Şimdi Ara

Galaxy SIII Diriltebilecek Kişiler Aranıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Samsung Galaxy S3 telefonumu Amerika'da eBay'den haziran ayında almıştım. Türkiye'de geçen 6 aydan sonra aniden şarjda durduğu yerde bozuldu ve bir daha da açılmadı.
    Öncelikle Samsung Türkiye'ye başvurdum haliyle, fakat aldığım cevap garanti dışı olduğuydu, nedeni ise yurt dışı cihaz olması.

Bana Samsung America ile görüşmem gerektiğini söylediler, bende öyle yaptım. Fakat Samsung America'nın verdiği cevap Galaxy S3 Amerika'da satılmamaktadır dolayısıyla size yardımcı olamayız, seri numarasından telefonun İspanya çıkışlı olduğunu bulduk. Samsung İspanya ile görüşebilirsiniz.

Amerika'dan sonra İspanya ile görüştüm, fakat İspanya'nın cevabı da pek farklı değildi. "Telefon avrupa dışından satın alındığı için bizim garantimiz dışında kalıyor."
    Uzun lafın kısası Samsung Türkiye - Amerika - İspanya arasında gidip geldim fakat hiçbiri telefonu kabul etmediler.

Bende çareyi başka yerlerde aramaya koyuldum.
    Başarı Elektronik'le haberleştikten sonra telefonumu verdim. Bana 650 TL karşılığında anakartı değiştirerek yardım edebileceklerini söylediler.
    El mahkum, olur dedim yeterki yapın. Bir hafta sonra oradan da ilginç bir cevap: " Samsung bize izin vermediği için anakartı değiştiremedik"
    Dolayısıyla üstüne para vermek istesemde telefonu tamir ettiremedim.

Telefonun sorunu anakartta ve yeni bir anakart gerekiyor anladığım kadarıyla. Fakat yurtdışı telefon olduğundan IMEI kaydı gibi konular sorun yaratıyor anladığım kadarıyla. Telefonu yurtdışından getirdiğimde kaydettirmek için ödediğim 100 TL de havaya uçmuş oldu haliyle.

Şimdi, Samsung'un global bir firma oluşu ve kendi telefonunu hiçbir ülkede kabul etmeyişi bambaşka bir yazının konusudur.
    Ben burada artık telefonu bir şekilde tamir ettirmenin yolunu arıyorum.

Bu durumda olan birine verebileceğiniz bir tavsiye var mıdır? Bunu tamir edebilecek birileri var mıdır?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Telefonu ebay'den bir kisiden mi yoksa faturali olarak bir firmadan mi aldiniz bilmiyorum ama eger ikincisi ise size fatura kesen kurum garantisinden de sorumludur. Tabii bunun icin iyi ihtimalle kargolayip yapilmasini saglamak kotu ihtimalle ise o firmayla Amerika'da yasal yoldan ugrasmak gerekir.
    Kisi ise ve Ispanya'dan yasal yolla almis ise size ebay'den kar koyup satmistir. Orjinal Ispanya faturasina ulasabilirseniz Samsung Ispanya karsilamak zorunda. Gene yabanci ulkede yasal olarak ugrasmak gerekebilir.

Ben ustleneyim derseniz, dusurup ekranini kirmis birinden s3 satin alip anakartini bi telefoncuya ya da isi bilene taktirabilirsiniz. Ya da gene ebay gibi sitelerden anakart siparis edip taktirabilirsiniz ama bu sefer tekrar 100 tl'ye imei kayit gerekir, ya da klon yaparsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.