Şimdi Ara

★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★ (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.093
Cevap
89
Favori
462.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S3 ümü sattım. artık sizden biri değilim. Bu konu resmen beni teknik servis elemanı gibi eğitti hakkını ödiyemem değerli mesaj ve konu sahibinin. Başka bir telefonda görüşmek üzere esen kalın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sensation +

S3 ümü sattım. artık sizden biri değilim. Bu konu resmen beni teknik servis elemanı gibi eğitti hakkını ödiyemem değerli mesaj ve konu sahibinin. Başka bir telefonda görüşmek üzere esen kalın

Hayırlı olsun. Teşekkür ederim :) inşallah başka bir cihazda yine buluşuruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rom yüklemek için cvm moduna geçip
    choose zip from external sdcard dediğimde altta Can't mount /external_sd/ çıkıyor ve harici hafızaya attığım hiçbir zip dosyasını görmüyor
    cvm touch son sürümü olan v.6.0.2.8 i xda dan indirip odinle tekrardan flashladım ama nerde hata yapıyorum bi yardım edermisiniz rica etsem ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xasusx

rom yüklemek için cvm moduna geçip
    choose zip from external sdcard dediğimde altta Can't mount /external_sd/ çıkıyor ve harici hafızaya attığım hiçbir zip dosyasını görmüyor
    cvm touch son sürümü olan v.6.0.2.8 i xda dan indirip odinle tekrardan flashladım ama nerde hata yapıyorum bi yardım edermisiniz rica etsem ?

Harici kart desteklemmiyordur. Dosyaları Dahili hafızaya taşıyın. Veya Siyah kerneli ve Siyah kernel ile gelen recovery'i kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 13 Şubat 2013; 6:35:51 >
  • @Firaristt, Senin calistigin rom ne durumda? Ne zaman deneyecegiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugo

bu da anonorom v23 + EMA2 stock kerneli ile elde ettiğim performans. 800 mhz, Dual modda yani iki çekirdek ile. ama yine herhangi bir kasılma söz konusu değil. bi önceki ekran görüntüsündeki governor ayarları ile aynı ayarlar bunda da var. gözümle görmesem inanmazdım ama hakikaten oluyormuş.

@tugo
    yaptığın test sonuçlarına göre hangi romda kalmaya karar verdin?
    Bu arada ekran açık kalma süresi önemli fakat wi-fi nin açık/kaplı olması da önemli
    wi-fi açık ve ekran süresi en uzun giden ve oyun oynamayan biri için hangi rom + kernel + stweaks i tavsiye edersin (Yukarda yazmışsın ama toparlamak adına belki özet geçersen daha sağlıklı olur)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

quote:

Harici kart desteklemmiyordur. Dosyaları Dahili hafızaya taşıyın. Veya Siyah kerneli ve Siyah kernel ile gelen recovery'i kullanın.

Onceki romu bu ext karta flashlamistim suan cvm de hata veriyor, xda ve yabanci sitelerde bu hatayi arattigim zaman çok kisinin basina geldigini gordum ama cozebilen varmi anlamadim, karti normal kullanimda goruyor sorun yok yani tum muziklerim arsivim ex kart icinde ve tel acikken hepsini gorup calistirabiliyorum ama cvm de neden gormez, bicimlendirmeyi denedim ama yine olmuyo, cozum önerileriniz varsa iletin lutfen

• quote:

quote:

quote:

Onceki romu bu ext karta flashlamistim suan cvm de hata veriyor, xda ve yabanci sitelerde bu hatayi arattigim zaman çok kisinin basina geldigini gordum ama cozebilen varmi anlamadim, karti normal kullanimda goruyor sorun yok yani tum muziklerim arsivim ex kart icinde ve tel acikken hepsini gorup calistirabiliyorum ama cvm de neden gormez, bicimlendirmeyi denedim ama yine olmuyo, cozum önerileriniz varsa iletin lutfen

Benim de CWM harici kartımı görmüyor. Bie şeyi flashlamak istediğim zaman dahili hafızaya atıyor ordan flashlıyorum. İlk zamanlar görüyordu, şimdi ise extra sd kartı seçince boş çıkıyor geri dönüyor kendi kendine. Alıştım ben de bu duruma pek sorun etmiyorum ama bir çözümü varsa tabi ki de halletmek isterim

• Telefonumu bir türlü harici hard disk olarak pc ye bağlayamıyorum. Bunun sebebi nedir arkadaşlar ?

