Şimdi Ara

Galaxy S2 'SD Kart Hasarlı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Galaxy S2'de sürekli sd kart hasarlı yeniden biçimlendirin uyarısı çıkıyor.
    Telefonu kapayıp yeniden açtığımda her zaman oluyor bu bıktım artık ne yapmam gerek?

Orijinalden alıntı: Bisesbimby

Başka bir telefonda denedinmi çalışıyormu? Belkide SD kart hasarlıdır.

Sd kartı formatlayınca sorun geçiyormuş galiba. deneyebilirsin

Orijinalden alıntı: alwaysdownn

quote:

Formatladım yine aynı.
    Şimdi düzgün çalışıyor telefonu kapayıp açınca yine sd kart hasarlı diyor çıkarıp takıyorum yeniden açıyorum telefonu,sorunsuz çalışıyor.
    Nasıl iş bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

quote:

Formatladım yine aynı.
    Şimdi düzgün çalışıyor telefonu kapayıp açınca yine sd kart hasarlı diyor çıkarıp takıyorum yeniden açıyorum telefonu,sorunsuz çalışıyor.
    Nasıl iş bu?

http://www.techno-labs.com/1/36027/1/Androidin_SD_Kart_Yok_Hatas%C4%B1n%C4%B1n_%C3%87%C3%B6z%C3%BCm%C3%BC.html

SD kartınız telefon tarafından bozuk görülse de aslında bilgisayara sadece kartı taktığınızda sorun olmadığını fark edeceksiniz. Sorun Android OS'te kartın görülmemesiyle kaynaklı. Kartınızı bigisayara taktıktan sonra ilk önce bilgisayarıma girin. Buradan kartın üzerinde sağ tıklayarak özellikleri seçin, karşınıza gelen sekmelerden araçlar ve disk taramayı aktif edin. Kartınızdaki hataları bu tarama çözecektir. Eğer kartınızda hata yok diye bir mesaj alırsanız o zaman ikinci bir çözüm yöntemi bulunuyor.

SD kartın içine girin ve Android Secure adlı klasörü açın. Burada, org.ais.archidroid-1 adlı dosyayla karşılaşacaksınız. İlgili dosyayı kes yapıştır yöntemiyle bilgisayarınıza taşıyın. Bu dosya gittiği zaman Android aynısını sıfırdan oluşturacak. Haliyle daha önce aldığı güvenlik önlemleri geçersiz sayılacak. SD kartınızda artık telefon tarafından bozuk olarak görülmeyecek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Formatladım yine aynı.
    Nasıl iş bu?

http://www.techno-labs.com/1/36027/1/Androidin_SD_Kart_Yok_Hatas%C4%B1n%C4%B1n_%C3%87%C3%B6z%C3%BCm%C3%BC.html

SD kartınız telefon tarafından bozuk görülse de aslında bilgisayara sadece kartı taktığınızda sorun olmadığını fark edeceksiniz. Sorun Android OS'te kartın görülmemesiyle kaynaklı. Kartınızı bigisayara taktıktan sonra ilk önce bilgisayarıma girin. Buradan kartın üzerinde sağ tıklayarak özellikleri seçin, karşınıza gelen sekmelerden araçlar ve disk taramayı aktif edin. Kartınızdaki hataları bu tarama çözecektir. Eğer kartınızda hata yok diye bir mesaj alırsanız o zaman ikinci bir çözüm yöntemi bulunuyor.

SD kartın içine girin ve Android Secure adlı klasörü açın. Burada, org.ais.archidroid-1 adlı dosyayla karşılaşacaksınız. İlgili dosyayı kes yapıştır yöntemiyle bilgisayarınıza taşıyın. Bu dosya gittiği zaman Android aynısını sıfırdan oluşturacak. Haliyle daha önce aldığı güvenlik önlemleri geçersiz sayılacak. SD kartınızda artık telefon tarafından bozuk olarak görülmeyecek.

Kart okuyucusuz hallediliyor mu?

• Bu problem, harici SD değil, dahili SD ila alakalı. S2 telefonumu daha yeni aldım ama tamamen aynı özelliklere sahip 7" lik bir Çin tabletim var, o yüzden bu problemi çok iyi bilirim, çok çektik zamanında. Tek çözümü, stock recovery üzerinden dahili SD alanına (11,5gb lik olan) full wipe yapmak (veya formatlamak). Bu sorun olduğunda, hiçbir şekilde ne dahili ne harici SD depolamaya ulaşamazsın. Ama çözümsüz bir konu değil, rahat ol bence. Bu konuyu android tabletlerde aratırsan detaylı bilgi ve çözümü bulabilirsin, orada birkaç arkadaş vardı bu konuda çok tecrübeli. Uzun zamandır girmiyorum, bilmiyorum o arkadaşlar hala takılıyormu ama, kendileri yoksa da konular mutlaka duruyor sanırım.

Orijinalden alıntı: Marjinal01

Bu problem, harici SD değil, dahili SD ila alakalı. S2 telefonumu daha yeni aldım ama tamamen aynı özelliklere sahip 7" lik bir Çin tabletim var, o yüzden bu problemi çok iyi bilirim, çok çektik zamanında. Tek çözümü, stock recovery üzerinden dahili SD alanına (11,5gb lik olan) full wipe yapmak (veya formatlamak). Bu sorun olduğunda, hiçbir şekilde ne dahili ne harici SD depolamaya ulaşamazsın. Ama çözümsüz bir konu değil, rahat ol bence. Bu konuyu android tabletlerde aratırsan detaylı bilgi ve çözümü bulabilirsin, orada birkaç arkadaş vardı bu konuda çok tecrübeli. Uzun zamandır girmiyorum, bilmiyorum o arkadaşlar hala takılıyormu ama, kendileri yoksa da konular mutlaka duruyor sanırım.

Link alabilir miyim?

• bende silicon power 32 gb kart vardı. 6 ay düzgün çalıştı, sonra arada tek tük hata verdi, bir ara bozuldu, telefon hiç görmedi, sonra tekrar çalıştı falan. En sonunda bir daha gitti gelmedi. çöpe attım başka marke yenisini aldım ne yapayım.

Bence Samsung Galaxy s2 ve s3 te micro sd kar yuvasıyla ilgili bir sıkıntı söz konusu. Yabancı forumlarda tel tük s2 kartımı taktı konusu, ve onlarca s3 kartımı yaktı konusu var. Yapacak bir şey yok. S2 kullanıcısı olarak bende aynı sorunu yaşadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: elondel

Konuyu hortlatiyim. Ayni sorun bendede var. Telefon s3 mini kart lexar 32. Telefonu yenidaen acinca kart hasarli bicimlendirin diyo. Cozum bulamadim ..

Halâ çözüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elondel -- 14 Kasım 2013; 15:32:48 >

Kartta mi teldemi dikinti var onuda anlayamadim.. sagolsun okadar foto mp3 telef olucak..

Yeni kart aldım aynısını onda da yaptı ama daha 1kere yaptı, bilemiyorum.

quote:

Kartta mi teldemi dikinti var onuda anlayamadim.. sagolsun okadar foto mp3 telef olucak..

Yeni kart aldım aynısını onda da yaptı ama daha 1kere yaptı, bilemiyorum.

Dostum hallettim. Sd card i pc ye taktim adaptorle. Sonra baslat-calistira chkdsk E: /f yazdim . Komut dizininde acilip bisilerr kontrol etti. Karti tele kaktim calisti.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.