Şimdi Ara

Galaxy Note 3 bölgesel SIM kilidi ile gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Galaxy Note 3 bölgesel SIM kilidi ile gelecek





    Samsung'un yeni Phablet modeli Galaxy Note 3, dün itibariyle global olarak ülke pazarlarına sunulmaya başladı. Ancak modelin ilk kullanımında büyük önem arzeden bir ayrıntı ortaya çıktı.




    Gelen bilgilere göre Samsung, Galaxy Note 3 modelini bölgesel SIM kilidi ile birlikte sunacak. Yani Avrupa'dan aldığınız bir Note 3 modelini ABD'de örneğin Verizon operatörünün SIM kartı ile kullanmaya çalıştığınızda, cihazınız hücresel ağa bağlanmayacak. Bilgiler Clove perakende zincirinin yaptığı benzer bir açıklama ile de teyit edilmiş durumda. 




    Bu açıklamanın anlamı Galaxy Note 3 cihazınızı satın aldığınızda eğer ABD'ye giderseniz asıl SIM kartınızı roaming üzerinden kullanmanız gerekecek. Aksi takdirde ABD'den alacağınız bir SIM kart telefonda çalışmayacak. 




    Bu durum özellikle ülkemizde sıkça rastlanan yurtdışı modellerde de sıkıntı yaratabilir. Örneğin ABD'den Snapdragon 800 işlemcili Galaxy Note 3 getirildiğinde bizim operatörlerimizin SIM kartı ile çalışmayabilir. Aynı şekilde Arabistan üzerinden daha uygun fiyata getirilen bir cihaz da sıkıntı yaşayabilir.




    Samsung'un böyle bir hamle yapacağı geçen yıl da gündeme gelmiş ancak sonrasında iddialar rafa kalkmıştı. Bölgesel SIM kilidi en çok bizim gibi yurtdışı paralel ithalat ürünlere ilgi gösteren ülkeleri vuracak.




    Ancak Samsung İsveç kendi ülkesinde böyle bir kısıtlama olmayacağını ve satın alınan modellerde Avrupa harici SIM kartların çalışacağını duyurdu. Bu durumda ortaya bir karmaşık bir durum çıkıyor. Bu kısıtlama ülkeye özel mi yoksa tüm Samsung ülke operasyonları bu kurala uyacak mı önümüzdeki günlerde belli olacak.  

     

     








  • desenize bizdeki paralel ithalatçi tüccarlar isveç'e fena çıkarma yapacaklar

  • btk duymasın bizim firmalara talimat verir şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Way çakal Samsung bizim gibi gelişmekte olan ülkelere 2200 tl ye dayatacan dimi bize sökmez Koreli bi yolunu buluruz sen rahat ol

  • alacak olan düşünsün.
  • Dillendirmeyin şöyle şeyleri :D

  • yazılımsal bir şeymiş gibi duruyor.. İsveç romu atarız düzelir

    Edit: isveç yerine isviçre yazmışım :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 26 Eylül 2013; 22:54:10 >
  • bunu hangi ülkede kaç adet satılmış? bunun kesin sonuçlarını öğrenmek için yapacaklardı sanırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolawe -- 26 Eylül 2013; 22:56:47 >
  • Android sonuçta. Snapdragon 800'lü modelde hiç sıkıntı olmaz. Alacaklar dikkat etsin yurtiçi bile olsa Octa almasın. Yurtdışından Snapdragon800'lü alsın sorun yaşamasın.

  • Kıbrıs tan s800 lu note 3 getirsek şimdi calistiramayacakmiyiz anlamadım......

  • quote:

    Orijinalden alıntı: memoseler

    Android sonuçta. Snapdragon 800lü modelde hiç sıkıntı olmaz. Alacaklar dikkat etsin yurtiçi bile olsa Octa almasın. Yurtdışından Snapdragon800lü alsın sorun yaşamasın.



    nereden biliyorsunuz efendim babama Arabistan'dan snapdragon 800 lü aldırmayı düşünüyordum da,umarım olmaz böyle bir kısıtlama ya :( :( :(

  • Türkiye ye özel bir kilit olursa samsung Türkiye kaybeder.

    Tekelleşmenin alemi yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci501

    Türkiye ye özel bir kilit olursa samsung Türkiye kaybeder. Tekelleşmenin alemi yok.


    aynen öyle note 3 alacağıma nexus 5 i falan beklerim :)

    octa'lı note 3 alacak kadar ve ona çok daha fazla para verecek kadar salak değiliz ne yazık ki koreli samsung efendi...

  • Bıkmadılar bu saçma kilitlerden bir hafta sürmeden kıracaklar nasıl olsa. Köşe başındaki telefonculara ekmek parası çıkarmaktan başka bir faydası yok.

  • Yıllarca Apple kısıtlıyo dedik, Samsung sağolsun tek hamleyle b.kunu çıkarmayı başardı. Böyle saçma şey olmaz, sen kimsin benim para verip aldığım telefonu hangi ülkede kullanacağıma karışıyosun. İyice cesaretlendi bu üreticiler. Bunların bi tarafını biz tüketiciler kaldırdık malesef. Millet bi boykot etsin, kimin paşa olduğunu göstersin bakalım kalkışıyo mu böyle işlere. Sizi de iradeye ve boyun eğmemeye çağırıyorum beyler. Uyanın, ezilmeyin, almayın gerekirse aldırmayın. Para sizin, hak sizin. Çok sinirlendim lan iki gündür
  • İş gereği gezen bir insanın yurtdışında da genelde prepaid kart kullanıyorum, Amerikada da ordaki operatörden konuşuyorum, Türkiyeden aldığım hattı kullanacak kadar zengin değilim. Bu aleti de almayı düşünüyordum bu iddaa nedeniyle erteledim. Sonucu öğrenene kadar almam ben bu telefonu. Böyle bir saçmalık olamaz parayı sokakta bulsam gene almam enayi değil tüketici

  • Samsungtan karmaşıklıktan başka ne duyablirsin ki....

  • Samsung böyle bir şey yaparsa kendi ayağına sıkar. Samsung'un çok satmasının sebeplerinden birisi de çoğu cihazında kolay imei klonlanması ve Türkiye gibi pahalı ülkelerde daha ucuz fiyata paralel ithalat olarak yüklü hacimlerde girebilmesidir.

    Kaçak telefonun ve paralel ithalatın önü bu şekilde kesilirse distribütör ürünü Samsung cihazlar piyasada tekel oluşturacağından fiyatlar yüksek seviyede seyredecektir. Bu da tüketicilerin bir kısmını daha uygun fiyatlı diğer markalara yönlendirebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 27 Eylül 2013; 0:35:35 >
  • Yurtdışından ucuza getirtirim düşüncesini bile bitiriyor adamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye'desatilanlara kanunen herhangi bir kilit koyamazlar. BTK simkilit isini bitirdi. Konulacak herhangi bir simkilit yasal olmaz.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.