Amacım Beşiktaşlı Trabzonsporlu arkadaşları tahrik etmek değil başta belirteyim...
Arkadaşlar dikkat ediyorum FB ve GS kadroları, gelirleri, statları itibariyle ligimizde öne çıkmayı başardılar bunun dahilinde avrupa başarıları geldi ve geçtiğimiz senelerden daha da sistemli ve giderek güçlenerek yollarına devam ediyorlar...
Önümüzdeki yıllarda La liga da olduğu gibi Real ve barca kadar etkin bir şekilde ligi domine ederler mi ?
Not : Adam akıllı konuşalım tahrik etme yada dalga geçme amaçlı konuşmalarda bulunmayalım
Edemez.
2000'li yıllarda Anadolu takımları çok güçsüzlerdi. Deplasmana geldiklerinde kesin bu maç 3 puan gözüyle bakılırdı. Ama artık işler değişti. En güçsüz denilen takım bile artık rahat rahat galibiyet şansı vermiyor.
Lig Tv denen kuruluş olduğu sürece buna izin verilmez. Sadece 1-2 sezon bir fark oluşur o kadar. Bkz. 2005-2006 sezonu gibi.
en az 5 sene ilk ikide Galatasaray ile Fener yarışır. Beşiktaş ve Trabzon bir iki derbi galibiyeti alır şampiyonluk potasında kalır son 5 maç kala havlu atarlar. Beşiktaş--Trabzon--Bursa 3. lüğe yarışır.
Domine etme işine geç bile kaldılar.2010'da Rijkaard-Daum ikilisi olduğunda ilk 9 haftaya da bakarsak oradan vardı bu imkan.
quote:
Orijinalden alıntı: Gny*
Edemez.
2000'li yıllarda Anadolu takımları çok güçsüzlerdi. Deplasmana geldiklerinde kesin bu maç 3 puan gözüyle bakılırdı. Ama artık işler değişti. En güçsüz denilen takım bile artık rahat rahat galibiyet şansı vermiyor.
Hocam evet dediğine katılıyorum anadolu takımları artık oynayarak kazanmaya da başladılar ancak onlar ne kadar geliştiyse büyüklerde o kadar güçlendi...
Örneği yine la ligadan vereyim malaga çeyrek final oynayacak kadar güçlü yapıda ve liglerinde biraz abartı olacak ama anadolu takımı sınıfında ancak real barca bu tarz takımların çokluğuna rağmen asla zirvedeki yerlerinden ayrılmıyor...
bizim ülkemizde anadolu takımlarıyla böylesine uçurumlar yok ama çokta farklı durumlarda değiliz
quote:
Orijinalden alıntı: Jar Jar Binks
Domine etme işine geç bile kaldılar.2010'da Rijkaard-Daum ikilisi olduğunda ilk 9 haftaya da bakarsak oradan vardı bu imkan.
Hocam dediğinize katılmakla beraber şu var o dönemler Galatasarayın gelirleri sizin ki kadar etkili değildi başta stat olmak üzere ve ürün satışları konusunda ancak şu 2 takımında sistemleri oturmuş durumda ve gelişime yönelik ilerliyorlar eskisi gibi yıkıp yeniden yapma yolunu bıraktılar...
Günlük kararlar ile lig in gidişatı rahatça etkilenebiliyor dolayısı ile görece uzun vade tahmin yapmak oldukça zor.Yanlız evet gelirler açısından bakıldığında (BJK yeni stadını yapana kadar) diğer klüplere bir fark atıldığı ve atılacağı kesin gibi.
Galatasaray böyle giderse derin futbol devreye girip ayağımızı kaydıracaklar görürsünüz.
Öteki türlü Galatasaray durmaz artık.3 4 sene önceki bundesliga gibi olur STSL.Galatasaray'la baş edebilecek ne bir TD ne de kadro görebiliyorum ben.
quote:
Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele
Lig Tv denen kuruluş olduğu sürece buna izin verilmez. Sadece 1-2 sezon bir fark oluşur o kadar. Bkz. 2005-2006 sezonu gibi.
