< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Bir iki bug vardı yazılımında onun haricinde tatmin eder herhalde. Zum yaparken takılabiliyordu. Videoda 4k 30 fps var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şarj sorunu yaşayan arkadaşlar en azından şu sıcakları atlatasaya kadar güç modunda kullansalar daha faydalı olur, sevimsiz bir öneri ama günlük hayatta ihtiyaç varsa güç tasarrufu modu bekleme süresini arttırıyor telefonun da ısınmasını bi nebze önlüyor. |
|
Biraz paragrafa ayırıp kısaltırsan güzel olur Ben de poco f5 vardı bataryası 2 sene oldu fena değil hala. Redmi note 10s baya eski cihaz yalnız. Onunla kıyaslama yapmak hata olur. Bir de giriş seviye cihaz. Mediatek 12 nm işlemci falan :) Hyperos daki reklamları ve veri toplamaları kapatsa, üstüne uygulamalarını elden geçirse xiaomi o zaman adam olabilir. Her uygulamasına reklam koyan firmadan ne beklersin bir de az da satmıyorlar dünyada en çok satan 3. marka galiba. Honor 400 ü bir youtuber wildlife extreme ile test etmiş. Batarya testinde a56 dan geride kalıyordu. 6000 batarya var ama yazılımdan dolayı herhalde istenen seviyede değil batarya performansı. Kutudan 100w şarj adaptörü, kılıf ve ekrana uygulanmış ekran koruyucuyla gelmesi mükemmel bir şey olsa da yazılım desteğini 2+1 verecekler sanırım kötü bir şey. Avrupaya 6 yıl vermiş ama bu seferde oraya 5300 bataryalı cihazlar yollamışlar :) Nothing phone 2a ve 2a plus gsmarena testinde çok iyi süreler vermişti. Büyük ihtimalle işlemciden kaynaklanıyor çünkü başka modelleri böyle iyi değil. Telefon alırken iyi araştırmak lazım. Ülkemizde her model de yok. Realme gt 7 çıktı mesela 7000 mah bataryayla gsmarena testinde çok iyi sonuçlar vermiş. Gelse ucuz da olmazdı zaten. Ülkemizde hem 2. el değeri, hem güncelleme servis desteği düşününce iphone veya samsung harici telefon alınmaz maalesef. Xiaomi fiyat performansla çok iyi giriş yaptı ama artık fp lik durumu kalmadı. A56 fiyatına redmiler satıyor, s24 fe den çok pahalıya telefonlar satıyor. Samsung kendini geliştirir umarım şu bataryaları 6k seviyesine çıkarsa sorun çözülecek. Keşke şu pil tasarrufu modunu daha güzel yapsalar. İşlemciyi %70 e limitler, ekranı 60 hz ye düşürür diyor. Ekranı düşürmeden işlemciyi %30 kıssa farkı hissetmeyiz günlük kullanımda ama batarya süresi belki %15-20 uzardı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 26 Temmuz 2025; 13:11:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Öncelikle teşekkürler. Paragraflara ayırmaya çalıştım. Zaten orta okul ve lise de bunu edebiyat hocam da söylerdi 😁 Poco da F serisi üst seviyedir. Benim cihaz X serisi. İnanın MIUI 14 de iken çok iyiydi. Ama bu manyak adamlar tutturdular biz HyperOS diye bişey yapcaz. Tam hayal kırıklığı oldu. Tam bir HyperFOS oldu. Ekran görüntüsü ekledim bakın bu uygulamaların hepsi kısıtlı ama nasıl oluyorsa hepsi manyak gibi çalışmaya çalışıyor arkada uyanıyor 😂 Ben asla amiral gemisi cihaz almadım. Kendimi bilinçli tüketici olarak görüyorum. Bir yabancı bankada bilgi işlem de çalışıyorum. Çok şükür kazancım iyi. Bir S25 ultra alamazmıyım? Alırım. Ama neden alayım? Demek istediğim aslında şu. F/P cihaz aramak rasyonel bir insan davranışıdır. Buna istinaden yıllarca f/p cihazlar ile ilgilendim. Hala da öyleyim. Dedim ya. Eğer Honor 400 serisine 6 yıl deseydi. Banko alırdım. Hiç Samsung f/p aramazdım. Peki neden Samsung f/p arıyorum? Çünkü 7 yıl Garanti vercem diyor. Hemde ülke ayırmadan. Daha önce yazdığım gibi yok kamera süpermiş yok Süper hızlı şarj mış açıkçası hiç umurumda değil 🙂 Beni güncel tutsun. f/p olsun beni enayi yerine koymasın. Benim için budur. Selamlar sevgiler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evet samsungun güncelleme garantisi iyi honor bize 6 yıl güncelleme verse 2 kat daha fazla satardı. Bu arada 6 yıla da gerek yok 4 yıl bile verse yeterdi benim için. Ama 2+1 verecekler sanırım ki android 16 çıktı çıkacak. Kazancım yüksek olsa belki üst seviyelere bakardım da gerçekten gerek yok. S24 fe nin yapamadığı belki 60 70k lık cihazlar kadar zum yapamıyordur. Onun haricinde geri kalır yanı yok. Tabi farklar muhakkak var ama günlük kullanımda hissedilmiyor. Sen bir de s25 fe bekliyorsun ki o daha güzel olacak gibi. Bu arada evde kendimce mobil veri açık sabahtan beri pil testi yapıyorum. Sonuçları atacağım merak eden varsa. