Şimdi Ara

GALATASARAY,TRANSFERDE AVRUPA DEVLERİNİN GÖNDERECEĞİ FUTBOLCULARI MI BEKLİYOR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Başlarım böyle aşkın ızdırabına arkadaş.
    Lig başladı.2. hafta da geçecek böyle giderse.
    Daha transfer yok.
    Bildiğin dökülüyoruz.
    O adamlar gelecek sonra yok uyum sorunu falan olur sana 5.hafta
  • Beşiktaşlı arkadaşım,cidden çok iyi,takıntısız ve nerde ne yapması gerektiğini bilen takdir ettiğim bir Teknik Direktörünüz var.Çalışmalar başlayalıdan beri yaptıklarını çok takdir ediyorum.

Yalnız ligin 10. haftas ve ligin son 3 haftası bu yazımı hatırla lütfen.Fenerin parasımı yok,tamam Galatasaray'ın yok diyelim Fenerin demi yok ama Fener de gecikti transferde,oysa Fener parayı basardı alırdı istediği futbolcuyu.Bu sene Fenerbahçe de kılı kırk yardı,parasını dikkatli kullanmaya çalıştı.Yoksa alırdı istediğini,tutmayanı gönderirim,olan paraya olur,para mı yok bende derdi.
    Dikkatinize sunarım bu sene Fenerbahçe bile çok dikkatli olmaya çalıştı ve geç yaptı en önemli transferleri konusunda.Bu gece gördük, Niang oldukça etkili,erken alsalardı büyük ihtimalle Şampiyonlar Liginden elenmezlerdi,ama kulübün kasasında kalacak parayı düşündüler ve önemsediler.

Bu ülkenin en zengin kulübü Beşiktaş mı?

Yakında Q7'niz tatile girecek,sakatlanacak,öyle ahım şahım sakatlık değil,sıradan sakatlık olacak,sakatlık bahanesiyle,o Anadolu'nun kışının bastırdığı o havalarda zeminler hava da uçuşurken hem QYedi hem de Guti ısınmak için Etiler ve Nişantaşında sıcak mekanlar arayacak.Siz bu transferlerden uzun dönemde verim alabileceğinizimi sanıyorsunuz.
    Qyedi adam olmaz,Guti de buraya istanbul gecelerini eğlencelerini merak ettiği için geldi.
    Bunlar yetmezmiş gibi,parasal açıdan maddi açıdan Başiktaş bitti diyorum,zor günler bekliyor demiyorum,kesin konuşuyorum bitti!Evdeki hesap ÇARŞIda tutmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NetAnket.Net

Beşiktaşlı arkadaşım,cidden çok iyi,takıntısız ve nerde ne yapması gerektiğini bilen takdir ettiğim bir Teknik Direktörünüz var.Çalışmalar başlayalıdan beri yaptıklarını çok takdir ediyorum.

Yalnız ligin 10. haftas ve ligin son 3 haftası bu yazımı hatırla lütfen.Fenerin parasımı yok,tamam Galatasaray'ın yok diyelim Fenerin demi yok ama Fener de gecikti transferde,oysa Fener parayı basardı alırdı istediği futbolcuyu.Bu sene Fenerbahçe de kılı kırk yardı,parasını dikkatli kullanmaya çalıştı.Yoksa alırdı istediğini,tutmayanı gönderirim,olan paraya olur,para mı yok bende derdi.
    Dikkatinize sunarım bu sene Fenerbahçe bile çok dikkatli olmaya çalıştı ve geç yaptı en önemli transferleri konusunda.Bu gece gördük, Niang oldukça etkili,erken alsalardı büyük ihtimalle Şampiyonlar Liginden elenmezlerdi,ama kulübün kasasında kalacak parayı düşündüler ve önemsediler.

Yakında Q7'niz tatile girecek,sakatlanacak,öyle ahım şahım sakatlık değil,sıradan sakatlık olacak,sakatlık bahanesiyle,o Anadolu'nun kışının bastırdığı o havalarda zeminler hava da uçuşurken hem QYedi hem de Guti ısınmak için Etiler ve Nişantaşında sıcak mekanlar arayacak.Siz bu transferlerden uzun dönemde verim alabileceğinizimi sanıyorsunuz.
    Qyedi adam olmaz,Guti de buraya istanbul gecelerini eğlencelerini merak ettiği için geldi.
    Bunlar yetmezmiş gibi,parasal açıdan maddi açıdan Başiktaş bitti diyorum,zor günler bekliyor demiyorum,kesin konuşuyorum bitti!Evdeki hesap ÇARŞIda tutmaz.

kardeş kusura bakma ama

GALATASARAY,TRANSFERDE AVRUPA DEVLERİNİN GÖNDERECEĞİ FUTBOLCULARI MI BEKLİYOR?

• @NetAnket.Net Beşiktaş bu sene iflası'nı açıklar demişsin. bunu sırf robinho geldi diye yazman garip .. beşiktaş geçen sene 23-24 milyon euro harcadı transfere ... bu sene harcanan para yine o seviyelerde... ayrıca sponsor desteği var ...
  • @NetAnket.Net emek verip yazıyorsun ama her kelimesi saçma olan bir yazı görmedim hayatımda.

sen bizim borçları düşünecegine kendi takımına bak.transfersizlikten neler çekiyorsun belli.

fanatik degilim diyosun ama fazla hazımsızlıgın var dikkat et kendine.fazla gaz patlatır adamı.

bu kadar uzun yazarakta 'bakın bu kadar uzun yazıyorum çok bilgiliyim' havalarındasın ama hiç birşey bilmiyorsun.
  • quote:

Beşiktaşlı arkadaşım,cidden çok iyi,takıntısız ve nerde ne yapması gerektiğini bilen takdir ettiğim bir Teknik Direktörünüz var.Çalışmalar başlayalıdan beri yaptıklarını çok takdir ediyorum.