Hocam bu tarz rekabetin devam etmesi için girişimler olabilir ancak eskisi gibi 1 sezonda dağılacak yapıda ilerlemiyorlar bunu şu yüzden söylüyorum gelirleri ve statları belli düzene soktular artık gelişerek yollarına devam ediyorlar sil baştan anlayışı eskiye nazaran azaldı bu iki kulüpte...
Fenerbahce'yi ayri tutuyorum. Cünkü yillar önce yaptiklari yapilanma ile büyük kulüp olma hedefine coktan ulastilar. Kimse kendini kandirmasin.
Galatasaray ise gecen sene risk aldi. Asiri miktarda borcu olmasina ragmen takimin cogunu gönderip bir o kadar kaliteli transfer yapti. Basari gelince stadlar doldu, formalar satildi, UEFA'dan yiginla para alindi. Kisacasi bu risk tuttu.
Besiktas ise bu riski 2 sene önce Quaresma'yi, Simao'yu, Almeida'yi, Fernandez'i vs... getirdigi dönemde almisti. Kagit üzerindeki kadrosu Galatasaray'dan cok daha iyiydi. Fakat basari gelmeyince bu risk tutmadi. Tabiri caizse ellerinde patladi.
Aynisi Galatasaray'a da olabilirdi. Eger gecen sene de (önceki sezon gibi) 8 inci olsaydik su anda Besiktas'in düstügü durumdan daha vahim duruma düserdik. Türkiye'nin acik ara en borclu klübüydük. Su an ise borc öder durumdayiz.
quote:
Orijinalden alıntı: neverlate
Fenerbahce'yi ayri tutuyorum. Cünkü yillar önce yaptiklari yapilanma ile büyük kulüp olma hedefine coktan ulastilar. Kimse kendini kandirmasin.
Galatasaray ise gecen sene risk aldi. Asiri miktarda borcu olmasina ragmen takimin cogunu gönderip bir o kadar kaliteli transfer yapti. Basari gelince stadlar doldu, formalar satildi, UEFA'dan yiginla para alindi. Kisacasi bu risk tuttu.
Besiktas ise bu riski 2 sene önce Quaresma'yi, Simao'yu, Almeida'yi, Fernandez'i vs... getirdigi dönemde almisti. Kagit üzerindeki kadrosu Galatasaray'dan cok daha iyiydi. Fakat basari gelmeyince bu risk tutmadi. Tabiri caizse ellerinde patladi.
Aynisi Galatasaray'a da olabilirdi. Eger gecen sene de (önceki sezon gibi) 8 inci olsaydik su anda Besiktas'in düstügü durumdan daha vahim duruma düserdik. Türkiye'nin acik ara en borclu klübüydük. Su an ise borc öder durumdayiz.
Hocam tabi ki yeni oluşumun mayasının tutması bizi bu noktalara getirdi ve sağlam temeller atıldığını düşünüyorum..
Futbol açısından dünyada şöyle bir gerçek var ekonomi ve başarı birbirinden çok fazla ayrılan ikili değil , ekonomisi güçlü olan kulüpler başarılı yada başarıya yakın takımlar oluyor ...
Şuan bjk bu yapılanma için uğraşıyor ancak başarı gelmezse bu süreç daha zahmetli olur ts için bu süreç daha karışık işte bu durumlardan oluşan sebepler fb ve gs açısından avantaja dönüşüyor zaten kurulu düzenlerini geliştirerek devam ediyorlar 4 5 sene daha bu üstünlük devam eder diye düşünüyorum...
