Şimdi Ara

Galaxy s2 4.1.2 sorunlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce 2. el olarak bir galaxy s2 aldım. TR cihazı. Daha önceden iPhone kullandığımdan, android den anlamıyorum.
    Telefonu aldığım da içinde 4.1.2 versiyon yüklüydü biraz araştırma yaptım galiba resmi sürüm değil bu, yani Türkiye için henüz çıkmamış galiba.
    Neyse sorun bu değil zaten. Sorunum telefon özellikle tuş kilidindeyken donma yapıyor 10 kere tuş kilidi yapsam 3 ünde donma yapıyor. 5-7 saniye sonra kendine geliyor. Şarjım hiç kullanılmayan gecede bile %15 gidiyor. Bana çok geldi ve Cihaz Ram'i çok kullanıyor gibi hissediyorum. 500-600 ram kullanıyor, ram'i temizle dediğim an 300 küsürlere iniyor ama 10 saniye sonra tekrar 400-500 oluyor. Versiyondan kaynaklıdır diye düşünüyorum.
    Bu sorunları halletmem için ne yapmam gerekiyor? Versiyonu düşürsem düzelir mi? Sadece tuş kilidi sorununu çözsem bana yeter öncelikle. Ama dediğim gibi android'den fazla anlamadığım için yeni versiyon, versiyon düşürme, rom olaylarına filan hiç girmedim. Ne yapmalıyım, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Drq1907

Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce 2. el olarak bir galaxy s2 aldım. TR cihazı. Daha önceden iPhone kullandığımdan, android den anlamıyorum.
    Telefonu aldığım da içinde 4.1.2 versiyon yüklüydü biraz araştırma yaptım galiba resmi sürüm değil bu, yani Türkiye için henüz çıkmamış galiba.
    Neyse sorun bu değil zaten. Sorunum telefon özellikle tuş kilidindeyken donma yapıyor 10 kere tuş kilidi yapsam 3 ünde donma yapıyor. 5-7 saniye sonra kendine geliyor. Şarjım hiç kullanılmayan gecede bile %15 gidiyor. Bana çok geldi ve Cihaz Ram'i çok kullanıyor gibi hissediyorum. 500-600 ram kullanıyor, ram'i temizle dediğim an 300 küsürlere iniyor ama 10 saniye sonra tekrar 400-500 oluyor. Versiyondan kaynaklıdır diye düşünüyorum.
    Bu sorunları halletmem için ne yapmam gerekiyor? Versiyonu düşürsem düzelir mi? Sadece tuş kilidi sorununu çözsem bana yeter öncelikle. Ama dediğim gibi android'den fazla anlamadığım için yeni versiyon, versiyon düşürme, rom olaylarına filan hiç girmedim. Ne yapmalıyım, teşekkürler.

Eger telefonun icinde onemli bilgileriniz (resim muzik dosya)varsa yedekleyin.Daha sonra telefonu kapatin.Ses acma tusu + Guc tusu + Home tusuna basin.Ordan wipe factory reset yapin(Wipe yazan her seyi uygulayin).Telefon ilk alinmis gibi olacaktir.Umarim sorununuz duzelir.Deneyip sonucunu buraya yazarsaniz memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yedekleri almaya çalışıp hemen deneyeceğim.
  • Tuş kilidi donması için de, jeboo kernel yüklemelisiniz.

link:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2062208
  • restart
    Hot Boot
    download
    recovery
    wipe yok hangisine basim?
  • Arkadaşlar direk wipe uygulama demişler ama önce hangi kernel yüklüdür onları da yazsaydınız keşke. S2 de bazı kernellerdeki bug yüzünden brick olma şansı olduğunu yazmamış kimse enteresan geldi
  • quote:

restart
    Hot Boot
    download
    recovery
    wipe yok hangisine basim?

Recovery

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8
    3 yıl önce açıldı
    Tab s 10.5 ve note pro 12.2
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Androidden anlayan bir yakınınız varsa 2.3.6 veya 4.0.3 yüklemesini isteyin. En stabil yazılım bunlar.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce 2. el olarak bir galaxy s2 aldım. TR cihazı. Daha önceden iPhone kullandığımdan, android den anlamıyorum.

