Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] (364. sayfa)
-
-
Hız gayet iyiymiş. Elbette ki kullanım oranlarına göre değişiklik gösterir de.
Pilde bir değişim gözlemledinizmi hocam?
Yani demek istediğim. Daha hızlı pil tükeniyor gibi bir durum varmı 5G de iken?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Cok dikkaet etmedim deneyeyim hocam bi ara. Gecen ay Ankarada kizilaydaydim orda 930indirmeyi gormustum. Buyuksehirlerde bin digerlerinde 500luk hizlar goruruz gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE -
-
Geçenlerde elveda Odin diyerek paylaşmıştım. Samsung'un Odin modu kaldırdığı haberleriyle çalkalanmıştı ortalık. Bugün güzel bir haber var. Odin mode aslında kapatılmamış, gizlenmiş. Odin mode girişi için öncelikle cihazı bakım moduna alma koşulu getirilmiş.quote:
Orijinalden alıntı: bora_kalender
Evet. Elveda Odin. Bakalım bundan sonra ne olacak. Bu durumda hemen cihazlardaki yazılım güncellemelerini ADB ile kapatıyorum. Yeni yöntemler yaygınlaşıncaya kadar güncelleme yapmayacağım. Zaten son güncelleme çok iyi durumda.
"Öncelikle Galaxy S26 serisinde One UI 8.5 ile başlayan Samsung kullanıcıların cihaz yazılımını, özel ROM'ları veya gelişmiş onarımlar yapmasını önleyerek Odin modu devre dışı bıraktı. S26 ile yürürlüğe giren bu hareket, cihaz güvenliğini artırmayı ve sızıntıları önlemeyi amaçlıyor ve esasen yeni cihazlar için popüler Odin aracını geri alıyor.
Odin Modunun Kaldırılmasına İlişkin Temel Detaylar:
Etkilenen Cihazlar: Bu değişiklik öncelikle Galaxy S26 serisini, Z Fold 7'yi ve One UI 8.5'e güncellenen diğer amiral gemisi modellerini etkiler.
Odin Modu'na girmek için kullanılan geleneksel düğme kombinasyonları artık çalışmıyor, bunun yerine boş mavi bir ekran veya kısıtlı seçenekler görüntüleniyor.
Kaldırma Nedenleri: Android Headlines ve Sammy Fans'a göre Samsung, cihaz güvenliğini artırmak ve yaklaşan yazılımların erken sızıntılarını önlemek için bu değişiklikleri uyguluyor.
Etki: Bu değişiklik, güçlü kullanıcıların firmware geri alma, özel yazılım yükleme veya brick cihazları düzeltme yeteneğini önemli ölçüde sınırlıyor.
Ek Kısıtlamalar: Raporlar, Samsung'un kurtarma menüsünden "Wipe Cache" seçeneğini de kaldırdığını ve sistem üzerindeki kullanıcı kontrolünü daha da sıkılaştırdığını gösteriyor.
Bu durum, Samsung'un cihaz bakımı ve güvenliğine yönelik yaklaşımında büyük bir değişimi temsil ediyor ve daha kilitli, kullanıcı kısıtlamalı bir ekosisteme doğru ilerliyor.
Download Modu Erişim Adımları:
Bakım Modunu Etkinleştir: Ayarlar > Cihaz Bakımı > Bakım Modu'na gidin ve açın.
Cihazı kapatın, PC'ye bağlı USB kablosunu takın ve Ses Yüksekliği + Ses Kısma'yı aynı anda basılı tutun.
Odin üzerinden Flash: BL, AP, CP ve CSC dosyalarınızı seçmek için Odin'in uyumlu bir sürümünü kullanın (en son sürümünüzden emin olun) ve ardından "Başlat"ı tıklayın.
Önemli Değişiklikler:
Doğrudan Erişim Yok: Geleneksel düğme kombinasyonları (Ses Kısaltma + Güç gibi) İndirme Modu'na değil, yalnızca mavi bir ekrana veya yeniden başlatmaya yol açabilir.
Güvenlik Kilidi: Bu hareket, yetkisiz yazılımları engellemeyi, düşürmeyi önlemeyi ve gelecekteki One UI sürümlerinin sızıntılarını durdurmayı amaçlamaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_kalender -- 23 Mart 2026; 18:58:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Wipe cache de bulunabilir mi acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hemen deniyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maalesef bakım modunda recovery moda girince Wipe Cache gelmiyor.
Komple kaldirdilar demek ki.Emin olduk tesekkurler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Arkadaşlar selamlar herkese. Eşimin telefonu Redmi note 13 nfc modeli. 4G destekli. Kızımın telefonu Poco X5 Pro 5G destekli. Onlarda 4.5G yazıyor. Bende ise 4G+ yazıyor. Hepimiz Türk Telekom kullanıyoruz. Birkaç gün öncesine kadar bende de 4.5G yazıyordu. Bu nedendir acaba? Bir fikri olan varmı?
CSC değişikliği yapmış mıydınız?
Evet hocam. Geçmiş mesajlardan hatırlarsınız. CSC olarak INS deyim. Görüşme ses kaydı için.
TUR CSC haricinde 4.5G yazmaz. 4G+ yazar. 4.5G sadece ülkemize has bir durum. Ama hız anlamında bu hiç bir şeyi değiştirmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_kalender -- 24 Mart 2026; 0:13:16 >
Belkide INS CSC ye geçtiğimden beri 4G+ dı. Ben yeni fark etmiş olabilirim. İkon çok ufak orda. Yarın bi TUR CSC yapıp tekrar kontrol edeceğim. Teşekkürler.
Yapmanıza gerek yok hocam. Ben de çok sonra fark edip bir sürü testler yaptım. İçiniz rahat olsun.
4.5G Türkiye saçmalığı öyle bir teknoloji yok sadece bizde 4.5g yazar hocam içiniz rahat olsun. benim de xme csc 4g veya 4g+ yazar.
_____________________________ -
Bu uyarı bende de verdi durduk yere. Hatta saç kurutma makinasıyla kurutun falan dedi. Tanılama uygulamasının şarj bağlantı girişiyle alakalı bir hatırlatması diye düşündüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ The World is Yours -
Yok hocam. Aslında aklıma gelen şuydu. Bazı arkadaşlarımız 5G çekim başladı diye ekran görüntüsü attılar biliyorsunuz.
Acaba dedim bendede 5G olduda 4G+ diyemi görünüyor diye düşündüm.
İstanbul Maslak bölgesinde iş yerim. Belki 5G yayını başlamıştır dedim.
iş yerinde Telekom kullanan arkadaşlara baktım onlarda da hâlâ 4.5G olarak görünüyor.
Olayın aslı bu.
Biliyorum hocam sağolun. Muhtemelen zaten bizde 5G+ diye görünür 😅 Millet 2019 dan beri kullanıyor. Biz daha yeni tanışıyoruz.
2019 da İngiltere de bulundum belli bir zaman.
Orda Virgin UK hattı kullanıyordum. 5G idi 😅
Bunu ben de merak ediyordum. Bilgi için teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
![Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/a8/b9/3e/a8b93e8ab111d3031d9cccc9cb52093b.jpeg&t=0&width=480&text=1)
![Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/5b/00/b7/5b00b7c4588a639ce480edf8c7d6a0e1.jpeg&t=0&width=480&text=1)
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt