Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.742
Cevap
206
Favori
351.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Honor 400 kamerada nasıl hocam? Kirsaldayim,cihazı canlı görme sansim pek yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bir iki bug vardı yazılımında onun haricinde tatmin eder herhalde. Zum yaparken takılabiliyordu. Videoda 4k 30 fps var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarj sorunu yaşayan arkadaşlar en azından şu sıcakları atlatasaya kadar güç modunda kullansalar daha faydalı olur, sevimsiz bir öneri ama günlük hayatta ihtiyaç varsa güç tasarrufu modu bekleme süresini arttırıyor telefonun da ısınmasını bi nebze önlüyor.

O zaman şimdiden hayırlı olsun diyelim.

• Hızlı şarj konusunda çok da hevesli olmayın arkadaşlar. Xiaomi kullanıyorum. Bundan önce Redmi Note 10S vardı. 33W şarj vardı. Pili çok zorlamadı. Çok öldürmedi. Şu anda Poco X5 Pro 5G kullanıyorum. 68W hızlı şarj var. Pil 2 sene olmadan öldû. Günde 2-3 kez şarja koyuyorum.

Sabah 7 de şarjdan çektiğim telefon saat 12 olmadan %45 seviyelerine düşüyor. Günü bitirsin diye iş yerinde yine şarj yapıp %100 yapıyorum. Akşam işten 18.00 da çıkarken %40-50 şarj kalıyor. Emin olun gün içinde iş yerinde sadece telefon konuşması ve WhatsApp yazışma dışında bişey yapamıyorum. Öğlen yemeğinde işte fırsat oluyor da Instagram Twitter Facebook falan.

Tabi telefonun pilinin bu kadar hızlı bitmesinde Xiaomi'nin bu aptal işletim sistemi HyperOS ki bana göre adı HyperFOS. Bu aptal işletim sistemi ve arayüzün de payı büyük. Buna bir örnek vereyim. O kadar aptal bir arayüz ki. Telefonda ki uygulamaların hepsini gittim kısıtladım. Bildirimleri kapadım. Arka plan verilerini kapadım. Uykuya yatırdım. Yok. Olmuyor. Gidiyor kendi kendine ne kadar uygulama varsa ayağa kaldırıyor. E buda pilin anasını ağlatıyor tabikide.

Reklam olayını hiç anlatmıyorum bile. Ayarlara girseniz bile reklam izliyorsunuz. Ben bi tık daha ileri kullanıcı olduğum için uğraşarak root yapıp bu reklam işini çözdüm. Sonra root u sildim. Shiziku vs gibi uygulamalar ile cihazı root etmeden de Xiaomi deki aptal uygulamalardan kurtulabilirsiniz. Ama söylüyorum. Hem hızlı şarj çok iyi birşey değil. Hemde Xiaomi yazılımı berbat. Ama yinede sizler bilirsiniz.

Bu günün şartlarında 45W hızlı şarj son derece yeterli. Bir yere acil çıkmak gerekince 45W ile 20dk şarj yapsanız yeter. Ne kadar ederse. Acil durumlarda bir yerde priz bulup 100-120W ile şarj edip pili fullemek güzel birşey tabikide. Ama günlük yaşam da hiç önemli değil. Buna örnek olarak deprem bölgesinde olan bir arkadaşın yazdığına hak veriyorum mesela.

İnsanlar yıkılan binalardan kurtulduktan sonra seyyar prizlerde telefon başında beklerken. Bu kişi 120W ile hızlıca telefonunu şarj etmiş. Ama bu çok ekstrem bir durum. Neyse lafı çok uzattım.

Xiaomi isteyen arkadaşlar bence bir defa daha düşünsün. Bir forum var. miuiturkiye forum sayfası. Ben yıllardır ordayım. Yıllarca birçok paylaşım yaptık. Redmi Note 4X telefon modelinden beri Xiaomi kullanıyorum. Orda birçok paylaşımlar yapıldı. Etkinlikler oldu katıldık. Hatta şunu söyleyebilirim. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum. Xiaomi'nin tanınmasında etkin kişilerden biri oldum.

Markayı Türkiye'ye getiren ilk firma olan cepport ile tanışıp. Üzerine onlardan inceleme cihazları aldım. Yıllarca açtığım YouTube kanalında tanıtımlar yaptım. Ancak Xiaomi artık öyle bir yere geldi ki. Zamanında tamamen kullanıcı dostu olan Xiaomi şu anda Apple olmaya çalışıyor.

Eskiden root ve rom olayları son derece basitken artık neredeyse imkansız hale getirdi. Bu kayıt işlemleri olsun. Direnç kayıt yazılım kayıt server kayıt falan hep Xiaomi'nin yıllar içinde kendini yukarılara çekmesi nedeni ile oldu. Ucuz telefonları kötü. Pahalı telefonları ise aşırı pahalı. Ederinin üzerinde fiyatlama yapıyor. E bakıyorum yazılım berbat. Sürekli insanların önünü kesti. Eskiden biz Xiaomi'yi her türlü root ve rom işleri kolayca yapılıyor diye sevdik kullandık. Ama şimdi?

