Şimdi Ara

★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★ (694. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.093
Cevap
89
Favori
461.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: edwards0121

arkadaşlar sizden bir yardım isteyeceğim. benim telefonda 4.3 omega rom var. kernel de na7. ben farklı bir costom kernel yükleyince kameram çalışmıyor. sebebi ne olabilir. bütün uygulamalar çalışıyor ama kamera çalışmıyor sadece. sanırım bu driver meselesi. ama pek çok yöntem denedim. sonuç başarısız. sizden çözüme dair fikirlerinizi bekliyorum. herkese iyi forumlar. bu arada sitedeki ilk mesajımda direk konuya daldım kusura bakmayın :)))

en son hangi romda calismisti. sadece omega da mi calismiyor. yuklemeden hemen sonra mi oldu kernelden sinra mi. biraz daha ayrinti verirsen once sorun nerde onu anlar ona gire cevap veririz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar sizden bir yardım isteyeceğim. benim telefonda 4.3 omega rom var. kernel de na7. ben farklı bir costom kernel yükleyince kameram çalışmıyor. sebebi ne olabilir. bütün uygulamalar çalışıyor ama kamera çalışmıyor sadece. sanırım bu driver meselesi. ama pek çok yöntem denedim. sonuç başarısız. sizden çözüme dair fikirlerinizi bekliyorum. herkese iyi forumlar. bu arada sitedeki ilk mesajımda direk konuya daldım kusura bakmayın :)))

Farklı bir kernel yüklemeden önce stock kernel ile kamerayı açın, birkaç saniye bekleyip kameradan çıkın. Bu işlem cihaza kamera sürücülerini yazar. Daha sonra istediğiniz kerneli kurun. Ama modlanmış kerneli kurduktan sonra sakın wipe yapmayın.

• Ikinci el temiz 700 tlye alinirmi?

• Aydenz kullanıcısına yanıt
    Çok temizse belki olabilir ama 6-7/10 olabilecek bir cihazsa kozmetikte değmez bence. Ben 5-6/10 verebilceğim bir telefonu 700'e aldım çünkü. Metal kısım aşınmaları ve arka kapakda ufak bir çizik var.
  • Hank Rearden kullanıcısına yanıt
    kurdugum Butun romlarda oluyor. stock kernelde sikinti yok sadece custom kernelden sonra oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Farklı bir kernel yüklemeden önce stock kernel ile kamerayı açın, birkaç saniye bekleyip kameradan çıkın. Bu işlem cihaza kamera sürücülerini yazar. Daha sonra istediğiniz kerneli kurun. Ama modlanmış kerneli kurduktan sonra sakın wipe yapmayın.

ama boyle sorun cikarmaz mi. wipe yapmadan. bana daha saglam bir cozum lazim. zira roma bazi modlarda yukluyorum.

• custom rom yüklü telefon biraz önce dondu ve yazılar bozuldu wipe cache yaptım sonra açtım yazılar düzeldi şimdi. googy max 1.8 kernel kullanıyorum kernelden dolayı mıdır acaba?
  • Aydenz kullanıcısına yanıt
    Alınır. Ekranda ve donanımda sorun yoksa çerçevesindeki yarım cm boya atması olsa da alınır. Çünkü 700 lira altındaki cihazların durumu belli.700 liraya cillop gibi cihaz bulmak zor. İyisi de 750'e gidiyor. Eğer sizin için temizse alın derim. Benim telefon da kusursuz değil. USB girişinin orda 1cm'e 1mm boyutunda bir boya atması var, sağ alt köşede bir çatlama-boya atması gibi bir şey var, üst mikrofon'un orada bir çizgi var. Yine de bu kusurlar direk olarak oraya bakmadıkça belli olmuyor ve kullanırken el, kılıf vs. ile gözükmüyor zaten.(büyük olmadığı sürece) Telefonumu satışa çıkarsam pillerle vs. yine 700TL civarına satacağım.

Ama bir 4-5 ay daha S3 kullanacağım -bir fırsat kokusu almazsam-. Yeni cihazlar bir gelsin, fiyatları, sorunları vs. belli olsun. Ondan sonra üst modellere geçmeyi düşünürüm. Şu anda kesin karar vermek için erken ve S3, N4 gibi cihazlar bu dönemde alıp kullanılabilecek "bence" en uygun cihazlar. Yeni cihazlara da gidip 1000 lira fazla vermeye değecek bir şey gözükmüyor. Bize S3'te fazladan ram lazım gözüküyor şuanda ki onun için de gidip bir ton para vermeye gerek yok. G2 bile ram ve ekran haricinde yedek pil kullanan bir S3 kullanıcısı için fazladan bir şey sunmuyor. Z2, S5 ise tamamen fiyatlandırmaya bakan cihazlar. Eğer ki pahalı olurlarsa S3 ile devam etmek veya bir sene önceki cihazlara geçmek daha iyi olacak. GMD Elite gibi içi boş cihazlar yerine S4, G2, Z1 alır AOSP rom ile kullanırım veya biraz gazlarım olur biter. Ama GM gibi 1 sene sonrası için kesin bir şey göstermeyen bir firmaya aynı parayı verip geçmeyi tercih etmem. Galaxy S'e destek Samsung tarafında kesileli 2 sene olacak, alet 4.4.2 kullanıyor ve gayet de akıcı. Diğer taraftan GMD, GM tarafından destek kesilirse unutulacak bir cihaz. GMD2 ise S3 donanımından daha zayıf bir donanım ile 2GB ram sunuyor. Saman alevi etkisi muhtemel. Bu sene donanıma değil, yazılıma bakmak lazım. Çinli üreticiler genellikle donanıma abanıp, yazılım tarafında büyük firmaların gerisinde kalan cihazlar sundu ve büyük firmaların hepsi yazılıma yükleniyor. Samsung ve Sony dersine çalışmış. LG de iyi gözüküyor ve böyle devam ederse bizim açımızdan güzel fiyatlar görebiliriz. HTC şu durumda soru işareti. Çünkü rakipleri doldurdukça doldurmuşken HTC One'ı allayıp pullarsa iyi olmaz ve fiyatlandırma konusunda HTC One gibi olmamalı. Diğer tarafta büyük ekranla gelmesi beklenen bir iPhone var.