İyi de bu yazdıklarının Galatasaray açısından ne gibi bir çıkarı var?
    kötü dilek ve temennilerinle seni baş başa bırakmak lazım,içinde fesatlık olmasa sadece Beşiktaş için yazmazdın bu senaryoları,ligde borçlanmayan takım mı var? ;)
    Kahinler türedi futbol bölümünde Kesin konuşanları çok gördük,şampiyon oldular,kupaları aldılar ;)
    Sen Beşiktaş için facia senaryoları yazadur,belki çizgi roman olur

• quote:

Ağzındaki bakla çıktı beyler.

Fenerbahçe bekledi az harcadı diyorsun da bizim Hilbert-Q7-Guti üçlüsü onların Niang-Dia-Stoch üçlüsünden daha az maliyetli oldu. Robinho konusundaki detayları bilmiyoruz, açıklanınca tartışırız elbet.

"Üeee Q7 adam mı, adam olmaz o." takımından olduğun belliydi zaten Galatasaray'ın başarısızlığını Beşiktaş'a mok atarak saklamaya çalışman. Adam olmaz dediğiniz Quaresma her maçında üstüne koyarak oynadı, her maç asisti var, son iki maçtır hayatında görmediğin şekilde goller atıyor. Her maçta sayısız yararlı hareketi var.

"Ehehe Guti lan, Guti kim, İstanbul gecelerine gelmiştir o." diyen aklı evveller de çıktığı 2 resmi maçta 2 asist yaptığını, bunun dışında takımı yönlendirdiğini, ileriye taşıdığını, Necip kötü pas atınca sinirlendiğini (ki bu da Necip'e bir şeyler öğretmeye çalıştığının göstergesidir, Guti'nin en büyük faydalarından biri de budur) görmezden gelebiliyor.

Diyeceğim o ki, Galatasaray kötü bir dönem geçiriyor, olabilir, biz de yaşadık. Ama biz bu kötü dönemi rakibe b.k atarak atlatmaya çalışmadık. O yüzden kendi dalganıza bakın.

• Amaç belli zaten,buradaki Beşiktaşlılar'ın şevkini kırmak,Lucescu'nun söylediği Romen atasözünü hatırlatırım tekrardan ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıkSokak

@NetAnket.Net Beşiktaş bu sene iflası'nı açıklar demişsin. bunu sırf robinho geldi diye yazman garip .. beşiktaş geçen sene 23-24 milyon euro harcadı transfere ... bu sene harcanan para yine o seviyelerde... ayrıca sponsor desteği var ...

Beşiktaşlı dostum,seviyeli şekilde yazdığın cevap için teşekkürler.Ben ekonomi alanında yoğun biriyim.Bunun yanında uzmanlık alanı dşında futbolla ilgilenen kişiler gibi futbolla da ilgileniyorum.
    Yazdığım yazı da Beşiktaşı örnek vermemin sebebi Beşiktaş'a çatmak değil,ben o kişilerden değilim.Ben bir kere Beşiktaş'ın bu transferler sonucunda iflas edeceğine inanıyorum ve bunu Galatasaray kulübümüzün taraftarına örnek vermek istedim.UEFA kriterlerinin yasal olarak zorunlu hale gelmesi için sanırım 2 yılımız kaldı.Bu basit birşey değil.

Birşeyleri anlaşılacak şekilde anlatmak istediğimde çok uzun yazmak zorunda kalıyorum ama uzun da yazsam kısa da yazsam anlamka istemeyen anlamıyor.Bu yüzden uzatıp da sizi rahatsız etmek istemem.Benim uzun uzun yazmamın sebebi sizlerle anlaşmaya çalışmam,anlaşılmaya çalışmamdır.Yoksa slogan gibi yazar geçerim " Beşiktaş İflasta" gibi mesela.Sizleri ciddiye aldığım için anlaşılmaya anlaşmaya çalışıyorum çünkü sizlere saygı duyuyorum,düşüncemi kanıtlamaya çalışıyorum.

Öncelikle şunu tekrar yazayım,amacım Beşiktaş'a dokunmak değildi,taraftarlarımıza Beşiktaş'ı örnek göstermek ti,ki maddi durumun gelecek de ne kadar önemli olduğunu ve bomba transferlerin nasıl bir bomba haline geldiğini anlatmak istedim taraftarlarımıza da ki taraftarlarımız da bu konuda aynı düşünmüyoruz pek.

Ben galatasaray ile ilgili bölümde kulübün ekonomik yapısını çok anlatmaya çalışmışımdır.Ekonomik durumları önemserim ki artık bütün kulüpler önemsiyor.Biri demişki adam sanki kulübün ekonomiden sorumlusu demiş,burda dğeişik insanlar var,kimin ne olduğu kim olduğu belli değildir.Belki Valisi de takılır çöpçüsü de.
    Kulüplerin ekonomik planlaması konusunda ben gibi düşünen çok kişiyi gördüm forumda.Yalnız olduğumu sanmıyorum.

Ben rakiğp taraftarlarla takışan biri değilim,rakip bile demek istemem ama öyle denmiş biz de öyle diyelim.

Geçen gün Radyospor dinliyorum,yayına bağlanan bir Galatasaray taraftarı dediki,abi feneri sevemedim ben hiç ya,inanın berabere kalmasını bile istemiyorum,Yunan ekibine yenilsin 2 maçta da elensin dedi.Çok kızdım,ben de bağlandım,eleştirdim,bu nasıl mantıktır dedim.Ülke puanımız ve ülkemizin tanıtımı için ve kulüplerimizin daha fazla para kazanması için her Türk Takımının turu geçmesini Avrupada başarılı olmasını istemeliyiz.
    Ben,Beşiktaşın transferleri için çok mutluyum,ülkemizin de tanıtımı yapılıyor,özellikle İstanbul'un tanıtımı yapılıyor.Belki güzel futbol da izleriz,bundan zevk alırız.Yalnız Beşiktaş iflas edecek diye üzülecek değilim,Beşiktaş gider,Bursa gelir,Eskişehir gelir.Yalnız Beşiktaş taraftarı bu lige hatta bu ülkeye her zaman lazım.Ben her maç Beşiktaş taraftarını izlemek için Beşiktaş maçlarını izlemek istiyorum TV'den.Benim özü sözü bir dobra biriyim,kimseden çekinmem,ne düşünüyorsam söylerim.Beşiktaş taraftarı artık ÇARŞI'mıdır nedir,yoksa hep birlikte mi yaparlar,çok iyi ambians oluşturuyorlar.Çok başarılılar.

Sponsorların desteği futbolcu transferlerinin ve masraflarının %10 unu bile karşılamıyor.Forma reklamları bile en fazla 5 milyon dolar ki Beşiktaş'ın 3,5 milyon dolar civarı.

Beşiktaş ile ilgili yazım,Galatasaray'ın transferde dikkatli davranarak ne kadar doğru yaptığını anlatmak içindi.Umarım bu yazımı okuyanlar 1 yıl boyunca hatta UEFA kriterlerinin yasal olarak denetleneceği zaman geldiğinde unutmazlar.Çünkü o gün denecek ki kulüplere,gelirin ne kadar,giderin ne kadar,borcun ne kadar,gelir borcu karşılamazsa gideri karşılamazsa,Avrupa kupalarında yoksun ve Avrupa'dan transfer yapamazsın.Süper Ligde ise eğer Federasyon uygun görürse oynarsın.Bu kesin ve nettir.Sizin 2 yıl sonra geliriniz gideriniz ve borçlarınızın toplamından fazlamı olacak?

• hmac Q7 ve Guti konusunda zaman geçtikçe haklılığımı göreceksin,ve daha önce buralarda yazdığım yazılardan sonra bana gelip sen demiştin,nerden bunları biliyorsun diyen kişilerden olacaksın.

Bu arada benim Arda Turan ve Fatih Terim hakkında yazdığım eleştirileri sen ve bana agresifçe cevaplar yazanlar sanırım hiç okumamış,oysa okumuş olmalıydınız,çünkü Galatasaray başlığını daha çok takip ettiğinizi gördüm.
    Q7 adam olmaz derken,Colin Kazım adam olmaz diyen Fenerbahçeli arkadaşlarımın kastettiği anlamda dedim.Yani huyundan vazgeçmez,bakınız Robinho geldi,kendisinden daha çok önem verilen yıldızları kıskanır Q7.Robinho geldiyse hem maddi olarak kötü olacak hemde takım içinde Q7 nazları başlayacak.Q7 hocayla aniden takışabilen biridir.
    Zaman geçtikçe sanırım anlaşılacak haklılığım.
    Umarım Robinho gelir,Robinho'nun takım oyununu çok severim.Sanıyorum Digitürk,Beşiktaş'a ekstra para vermeli,sırf bu transferlerden dolayı abone sayısı artmıştır.

Yıldızlarla başarının gelmediği,hem dünyada örnekleri vardır hem de ülkemizde örnekleri vardır,malum ülkemizde bir takım varki yıldızlarla değil ruhuyla başarılar elde ediyor sürekli.
    Yıldızlarla başarının geldiğine inanan olsaydı Fenerbahçe Robinho'yu da Türkiye'ye gelmeyi isteyen diğer yıldızları da size kaptırmazdı emin ol.

Takışmayalım lütfen,sadece bilgilerimizi düşüncelerimizi paylaşıyoruz.

• NetAnketi takip ederim, konularini severek okudugum uyelerin belki de basinda gelir.
    Daha once de iddialarda bulunmustu ama bu seferki baya ciddi bir konu.
  • Biz buna malesef Züğürt Tesellisi diyoruz dostum.

Ben de yönetimi takdir ediyorum mali konularda paramızı har vurup harman savurmadıkları için ama kızığım noktalar da yok değil. Ama bunlar neden Robinho gelmedi neden Misimoviç yattı diye değil. Eksik yönlerimizi biliyorlardı ama yıldız vs gerek yok o bölgeler için de adam alınmadı hiç. Dün takımı gördük, aşırı bir ruhsuzluk var. Rijkaard ne yapsın takım atağa çıkmadı bir çok pozisyonda topu alan bekledi sanki 3-0 öndeyiz de son 10dk oynanıyor gibi.

Geçen yıl ki gibi sürekli medyada bir numara olalım, tüm spor yazarları "Elano geldi dediler kulaklarıma inanamadım" yok efendim "Bu dos santos Barcelona'dakiymiş nasıl aldı bu adamlar?!" diye nidalarla övdüler de ne oldu. Lige nasıl başlamıştık hepimiz hatırlıyoruz. Bu sene Beşiktaş 2-3 tane gol attı kendini Real Madrid sanmaya başladı geçen yıl biz aynı dönemde 5 ten aşağı atmıyorduk takımlara. Sonumuz malum.

