Şimdi Ara

[Galatasaray 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (4049. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
86.923
Cevap
110
Favori
443.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 40474048404940504051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu korona Galatasarayı izlemekten aldı ya beni en çok buna üzülüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lig bu sene böyle biter başka bir ihtimal vermiyorum.Seneye inş daha iyi kadroyla şampiyonluğa oynarız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thejoker58906

    Seri iyi oyuncu amabizim lige uygun değil bence Fizik yok adamda hava topu yok sadece iyi pas atıyor bizim lig fizik ve hava topuna dayalı premier ligde de bu yüzden başarılı olamadı bence orada da fizik önemli Fransa, Hollanda ,İspanya gibi daha yumuşak liglerde iyi oynayacağını düşünüyorum.
    Fransa ligi bizden yumuşak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

    Ekmek arasi klavye Fb li değil mi?

    Alıntıları Göster
    Galatasaraylı olmadığı kesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Espri yapıyorsun herhalde?2 pozisyonda Net penaltı...
    neyse keser doner sap doner gun gelir hesap doner.Senin Alanya,TS,BJK maclarında basına bunlar gelirse o zaman da biz bunları hatırlatırız.

    Alıntıları Göster
    Pektemek pozisyonu net penaltı değil, olayın sıcağı geçtikten sonra bilgi vereyim dedim.

    Pozisyonda yanlış hatırlamıyorsam Vedat Muriqi çok sert bir şut çekiyor. Bu şuta bir Alanyalı ayak koyup müdahale ediyor. Top bu müdahale eden bu Alanyalının tam karşısında olan ve çok yakındaki, ikinci bir Analyalının göğsünden sert bir şekilde sekiyor, ve bu iki oyuncuya çarparak dengesini kaybeden, serbest düşüşte olan Pektemek'in eline çarpıyor.

    Zaten VAR kontrolünde muhtemelen buna bakıldı: Pektemek düşmeye başlamadan önce mi ellerini açmış beklerken eline çarptı (penaltı), düşmeye başladı, düşerken eli açıldı, düşmekteyken çarptı (penaltı değil). Zira bu kural kitabındaki beklenmedik top'a girer, ayrıca el doğal konumdayken oynama kastı olmadan çarpma'ya da girer.

    Ben de özetlerde ki ağır çekimleri dikkatle hatta durdurarak vs izledim. VAR hakemi olsam, devam der, hakemi çağırmazdım.

    Örneğin iki yıl önce, HAK'ın yerdeki eline Cüneyt Çakır penaltı vermemişti. O zaman izah, adamın destek kolunun yerde olması doğal denmişti. Ki o pozisyon oldukça yavaş gelişmiş, yerde futbolcunuz topu adeta elleri ile koumuştu. Buna penaltı değil derken, şimdi düşmekte olan dengesini kaybetmiş bir insanın da kolunun açılmasına doğal ve penaltı değil demeniz gerekir.

    Peki, Jailson'un eli penaltı mı derseniz, 1) mesafe Pektemek'ten daha açık, 2) top çok daha yavaş (rakibin topukla aşırtması sonrası, yerden de sekerek) ve her an görünür durumda, 3) karambol yok, yani top rastgele sekmiyor ki beklenmedik olsun, 4) Jailson'un tam top geçerken kolunu açıyor, görüntüye göre top ele değil, el topa gidiyor. Yine de buna da beklenmedik top deseler, eh işte olabilir derdim.

    Yani sizin penaltı beklediğinize göre çok daha penaltı, ki buna rağmen ona bile yüzde yüz tartışmasız denemez.




  • Ulan su fener konya macinda hakem sirf fener yensin diye konyadan 2 kisiyi mactan atti

    Bu hakem hala hakemlik yapiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anthony Quinn

    Katılıyorum hocam.

    Bu takım için en doğru oyuncu değil Seri. Oyuncu bulma konusunda üst düzey bir ekibin ya da cebinde iyi paralar olsa daha mantıklı,doğru oyuncu tercihleri de yapılır.

    Benim anlam veremediğim "kötü futbolcu,berbat,rezalet" algısı yapılması. Bu maçta da olduğu gibi (Antalyaspor,Denizlispor,Kayserispor.... maçlarında da) elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ki senin de belirttiğin gibi çoğu zaman iki stoperin önünde topu alıp yalnız kaldığı zamanlar oluyor. Baskı yiyince fiziksel olarak bir Gustavo ya da Nzonzi ayarında olmadığı için hata yapıyor,ayakta kalamıyor.

    Aslında, mesela örnek olarak Wanyama gibi bir oyuncunun yanında Lemina ve Seri oynatılsa daha verimli olur her biri. Kanatlarda da Onyekuru,Cuadrado vb. oyuncularla birlikte.

    Benim için ilk eleştirilecek isimlerden değil kesinlikle. Ve tepkim, Galatasaray'a en büyük zararı veren isimleri aklamak adına, Seri gibi isimlere algı yapılmasına.

    Alıntıları Göster
    Son derece haklısınız.

    Seri kuvvetli 6 numara ile hareketli kanat, santrfor arkası olan takımlarda iyi iş yapar.

    Benim anlamadığım şu:

    Biz neden Elneny (veya Wanyama vbleri, Hanedar Londra'ya gitmişti) de gündemimize geldiği halde onu değil de Nzonzi'yi aldık.

    Elneny bence Beşiktaş'ta gösterdiği performansla, Elneny, Lemina, Seri üçlü orta sahasının çok daha iyi olacağını gösterdi.

    Her ne kadar Nzonzi'nin de iyi bir oyuncu olduğunu da düşünsem, adaptasyon, bağlılık, motivasyon açılarından Elneny çok daha iyi göründü.

    Ayrıca, Elneny hücuma daha çok destek veriyor ve dos olarak da defansa da daha çok aktif destek oluyor. Terim'in stoperlerin arasından top çıkarma oyununda defansın içine giren oyuncu olarak o olsa, Lemina dripling özelliği ile daha önde daha faydalı olurdu ve Seri de arkada iki güçlü oyuncu varken daha pasörlüğü ile daha yararlı olurdu.

    Peki oyuncu tercih eden ekip, neden Elneny'i alıp dönmedi de, sonradan Nzonzi alındı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhafız.

    Koç gurubu Yahudi misyoner mi. Hahaha Buna kargalar bile güler.
    Koçların soyu Hacı Bayram Veliye dayanmaktadır.
    https://m.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/2002546-ali-koc-haci-bayram-i-veli-ve-yahudilik-amp


    Hükümetle iyi geçinmek için yaptıkları birkaç siyasi manevra Atatürkçülüklerine gölge düşürmez.
    Koçların kökeni öyle olmakla birlikte, Rahmi beyin tek resmi evliliğini Çiğdem Simavi ile yapması, tüm çocuklarının annesinin Çiğdem hanım olması ve Simavi ailesinin de Sebatay kökenli bir aile olduğunun net bilinmesi nedeniyle toplumda bu tür sözler çıkmakta.

    Neticede Ali Koç, Koç olduğu kadar Simavi kanı da taşıyor. Yani yarı yarıya yahudi kanı taşıyor. Rahmetli abisi Mustafa Koç'un da Caroline Giraud, İzmirli levanten bir yahudi ailenin kızı olan bir yurttaşımız ile evlendiğini de hatırlatayım.

    Gerçi bu benim için bunlar hiç önemli değil ve Koçların Yahudi misyoneri olduğu türü lakırdıları da saygısız ve saldırganca buluyorum. Asla benim ağzımdan, klavyemden böyle bir söz çıkmaz.

    Ama yine de Vehbi Koç için değilse de Ali Koç için, "buna kargalar güler" de demezdim. Neticede adam hakikaten yarı yarıya Yahudi kanı taşıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samuel20

    Kural hatası maçın sonucuna doğrudan etki etmesine gerek yoktur.Mesela santra vuruşunu her devrenin başında farklı takımlar kullanır aynı takımın 2 devreye de başlaması kural hatasıdır ve bu sebeple tekrarlanan maç vardır.Aut olur korner verirsin taçı yanlış verirsin bunlar hakem hatasıdır tekrar gerekmez.Göztepe Beşiktaş maçında yeni kurallara göre topun Beşiktaşa verilmesi lazım verilmiyorsa kural hatasıdır tekrar gerektirir.Ama hakem raporunda topa en son Göztepeli oyuncunun vurduğunu gördüm diye raporunda varsa hakem hatası olmuş olur ve tekrar gerekmez.
    Sayın Sam,

    Kuralın lafzına bakınca bir kural hatası vardı, ama futbolun ruhuna bakınca da bir kural hatası yoktu. Çünkü net şekilde kuralda hata var, bu kuralın IFAB tarafından daha detaylı açıklanması, hatta modifiye edilmesi ileride daha yararlı olacaktır.

