Şimdi Ara

===> GALAXY S için 2.2.1 güncellemesi (KIES vs. ODIN) <=== (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
5
Favori
89.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herşey normaldi android markettende 1-2 sesli navigasyon indirdim harita yükledim felan derken ;

1 - telefonun genel sesi abartılı kısıldı ve ayarlar felan açılmadı
    2- galeride bile telefonu çevirince resimler dönmedi kesinlikle

bende bi fabrika ayarlarına dön dedim :)))

telefon 2.2.1 olduğundan ve kies ingiltere ile yüklendiğinden sanırım hem yüklenen tüm uygulamalar gitti ( zaten bilioduk ) + turkcell uygulamaları gitti ( çokta tınn :) )

sonuç ;

- ses seviyesi düzeldi
    - gps ben ankaradayken erzincanda gösteriyo şimdide şaka gibi yav :)))

şimdi sorum şu telefonu eski haline ( turkcellden aldığım ) nasıl geri getiririm. illa teknik servise götürmemi lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smookeus

herşey normaldi android markettende 1-2 sesli navigasyon indirdim harita yükledim felan derken ;

1 - telefonun genel sesi abartılı kısıldı ve ayarlar felan açılmadı
    2- galeride bile telefonu çevirince resimler dönmedi kesinlikle

bende bi fabrika ayarlarına dön dedim :)))

telefon 2.2.1 olduğundan ve kies ingiltere ile yüklendiğinden sanırım hem yüklenen tüm uygulamalar gitti ( zaten bilioduk ) + turkcell uygulamaları gitti ( çokta tınn :) )

sonuç ;

- ses seviyesi düzeldi
    - gps ben ankaradayken erzincanda gösteriyo şimdide şaka gibi yav :)))

şimdi sorum şu telefonu eski haline ( turkcellden aldığım ) nasıl geri getiririm. illa teknik servise götürmemi lazım?

Tabiki hayır. Turkcell rom yüklerseniz buna gerek kalmaz. KIES ile kandırılarak yükleniyormu bilmiyorum. KIES ve kandırma patch'ini kullanmadığım için yorum yapamıyorum. İsteyen Patch dosyasında Türkiye varsa seçip deneyebilir. ODIN ile yükleyebilirsiniz. Romu da heryerden bulabilirsiniz. Cepking'te vardı. Burada paylaşıldımı bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

telefonu güncelledim,2.2.1 olarak kullanıyorum,ancak youtube bölümünden video arattırdığımda error 400 hatası veriyor ama normal tarayıcıdan youtube girdiğimde bu olmuyor acaba bu nedendir?

birde kies i açtığımda sürekli olarak "fsusbservice64" hatası alıyorum bunuda aşamadım.Hata geliyor ama kies çalışıyor sonrası,başlangıca problem yaratıyor.can sıkıcı biraz.

Kies'i açtığımda "fsusbservice64" hatası bende de veriyordu. (Win7 64 bit)
    Samsung phones usb driver 64bit'i yükledim. Kies' i silip tekrar kurdum.
    Problem kalmadı.

http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x64.shtml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguRH+ -- 6 Ocak 2011; 1:50:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: igtx

2- Mevcut yazılımın yedeğini mutlaka alın bulunsun.

3.
    Recovery Mod'a gir
    Eğer <3e>recovery ise önce Format internal sd-card daha sonra aşağıdakiler
    Wipe cache partition
    Wipe data/factory reset

Selamlar öncelikle konu için teşekkürler elne sağlık,
    2 sorum olacak
    Mevcut yazılımın yedeğini nasıl alabiliriz
    3. maddedede recovery moda girmemiz gerekiyor bu adımı yapmasak nolur. :)
    ilginç bi soru oldu ama 3 tuş çalışmıyor ise mesela, henüz çalışıp çalışmadığını da denemedim ya o ayrı :)
    Ya bi de interneti yavaş olan bi memleketteyim bu indirilen dosya ne kadar mesela kies'i 135MB'yi 1 saatte fln indirdim :(
    program ile registery'yi değiştirdim, JPY'yi gördü. ama henüz yükseltme kararını veremedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sword of...