Sözün özü isim filan istemiyorum ben ama önümüzü de görelim, ya adam gibi desinler mali sıkıntılar nedeniyle transfer yapamıyoruz. 1-2 yıl daha sıkın dişinizi, bu süre zarfında da Rijkaard ile birlikte altyapıya ve gençlere önem vereceğiz zerre üzülmem 5. olduk diye. Ama demiyorlar işte bunu da.

• Bunu Adnan Polatta dile getirmişti. Galiba 5 yabancı alacağız dediği röportajdaydı.

Baktığımız zaman elden çıkarılmak istenen futbolcuların ucuza gönderileceği aşikar, mantıklı geliyor fakat artık çok geç olmakta. Haftaya turu geçemezsek avrupada olmayan bir takıma gelmekte istemez futbolcular.

Özellikle Lassanaya parayı basmak gerekiyor. Adam 25 yaşında alırsak 7-8 sene üst düzey oynar. Gidip 6-7 milyona 3-4 sene oynayacak adam alacağımıza uzun yıllar oynayacak adamı daha yüksek fiyata almak mantıklıdır.
  • quote:

Elano 3.5 milyon euro alıyormuş.Ben şok oldum.Bu kadar tanınmış bir futbolcumuydu ve bu kadar etkili bir futbolcuymuydu.Eğer Elano o parayı alıyorsa Beşiktaşın Guti'ye verdiği azdır.
    Ben şu UEFA kriterlerinin karşımıza sık sık çıkacağı,maddi yapılanmanın çok önemli olduğu şu günlerde şu yıllarda paranın akıllıca kullanılması gerektiğine inanıyorum.UEFA,yaklaşık 2 yıl sonra gelir gider dengesine ve birçok detaya bakacak.Borç durumuna bakacak.Kaçımız bu konuda çıkan yazıları baştan sona saatlerini verip okudu.
    Adnan Polat'ı acımasızca eleştiriyoruz,oysa adam sırf kulübün iyiliği için kılı kırk yarıyor.UEFA mali kriterlerine ayak uyduramazsak UEFA Avrupa Ligini de zor görürüz Şampiyonlar Ligini de,ayrıca futbolcu transferimiz de yasaklanır.İtiraf edelim,kulübün geleceği 5 yıl sonra çok harika olacak olsa da,şu 3 yıl paso borç ödeyeceğiz.

Birleşme sağlanabilmesi için yüksek miktarda kredi aldık,75 aldık ama 400 kazandık,şaşırmayın evet 75 aldık 400 kazançdayız en az.Birleşme olmasaydı kulüp bitmişti arkadaşlar.
    Aldığımız borcu ödememiz lazım,ekonomi ile ilgilenenleriniz varsa bilirler,IMF den hükümetlerimiz borç alırken,IMF,Stand By adı altında bu parayı nasıl kullanmamız gerektiğini bize şart koşuyordu,emekliye şu kadar zam memura şu kadar zam başka olmaz diyordu ve kuzu kuzu da kabul ediyorduk zaten borcu alırken o imzaları atıyorduk.Gerçi bu yıl IMF ile bu tür anlaşmalar tamamen iptal edildi,artık paramıza karışamaz.Anlatmak istediğim,biz borç alırken,mali yapılanmamız ve mali kuralımız konusunda kredi aldığımız yerlere teahhütler verdik,transfere şu kadar para harcayacağız,şurdan şunu kazanacağız sana vereceğiz diye.Bu anlaşmaları ihlal edip,şirketin kasasından transfer yapamıyoruz şu an.Bu kanunen de mümkün değil ama Adnan Polat bunu söyleyemiyor haklı olarak,çünkü Galatasaray transfer haberleriyle gümdemde kalmak zorunda,kalmalı,bu bir taktik.
    Son yapılacak transferi de Abdürrahim Albayrak yapacak,bunu da emin olmamakla birlikte söylemek istiyorum,para şirketten direk çıkmayacak,kredi aldığımız yerlere bu mesaj verilecek.
    Adnan Polat istese Riva'yı satar,borcu öder,üstüne en büyük en ses getiren transferleri yapar,ama Riva her geçen yıl değerini katlıyor.Adnan Polat gerçek bir galatasaraylı olduğu için gününü ve kendini kurtarma amacında değil.

Beşiktaşlılar alınmasın kırılmasın,yazılarımı hatırlayan beşiktaşlılar belki bilirler,fanatik değilimdir,kuru kuruya futbol konuşmam,her takımımızın başarılı olmasını isteyen biriyimdir,neden bunu açıklamak istedim çünkü Beşiktaş ile yazacaklarım yanlış anlaşılmasın,kıskanıyor sanılmasın.
    BEŞİKTAŞ bitti arkadaşlar,bana göre çok iyi bir teknik direktör getirdiler ama yapılan masraflarla BEŞİKTAŞ bitti.İFLAS kapıda.Daha geçen yıl 500 bin dolarlık lisans ücretini son anda ödediler ve super ligde mücadele etme hakkını elde edebildiler bu sene.Beşiktaşı çok zor günler bekliyor.Bu yazıyı mutlaka bir yere not edin,Beşiktaş gelecekte futbolcularının paralarını ödeyemeyecek,parasını alamayan futbolcu faydalı olmaz,(Aziz Yıldırım Biz zamanında ödüyoruz da ne oluyor dese de).
    Beşiktaş çok pahalı ve masraflı transferler yaptı,üstelik parası yokken yaptı,bunu neden yaptı,onu da tartışaşım.
    Geçen yıl seyirciden canı yanan Başkanları Demirören,madem öyle gel böyle dedi,geleceği düşünmeden çok masraflı trasferler yaptı.Madem sportif başarı istiyorsunuz illa dedi bunu yaptı.Yarın birgün Demirören istifa edecek bir sebebini bulup,ama kimse kulübe başkan olmak istemeyecek,çünkü kimse bombanın elinde patlamasını istemez.