Yani card phone olarak değil, yerel disk olarak tanıtmak istiyorum telefonu.
  • Arkadaşlar uzun süredir galaxy kullanıcısıyım. s, s2 ve sonrası s3 kullanıcısıyım.
    Benim sorunum şöyle. Galaxy s3 üm diğer s3 lerden yaklaşık %20 civarı yakın çekiyor yani aynı kadrajda çektiğimiz fotoğraflarda
    10 cm görükmesi gereken nesne 12 cm civarı büyüküklte ve resmi çekerken parıl parıl olan resim koyu renkte kaydediliyor
    ve bilgisayarda full croplu halde feci bir noise var.
    Arkadaşlarımdan s3 lerini alıp bir sürü teste tabii tuttum isolar aynı çözünürlükler aynı zom miktarı aynı neden se benimki hem daha yakın
    hem karanlık hemde çok bulanık.
    Benim s3 üm çin üretimi kahve rengi birçok vietnam ve çinle kıyasladım hepsinde aynı sonuç.
    Servise gönderdim bakalım ne olacak. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmı acaba diye merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Arkadaşlar uzun süredir galaxy kullanıcısıyım. s, s2 ve sonrası s3 kullanıcısıyım.
    Benim sorunum şöyle. Galaxy s3 üm diğer s3 lerden yaklaşık %20 civarı yakın çekiyor yani aynı kadrajda çektiğimiz fotoğraflarda
    10 cm görükmesi gereken nesne 12 cm civarı büyüküklte ve resmi çekerken parıl parıl olan resim koyu renkte kaydediliyor
    Arkadaşlarımdan s3 lerini alıp bir sürü teste tabii tuttum isolar aynı çözünürlükler aynı zom miktarı aynı neden se benimki hem daha yakın
    Benim s3 üm çin üretimi kahve rengi birçok vietnam ve çinle kıyasladım hepsinde aynı sonuç.
    Servise gönderdim bakalım ne olacak. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmı acaba diye merak ettim.

Telefonların yazılımları aynımıydı acaba baktınızmı? Belki sizin yazılım eskidir o yüzden oluyor olabilir.

• KIRKY'nin önderdiği romu ve ayarları 2-3 gündür kullanıyorum. Müthiş stabil ve şarjı çok iyi gidiyor. Yanlız bende 6 saat ekran süresi yerine 4,5 saat ekran süresi geldi. Tek fark Nova Launcher kullanmıyordum ve ekranın açık kaldığı neredeyse her saniye interneti aktif olarak kullanıyordum. Belki ondandır. Onun haricinde çok memnunum ama sanırım lockscreen'i 300mhz'e getirdiğimizden dolayı olsa gerek, bazen telefon kitleniyor. (Bugün 2 kez başıma geldi.) Bataryayı çıkarıp takmak gerekiyor. Onun dışında harika. 1. Romum olan CM10.1'e de aynı ayarları yapacağım. (Dualboot kullanıyorum.) Çok teşekkürler her şey için KIRKY :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acemi85

quote:

Orijinalden alıntı: tugo

bu da anonorom v23 + EMA2 stock kerneli ile elde ettiğim performans. 800 mhz, Dual modda yani iki çekirdek ile. ama yine herhangi bir kasılma söz konusu değil. bi önceki ekran görüntüsündeki governor ayarları ile aynı ayarlar bunda da var. gözümle görmesem inanmazdım ama hakikaten oluyormuş.

