan 2,5 kat daha dayanıklı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Galaxy Z Fold 7'nin katlanabilir ekranı, Fold 6'dan 2,5 kat daha dayanıklı!
    Samsung Galaxy Z Fold 7, serisinin en ince modeli olmasına rağmen selefinden daha dayanıklı bir gövdeye sahip. Aynı dayanıklılık ekran için de geçerli. Samsung Display, Fold 7'nin katlanabilir ekranının 500.000'den fazla katlanmaya dayanıklı olduğunu ve bunun sertifikalandırıldığını duyurdu. Bu değer, 200.000 katlanmaya dayanıklı olan Galaxy Z Fold 6'dan 2,5 kat daha yüksek.

Günlük kullanımda 10 yıldan fazla dayanabiliyor

Samsung Display, Galaxy Z Fold 7'nin OLED panelinin dayanıklılık testinin Bureau Veritas isimli sertifikasyon şirketi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. 500.000 katlamaya kadar dayanıklılık sunan panel, normal kullanıcılar için günlük kullanımda 10 yıldan fazla dayanabiliyor. Yoğun kullanıcılar için ise, telefonu günde 200 kez katlamaları durumunda en az 6 yıl dayanması bekleniyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Z Fold 8’de yeni malzeme hamlesi: S Pen desteği yolda mı?

Samsung, ekranın dayanıklılığındaki bu artışın, %50 daha kalın Ultra İnce Cam (UTG) koruyucu katmandan ve bu katman ile OLED paneli birbirine bağlayan yeni formüle sahip yüksek elastik özellikli yapıştırıcıdan kaynaklandığını belirtiyor. Ayrıca, şoku ekrana eşit şekilde yayan yeni bir düzleştirme yapısı bulunuyor ve  tüm bunlar yüksek mukavemetli bir titanyum plakanın üzerinde yer alıyor. 

Fransız Bureau Veritas şirketi, Galaxy Z Fold 7'nin OLED panel dayanıklılık testini 13 gün boyunca 25°C sıcaklıkta gerçekleştirdi. Diğer birçok Çinli akıllı telefon üreticisi katlanabilir telefonlarının dayanıklılık ölçümlerini kendi laboratuvarlarından elde ettikleri verilerle duyuruyor. Samsung'un dayanıklılık iddiası, üçüncü taraf bir kuruluşun ölçümlerine dayandığı için daha güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. 

Kaynak:https://www.gsmarena.com/galaxy_z_fold7_display_can_fold_2_5_more_times_than_fold6_test_reveals-news-68714.php

• Bırak Allasen! Teşhir ürünlerindeki katlama problemlerinden sonra, servis ettiler bu dandik inceleme haberlerini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 22 Temmuz 2025; 20:25:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oricin kullanıcısına yanıt
    Dikkatinizden kaçan bir yer var. Bu haberin içerisinde de değinilmiş. Bu ölçümü yapan şirket, diğer birçok çinli akıllı telefon üreticisinin katlanabilir telefonlarının dayanıklılık ölçümlerini kendi laboratuvarlarından yapan Fransız Bureau Veritas şirketinin verisi.

• bu furya ne zaman bitecek bakalım

Umarım bağımsız bir kurumdur... Ama geçmiş kullanım tecrübelerime de dayanarak söylüyorum; Samsung Galaxy modellerini şişirerek bugünlere gelmiş, kalite olarak Huawei, Honor ve Xiaomi'nin gerisine düşmüş bir firma artık... Saydığım firmaların bir çok cihazını kullandım ve deneyimledim. Samsung için çanlar çalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 22 Temmuz 2025; 21:41:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oricin kullanıcısına yanıt
    Evet, dedğiniz gibi umarım bağımsız bir kurumdur.

• katlanır telefonlarda önemli olan ekran dayanıklılığı değil ekrana görüntü veren ince kablolar onlar zamanla kırılıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Benim başıma geldi telefon elimde patladı. Tecno Phantom V fold almayın aldırmayın

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.