Millet,Beşiktaş'ı konuşuyor öğüyor ama olayın perde arkası bu,Beşiktaş bırakın 2 sene sonra batmayı,bu sene İFLAS'ını açıklar,Demirören ailesi de kulübü satın alır eğer bir Arap şeyhi almazsa.

Oysa Galatasarayımız iyi yolda,Adnan Polat iyi yolda,kulüp emin ellerde,sadece sportif başarı gelmedi,gelmiyor,bu böyle olsun istemez Adnan Polat da.
    Tamam sportif başarı gelmiyor,o halde Adnan Polat görevi bıraksın başkası gelsin mi diyelim,diyemeyiz arkadaşlar,şu an ki Mali yapıyı gerçekten Galatasaray'a zarar vermeden,galatasaray'ın parasını cebine atmadan dürüstçe yapacak başkan adaylarının henüz olmadığına inanıyorum.Bizim tek güvenebileceğimiz adam Adnan Polat'tır.
    Sportif başarı gelmiyor diye,kulübün geleceği için çok önemli olan Para'yı kime emanet edebiliriz Adnan Polat'tan başka.

Transfer olayında gerçekçi düşünelim,herşeye rağmen sportif başarı için iyimser olalım.Kulübümüzün üzerinden geçinen,kulübümüz imkanlarını kullanarak gününü gün edenlere fırsat vermeyelim.Kulübü ele geçirirlerse emekler boşa gider.

çok güzel demişsin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: azazel61

quote:

Elano 3.5 milyon euro alıyormuş.Ben şok oldum.Bu kadar tanınmış bir futbolcumuydu ve bu kadar etkili bir futbolcuymuydu.Eğer Elano o parayı alıyorsa Beşiktaşın Guti'ye verdiği azdır.
    Ben şu UEFA kriterlerinin karşımıza sık sık çıkacağı,maddi yapılanmanın çok önemli olduğu şu günlerde şu yıllarda paranın akıllıca kullanılması gerektiğine inanıyorum.UEFA,yaklaşık 2 yıl sonra gelir gider dengesine ve birçok detaya bakacak.Borç durumuna bakacak.Kaçımız bu konuda çıkan yazıları baştan sona saatlerini verip okudu.
    Adnan Polat'ı acımasızca eleştiriyoruz,oysa adam sırf kulübün iyiliği için kılı kırk yarıyor.UEFA mali kriterlerine ayak uyduramazsak UEFA Avrupa Ligini de zor görürüz Şampiyonlar Ligini de,ayrıca futbolcu transferimiz de yasaklanır.İtiraf edelim,kulübün geleceği 5 yıl sonra çok harika olacak olsa da,şu 3 yıl paso borç ödeyeceğiz.

Birleşme sağlanabilmesi için yüksek miktarda kredi aldık,75 aldık ama 400 kazandık,şaşırmayın evet 75 aldık 400 kazançdayız en az.Birleşme olmasaydı kulüp bitmişti arkadaşlar.
    Aldığımız borcu ödememiz lazım,ekonomi ile ilgilenenleriniz varsa bilirler,IMF den hükümetlerimiz borç alırken,IMF,Stand By adı altında bu parayı nasıl kullanmamız gerektiğini bize şart koşuyordu,emekliye şu kadar zam memura şu kadar zam başka olmaz diyordu ve kuzu kuzu da kabul ediyorduk zaten borcu alırken o imzaları atıyorduk.Gerçi bu yıl IMF ile bu tür anlaşmalar tamamen iptal edildi,artık paramıza karışamaz.Anlatmak istediğim,biz borç alırken,mali yapılanmamız ve mali kuralımız konusunda kredi aldığımız yerlere teahhütler verdik,transfere şu kadar para harcayacağız,şurdan şunu kazanacağız sana vereceğiz diye.Bu anlaşmaları ihlal edip,şirketin kasasından transfer yapamıyoruz şu an.Bu kanunen de mümkün değil ama Adnan Polat bunu söyleyemiyor haklı olarak,çünkü Galatasaray transfer haberleriyle gümdemde kalmak zorunda,kalmalı,bu bir taktik.
    Son yapılacak transferi de Abdürrahim Albayrak yapacak,bunu da emin olmamakla birlikte söylemek istiyorum,para şirketten direk çıkmayacak,kredi aldığımız yerlere bu mesaj verilecek.
    Adnan Polat istese Riva'yı satar,borcu öder,üstüne en büyük en ses getiren transferleri yapar,ama Riva her geçen yıl değerini katlıyor.Adnan Polat gerçek bir galatasaraylı olduğu için gününü ve kendini kurtarma amacında değil.