Bu yüzden de arkadaşlar. Amacım Xiaomi'yi yerden yere vurmak değil ama. İsteyenler bir daha düşünsün. Bahsettim foruma bi girin bakın. Eskiden bi sürü paylaşım yapılırdı. Şimdi herkes aynı. Sorun var sorun var sorun var. Xiaomi alan herkes sorun yaşıyor ve ilk o foruma gidiyor. Çaresiz ve kaçınılmaz.

Zaten artık piyasa öyle bir hale geldi ki. Telefonlar birbirine çok benzedi. Burda benim için önemli olan destek kısmı. Mesela bunu daha önce de yazdım. Eğer Honor 400 serisi ülkemizde de 6 yıl güncelleme vermiş olsaydı. İnanın piyasayı domine ederdi. Bakın daha dün. Bütün bilindik teknoloji kanalları Honor'un düzenlediği etkinliğe katıldı. Yok şöyle güzel yok böyle iyi. Bu telefon tanıtılalı neredeyse 1 ay belki fazla oldu. Neden böyle bir etkinlik dün yapıldı?

Çünkü o kadar tepki çektiler ki. Satamıyorlar şu anda. PR yapmak zorunda kaldılar. Yine başa dönersek. Benim açımdan önemli olan. Yok zeiss optik miş. Yok 6000mah pilmiş yok hızlı 100W şarjmış. Bunlar değil. Sen tüketici son kullanıcı olarak bana ne kadar değer veriyorsun? Kaç yıl güncelleme garantisi veriyorsun? Bunlar önemli şeyler.

Bu kadar yüksek enflasyon olan bir ülkede kimse parayı yoldan süpürmüyor. Offf yoruldum valla 😁 Daha yazmayacağım. Herkese sevgiler saygılar.

Edit
    Şu ekran görüntüsünüde ekleyeyim 😂

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgurbuz50 -- 26 Temmuz 2025; 13:35:2 >

• hgurbuz50 kullanıcısına yanıt

Biraz paragrafa ayırıp kısaltırsan güzel olur Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] 

Ben de poco f5 vardı bataryası 2 sene oldu fena değil hala. Redmi note 10s baya eski cihaz yalnız. Onunla kıyaslama yapmak hata olur. Bir de giriş seviye cihaz. Mediatek 12 nm işlemci falan :)

Hyperos daki reklamları ve veri toplamaları kapatsa, üstüne uygulamalarını elden geçirse xiaomi o zaman adam olabilir. Her uygulamasına reklam koyan firmadan ne beklersin bir de az da satmıyorlar dünyada en çok satan 3. marka galiba.

Honor 400 ü bir youtuber wildlife extreme ile test etmiş. Batarya testinde a56 dan geride kalıyordu. 6000 batarya var ama yazılımdan dolayı herhalde istenen seviyede değil batarya performansı. Kutudan 100w şarj adaptörü, kılıf ve ekrana uygulanmış ekran koruyucuyla gelmesi mükemmel bir şey olsa da yazılım desteğini 2+1 verecekler sanırım kötü bir şey. Avrupaya 6 yıl vermiş ama bu seferde oraya 5300 bataryalı cihazlar yollamışlar :)

Nothing phone 2a ve 2a plus gsmarena testinde çok iyi süreler vermişti. Büyük ihtimalle işlemciden kaynaklanıyor çünkü başka modelleri böyle iyi değil. Telefon alırken iyi araştırmak lazım. Ülkemizde her model de yok. Realme gt 7 çıktı mesela 7000 mah bataryayla gsmarena testinde çok iyi sonuçlar vermiş. Gelse ucuz da olmazdı zaten.

Ülkemizde hem 2. el değeri, hem güncelleme servis desteği düşününce iphone veya samsung harici telefon alınmaz maalesef. Xiaomi fiyat performansla çok iyi giriş yaptı ama artık fp lik durumu kalmadı. A56 fiyatına redmiler satıyor, s24 fe den çok pahalıya telefonlar satıyor.