    Şöyle izah edeyim:

    Maçta Göztepe atağı varken beşiktaşlı oyuncu yerde yatıyor. Haliyle, hakem atağı kesmek istemiyor. Ancak oyuncu yatmaya devam edince de endişelenmeye başlıyor, atak süresi uzadıkça.

    Sonra beşiktaşlı bir defans topa rastgele vurup, çok uzağa gönderdiğinde oyunu kesiyor. Burada da, top birinin hakimiyetine geçmesini beklemek istemiyor, 1-2 saniye daha kayıp demek bu, kafa travması için önemli olabilir diye top tam olarak bir takım hakimiyetine geçmeden durduruyor oyunu.

    Üstelik bu sadece o maçta, sadece size, veya sadece Hüseyin Göçek gibi kötü bir hakem tarafından böyle yapılmıyor. Hemen hemen tüm maçlarda tüm hakemler aynı şekilde davranıyor.

    Hatta Göztepe taraftar grubu twitterda TFF Beşiktaş'ı reddettikten sonra, aynı maçta top kendi takımları tarafından uzaklaştırılıp, dan dun top tam BJKli oyuncuya gelmeden durdurduğu başka bir örnek yayınladılar. Burada da hakem topu size vermiş. Bence de hakem doğrusunu ve hakkaniyetli olanı yapmıştır. Sizin maçtan sonraki tüm maçlarda dikkat ettim, hakem atışları aynı sizin itiraz ettiğiniz gibi kullanıldı. Bu nedenle maç tekrarı da büyük bir haksızlık olurdu.

    Gelelim bu yeni kuralın lafzına. Bence şu şekilde değişmeli: Eğer hakem net bir şekilde top bir takımın hakimiyetinde iken durdurursa, topun düdük çaldığı yerde top o takıma verilmeli (yani kuralın şu anki hali), ama top sahipsiz topken, havada veya iki oyuncu fiziki mücadele içinde iken durmuşsa, topun düdük çaldığı an olduğu yer veya havadaki topun yerdeki izdüşümü olan yerde, eskisi gibi iki takımdan oyuncunun mücadele edeceği hakem atışı olmalı.

    En azından benim hakkaniyet duygum bunu gerektiriyor.




  • Bu mesaj baya eskiydi ama cevabın için teşekkür ederim.Kural hatası olduğu konusunda hem fikiriz.Ama şu an düşününce kural hatası nedeniyle maç tekrar edilmemeli hiçbir zaman ama ihlali yapan hakem teknik direktör futbolcu her kimse en az 1 yıl ceza verilmeli.Mesela futbolun kurallarını daha bilmeyen Hüseyin Göçeğe yıllar önce tünel kazan Bilicaya Beşiktaş maçında atağı kesmek için sahaya top atan Donka gibi.Herkes işini kurallar çerçevesinde yapmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [Galatasaray 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu


    Fatih hocanin La Gazetta roportaji.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devmanetihad

    bu sezon hakemler tarafindan en cok puani calinan FB degil mi?

    Alıntıları Göster
    Bilakis en çok hediye puan alan takım
  • naapıyonuz covidhanda mağdurları var mı antici gece gece iki kapışalım eski günlerdeki gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reis sal milleti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖZLEDİK BE !
  • Ulan ne güzel hava yakalamıştık, dehşet top oynuyorduk. Hevesimiz kursağımızda kaldı be
  • Bizim stad giriş müziğimiz ne?
  • Her türlü saçmalıkla önümüze geçilmeye çalışılmıştır ve hatta yeri geldiğinde başarılmıştır bile. Ancak tam da havayı yakalamışken ve neredeyse herkes ''Galasatasaray Şampiyon olur'' demek üzereyken bu kez kafamıze virüs düştü. Ulan bi virüs kalmıştı tekerimize çomak sokmayan. Sen bütün deplasmanlarını ilk yarılarda seyircili olarak oyna, ikinci yarı en ihtiyacın olduğu dönemde herkesi tokatlamak üzereyken sen gel virüs yüzünden sayircisiz oynamak zorunda kal. Bu nasıl bir kudumsuzluktur arkadaş?

    Virüs evveli ve fener maçı sonrasında şampiyonluk ihtimalimizi yüzde 100 olarak görüyordum. Bu şartlar altında yüzde 75 beli 70 gayet iyi bir şans oranı. Hem .aşakşehir'i hem de Trabzon'u yenmek zorundayız. Beraberlik yetmiyor. Allah'ın izniyle bu kez de oluruz İnşaallah.




  • [Galatasaray 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 40474048404940504051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.