Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] (265. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.312
Cevap
202
Favori
317.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekran koruyucusu kullanıyor musunuz ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi günler beyler. Bende bir süredir araştırıyorum en f/p seçenek s24 fe 256 GB versiyonu olduğunu anladım. Maalesef anladığım kadarıyla fiyatlar Ağustos başından itibaren aylardır 25 bin bandında olan fiyatlar bir anda 27 hatta 28 binlere gelmiş. Sizce geri düşer mi yoksa bu fiyatlardan almak daha mı mantıklıdır? (Ya da taksit kampanyası olan bir yer var mıdır?) Bir de internette gördüğüm en büyük sıkıntı wifi, hücresel ve şebeke çekim sıkıntıları. Bu konuda bir problem yaşıyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu bütün Exynos işlemcilerde olan wi-fi ve şebeke çekim düşüklüğü beni baya korkuttu. Ülkemizde operatörlerin abuk sabuk çekmeme olayı herkesin malumu. Çekim gücünde Turkcell 1. Sırada. 2. Sırada Telekom 3. Sırada Vodafone var. Ve hepsininde çekmediği yerler oluyor. Yeni gelecek 5G şebekesinde de işler hiç iç açıcı değil. İlk olarak 4G şebeke üstünden yönlendirme yaparak 5G kullanılacakmış. Buda gecikmelere neden olacak. Gerçi hoş. 5G gelse ne olacak da. 4G yi bile adam gibi kullanamazken. Üstüne birde bu Exynos işlemcilerin modemlerinin kötülüğü kafamı karıştırdı. Acaba Exynos işlemcili modele hiç bulaşmasam mı?

• hgurbuz50 kullanıcısına yanıt
    Abi merhaba,
    wi-fi bence modem ile daha alakalı.
    Benim ev 8. katta. ttnet wi-fi 5 var evde.
    iki alt katta dairede de çekiyor.
    Eve cephe olan tarafta dışarda da 1 diş yakalıyor.
    İşyerinde wifi6 var. 5 ofis yanda modem. Full çekiyor.
    Wi-fi yönünden hiç sıkıntım olmadı.
    Hanımda da samsung A25 var. Onda da sıkıntı yok.

Şebeke işi karışık mevzu. Kim nerede hangi operatör ile kullanıyor belli değil.
    Önceki telefonlar hanımda J7 prime bende S7 vardı. Aynı şekil çekimi var. Yarım diş gibi bir kaybı olabilir hissettiriyor ama sorun yaşamadık. Turkcell. wifi görüşmesi de başarılı not olarak eklemek isterim.

Zaten mevzu 4.5 g de başladı. 2g 3g de çekimler iyiydi. 4.5 g yi veremediler 5g fiyasko olur diye düşünüyorum.

• Kelalakadam K kullanıcısına yanıt
    Valla bu ülkede herşey olabilir. Ondan tahmin etmekte bir o kadar zor. Belki S25FE çıktığında biraz düşebilir. O da bir ihtimal.

Şahsen Exynos'tan Snapdragon'a geçtim, yazdığınız bu hususta nefes aldım dedirtti (operatör Turkcell).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Şebeke çekim gücü kesinlikle Exynos ile alakalı değil. Aynı hat ve aynı konumda Snapdragon işlemcili S20 FE'de aynı şekilde zayıf çekiyor. Mediatek P90 işlemcili Oppo Reno Z bir tık daha iyi çekiyor. Zayıf çekiyor derken yanlış anlaşılmasın, şebeke felan gitmiyor, yada ağda kayıtlı değil hatası da vermiyor. Ulaşılamama gibi bir durum da olmuyor. Sadece sinyal gücü daha zayıf ve mobil veride bir miktar hız düşüklüğü ile birlikte gecikme süreleri artıyor. Bundan dolayı cihazı yoruyor, daha sıcak çalışmasına ve pilin daha hızlı tükenmesine neden oluyor. Tabi tüm bunlar biraz da operatör kaynaklı olabilir. Farklı operatörde farklı sonuçlar verebilir. Farklı konumlarda da farklı sonuçlar verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_kalender -- 27 Ağustos 2025; 12:27:52 >
  • bora_kalender kullanıcısına yanıt
    Hocam açıklamaya yoruldum yukarı da sd ve exynos kullanan cihazların hız testlerini ve çekim güçlerini paylaştım hala anlamak istemiyorlar.