Samsung kendini geliştirir umarım şu bataryaları 6k seviyesine çıkarsa sorun çözülecek. Keşke şu pil tasarrufu modunu daha güzel yapsalar. İşlemciyi %70 e limitler, ekranı 60 hz ye düşürür diyor. Ekranı düşürmeden işlemciyi %30 kıssa farkı hissetmeyiz günlük kullanımda ama batarya süresi belki %15-20 uzardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 26 Temmuz 2025; 13:11:11 >

• FallenSpirit F kullanıcısına yanıt

Öncelikle teşekkürler. Paragraflara ayırmaya çalıştım. Zaten orta okul ve lise de bunu edebiyat hocam da söylerdi 😁

Poco da F serisi üst seviyedir. Benim cihaz X serisi. İnanın MIUI 14 de iken çok iyiydi. Ama bu manyak adamlar tutturdular biz HyperOS diye bişey yapcaz. Tam hayal kırıklığı oldu. Tam bir HyperFOS oldu. Ekran görüntüsü ekledim bakın bu uygulamaların hepsi kısıtlı ama nasıl oluyorsa hepsi manyak gibi çalışmaya çalışıyor arkada uyanıyor 😂

Ben asla amiral gemisi cihaz almadım. Kendimi bilinçli tüketici olarak görüyorum. Bir yabancı bankada bilgi işlem de çalışıyorum. Çok şükür kazancım iyi. Bir S25 ultra alamazmıyım? Alırım. Ama neden alayım? Demek istediğim aslında şu. F/P cihaz aramak rasyonel bir insan davranışıdır.

Buna istinaden yıllarca f/p cihazlar ile ilgilendim. Hala da öyleyim. Dedim ya. Eğer Honor 400 serisine 6 yıl deseydi. Banko alırdım. Hiç Samsung f/p aramazdım. Peki neden Samsung f/p arıyorum? Çünkü 7 yıl Garanti vercem diyor. Hemde ülke ayırmadan.

Daha önce yazdığım gibi yok kamera süpermiş yok Süper hızlı şarj mış açıkçası hiç umurumda değil 🙂

Beni güncel tutsun. f/p olsun beni enayi yerine koymasın. Benim için budur.

Selamlar sevgiler.

• hgurbuz50 kullanıcısına yanıt

Evet samsungun güncelleme garantisi iyi honor bize 6 yıl güncelleme verse 2 kat daha fazla satardı. Bu arada 6 yıla da gerek yok 4 yıl bile verse yeterdi benim için. Ama 2+1 verecekler sanırım ki android 16 çıktı çıkacak.

Kazancım yüksek olsa belki üst seviyelere bakardım da gerçekten gerek yok. S24 fe nin yapamadığı belki 60 70k lık cihazlar kadar zum yapamıyordur. Onun haricinde geri kalır yanı yok. Tabi farklar muhakkak var ama günlük kullanımda hissedilmiyor. Sen bir de s25 fe bekliyorsun ki o daha güzel olacak gibi.

Bu arada evde kendimce mobil veri açık sabahtan beri pil testi yapıyorum. Sonuçları atacağım merak eden varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 26 Temmuz 2025; 15:41:26 >

Ayrıca oneui 8 ile birlikte home up direkt olarak sisteme entegre ediliyor. Uygulama açılış animasyonu bile ayarlanabilir hale gelmiş.

Arayüz konusunda gerçekten Samsung harika.

Apk paylaşımı

• Hayırlı günler arkadaşlar s24 Fe kullanıyorum cihaz cebimdeyken parmak izi okuyucu kendi kendine algılama yapıyor size de böyle oluyor mu acaba

• Şimdi evde sabah %92 ye kadar şarj ettim. Sonra full mobil veriyle kullandım. %37 kaldı şuanda. Ekran parlaklığı %30-40 civarıydı herhalde evde diye. Telefonda çok bir şey yapmadım instada dolaştım daha çok. Biraz oyun biraz youtube. Sadece mobil veri ve konum açıktı nfc bt kapalıydı. Yalnız yaklaşık 3 gb mobil veri kullanmışım. Dışarıdayken dikkatli kullanmak şart :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 26 Temmuz 2025; 19:56:6 >

• FallenSpirit F kullanıcısına yanıt

Bana göre. Değerler gayet güzel. 👍

Yani daha iyi süreler sunan cihazlar vardır elbet ama basit kullanımda s24 fe 1 günü çıkartıyor gibi. Dışarıdayken güç modu aktifleştirilebilir daha uzun süre için.

Ben de honorun bi akıllı bilekliği vardı onu bağlasam mı diye düşünüyorum. Uygulamasını kurmak ayrı dert tüm izinleri veriyorsun ve devamlı açık kalıyor. Bataryayı baya etkileyebilir gibi geliyor bana sürekli aktif olacağından. Samsung akıllı saatler de pek uzun süre vermediğinden her şeyi samsung alamıyorsun maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 27 Temmuz 2025; 8:59:10 >

Cihaz cepte ve ekran kapalıyken, nasıl kendi kendine algılama yapacak?

Root erisimi olmayan cihazlarda, yama verilmediği için güvenlik açığı olsa bile, bunu kolay kolay kullanamazlar. Tam 4 yıl boyunca Android 10 kullandım mesela. Kararlı bir MIUI sürümü buldum ve Xiaomi güncelleyiciyi devre dışı bıraktım ve cihazıma hic güncelleme yapılmadı. Market uygulamalarında uyumsuzluk problemi de olmuyor zaten.

Sırf Samsung'da güncelleme var diye, Onor almadıysan, hata etmissin bence. Onor 400 o fiyata çok daha iyi telefon ama çin markası olduğu icin güven vermiyor. Cin markası olduğu icin satın almadım deseydin daha mantıklı olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Temmuz 2025; 9:16:54 >
    Pantolon cebimdeyken ve araç kullanırken devamlı yapıyor. Telefonu cebimden çıkardığımda 9-10 deneme yapmış oluyor bacağıma temastan dolayı. parmak iziyle açma deneme hakkımı bitirdiğinden bu sebepten parmak iziyle açamıyorum şifre ile açmak zorunda kalıyorum ekran kilidini nasıl oluyorsa

Hocam. Kullanım senaryosu çok önemli. Sürekli oyun oynanan cihazda, yani hiçbir cihaz tüm gün yetmez bence. 10bin mah olsa bile yetmez. Ama günlük standart kullanım.

Ne demek bu standart kullanım? Bunu da açalım. Mesela bana göre. Sabah cebime koyarım. İşe giderken BT kulaklık ile müzik dinlerim. İşe gidişim 1 saat. 1 saat müzik. Bu 1 saat boyunca Mi band 8 bileklik de bağlı.

İşe gider BT kaparım. Öğlene kadar ara ara telefon konuşması. Bunun yanında WhatsApp görüşmesi. Aralarda sosyal medya. Yemek molası sırasında sosyal medya. Öğleden sonra akşama kadar da. Öğleden önce senaryosu.

Akşam 18 de işten çıkıp eve kadar da sabah senaryosu. Bu benim için günlük standart kullanım senaryosu. Elbette ki herkese göre değişir. Bu durumda ben eve varınca. Gün içinde hiç şarj etmeden eve vardığımda en azından %50 kalmasını beklerim.

Tasarruf moduna ben alamam. Çünkü gelen mailler kaçar. Tasarruf moduna alınca Gmail ve benzeri programların senkronizasyonu kapanıyor. O zamanda mail gelmiyor.

Gün boyu sürekli aktif bağlı bir akıllı saat yada bileklik. BT bağlantısı sürekli olacağı için elbetteki pili etkileyecektir.

Benim sabah işe giderken ve akşam eve gelirken bağlı olan mi band 8 bilekliğim ile BT kulaklık ile müzik dinlemen. Pile %3-4 gibi bir etki yapıyor. 2 saatte toplam %6-8 gibi bir etki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgurbuz50 -- 27 Temmuz 2025; 11:28:35 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Android sürümü biraz geride kalsa bir şey olmaz herhalde ama günümüzde telefonlar hayatımızda önemli konumda. Tüm para işlemlerinden sms kod güvenliklerine kadar telefondan yapıyoruz. Durum böyle olunca uzun süre güncelleme veren, telefonda sorun varsa düzelten firmayı tercih ederim.

Honor 400 fiyat performans olarak iyi yoksa s24 fe ile yarışamaz. Honor 400 fiyatına da a56 var ben yine 6 yıl güncelleme verdiği için a56 alırdım.

Çok eski de olsa bir sey olmaz çünkü, Android OS'de, her islem SELinux kurallarina tabi olarak çalısır. Bir kernel açığı bulunsa bile, bu açığı kullandın diyelim, SELinux hala hangi islemin nereye erisebilecegini denetliyor bu yüzden erisimin engellenir. 

Ayrıca uygulama Sandbox ve ayrıcalık seviyeleri vardır. Her Android uygulaması kendi UID - GID altında izole alanda yani sandbox icinde çalısıyor. Framework veya başka bir sistem bilesenini hedeflemeden önce, o bilesende bir açık bulman ve exploit zinciri kurman gerekir. 

Kernel açığını tek başına kullanmak, uygulamalardaki açıgı kullanmak kadar kolay değil özetle. Hem kernel açığı bulacaksın, sonra SElinux'u atlayacaksın falan..

Ayrıca bellekte güvenlik mekanizmaları da var. 

Neyse Google ve OEM'ler her ay onlarca CVE yamalıyorlar ama cihazın patch level eskiyse, bilinen bir kernel açığı olsa bile, o açığı tek başına kullanıp exploit zincirini tamamlayamazlar. 

Cihazda birden fazla, farklı düzeyde açık olacak, Kernel RCE -> SeLinux bypass, bootlader imzası atlama vs gibi chain lazım. Bunlar bir cihazda, aynı anda bir araya gelmezler.

Patch Level eski olsa bile cihazın ele geçirilmesi ve sifrelerinin falan araklanması çok ihtimal dışıdır. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Temmuz 2025; 11:35:34 >

• 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.