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 26 Temmuz 2025; 15:41:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 26 Temmuz 2025; 19:56:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yani daha iyi süreler sunan cihazlar vardır elbet ama basit kullanımda s24 fe 1 günü çıkartıyor gibi. Dışarıdayken güç modu aktifleştirilebilir daha uzun süre için. Ben de honorun bi akıllı bilekliği vardı onu bağlasam mı diye düşünüyorum. Uygulamasını kurmak ayrı dert tüm izinleri veriyorsun ve devamlı açık kalıyor. Bataryayı baya etkileyebilir gibi geliyor bana sürekli aktif olacağından. Samsung akıllı saatler de pek uzun süre vermediğinden her şeyi samsung alamıyorsun maalesef. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 27 Temmuz 2025; 8:59:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Root erisimi olmayan cihazlarda, yama verilmediği için güvenlik açığı olsa bile, bunu kolay kolay kullanamazlar. Tam 4 yıl boyunca Android 10 kullandım mesela. Kararlı bir MIUI sürümü buldum ve Xiaomi güncelleyiciyi devre dışı bıraktım ve cihazıma hic güncelleme yapılmadı. Market uygulamalarında uyumsuzluk problemi de olmuyor zaten. Sırf Samsung'da güncelleme var diye, Onor almadıysan, hata etmissin bence. Onor 400 o fiyata çok daha iyi telefon ama çin markası olduğu icin güven vermiyor. Cin markası olduğu icin satın almadım deseydin daha mantıklı olurdu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Temmuz 2025; 9:16:54 > |
|
Hocam. Kullanım senaryosu çok önemli. Sürekli oyun oynanan cihazda, yani hiçbir cihaz tüm gün yetmez bence. 10bin mah olsa bile yetmez. Ama günlük standart kullanım. Ne demek bu standart kullanım? Bunu da açalım. Mesela bana göre. Sabah cebime koyarım. İşe giderken BT kulaklık ile müzik dinlerim. İşe gidişim 1 saat. 1 saat müzik. Bu 1 saat boyunca Mi band 8 bileklik de bağlı. İşe gider BT kaparım. Öğlene kadar ara ara telefon konuşması. Bunun yanında WhatsApp görüşmesi. Aralarda sosyal medya. Yemek molası sırasında sosyal medya. Öğleden sonra akşama kadar da. Öğleden önce senaryosu. Akşam 18 de işten çıkıp eve kadar da sabah senaryosu. Bu benim için günlük standart kullanım senaryosu. Elbette ki herkese göre değişir. Bu durumda ben eve varınca. Gün içinde hiç şarj etmeden eve vardığımda en azından %50 kalmasını beklerim. Tasarruf moduna ben alamam. Çünkü gelen mailler kaçar. Tasarruf moduna alınca Gmail ve benzeri programların senkronizasyonu kapanıyor. O zamanda mail gelmiyor. Gün boyu sürekli aktif bağlı bir akıllı saat yada bileklik. BT bağlantısı sürekli olacağı için elbetteki pili etkileyecektir. Benim sabah işe giderken ve akşam eve gelirken bağlı olan mi band 8 bilekliğim ile BT kulaklık ile müzik dinlemen. Pile %3-4 gibi bir etki yapıyor. 2 saatte toplam %6-8 gibi bir etki. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgurbuz50 -- 27 Temmuz 2025; 11:28:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Android sürümü biraz geride kalsa bir şey olmaz herhalde ama günümüzde telefonlar hayatımızda önemli konumda. Tüm para işlemlerinden sms kod güvenliklerine kadar telefondan yapıyoruz. Durum böyle olunca uzun süre güncelleme veren, telefonda sorun varsa düzelten firmayı tercih ederim. Honor 400 fiyat performans olarak iyi yoksa s24 fe ile yarışamaz. Honor 400 fiyatına da a56 var ben yine 6 yıl güncelleme verdiği için a56 alırdım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çok eski de olsa bir sey olmaz çünkü, Android OS'de, her islem SELinux kurallarina tabi olarak çalısır. Bir kernel açığı bulunsa bile, bu açığı kullandın diyelim, SELinux hala hangi islemin nereye erisebilecegini denetliyor bu yüzden erisimin engellenir. Ayrıca uygulama Sandbox ve ayrıcalık seviyeleri vardır. Her Android uygulaması kendi UID - GID altında izole alanda yani sandbox icinde çalısıyor. Framework veya başka bir sistem bilesenini hedeflemeden önce, o bilesende bir açık bulman ve exploit zinciri kurman gerekir. Kernel açığını tek başına kullanmak, uygulamalardaki açıgı kullanmak kadar kolay değil özetle. Hem kernel açığı bulacaksın, sonra SElinux'u atlayacaksın falan.. Ayrıca bellekte güvenlik mekanizmaları da var. Neyse Google ve OEM'ler her ay onlarca CVE yamalıyorlar ama cihazın patch level eskiyse, bilinen bir kernel açığı olsa bile, o açığı tek başına kullanıp exploit zincirini tamamlayamazlar. Cihazda birden fazla, farklı düzeyde açık olacak, Kernel RCE -> SeLinux bypass, bootlader imzası atlama vs gibi chain lazım. Bunlar bir cihazda, aynı anda bir araya gelmezler. Patch Level eski olsa bile cihazın ele geçirilmesi ve sifrelerinin falan araklanması çok ihtimal dışıdır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Temmuz 2025; 11:35:34 > |