www.yesilcin.com a girip 4.0.3 türkiye resmi sürümü indirip telefonunuza kurun kernel olarakta siyah kernel 5.0.1 kurun kernel için adreshttp://www.gokhanmoral.com/?p=1536 rom indirmek için adreshttp://www.wuala.com/sawgent/Firmwares/i9100/I9100XWLP7_I9100OJVLPB_I9100XXLPS_HOME.tar%20by%20sawgent.7z/ daha önce hiç kurulum yapmadıysanız bu adresten bilgi alabilirsinizhttp://yesilcin.com/odin+ile+yazilimfirmware+guncelleme+nasil+yapilir-t707.0.html burdada videolu anlatım varhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zpO7dE5QpzQ eğerki cihazınız garantiliyse siyah kernel kurunca triangle away programını kurup sayaç sıfırlamanız gerekiyor yoksa cihazınız rootlanır garanti dışı kalır ama triangle away programıyla sıfırlarsanız bir problem olmaz siyah kerneli kurarsanız program olarak titanium backup programını kurun telefonda kullanmadığınız dosyaları kaldırın root explorer programını kurarsanız gps'e hız aşırtma yapabilirsiniz normalde avrupa gözükür türkiye yaparsanız bir kaç saniyede bağlantı olur siyah kernel sayesinde işlemci hızınızı 1.2 den 1.6 yapabilirsiniz yada 900e düşürüp batarya tassarufu yapabilirsiniz

• Bilgiler için teşekkür ederim. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi 4.0.3 kurmak istiyorum peki ne yapmam gerek? Zor bir şey mi? Risk'i var mı?
    Birde bu jelly bean nedir? iPhone da ki Jailbreak tarzı bir şey mi?
  • quote:

Bilgiler için teşekkür ederim. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi 4.0.3 kurmak istiyorum peki ne yapmam gerek? Zor bir şey mi? Risk'i var mı?
    Birde bu jelly bean nedir? iPhone da ki Jailbreak tarzı bir şey mi?

Yükleme yaparken yarıda kalıp kurulmazsa riski var 4.0.3 veya başka sürümleri yüklemek basit gerekli dosyalar olduktan sonra 5 dakika sürüyor jelly bean 4.1.1 ve üst sürümlerin adı ondan öncesi icswww.yesilcin.com sitesine girin orda detaylı anlatımlar var şurdaki konuya bakarsanız bir çok sorununuza cevap bulursunuzhttp://yesilcin.com/yeni-baslayanlar-icin-android-kullanim-rehberi-t949.0.html

• Teşekkürler birde bazen bilgisayar telefonu tanımıyor neden olabilir?
  • Sorununuz 4.1.2 yazilimindan kaynaklaniyor o yazilim samsung un deneme yazilim kut ekrani problemi yasamaniz gayet dogal cunku dneme yazilimi oldugu icin bazi hatalari var ve bu yazilim pilide olagandan fazla tuketir yasadiginiz problemler gayet dogal . İlk basta jealy bean nedir demisiniz jealy bean androidin son cikan versiyonu dur . Aynen ios 5 e son ios 6 gibi . Jealy bean inde dier yazilimlara gore artisi vardir sistem hizlandirilmistir vs... Simdi sorunlariniza gelelim . Eyer cihazda bulunan yazilimi degistirmek istemiyosaniz kernel yuklemelisiniz . Kernel yukleyerek cihazda root olabilirsiniz ( oda en basit tabiriyle super kullanici yetkisi almak cihazin tum herseyiyle oynayabilirsiniz andraoidin ozgurlugu .) kernel olarak o ekran kilidi problemi ni yok emek icin jealyboo ( adi yanlis olabilir bir iki mesaj yukarida arkadasimiz solemisti ) kerneli yukleyebilirsiniz biylelikle kilit ekrani sorunu kalkar . Ama pil falan yine az gibi gidebilir sizin acinizdan en iyisi eski bir yazilima donmektir . Temiz bir kurulum istiyosaniz hatasiz bir tane kernel yukleyin jealy boo kernel gibi . ( kernelleri yuklemek icin odin programini kullanin internetten kerneli indirince .tar uzantili olmasi lazim onu odinin pda bolumuna koyup cihazi kapatip ses kisma power ve home tusuna bir sura basili tutarak download moduna girin usb yi pc ye takin ve odinde start a basin ) yukleme sirasinda kabloyu cekmeyin . Kerneliyukledikten sonra .cihazi acin internetten orjinal yazilim mesela ics 4.0.3 versiyonunu indirin indirdiginiz rardan cikan dosyalari odine yerlestirin ( indiriginiz sitede soler nasil olucagi) cihazi U sefer ses artirma power ve home tusuna basili tutarak recovery menusune alin orda gordugunuz wipe yazilari vardi ustune gelip onlara tiklayin cihaz i sifirlarsiniz boylece advenced bolumune gelin ordaki wipe lari ve fix permisson u da yapin sonra mount and emc bolumune gelip formatlari yapin sonra cihazi kapaip download moduna alin usb yi cihazla pc ye takin zaten odine yazilim dosyalarini yerlestirmistiniz start a basip yuklenmesini bekleyin . Yuklendikten sinra cihaz acilcaktir rahatcana kullanabilirsiniz .

• arkadaşlar 4.1.2 s2 cihazım siyah kernel yükledm betasını ve onceki 5.0.1 i denedim ,açılırken ünlem işareti ve kernelin gozu yanıp sonuor açlmıor tel bilgnz varmı?bide 4.1.2 ye uygn kernel tavsiyesi alabilirmiyim acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.