Selamlar öncelikle konu için teşekkürler elne sağlık,

2 sorum olacak
    Mevcut yazılımın yedeğini nasıl alabiliriz

Markette Titanium Backup diye bir program var. O şekilde alabilirsiniz.

SMS, MMS ve arama log'larını dün kurduğum Backup to Gmail diye bir program var çok başarılı. Onunla alıp eğer Gmail hesabınız varsa oraya gönderebilirsiniz.

Bütün adres ve telefon rehberinizi de ister Gmail'e gönderirsiniz isterseniz de vcf halinde bir dosya olarak telefondan export edebilirsiniz. Bunun için rehbere girdiğinizde import/export seçeneğinden ilgili yeri görebilirsiniz.

quote:

3. maddedede recovery moda girmemiz gerekiyor bu adımı yapmasak nolur. :)
    ilginç bi soru oldu ama 3 tuş çalışmıyor ise mesela, henüz çalışıp çalışmadığını da denemedim ya o ayrı :)

Bu adımı yaparsanız temiz bir kurulum olur. Eski sürüme dair kırıntılar kalmaz telefonun üzerinde. Bunları temizleyince üzerine yeni kurulum yaparsanız daha iyi. Bu tıpkı PC'yi formatlayıp Windows kurmakla, formatlamadan doğrudan eskisinin üzerine Windows kurmak gibi düşünülebilir. Benzer etkiler yaratır.

3 tuş çalışmıyorsa önce onu halledin. O olmadan yazılım yüklemesi yapmak risk. Telefon kilitlenirse ve 3 tuş çalışmıyorsa size servis yolları görünür.

quote:

Ya bi de interneti yavaş olan bi memleketteyim bu indirilen dosya ne kadar mesela kies'i 135MB'yi 1 saatte fln indirdim :(
    program ile registery'yi değiştirdim, JPY'yi gördü. ama henüz yükseltme kararını veremedim :)

JPY 200 MB civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. İnternet bağlantı hızınıza bağlı olarak değişir elbette download hızınız da..

• Arkadaslar bundan birkac hafta once 2.1 den 2.2 ye gectim kies uzerinden garanti disi kalmasin diye telefonda root gibi seyler yok benim soracagim 2.2.1 kieste gozukmuyor telefonum T-mobile almanya (yani telefon acilirken t-mobile yaziyor 4-5 tanede almanca uygulama var silinmeyen... Market acik ama parali uygulamalar yok youtube acik 3 tus sorunuda yok)

Simdi ben beklemeye devam etmelimiyim 2.2.1 icin???

Swype pi turkce yapamadim root explorer kurdum ama o apk dosyasini system/app in icine kopyalamiyor hata veriyo acaba root olmadigi icinmi???

Bide benim bant surumunu kimse agzina almiyor asagida verdim acaba sorunlu bir 2.2 mi var bende??

Ana bant sürümü BOJP3
    Kernel sürümü 2.6.32.9
    Yapim numarasi FROYO.BOJPB
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanCook

Arkadaslar bundan birkac hafta once 2.1 den 2.2 ye gectim kies uzerinden garanti disi kalmasin diye telefonda root gibi seyler yok benim soracagim 2.2.1 kieste gozukmuyor telefonum T-mobile almanya (yani telefon acilirken t-mobile yaziyor 4-5 tanede almanca uygulama var silinmeyen... Market acik ama parali uygulamalar yok youtube acik 3 tus sorunuda yok)

Simdi ben beklemeye devam etmelimiyim 2.2.1 icin???

Swype pi turkce yapamadim root explorer kurdum ama o apk dosyasini system/app in icine kopyalamiyor hata veriyo acaba root olmadigi icinmi???

Bide benim bant surumunu kimse agzina almiyor asagida verdim acaba sorunlu bir 2.2 mi var bende??

