bugün baktığımda yeni bios yazılımı çıkmış ama bir türlü yükleyemedim kendi bios programıyla update dediğimde bin dosyası istiyor indirdiğimde öyle bir uzantılı dosya çıkmıyor otamatik güncelle dediğimde eski sürümü görüyor neden böyle böyle birşey oluyor acaba?
muhtemelen yarın güncelleyebilirsiniz.ilk gün sıkıntı oluyor..
quote:
Orijinalden alıntı: ramazandeveli
muhtemelen yarın güncelleyebilirsiniz.ilk gün sıkıntı oluyor..
yeni derken ben yeni görüyorum 10 gün olmuş dier bioslardan farklı ismide değişik açıklama yazıyor çevirdim ek yazılımları kaldırın diyor ama hiç kurmadım ek yazılım Q-flas ile yüklemeye denedim yine olmadı tabi doğru yaptıysam flash belleğe atıp F8 e bastım bios güncelleme yeri geldi ama dosyaları görmedi biosun isimleri F13 diye gidiyordu şimdi U1e(UEFI BIOS) olmuş ing açıklamasınıda yazıyım
UEFI BIOS (When updating from legacy to UEFI, use only the utility attached to your BIOS file)
(Note) Some GIGABYTE utilities are not supported under UEFI BIOS architecture. Please remove Smart6, Dynamic Energy Saver, Smart TPM, and Touch BIOS utilities before updating the BIOS.
biosunuzu dosdan güncellemeniz gerek. bende bugün emektar kartım olan p67 ud3 b3 ü güncelledim. p67 nin ilk kartların olan anakartımda uefi bios görmek güzel oldu. (bütün firmalar fabrikasyon verirken gigabyte vermemişti ozamanda kötü bir durumdu ) biosun uzantısı değişik yeni versiyon bir bios olduğundan qflash veya @bios gibi güncelleme araçları tanımıyor. o yüzden dosdan yapacaksınız
FlashSPI mentioned above as being included on the USB stick is only necessary when flashing via DOS. It is not needed when using Qflash
yazan yerden itibaren olan adımları yapacaksınız. kısacası hp nin flash disk biçimlendirme programıyla beraber sayfadan verilen win98 boot dosyalarıyla birlikte bir bootalbe flash bellek yapacaksınız. indirdiğiniz bios arşiv dosyasından çıkan 3 adet dosyayı flash belleğe atıp bilgisayarı flash bellekten açacaksınız. kendisi yüklüyor autoexec komutu sayesinde.
benim ilk yüklemede pc açılmadı birkaç resetten sonra 2. biostan 1. yi onarıp açıldı uefi şeklinde. bilgisayarın açılması post ekranını kısaltmalarından dolayı çok hızlandı.
quote:
Orijinalden alıntı: CorleoneXT
biosunuzu dosdan güncellemeniz gerek. bende bugün emektar kartım olan p67 ud3 b3 ü güncelledim. p67 nin ilk kartların olan anakartımda uefi bios görmek güzel oldu. (bütün firmalar fabrikasyon verirken gigabyte vermemişti ozamanda kötü bir durumdu ) biosun uzantısı değişik yeni versiyon bir bios olduğundan qflash veya @bios gibi güncelleme araçları tanımıyor. o yüzden dosdan yapacaksınız
FlashSPI mentioned above as being included on the USB stick is only necessary when flashing via DOS. It is not needed when using Qflash
yazan yerden itibaren olan adımları yapacaksınız. kısacası hp nin flash disk biçimlendirme programıyla beraber sayfadan verilen win98 boot dosyalarıyla birlikte bir bootalbe flash bellek yapacaksınız. indirdiğiniz bios arşiv dosyasından çıkan 3 adet dosyayı flash belleğe atıp bilgisayarı flash bellekten açacaksınız. kendisi yüklüyor autoexec komutu sayesinde.
benim ilk yüklemede pc açılmadı birkaç resetten sonra 2. biostan 1. yi onarıp açıldı uefi şeklinde. bilgisayarın açılması post ekranını kısaltmalarından dolayı çok hızlandı.
valla elimdeki flash bellekde bootable olmadı illa hp mi olacak bellek bu arada bu yeni bios neler getiriyor yenilik olarak?
hayir hp bootable yapmak için gerek programı yapmış flash bellek markası farketmez. uefi bios mouse ile kontrol grafiksel ara yüz var. windows 3.1 gibide olsa
quote:
Orijinalden alıntı: sonerdursun1
bugün baktığımda yeni bios yazılımı çıkmış ama bir türlü yükleyemedim kendi bios programıyla update dediğimde bin dosyası istiyor indirdiğimde öyle bir uzantılı dosya çıkmıyor otamatik güncelle dediğimde eski sürümü görüyor neden böyle böyle birşey oluyor acaba?
yaklaşık 1.5 ay önce bende ''uefi bios'' güncellemesi ile ilgili bayağı bir cebelleşmiştim,nihayetinde aşağıdaki linklerde ki yönergeleri izleyerek gerçekleştirmiştim..bilene yapması çok çok zor,öğrenince ise 1 dakikada oluyor..
bu linklerde ki açıklamaları okuyup yönergeleri dikkatlice uygulayınız..usb belleği başlangıç diski yaptıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam bios güncellemyi direkt yapıyordu..kolay gelsin
eyw hocam eve gidiyim deniyeceğim.
aygıt yazmaya korumalı diyip duruyor normal biçimlendirmeyi yapıyorum ama bu hp programıyla atamıyorum :(
quote:
Orijinalden alıntı: sonerdursun1
aygıt yazmaya korumalı diyip duruyor normal biçimlendirmeyi yapıyorum ama bu hp programıyla atamıyorum :(
bunları deneyebilirsin..olmaz ise başka bir usb kullan
başka flash bellekle yaptım yardımcı olan tüm arakadaşlara teşekkürler bios ekranını tanıyamıyorum artık :)
gigabyte p67a-ud3-b3 ankartıma güç bela uefi bios yükledim, windowsta ve windows gadgetlarda i7 2600k hızı 5.9ghz olarak gösteriyor ,cpu-z ve aida 64, 4.2 ghz gösteriyor ,birde his 6950 2 gb 6970 olarak görüntü gelmiyor, yani windows açılıyor, sesi geliyor ama görüntü yok, ses var görüntü yok hesabı, şu an 6950 ye çevirince açıyor ,bios göçmüştür diye atiwinflash ile yeniden 6970 biosu yüklemeyi denedim ,900 mhzlik biosu denedğimde subsystem ids mismatch hatası veriyo,r 880 mhz lik biosu denedğimde ise ati winflash cannot erase rom diyor ,yardımcı olursanız sevinirim iyi geceler birde
ayrıca eski bios varken windows deneyim dizininde disk performansı 7.9 iken yeni uefi biosta 7,8'e düştü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme