Şimdi Ara

[Galatasaray 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (4338. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86.923
Cevap
105
Favori
452.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 43364337433843394340
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maçtan sonra bu konu kilitlensin mi? Diğer konuya geçmek için
  • maalesef, malum takım , trabzandan burağı alabildiyse bize koşarak gelirdi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

Maçtan sonra bu konu kilitlensin mi? Diğer konuya geçmek için
    Evet. +1905
  • Falcao'nun olduğu maçlarda genel olarak Emre ve Feghouli daha fazla skor üretmiş. Yine bu dönem Galatasaray'ın bu sezon en iyi oynadığı dönem.
  • Jeasme kullanıcısına yanıt
    Lanet gibi bir sezon oldu.
    Tez vakitte kapansın.
    Hakem bitiş düdüğünü öttürdüğü an yok et 😂😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1970, Kasımpaşa yok.

1980, Kasımpaşa yok.

1990, Kasımpaşa yok.

2000, Kasımpaşa yok.

2002, Kasımpaşalı iktidar oldu.

2004, Kasımpaşa üçüncü ligde.

2005, Kasımpaşa ikinci ligde.

2006, Kasımpaşa birinci ligde.

2007, Kasımpaşa süperligde.

1999, Kayseri yok.

2000, yok.

2001, yok

2003, Kayserili başbakan oldu.

2004, isim hakkı filan ayarlandı, futbolla çıkamayan Kayseri, siyasetle süperlige çıktı.

Hatta peşinden bir Kayseri takımı daha, Erciyes de çıktı.

10 sene boyunca Kayseri devamlı süperligdeydi.

Kayserili'nin cumhurbaşkanlığı görev süresi bitti, şak, Erciyes küme düştü.

Kasımpaşalı'yla Kayserili'nin arası bozuldu, bu sene öbür Kayseri de yolcu görünüyor. Kayserili gitti, Kayseri'de futbol bitti.

Londra belediyespor var mı? Paris belediyespor?

Hani nerede Berlin belediyespor? Siz hiç New York belediyespor diye bir şey duydunuz mu?

Bizde vardı. Hiç taraftarı olmayan belediye kulüplerine, belediye kaynaklarıyla dev bütçeli kadrolar kurdular.

Melih Gökçek'in takımı Ankara büyükşehir belediyespor mesela, Ankaraspor adıyla özelleştirdiler, süperlige çıkardılar, adını Osmanlıspor olarak değiştirdiler.

Kasımpaşalı'yla Melih Gökçek'in arası bozuldu, Kasımpaşalı şak diye Melih Gökçek'i istifa ettirdi, Osmanlı yıkıldı.

Önce süperligden düştü, bu sene birinci ligden de düştü.

Bursa, Kayseri, Rize, Antalya, Afyon, Eskişehir, Antakya, Konya, Sakarya, Giresun, Diyarbakır, Elazığ stadyumlarında “Atatürk” adını sildiler.

Türk milletinin rengi ay-yıldızlı bayrağımızın renkleri kırmızı-beyaz'dır, değiştirdiler, milli formayı turkuaz yaptılar.

Futbol federasyonu başkanı yandaş müteahhit.

Süperlig'in yayıncı kuruluşu Katar.

Başakşehir diye bir takım yoktu.

Çünkü, zaten Başakşehir diye bir ilçe bile yoktu.

Önce İstanbul büyükşehir belediyesporu süperlige çıkardılar, sonra Başakşehir ilçesini kurdular, sonra İstanbul büyükşehir belediyesporun adını Başakşehir olarak değiştirdiler, asrın liderimiz “Başakşehir takımını ben kurdum” dedi, şampiyon oldu.

Tribün geliri yok.

Forma satış geliri yok.

Reytingi yok.

Ama sponsoru var.

Sağlık bakanımız.

(Futbol sevmeyenleri yazının en başında uyarmayı unuttum, futbol yazısı değildir bu… Muz cumhuriyeti yazısıdır. Muz orta yaparak bitireyim.)