Ana bant sürümü BOJP3
    Kernel sürümü 2.6.32.9
    Yapim numarasi FROYO.BOJPB

Siz Türkcell Rom'u hiç ağzınıza alıyormusunuz? Burada T-Mobile kullanan kaç kişi varki?
    Öncelikle kendiniz hakkında biraz bilgi verin. Nerede yaşıyorsunuz? Almanya'da mı başka bir ülkedemi? Garanti'den bahsediyorsunuz ama Rom'unuz T-Mobile? Yani Türkiye'de değilsiniz anlaşılan. Yok paralel ithalat yoluyla aldıysanız garanti olayı çok fazla dert olmuyor. Root'a falan baktıkları yok onların. Hatta kendileri bile yükleyip veriyorlar. Almanya'da falan yaşıyorsanız oradaki durumu bilemeyiz. Root yoksa telefonu sadece aldığınız gibi kullanırsınız. Nimetlerinden yararlanamazsınız. Swype'de olduğu gibi.

• Yok istanbuldayim xD telefonuda tam hatirlamiyorum ama sanalreyonum mu marketim mi ne oyle bi siteden aldim
  • Telefonu actigimda telefon almancaydi telefonu fabrika ayarlarina getirince yine almanca oluyor... Dedigim gibi turkiyeden aldim ama t-mobile... oyle bir yazmissinizki sanki ben bir ilkim??? :-)
  • 2.2.1 halen pek çok ülke için çıkmadı. İngiltere bunlardan birisi sadece. Eğer T-mobile konusunda rahatsızlık duyuyorsanız veya beklemek istemiyorsanız burada anlatıldığı şekilde kurtulabilirsiniz.
  • quote:

Telefonu actigimda telefon almancaydi telefonu fabrika ayarlarina getirince yine almanca oluyor... Dedigim gibi turkiyeden aldim ama t-mobile... oyle bir yazmissinizki sanki ben bir ilkim??? :-)

Bir anket yapalım sizden başka daha kaç kişi çıkacak acaba? Neyin tartışmasını yapıyoruz?
    Her zaman söylüyorum: Ben müneccim değilim. Sizin aklınızdan geçenleri, kim olduğunuzu, bilgi seviyenizi v.s. v.s. bilemem. Nerede yaşadığınızı, telefonu nereden aldığınızı bilemiyeceğim gibi. Siz garanti diye yazıp üzerine de T-Mobile yazınca benim aklıma direk olarak Almanya'da yaşadığınız geldi de onun için öyle yazdım. Garanti sorunu ancak Almanya'da olur diye düşündüğüm için. Aynen Turkcell Rom'ların sadece Türkiye'de geçerli olduğu gibi. Burada paralel ithalat telefon alıpta orjinal halinde kullanan kaç kişi var acaba? Paralel ithalat yapan şirketlerin servislerinden hangisi acaba "sen buna bilmem ne yüklemişsin, halbuki biz T-Mobile getirmiştik, bu yüzden garanti dışı sayıyoruz" diyecektir? (Sizin telefonun ithalatçısı böyle bir yer ise bilemem). Siz, elinizde imkan varken bunları yapmıyorsunuz, millet Telpa'nın, Başarı'nın telefonlarına bu Rom'ları yüklüyorlar. Sonra da BOJP3 diye hiç duymadığımız bir Rom için "bu Rom çok mu kötü ki hiç kimse ağzına almıyor" diye alınganlık yapıyorsunuz. Bekleyip beklememek ile ilgili sorunuza cevap verebilmek için (gördüğünüz gibi nerede yaşadığınıza bağlı olarak 2 tane cevabı var) yaşadığınız yeri sorduğumda da "sanki ben bir ilkim???" diye sitemli bir cevap yazıyorsunuz.

En kolay, işinize hiç yaramayacak olan cevabı yazayım öyleyse size. ODIN ile yükleme yaparsanız yada KIES'i kandırırsanız telefon garanti dışı kalır. Bekleyin. KIES ne zaman update verirse o zaman güncellersiniz.