Beşiktaşlılar alınmasın kırılmasın,yazılarımı hatırlayan beşiktaşlılar belki bilirler,fanatik değilimdir,kuru kuruya futbol konuşmam,her takımımızın başarılı olmasını isteyen biriyimdir,neden bunu açıklamak istedim çünkü Beşiktaş ile yazacaklarım yanlış anlaşılmasın,kıskanıyor sanılmasın.
    BEŞİKTAŞ bitti arkadaşlar,bana göre çok iyi bir teknik direktör getirdiler ama yapılan masraflarla BEŞİKTAŞ bitti.İFLAS kapıda.Daha geçen yıl 500 bin dolarlık lisans ücretini son anda ödediler ve super ligde mücadele etme hakkını elde edebildiler bu sene.Beşiktaşı çok zor günler bekliyor.Bu yazıyı mutlaka bir yere not edin,Beşiktaş gelecekte futbolcularının paralarını ödeyemeyecek,parasını alamayan futbolcu faydalı olmaz,(Aziz Yıldırım Biz zamanında ödüyoruz da ne oluyor dese de).
    Beşiktaş çok pahalı ve masraflı transferler yaptı,üstelik parası yokken yaptı,bunu neden yaptı,onu da tartışaşım.
    Geçen yıl seyirciden canı yanan Başkanları Demirören,madem öyle gel böyle dedi,geleceği düşünmeden çok masraflı trasferler yaptı.Madem sportif başarı istiyorsunuz illa dedi bunu yaptı.Yarın birgün Demirören istifa edecek bir sebebini bulup,ama kimse kulübe başkan olmak istemeyecek,çünkü kimse bombanın elinde patlamasını istemez.

Millet,Beşiktaş'ı konuşuyor öğüyor ama olayın perde arkası bu,Beşiktaş bırakın 2 sene sonra batmayı,bu sene İFLAS'ını açıklar,Demirören ailesi de kulübü satın alır eğer bir Arap şeyhi almazsa.

Oysa Galatasarayımız iyi yolda,Adnan Polat iyi yolda,kulüp emin ellerde,sadece sportif başarı gelmedi,gelmiyor,bu böyle olsun istemez Adnan Polat da.
    Tamam sportif başarı gelmiyor,o halde Adnan Polat görevi bıraksın başkası gelsin mi diyelim,diyemeyiz arkadaşlar,şu an ki Mali yapıyı gerçekten Galatasaray'a zarar vermeden,galatasaray'ın parasını cebine atmadan dürüstçe yapacak başkan adaylarının henüz olmadığına inanıyorum.Bizim tek güvenebileceğimiz adam Adnan Polat'tır.
    Sportif başarı gelmiyor diye,kulübün geleceği için çok önemli olan Para'yı kime emanet edebiliriz Adnan Polat'tan başka.

Transfer olayında gerçekçi düşünelim,herşeye rağmen sportif başarı için iyimser olalım.Kulübümüzün üzerinden geçinen,kulübümüz imkanlarını kullanarak gününü gün edenlere fırsat vermeyelim.Kulübü ele geçirirlerse emekler boşa gider.

GALATASARAY,TRANSFERDE AVRUPA DEVLERİNİN GÖNDERECEĞİ FUTBOLCULARI MI BEKLİYOR?

hocam alaşehirliyim sarıkıza laf yok

• birşey bilmeyenlerde muhahah yapıp soda açıyorlar adama
  • Real'in gözden çıkardığı listesinde yazdığın oyunculardan sadece VDV ve Mahamadou Diarra bize kalabilir gibi geliyor,VDV'ye ihtiyaç yok zaten.Diarra da bu haliyle biraz soru işareti.Lassana harika olur da bize kalacağını sanmıyorum.Keza Gago da öyle.
  • quote:

kesin anlaşılmıştır artık siz ve sizin gibi bir kaç kişinin forumda niçin bulundukları.
    her kötü sonuç sonrası çıkıp adnan polat yönetimini övmek her şeyi toz pembe gibiymiş gibi göstermek.
    bırakın artık adnan polatın yandaşlığını yapmayı sizlerden öğrenecek değil bu taraftarlar kimin neyi nasıl yaptığını kendi fikriniz olduğuna bile inancım kalmadı bu son yazınızdan dolayı adnan polatı savunmanızın.

• Önce bir bilgi eksikliğini gidermek gerek. UEFA kriterleri 2012'den 2015'e ertelendi. Kaynaklar;

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/8546561.stm

http://fourfourtwo.com/news/restoftheworld/49169/default.aspx

İkinci bir konu da şu, UEFA kriterlerine göre borcu olan kulüp değil, gelirinden fazla harcama yapan kulüpler Avrupa kupalarına alınmayacak. Borcu olan kulüpler turnuvalara alınmayacak olsa ne M. United, ne Madrid, ne Barcelona, ne Liverpool, Milan vs. katılabilir. Bu takımların milyar dolara yaklaşan borçları var.

Özellikle yeni yayın ihalesi sayesinde 3 büyükler çok çok büyük gelirlere sahip oldu. Bu takımlar yılda 40-50 milyon lirayı sadece yayın gelirlerinden elde ediyorlar. Buna reklam gelirlerini, forma/kombine satışlarını, sponsorlukları da ekleyince gerçekten çok büyük paralar kazanılıyor. Dolayısıyla 3 büyüklerin gelirlerinden fazla harcama yapması için 2-3 tane Robinho maliyetinde oyuncu getirmeleri gerekir.

Son olarak, Transfermarkt.de verilerine göre Beşiktaş transferlere bu sene sadece 8.650.000 Euro harcamış. (Robinho dahil değil) Aynı dönemde GS 9.500.000 Euro, FB ise 22.000.000 Euro harcamış. Yani bu transferlere rağmen Beşiktaş hala en az para harcayan takım.

Adnan Polat'ın ünlü oyuncu getirememesi 2012'yle falan alakalı değil. Gücenmeyin darılmayın ama Haldun Üstünel gibi iş bitirici bir adam olmadığı için oyuncu getiremiyorsunuz. 8 milyona Keita'yı satıp 3 milyona Pino'yu, 5 milyona Topal'ı satıp bir o kadar paraya Cana'yı getirmenin finansal anlamda çok fazla bir katkısı yok Galatasaray'a. Başarı kaliteli oyuncularla gelir. Parayı da ancak başarılı olarak kazanabilirsiniz, kaliteli adamlarınızı satarak değil. Türkiye liginde şampiyon olmanın getirisi 30-40 milyon Euro civarı. Keita'yı satıp Pino'yu almak ise ancak 5 milyon kazandırır.