• Mertcan-39 kullanıcısına yanıt
    Daha önce üşenmeyip üç cihazda da yaptığım testlerin sinyal güçlerinin dBm cinsinden ölçen programla testler yapıp buraya attım. Sonra lüzumsuz cevaplara kızıp sildim. İnsanlar teknik verilere değil kulaktan kulağa söylentilere daha çok değer veriyorlar.

• NAKRESS55 kullanıcısına yanıt

5G konusunda benim hiç umudum yok zaten. Sınırsız paketler gelmediği sürece bir anlamı yok. Bütün operatörlerin 700mhz bandını alıp ordan yayın yapacağına eminim. En fazla kapsama alanını 5G de 700mhz olan sağlıyormuş. Onda da hız düşük.

Xamio mediatek vs s24fe paylaştım.

S22 Sd vs S24Fe exynos aynı operatör aynı lokasyon paylaştım hala exynos az çekiyor.

Hayır samsung az çekiyor. Sar değeri mevzusu mudur bilmem. S8 de s20fe de s22 de s24fe de diğer cihazlara göre bir tık az çekiyor.

• Evil Belief kullanıcısına yanıt

Doğrudur. Snapdragon ve Dimensity seriler iyi.

SAR değerlerini Çin'li firmalar takmıyor. Dolayısıyla bu da cihazların anten yapılarını etkiliyor. Samsung'un anten tasarımıyla ve SAR değerleriyle ilgili bir durum bu. Haliyle genel olarak bulunduğumuz konumda operatörde iyi değilse bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Sonra elimizdeki cihaza kötü diyoruz.

Türkiye de operatör ve iss ler milleti sömürmekten başka bir şey yapmıyor. Yıl 2025 Çorlu önerler mahallesinde şebeke yok. Mahalleli imza topladı hala hayır yok. Babam xiamio kullanıyor ondan kaynaklı sanırım 🤣

Ben sıkıntımı başka operatöre geçmek istiyorum diyerek dile getirdim. Bana şu mesajı gönderdiler. Umudum pek yok ama olsun bakalım ne değişecek?
    Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_kalender -- 27 Ağustos 2025; 12:41:31 >
    Eğer arıza ise onarırlar ancak baz istasyonu dikmeleri gerekirse çok zor pek ümidim yok vallahi. Ben askerde vodafone un baz istasyonu arızasını yaşamıştım 4 ayda anca düzeltmişlerdi.

Benim mevzuda
    İşin kötüsü o bölge de 3 operatör de çekmiyor. 2025 yılında babamı arıyorum ulaşılmıyor arıyorum onun sesi geliyor benim gitmiyor değişik cızırtılı geliyor. Turkcell e 1100 tl ödüyorum aldığım hizmete bak. Turkcell aralarında yine çok çok az daha iyi diğerleri hepten yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 27 Ağustos 2025; 12:46:15 >
    Haydaaa. Bende çorludayım 😅😅
    Çorluda genel bir sıkıntı var.
    Otogarda oturdum 18 yıl. evin içinde turkcell 1 2 diş çekerdi. Diğerleri hiç çekmezdi.
    Taşındım 2 yıldır hatip mahallesindeyim şükür burada hepsi çekiyor.
    Turkcelli 25 yıldır kullanıyorum faturalı.
    Tarifeye bastılar da bastılar eski müşteriyiz diye.
    Tarifem bitti vodafona numara taşıdım. Cuma aktif olacak. Aynı tarife numara taşıdım diye 25gb 175TL ye geldi. Turkcell de 20gb 580 TL.
    3 ay vodafondayım artık. Sonra yine numara taşırım artık 😅

• NAKRESS55 kullanıcısına yanıt

Çorlu önerler mahallesinin hemen 1 km altında sağlamtaş beton var. Babam orada çalışıyor 2 yıl oldu oraya gideli 2 yıldır hat yok. çorlu önerler mahallesi içinde 4.5g 1 2 diş anca çekiyor saha ya inince 2g bile yok 2025 yılında böyle rezillik olamaz. Adam yüksek bir yere çıkıyor anca öyle konuşabiliyoruz.

çorlunun herşeyi rezillik tek o değil ki.
    Belli yerlere verici yerleştirmişler ama ucra yerlerde yok. Ondan çekmiyor. Yatırım da yok.
    Önerler gelişiyor ileride bir ihtimal.
    Şaka gibiyiz cidden

• 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.