Şimdi Ara

Galaxy Tablet açılışta takıldı (GT-P6210), hard-reset işe yaramıyor? [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ABD'den aldığım ve aylardır kullandığım Galaxy Tab 7.0 Plus (GT-P6210) Samsung logosunun olduğu açılış ekranında takıldı kaldı ve ilerlemiyor. Yazılım orjinal, herhangi bir root vb işlem yok.

Ses açma+Power tuşu ile kurtarma ekranına geçiyorum, ancak reboot ya da wipe seçenekleri ile düzelme yok. İlgili ekranlardaki hata mesajları resimlerde yer alıyor.

İnternetten yaptığım araştırmada benzer durumda cihazı kurtaran bir çözüme ulaşamadım. İnsanlar "iade" etmişler cihazlarını :(

Yardımı olan olursa memnun olurum.

Edit: Orjinal USA ROM 'u Odin ile tekrar yükledim, ama sorun düzelmedi malesef. Bir şekilde "mount" edecek dosyalara ulaşamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 12 Ağustos 2012; 4:08:19 >

• cevap basit servis
  • Sorun çözüldü :)

Odin ile ilk denemede, genellikle tavsiye edildiği üzere "re-partition" önünde çek işareti olmadan ve yalnızca PDA'dan dosya seçerek yükleme yapmıştım. xda forumda şöyle bir şey buldum:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1681047

GT-P6210 için PIT dosyası bulamadığımdan GT-P6211 için bulduğumu kullandım. "PDA"nın yanı sıra "bootloader" ve "CSC" kısmında da orjinal firmware dosyasını seçtim (GT-P6210_XAR_1_20111110151418). Phone kısmını seçmek bana saçma gibi geldi, seçmedim :) "re-partition" önündeki çek işaretini de seçtim.

Sonuçta seçimimde hangileri etkili oldu, hangileri gereksizdi, bilememekle beraber, Tabletim ilk aldığım günkü orjinal ayarlara geri dönüş yaptı çok şükür.

Servis kısmına gelince, dün akşam üstü Samsung'u araydıp ve bilgi almıştım. Dediler ki, paranla yaptırmaya bile kalksan bazı servisler yapmayabilir, bazıları yardımcı olabilir. Servislerle görüşeceksin. Epey sıkıntılı ve belki de masraflı bir girişim olacaktı. Kendim halletmiş olamanın mutluluğunu yaşamaktayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 12 Ağustos 2012; 3:49:17 >

• Geçmiş olsun, sevindirici bir gelişme..
  • Tabletimi kısa bir süre önce 4.1.2 resmi ingiltere sürümüne odin ile güncellemiştim. Dün cihaz tekrar açılış logosunda kilitli kaldı. Cihaz downlad moda girmesine rağmen recovery moda girmediğinden (siyah boş bir ekran eldiğinden) wipe yapamadım. Orjinal rom ve 6211 pit dosyası ile bu sefer sorun çözülmedi. 4.0.4 ile flashladığımda önce sorun yine çözülmedi, ama bu sefer recovery moda girdi. Bu modda wipe yaptıktan sonra cihaz açıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatipoglu kullanıcısına yanıt
    okumak öğrenmek yerine deneme yanılma yöntemi ile devam et sen hep...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sas_sas

okumak öğrenmek yerine deneme yanılma yöntemi ile devam et sen hep...

Ne demek istediğinizi anlamış değilim, siz okuduysanız yazdıklarımı zaten çözüme ilk olarak internet üzerinden ulaşmış olduğumu görürdünüz. Bilgisayarlarla ilgili insanlar için deneme yanılma yönteminin de yeterli bilgiye ulaşılamayan durumlarda ne kadar değerli olduğu bilinen bir gerçektir. Zannederim sırf mesaj sayım yükselsin diye gayet faydasız ve anlamsız bir mesaj atmışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.