Beşiktaş bitti, iflas etti gibi laflar, yanlış anlamayın bu kelimeyi kullanmayı hiç sevmem ama, hazımsızlıktan başka birşey değil. 3 büyük takımın iflas etmeleri mümkün değil. Öyle bir duruma geldiklerinde devlet mutlaka yardım eder ki Galatasaray'a yapılan vergi borcunun silinmesi türü yardımları daha önce görmüştük.

• quote:

Orijinalden alıntı: tristam

Önce bir bilgi eksikliğini gidermek gerek. UEFA kriterleri 2012'den 2015'e ertelendi. Kaynaklar;

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/8546561.stm

http://fourfourtwo.com/news/restoftheworld/49169/default.aspx

İkinci bir konu da şu, UEFA kriterlerine göre borcu olan kulüp değil, gelirinden fazla harcama yapan kulüpler Avrupa kupalarına alınmayacak. Borcu olan kulüpler turnuvalara alınmayacak olsa ne M. United, ne Madrid, ne Barcelona, ne Liverpool, Milan vs. katılabilir. Bu takımların milyar dolara yaklaşan borçları var.

Özellikle yeni yayın ihalesi sayesinde 3 büyükler çok çok büyük gelirlere sahip oldu. Bu takımlar yılda 40-50 milyon lirayı sadece yayın gelirlerinden elde ediyorlar. Buna reklam gelirlerini, forma/kombine satışlarını, sponsorlukları da ekleyince gerçekten çok büyük paralar kazanılıyor. Dolayısıyla 3 büyüklerin gelirlerinden fazla harcama yapması için 2-3 tane Robinho maliyetinde oyuncu getirmeleri gerekir.

Son olarak, Transfermarkt.de verilerine göre Beşiktaş transferlere bu sene sadece 8.650.000 Euro harcamış. (Robinho dahil değil) Aynı dönemde GS 9.500.000 Euro, FB ise 22.000.000 Euro harcamış. Yani bu transferlere rağmen Beşiktaş hala en az para harcayan takım.

Adnan Polat'ın ünlü oyuncu getirememesi 2012'yle falan alakalı değil. Gücenmeyin darılmayın ama Haldun Üstünel gibi iş bitirici bir adam olmadığı için oyuncu getiremiyorsunuz. 8 milyona Keita'yı satıp 3 milyona Pino'yu, 5 milyona Topal'ı satıp bir o kadar paraya Cana'yı getirmenin finansal anlamda çok fazla bir katkısı yok Galatasaray'a. Başarı kaliteli oyuncularla gelir. Parayı da ancak başarılı olarak kazanabilirsiniz, kaliteli adamlarınızı satarak değil. Türkiye liginde şampiyon olmanın getirisi 30-40 milyon Euro civarı. Keita'yı satıp Pino'yu almak ise ancak 5 milyon kazandırır.

Beşiktaş bitti, iflas etti gibi laflar, yanlış anlamayın bu kelimeyi kullanmayı hiç sevmem ama, hazımsızlıktan başka birşey değil. 3 büyük takımın iflas etmeleri mümkün değil. Öyle bir duruma geldiklerinde devlet mutlaka yardım eder ki Galatasaray'a yapılan vergi borcunun silinmesi türü yardımları daha önce görmüştük.

tristam,
    ilk defa senin yazınla karşılaşıyorum,ve çok beğendim.Öncelikle seviyeli şekilde yazmışsın,NetAnket.Net farklı düşünüyor diye bir kaç sloganvari sözle bana karşı çıkma ve bana çakma girişimlerinde bulunmadan benimde sevdiğim tür olan kanıtlarla yazılarla bana farklı görüşleri anlatmaya çalışmışsın.
    Ben şahsen senin yazından birşeyler öğrenmekten mutlu oldum ve yazıların bilgisel açıdan doğru.2015 olayı doğru ama şunu da bilirsin ki Federasyonumuz son kararlarında sanki bu tarih 2012 gibi dikkate alıp çalışmalarına devam edeceğini söyledi,ben gazetelerin yazdığının habercisiyim tabi bu konuda.
    Kriterlerin 2015 e ertelenmesinin sebebi bu gidişle Avrupa Kupalarında oynayacak takım kalmayacak olması,senin ded belirtiğin gibi Real Madrid,ManU gibi takımların da durumu mükemmel sayılmaz.2015Ee ertelenmesinin arkasında Real Madrid ve ManU gibi ekiplerin lobisi etkili oldu.2015'e ertelenmesine rağmen 2015 pek uzak bir tarih sayılmaz.5 yılda 1 şampiyonlukların yaşandığı dünyamızda 5 yıl çok kısa bir süre sayılır.
    Diğer bir bir durum da gelir gider dengesi,bu konuda dediğiniz doğru,gelirden fazla harcama yapılamayacak ama borç ödemeleri harcamaya yada gidere dahil değil mi?
    Beşiktaşın resmi olarak son borç rakamı oldukça yüksek diye biliyorum,emin olmadığım için yazamıyorum rakamı çünkü bu konuda yönetim ile eski Beşiktaş yöneticileri bile aynı görüşte değil.Gelecekte yönetimler gerçek borcu zaten saklayamayacak,UEFA gerçek geliri gideri zaten kamuoyuna duyuracak.
    Şu an kulüplerin borçları göze alındığında ve bu borçları her yıl düzenli olarak ödediği düşünüldüğünde gelir gider dengesi sizce 2015 değil,2020 de bile düzelme ihtimali varmı,valla şu an ben düşünüyorum acaba İnönü Stadı'nın altında altın mı buldu Demirören Ailesi.