Özetle, şuanda biraz geride durup takip etmekte fayda var. S5'e ve Z2'ye çok laf edildi. Pil, ram, arayüz, güncelleme vs. Ama iki cihaz da bekleneni verecek. Piyasaya çıksın, 3-5 güncelleme alsınlar rakipleri ile bir meydana çıksınlar o zaman daha net konuşabiliriz. Ama şu anki görüntüye göre fiyatlarının kurbanı olacaklar ülkemizde. Yurtdışında normal fiyattan geldiler ama bizde fiyatlar bir miktar daha artabilir ve şimdiki 2000+ seviyesi pek iyi durmuyor.

• edwards0121 E kullanıcısına yanıt
    hangi kernel ve versiyonunu kuruyorsun. kernel temizleme yaptın mı? Kamera ne hatası veriyor.

• avarel abi kullanıcısına yanıt
    yüksek ihtimalle kernelle ilgili. bende de oluyor. uv yaptıysan fln etkileniyor cihaz.

• gpu'dan oldu sanırım

önerebileceğiniz bir kernel var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avarel abi -- 6 Mart 2014; 18:48:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

forumber hocam dediginiz sekilde yapinca calisti kamera. Allah razi olsun. Ne zamandir bu dertten muzdaribtim. fakat wipeleri yapmadigim icin bir sikinti olmaz degil mi. ayrica bir kac mod yukleyecem. sikinti cikarir mi bakacaz. tekrar tesekkur ederim.

• size sormak istiyorum beyler aosp romlar mı yoksa samsung tabanlı romlar mı daha stabildir?yakında cm11 stabil sürümü çıkacak 10.2'nin tek eksiği kamera,onu da düzeltirler diye düşünüyorum.sizce samsung 4.4 kitkat'ı verecek mi i9300 cihazına,beklemeye değecek mi 4.4 kitkat?
  • Benim umudum var azcık

• Firaristtin dedigi gibi ya cok gec verirler ya da 4.3le birakirlar. Kisa surede verceklerini hic sanmiyorum. Uzun suredir 4.3 romu da gelmedi (na8 geldi arada o kadar. )

• avarel abi kullanıcısına yanıt
    Vericek dostum hatta android 5.0 surumunude vericek

• uzun süredir orjinal rom kullanıyorum 4.1.2 olarak 4.3 e geçmeden 4.4 e geçmeyi düşünüyorum ama güzel rom lazım eksiği olmayan stabil ve varsa eğer touchviz kullanan rom tavsiyesi bekliyorum

Edit: + olarak boeffla sound'u desteklerse tadından yenmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarsGame34 -- 7 Mart 2014; 16:18:00 >
  • 4.4 olarak kullanabileceğiniz touchwiz rom yok. Gerçi bazı modlarla cyanogenmod'a eklenebiliyor s4 launcher falan ama aynısı olmuyor tabiki. Yani elinizde 4.1 ve 4.3 var. Ben 4.1.2 Neatrom kullanıyorum ve stock roma göre çok memnunum. (Siyah kernelle) Ya da 4.3 (stock veya custom) kurun, kullanmadığınız uygulamaları temizleyin ve kullanın. Android Revolution adlı bir rom var xda'da hem son sürüm(na8) üstüne yapmışlar hem de görünüşü etkileyen hiçbir mod kullanmamışlar tamamıyla stock görünüş ve kullanış yani. (Ufak tefek hızlandırmalar mevcut)
  • Touchwiz o kadar önemli değil next launcher falan kurarım diye düşünüyorum 4.3 rom bana çok ağır ve kasıyor gibi geldi ekran kilidi bile 2-3 saniyede açılıyodu 4.4 romu ilk çıktığında kurmuştum ama çok eksikleri vardı uzun süredir takip etmiyorum şu an omeganın v20 4.4 kullanan romu var kullanan arkadaşlar varsa rom hakkında bilgi paylaşırlarsa sevinirim

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarsGame34 -- 7 Mart 2014; 17:39:28 >
  • Son 4.3 sürümleriyle o anlık takılmalar bitti sayılır. Ama bence de bir 4.1 akıcılığı olmadığı için 4.1'le devam ediyorum. Arada 4.4'de kuruyorum ama kamera, radyo, şarj gibi etkenler stock rom'lara göre kötü. Ben Temasek rom veya neataosp öneririm 4.4 için. Temasek cyanogenmod, neataosp de slimrom tabanını kullanıyor. Dediğim durumlar sizi etkilemeyecekse rahat edersiniz sistemde
  • 
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.