@tugo
    yaptığın test sonuçlarına göre hangi romda kalmaya karar verdin?
    Bu arada ekran açık kalma süresi önemli fakat wi-fi nin açık/kaplı olması da önemli
    wi-fi açık ve ekran süresi en uzun giden ve oyun oynamayan biri için hangi rom + kernel + stweaks i tavsiye edersin (Yukarda yazmışsın ama toparlamak adına belki özet geçersen daha sağlıklı olur)

öncelikle iki denemede de wifi açık. sadece birincisinde zaman zaman 3g bağlantısına dönüş yaptığımı tahmin ediyorum.

android revolution hd v21.1 ile 4.5 saat ekran süresi var normal şartlar altında. anonorom ile de 5 saati geçmek mümkün. ben bu süreleri ema2 resmi stock kerneli ile yaptım yani voltajlarda herhangi bir değişim yok. şu an için pil ömrü ve stabilite olarak en iyi stock kerneller gösteriliyor ve ema2 kerneli de oldukça başarılı bu konuda. hem akıcı bir performans sunuyor hem de dediğim gibi pil kullanımı ekonomik, ben de stock kullanıyorum bu yüzden.

kullandığım diğer kerneller perseus, yank555, speedmod, boeffla ve bi de phenomenal. içlerinde en uzun süreli perseusu kullandım ekran süresi olarak 4 saati pek geçemese çok yoğun olmayan kullanımla 4 güne kadar gittiği oldu şarjımın. derin uyku moduna geçme konusunda en iyi kernel olarak görüyorum ama dediğim gibi ekran süresi olarak biraz geride kalıyor.

ekran süresi olarak pil ömrü açısından stock kernel dışında en iyi custom kernel speedmodunki gözüküyor. yalnız ses veya bunun gibi çok fazla detay içermiyor. sadece pil ömrü odaklı, voltaj ayarına da izin vermiyor.

boeffla kernel de çok deneyememiş olmama rağmen diyebilirim ki perseus ile speedmod arasında bi yerde duruyor. ayar olarak daha kullanıcı dostu. basit seviyede voltaj ayarına izin veriyor(ek uygulamalarla bu durum değiştirilebiliyor). yanında bi de ses için iyileştirmeler sunuyor.

yank555 aroma ile kuruluyor ama onu da pek test edemedim. gözüme çarpanlar pilin sanki biraz hızlı eridiği ama bu kernelin de kendine göre iyileştirmeleri var giriş çıkış değerlerini işlemci yükü olarak algılıyor ama az önce ne yazdığım konusunda fikriniz yoksa çok da gerekli değil demektir sizin için.

burda bir dip not düşeceğim diyenler olabilir ki neden siyah kernel yok bu listede, sebebi de benim telefonum siyah kernelle bi türlü anlaşamadı, gereksiz bir pil tüketimi, saçma sapan bi lag durumu filan derken kaç kere denediysem bi türlü uzlaştıramadık. ama yine de iyi bir kernel tabi bu kadar kullanıcı yanılıyor olamaz.

şimdi tavsiye vermek gerekirse ben perseus ile ilk sayfadaki firaristt arkadaşımızın verdiği voltaj değerlerinden 25 mv daha altında çalıştırabildim cihazı AMA denemenizi önermiyorum. o değerler optimal değerler. çok oyun oynamadığımdan veya 800mhz olarak ayarladım (ki ben çok nadir de olsa 800 mhz ile 3d oyun da oynuyorum gayet de akıcı, oynanmıyor demek yanlış olur) ayrıca çekirdek sayısı da dual modda yani iki çekirdek. pilin ikiye katlanması beklenmemeli ama bir miktar ekliyor.