Gelir gider dengesi açısından diğer yazdığınız yazıya da açıklama getirirken futbolculara harcanan paraya ciddi şekilde değinelim,transfere ayrılan parayı yazarken futbolcuya her yıl yapılacak ödemeler de dikkate alınmalı.Guti her yıl ne kadar para alacak kulüpten,Quarisma (Q7) her yıl ne kadar alacak,bunlar hesaplanmalı.Sadece ikisi değil,bütün futbolcuların maaşları da eklenmeli.
    Geçen yıl Beşiktaş'ın lisans parasını(500 bin ) son anda yetiştirebildiğini,onu da bazı gelirleri ipotek altına aldırarak yapabildiğini bsından duyduk,aksini de söyleyen olmadı Beşiktaş yetkililerinden.Bu durumdaki Beşiktaş,ne yaptı da bir anda para saçabiliyor ki şu an hiç bir yere verilmiş peşin para yok ciddi anlamda,asıl ödemeler önümüzdeki günler de başlayacak.
    Yayın haklarından gelen gelirlerin miktarı,kulüplerin borçları ve giderleri ele alındığında yetmediği bence açık.Fark çok yüksek.Eğer kulüpler parayı iyi yönetirse belki 2 yıl içinde olmasa bile yaklaşık 3 yıl sonra kulüplerimizin ciddi gelirler elde edeceği ortada.Ama şu anki gerçekler ortadayken ve borçları ortadayken,ve bu borçlara yapılan ödemeler inkar edecemeyeceğimiz yazılı belgeli gerçeklerdenken,şu 3 yıl içindeki gelirlerle,en iyi iyimser tahmini gelirlerle bile bu kadar borç ödemesi devam ederken kulüplerin geliri ile gideri arasından aleyhte olarak çok fark olacaktır.

Ben fanatik şekilde taraftarlık yapmam,yazılarımı bilen Fenerbahçeli üyeler beni sanıyorum bu yazımla acımasızca eleştirmez,Fenerbahçeyi örnek vermek istiyorum,Mehmet Topuz ciddi rakamlarla alındı,Guize ciddi rakamlarla alındı,Luganô'ya hak ettiğinden fazlası maaş olarak verildi,ama şu an Fenerbahçe'de biz gibi UEFA kupasında mücadele ediyor.Geçen yıl biz de bana göre yıldız transfer bomba transfer yapmadık ama pahalı transferler yaptık,neden durup dururken pahalı transfer yaptığımızı anlamış değilim ama o kadar verilmeyecek adamlara ciddi paralar verdik.Alın,biz de UEFA'da yız,tabi şimdilik.
    Yıldız transferlerle,bomba,maliyeti yüksek transferlerle başarı gelmiyor.Başarı gelse bir nebze masraf azaltılmış oluyor ama başarı gelmezse hepten batıyorsunuz.

Bu sayfada,Beşiktaş'ı kulübümüze örnek vererek,Adnan Polat yönetiminin kriterler ve ilkeler açısından iyi niyetli ve iyi yolda olduğunu yazmak istedim ama muhabbet sanki beşiktaş meselesine döndü.
    Ben GSMobile-GS Bonus ve GS Store ve birçok açıdan kulübümüze destek olmaya çalışan,GSMobile kullanmayan arkadaşlarıma ciddi tepki gösteren bir Galatasaray'lıyım.Sadece kur kuruya tartışarak kulübe faydamız olmuyor,önce kulübe markalarını kullanarak destek verelim.Birileri çıkacak ve diyecek ki,ben GS Store den sürekli ürün alıyorum diyecek,ben forumda sürekli yönetimi takımı eleştiren arkadaşlarımıza diyorum ki,çıkın GSMobile hattınızın,faturanızın,GS Bonus kartınızın resmini koyun buraya,ondan sonra yönetimi eleştirin.
    Kulübe ne verdiniz de,kulübe ahngi katkınız oluyor da Adnan Polat istifa bilmem ne kışkırtıcılığı yapıyorsunuz.GSMobile konusunda Avea çekmeyen yerlerdeki arkadaşlarımızı hariç tutuyorum,onları eleştirmiyorum.
    Bu sene yönetim bana göre çok akıllıca politikalar uyguluyor,başarı gelmeyebilir,örnek verdik başarı illa transferle gelmiyor.Şu an ben Türk futbolcu olarak Volkan Şen ve Sercan Yıldırım,Ozan İpek,Gençlerbirliğinden Hurşit haricinde alınması gereken bir futbolcu göremiyorum ligimizde.Bu futbolcular da çeşitli sebeplerle şu an alınamıyacapına göre mecburen iyi yabancı transferlerin şart olduğu kesin.Sanıyorum ismi duyulmamış bir yabancı alınacaktır,bir de ismi duyulmuş ama çok faydası olacak bir yabancı transfer yaoılacaktır yakın zamanda.Eğer ikisi de gelirse çok faydalı olacaklar.Bence Galatasaray'ın hem sportif hem mali açıdan geleceği çok iyi.
    Manchaster United kaç yıl şampiyon olamadı İngiltere Liginde üst üste bilgim yok,bilgisi olan arkadaş varsa bir zahmet yazsın.Şu an ne durumdalar herkes görüyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.