Zaten son yıllarda hep GS ve FB domine ediyordu.BJK 10 yılda 1 şampiyon alma ihtimali olan bir takım.Hep Galatasaray ve Fenerbahçe ikilisinden sonra 3. büyük takım olarak biliniyorlar.Galatasaray ve Fenerbahçe ülkenin en büyük 2 takımıdır ve bu hep böyle devam eder kulüplerden birisi batmazsa.Önümüzdeki 10 sene içinde en az 9(en kötü senaryoda 8) şampiyonluğu yine bu iki takım paylaşır , sürpriz olursa Beşiktaş ya da başka bi anadolu takımı en fazla 1 şampiyonluk alır.Beşiktaş'ın 10 yılda bir kez şampiyon olma ihtimalini düşünürsek bugün 20 yaşındaki bi Beşiktaş'lı ölene kadar en fazla 6-7 şampiyonluk görebilir , o da çok uzun yaşarsa
Popülarite ve başarı bakımından Galatasaray şu an ligin Barca'sı durumunda. Buna önlem almak zorunda olan Fenerbahçe var. Şuan pek belli olmasa da sezon sonuna doğru her iki takımdan birini (biz olabiliriz büyük ihtimal) endişe kaplayacak. Bjk ile Ts şuan bu düzeye ulaşamadılar. Ben 5 sene daha bu ikilinin yürüyeceğini düşünüyorum. Fenerbahçe, Münih'in yaptığını yapıp gibi ağırlığını koyamazsa Gs işi alır götürür.
Bence gelecek 2-3 sezon Gs ve Fb arasında geçecek.. İki takımda elindeki jenerasyonu kaybetmeye başladığında işler değişebilir ama 2-3 sezon ligi domine eden 2 kulüp elde ettikleri gelirleri düzgünce kullanabilmeyi başarabilirlerse (eski-yeni jenerasyon değişimini kast ediyorum) bu çok daha uzun sürer..
eder
Ülkemizde 5 büyük takım vardır. Bunlardan 4 ü diğerinden ayrılır...
4 büyükler arasında 3 tanesi şüphesiz daha büyük takımdır...
3 büyükler arasında 2 tanesi de biraz daha büyüktür...
2 büyük takımdan birisi zaman zaman diğerine üstünlük sağlar, zaman zaman diğeri....
anadolu klüpleri kendi evlerinde dibine kadar kapandıkları sürece zor.
Olabilir ama diğer takımlar ciddi anlamda kuvvetlendi şuan ki sıralamaya bakarsan düşme hattında ilk 2 saymıyorum 3-4-5-6 takımların puanları aynı yukarı bakıyorum 5-6-7-8 arasında puan farkı en fazla 3 ve 4 gelecek sene bazı takımlara Avrupa yolu açılacak eğer bir sistem oturtulursa iyi bir hoca gerekli sistemi kurarlarsa hem ligte hem gelecekte iyi işlere imza atarlar.
quote:
Orijinalden alıntı: ǤЅ
Ülkemizde 5 büyük takım vardır. Bunlardan 4 ü diğerinden ayrılır...
4 büyükler arasında 3 tanesi şüphesiz daha büyük takımdır...
3 büyükler arasında 2 tanesi de biraz daha büyüktür...
2 büyük takımdan birisi zaman zaman diğerine üstünlük sağlar, zaman zaman diğeri....
5. büyük bursaspor mu?
konuya gelirsek, para ile başarının doğru orantılı olduğunun en güzel örneğidir fenerbahçe. adamlara şanslı falan diyoruz da değiller.
2003-2004 şampiyon 2004-2005 şampiyon 2005-2006 2 puanla ikinci 2006-2007 şampiyon 2007-2008 6 puanla ikinci 2008-2009 10 puanla dördüncü 2009-2010 1 puanla ikinci 2010-2011 şampiyon 2012-2013 9 puanla ikinci
2005-2006'da da şampiyon olabilseler ki az kalmış 4 kere üst üste şampiyon olmuş olacaklardı. 2007-2009 arası bocalamışlar. 2009-2010 1 puanla kaçmış, 2010-2011 şampiyonluk. geçen sene galatasaray'ın parayı bulmasıyla da şimdi galatasaray böyle bir seri yakalayacak. ama dediğim gibi fenerbahçe resmen domine etmenin kıyısından dönmüş. 9 yıl var şurada 4 şampiyonluk 4 ikincilikleri var ki bunların 2 tanesi 1 ve 2 puanlarla kaçmış. fenerbahçe'de para olmasa bu olmazdı. şimdi zengin iki klüp var: fenerbahçe ve galatasaray. beşiktaş hiç olmadığı kadar yoksul, trabzonspor zaten hiç bu denli zengin olmamıştı. iki takım diğerleri de bu seviyelere gelene kadar domine edeceklerdir. iman gücüyle olmuyor şampiyonluklar.