okumak istemeyenler için sonuç: önceleri perseus+anonorom veya perseus+android revo kullanıyodum ama şu an anonorom+stock kernel kullanıyorum. gayet de memnunum, ram kullanımı olarak gayet iyi iki rom da.
    Ben çok kurcalamam voltajı diyen varsa anonorom+ema2 stock kernel öneriyorum
    Veya biraz pil ömründen feragat ederek (yaklaşık yarım saat kadar ekran süresi diyebiliriz) biraz daha iyi ses veren ve daha özelleştirilebilir bir kernel olan perseus da kullanılabilir.

tabi bunlar benim tecrübelerim cihazdan cihaza farklılıklar oluyor. benim cihazın siyah kernel ile saçmalaması bunlara ufak bi örnek.

özellikleri ana hatlarıyla özet olarak geçtim tabi ama bunların yanında atladığım şeyler olduysa affola. ha bi de voltaj değerleriyle oynamak tehlikeli olabilir, cihazın açılmamasına veya açılışta sonsuz döngüye girmesine sebep olabilir.

pek özet gibi olmadı ama. umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugo -- 13 Şubat 2013; 21:13:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MasteR

quote:

Arkadaşlar uzun süredir galaxy kullanıcısıyım. s, s2 ve sonrası s3 kullanıcısıyım.

Telefonların yazılımları aynımıydı acaba baktınızmı? Belki sizin yazılım eskidir o yüzden oluyor olabilir.

Herşeyiyle birebir aynı. Orjinal 4.1.2 :(
    Telefonu aldığım yere götürdüm orarada denedik ordaki s3 lerle yaptık aynı testi sonuç hep aynı.

• quote:

quote:

quote:

Telefonu aldığım yere götürdüm orarada denedik ordaki s3 lerle yaptık aynı testi sonuç hep aynı.

Lensi temizleyin, kamera fw'sini güncelleyin büyük ihtimalle düzelir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lensi temizleyin, kamera fw'sini güncelleyin büyük ihtimalle düzelir.

Hocam nikon d7000 kullanıcısıyım temizlik nedir iyi bilirim :)
    Güncellenecek 1kb bile eksik birşey yok.
    Arkadaşlarımdan aldığım s3 leri fabrikaya ayarına aldım kendimi telefonumuda öyle çektim aynı
    En son güncellemeleri yükledim aynı, birçok kamera programı yükledim aynı.
    Şu an garantiye gönderdim inşallah sökmezler telefonumu :(

• Birşey soracağım,şimdi benim S3 4.0.4,Cyanogen Mod 10.1'i kuracağım ama yazdığı üzere 4.2.1 tabanlı.S3 için en son sürüm 4.1.2 değil miydi?Nasıl olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlideToUnlock

Birşey soracağım,şimdi benim S3 4.0.4,Cyanogen Mod 10.1'i kuracağım ama yazdığı üzere 4.2.1 tabanlı.S3 için en son sürüm 4.1.2 değil miydi?Nasıl olacak?

Önce 4.1.2 resmi sürüme güncelleyin. Ondan sonra cyanogenmod kurabilirsiniz. Aosp tabanlı romlar daha güncel android sürümünü kullanır/kullanabilir.

• uzun süredir konuya yazmıyordum..dünden beri okuyorum gerçekten en.önemli paylaşımlar bilgiler burada..dünden beri tekrar s3 kullanmaya başladım..note 1 veya olursa note 2 alana kadar yeniden merhaba...:)

• wanamlite v5.8 ile gpsd problemim çözüldü. çok garip..

http://dl.dropbox.com/u/98657207/Screenshot_2013-02-10-14-17-13.png

http://dl.dropbox.com/u/98657207/Screenshot_2013-02-10-14-17-18.png

http://dl.dropbox.com/u/98657207/Screenshot_2013-02-10-14-17-23.png

edit: sadece 5 dk bilgisayara bağladım gün içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asagrim -- 13 Şubat 2013; 20:08:52 >

• 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.