Başakşehirspor Katar'a satılırsa, artık önümüzdeki maçlara bakacağız diye teselli bulan Türk futbolu bir daha kendine gelemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

Maçtan sonra bu konu kilitlensin mi? Diğer konuya geçmek için
    komple silinse yeridir
  • bidarxx kullanıcısına yanıt
    Futbol gg olmuş , böyle giderse bir kaç yıla futbolu hayatımızdan çıkarmış oluruz gibi duruyor

Türk futbolunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 24 Temmuz 2020; 11:55:15 >
  • Ben beşiktaşlıyım biz battık. Ancak siz bu kadar masraf edip avrupadan masrafı çıkaramazsanız sizde batarsınız.
    3-5 sene önce arsalar var diyordunuz satsak borç biter biz rahatız diyordunuz. Arsalarda gitti parası ne oldu belli değil.
    Seneye anadolu takımları fener hariç bizleri mahvedecek. Fener en batık takım ama başkanları para yağdırıyor bizde ve sizde hırsızlar daha da çalıyor.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Onlardan da birşey olmaz, 36lık gökhandan medet umuyorlar

• Forumdan iki hafta kendimi uzaklaştırdım hayatım düzeldi diyebilirim. Sizlerde denemelisiniz

Bu süre zarfında burada yazılanlarda olmak üzere gelişmeleri takip ettim. Çoğu şeye girmeyeceğim ancak merak ettiğim bir şey var. Altyapıda iyi oyuncu yok demek ne demek? Bunu hangi argümanlara dayandırarak söylüyorsunuz ve nasıl bir yetkinliğiniz var? Şu anki genç takımlarda potansiyel gösteren isim/isimler olduğunu düşünüyor ve iddia ediyorum. Yanlış anlamayın bu alanda burada belki benden nitelikli kişi/kişilerde vardır ancak kendimden bahsedeyim.
    Ben neye dayanarak konuşuyorum? Oyuncu gözlem yeteneğime güvenen futbolseverim. Hatta eğer haklıysam diye harekete geçtim. TFF'nin antrenörlük için (scout olmak için bile bu aşamaları geçmek gerekiyor) başlamak gereken ilk kursunu tamamladım sıradaki aşama için bekliyorum. Bu arada bir kurum için başvuru yaptım ve 3 kere analiz elemesi, 1 kere de mülakat geçtim. Başvuru döneminden itibaren bu aşamaya kadar gelen sadece iki kişiyiz. Ha ileride bu alanda profesyonel olabilirim, olamam yada kendim bırakırım orasını kestiremem ancak bu bile sanırım belli bir gözlem yeteneği olduğunu gösteriyordur.
    Şimdi yukarıda da dediğim gibi ben şu anki u19 takımında yetenekli isim olduğunu düşünüyorum ve altyapımız "çöp" değil. Bizim insanımızın futbola yeteneği çoğu ırka göre daha iyi. Burada saf yetenekten bahsediyorum. Sadece yetersizlik yaşadığımız alan çok fazla. Oyuncu kendi kendine gelişiyor yada kayboluyor. Aldığım eğitimdeki bir istatistiği de paylaşayım.
    Stsl'deki takımların u19 Ligi'nde düzenli oynayan ilk 11 oyuncularından sadece 2 tanesi profesyonel sözleşme alabilirken, 2 tanesi amatör ve 1.lig arası oynayıp geri kalan 7 oyuncu futbolu bırakıyormuş.
    Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 9 milyon Türk nüfusuna sahip Almanya'da 500 bin lisanslı oyuncumuz var. Türkiye'de ise 80 küsur milyon insandan lisanslı futbolcu sayısı 400 bin civarında.
    Biraz konu dışına yöneldim kusura bakmayın. Şimdi altyapıdaki oyuncuları irdelemeye çalışalım.
    Lig düzeyinde isim var mı, yok mu?
    Bir oyuncunun yeteneği yada seviyesini anlamak için bir sürü parametre var bunun içeriğine girersem çok daha uzayacak o yüzden dışarda bırakıyorum. As takimla yaptığı antrenmanları biz izleyemediğimiz için bu da dışarda kalıyor. Elde kalan tek şey oyuncunun oynadığı seviyede ne yaptığı. Bu seviyede iyi performans gösteriyorsa bir üst düzeyde süre almalı. Buna bakarsak eğer u19 maçlarını izleyen herkes takımımızın hem ligi domine ettiğini hemde oynanılan maçlarda dominant bir oyun sergilendiğini görebilir. Bu genç takımdan sivrilen isimlerin A takımda süre alması (en az bir kaç maç) bize oyuncunun lig kalitesinde olup olmadığına dair en doğru fikri verir. Peki süre alabilen var mı, hayır. O yüzden oyuncu grubuyla net bir fikir belirtmek yanlış olur. Yani alttan gümbür gümbür geliyorlar yada hiç iyi oyuncu yok demek üfürmekten başka bir şey değil. Ancak potansiyeli olan isimlerin olduğunu anlayabiliriz. Bu gençlerde şans bulamadığı sürece maalesef ya yerinde sayacaklar yada gerileyecekler, kaybolup gidecekler. Benim kendi görüşüm, en heyecan veren isim Ali Yavuz Kol ve Atalay Babacan. Stsl'de süre alabilecek yegane isimler bunlar. Daha sonra ise Süleyman Luş ve kaleci Evra Saner Gülal'da dikkatimi çeken isimler. Emin ve diğer stoperlerin bizim takımda ne yapabileceğini kestiremiyorum ancak diğerlerinden pek bir beklentiye sahip değilim. Tüm oyuncuları izlemediğimi de belirteyim. Bu isimlerden ise aklıma ilk gelen kişi Atalay Yıldırım. Bu oyuncular parlamayınca bu mesajı unutmayan kişilerin diyeceği şey şu olacaktır. Sen ne anlarsın bla bla. Ben potansiyel vaat ettiğini söylüyorum. Ne oyuncunun kendisiyim ne de dadısıyım ne olur bilemem. Ancak bu isimler 16-18 yaşında Avrupa'da olsa eminim ki belli bir aşamaya geleceklerdi. Türkiye'de oyuncu gelişimi pamuk ipliğine bağlı sonuçta.