Sadece bilginiz olsun diye yazıyorum. Benim telefonum da HKDDBT yani Almanya kökenli. İstanbul'dayım. Kullandığım sürüm; telefonu aldığım tarih olan 4 Ağustos'un, 2 hafta sonrasından itibaren Avrupa Romlar. İstisnai olarak JPC için KOR yani İskandinav Romlarına geçmiştim. Bir sürümde de KOR'dan kurtulmak için KIES'ten tekrar DBT'ye geçmiştim. Şu anda da imzamdaki sürümü kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 6 Ocak 2011; 22:15:03 >

• Telefonumu ilk sayfadaki gibi JPY'ye yükselttim telefon bu sefer türkçe açıldı ve almanca uygulamalar gitti artık daha mutluyum :)
  • quote:

Telefonumu ilk sayfadaki gibi JPY'ye yükselttim telefon bu sefer türkçe açıldı ve almanca uygulamalar gitti artık daha mutluyum :)

Tamam işte. Telefonu kullanmaya yeni başladınız.
    Bir hatırlatma daha yapayım. Telefonun nasıl açıldığının önemi yok. Ayarlarından istediğiniz dile çevirebiliyorsunuz. (Bazı rom'lar da Türkçe yok belirteyim. JPA gibi. Ama güncel olan JPX ve JPY olduğu için bir problem yok.)
  • Telefonu yine ilk sayfadaki gibi root ettikten sonra lag fix yaptım ardından quadront skoruna baktım 1790 çıktı 30 saniye sonra birdaha yaptım bu sefer 1500 çıktı acaba bu dengesizlik neden??

Birde e posta uygulaması bozuldu açıldıktan birkaç saniye sonra titreyip uygulamayı kapanmaya zorla çıkıyor bunu nasıl düzelticem??

Bu arada türkçe swype çok güzel :)
  • quote:

Telefonu yine ilk sayfadaki gibi root ettikten sonra lag fix yaptım ardından quadront skoruna baktım 1790 çıktı 30 saniye sonra birdaha yaptım bu sefer 1500 çıktı acaba bu dengesizlik neden??

Birde e posta uygulaması bozuldu açıldıktan birkaç saniye sonra titreyip uygulamayı kapanmaya zorla çıkıyor bunu nasıl düzelticem??

Bu arada türkçe swype çok güzel :)

Wipe işlemlerini yazılım yüklemeden önce ve sonra yapmadıysanız bunları yapın. Tabi önce lagfix'i kaldırın.
  • wipe işlemleri derken şu recovery mod a girip yapılan temizlik mi?
  • quote:

wipe işlemleri derken şu recovery mod a girip yapılan temizlik mi?

Evet ama wipe yapmadan önce lagfix'i devre dışı bırakın. Telefon kilitlenir aksi takdirde... Tekrar yazılım yüklemek zorunda kalırsınız.

Önce lagfix kalksın
    sonra wipe işlemleri...

Lagfix sonrası elde edilen rakamlar anlık şeyler. Çok önemli değil.
  • Arkadaşlar bir sorunla karşılaştım.Kies üzerinden 2.2 FROYO güncellemesini yükledikten sonra telefon saatlerdir aynı durumda kaldı.3 tuş yaptım downloading durumunda şuan ve Kies de cihazı bulamıyor.Napıcam a dostlar? Kara kara düşünüyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemoğlu

Arkadaşlar bir sorunla karşılaştım.Kies üzerinden 2.2 FROYO güncellemesini yükledikten sonra telefon saatlerdir aynı durumda kaldı.3 tuş yaptım downloading durumunda şuan ve Kies de cihazı bulamıyor.Napıcam a dostlar? Kara kara düşünüyorum. :)

3 tuş ile downlaod değil recovery moda alın. Sonra da wipe işlemlerinin ikisini de yapın.
    En önemlisi de birşey yapmadan önce konu ile ilgili iyi bir araştırma yapın.
  • Kies üzerinden güncellme yapamıyorum 2 saattir. Telefonu bağlıyorum Kies görüyor update etmek istiyor. Buraya kadar hersey normal. Ama update et dedikten sonra cihazın bağlantısı koptu uyarısı veriyor çıldırıcam
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.