Merhaba ; Galaxy Note I N7000 kullanıcıyım uzun zamandır 3,5 sene oldu kullanmaya başlayalı, Hazır garanti süresi dolmuşken hemde telefon hızlansın istiyorum derken rootlama işlemi geldi aklıma samsung'ın default olarak gelen uygulamalarını kaldırarak rahatlatmak istiyorum telefonu.
Room filan yüklemicem sadece root yönetici olarak kullanmak istiyorum.
Bir kaç aklımda sorun var sizlere sormak istedim, cevaplaya bilirseniz sevinirim. 1-) Root işlemi yaptıktan sonra telefonun android sürümünde bir değişiklik olmayacak dimi room filan yüklememe gerek yok eskiden neyse o şekilde devam edebileceğim dimi ?
2-) Root yaptıktan sonra fabrika ayarlarına döndürdüğüm de gene rootlu mu dönücek yoksa eski hali gibi mi ?
3-) Rootlamanın tehlikesi nedir?
4-) N7000 root dosyalarını nereden bulabilirim ve klavuz gösterebileceğiniz bir yer var mı ?
5 -) SİZ BANA ROOT'LAMAYI ÖNERİR MİSİNİZ VEYA BAŞKA ÖNERİCEĞİNİZ BR ŞEY VAR MI?
Sorularımı cevaplarsanız gerçekten sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
1_ Sürümde değişiklik olmaz . Rom yüklersen olur. Root ta hiçbir değişiklik olmaz.
2_ Telefon rootlu olarak kalır.
3_ Uzun zamandır note 2 cihazımı rootlu kullanıyorum vi tehlikesini görmedim. Azda olsa virüs gitme tehlikesi var. Bilmediğin ugulama yüklemezsen bişey olmaz. Cihazın tüm yetkileri sende oluyor.
4_ Root dosyalarıno xda, **** veya herhangi siteden bulabilirsiniz.
5_ Root yapmak cihazın tüm yetkileri elinizde demektir. Herşeyi silip yüklersiniz. Eğer istiyorsanız deneyin derim. ROM değil ROOT.