Neyse okuyan olduysa helal olsun Telefondan yazdığım için hatalarım da olabilir maruz görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimurgFC -- 24 Temmuz 2020; 15:25:10 >

• Antalya maçını kaybeder bu takım da, Avrupa ligine gerek yok, 100. Galibiyeti belki görürüz diye bir yanım istiyor diğer yanım lige konsantre takım anca bir şeyler yapabilir diyor

• Ligue 1 ekiplerinden Lille, Galatasaray'dan Mustafa Kapı ile 5 yıllık anlaşma sağladı.

Lille'de bizden daha fazla yerli oyuncu var

• Tahkim Kurulu, Süper Lig kulüplerinin yeni yabancı kuralının iptali için yaptığı başvuruyu reddetti.

İşte böyle yönetilen bir ülke... Kulüpler bir araya gelirse Tahkim Kurulu hiçbir şey yapamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Louise Attaque

Evet işte bir düşün Slovan Bratislava'nın bulunduğu grubu 3 puan alarak tamamlayan bir takım, PSG ve Real ile karşılaşsa neler olurdu? Mazallah güncel rekorunuzu 2 ile çarpmak durumunda kalabilirdik.

30 maçta 2 galibiyetmiş de bilmemneymiş. Sen 2 sezon ŞL oynadın, hepi topu 1 tane top class takım denk geldi ki o da terlemeden 5 atmıştı sana. Gruptan çıkacağız diye gidip 6 yiyeerek döndüğün Kiev faciasını ise hatırlatmıyorum bile.

Sen önce kasaba takımlarıyla oynadığın Avrupa Ligi gruplarında averaj takımı olma, ŞL'ye gidebilirsen kendi tarihinde bir ilki başarıp çeyrek final oyna, doğru düzgün bir takımı ele sonra gelip burada alay edersin bizimle.

Galatasaray'ın sadece 2012-2013, 2013-2014 sezonu elde ettiği Avrupa başarısı > senin kulübünün kuruluşundan itibaren toplam Avrupa başarısı. 30 maçta 2 galibiyet diyor hala.

Alıntıları Göster
    [Galatasaray 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu

Evet Avrupanim uber super takimlariyla eslestiginiz seneye de bakalim....

• Alkalen Fosfataz A kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl olur hocam? Baktım da genç topçuymuş, Lille keşfedip alıyor GS yönetimi ayakta mı uyuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf_Hitler

Terim'in misyonu bu zaten. Ahı gitmiş vahı kalmış vasat yerlilere evlat evlat diyerek para yedirmek. Terim'in transfer edip de faydalı olan bir tane oyuncu yoktur 25 senede. Hoca moca değil

Alıntıları Göster
    Transferler iyi çıkınca yönetimde kim varsa onun başarısı, kötü çıkınca Terim. Antiliğinizi başka yerde yapın.
  • Bu arkadaş takım ile sorun yaşamış kadro dışı kalmıştı galiba net olarak hatırlamıyorum ama buna benzer bir şeydi gitmesine şaşmamalı o yüzden.
  • 
Sayfa: önceki 43364337433843394340
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.