Şimdi Ara

GA-965P-DQ6 (rev3.3) bios sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    İki gün kadar önce bilgisayarım durduk yere boot etmedi. Beş altı kere power'a bastım kısa aralıklarla bu sefer boot ettim ama ekrana görüntü gelmedi. Kasa içinde ve dışında bağlantıları tekrar kontrol ettim ama sorunu çözemedim. Bunun üzerine sorunun anakarttan kaynaklanabileceğini düşünerek bende CMOS'u resetledim çünkü boot ettiği zaman kasa içinde ekran kartıda ve işlemci fanı dönüyor HDD'den okuma sesi geliyordu.

    Neyse, CMOS'u resetleyince makina boot aldı ve bios ekranı dahil sistem sorunsuz (şimdilik) açıldı. Windows açılınca DVD yazıcı ve network'ün olmadığını yada daha doğrusu devredışı kaldığını gördüm. Restart edip Bios ayarlarına baktım. Bios'ta optik sürücüyü ve LAN ayarlarını göremedim. Garip ama işlem seçenekleri arasında yoktular.

    Bu sefer Bios'un bozulmuş olabileceğini düşünüp flashlamaya karar verdim. Güncel Bios sürümüyle flashladım. Optimized deafults ve tekrar restart gibi prosedürleri tamamladım ama tekrar Bios seçeneklerine baktığımda bahsettiğim seçeneklerin yine olmadığını gördüm. DVD yazıcı ve Network devredışıydı. Yani tam bir kabus! Son çare ilk Bios sürümlerinden biriyle tekrar flashladım ama aynı sorun devam etti. Bios pilini çıkarıp taktım oda nafile.

    Ne yapacağımı bilemiyorum artık. Garantiye göndermek en son seçenek çünkü en son ekran kartım gitti ve tam bir ay bekledim. Eğer çözüm önerileriniz olursa denemeye hazırım.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    _____________________________




  • Garanti son çare ama gaaratidekleri biosu update yaptım deme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat ÖZDAĞ -- 25 Kasım 2008; 19:33:00 >
    _____________________________

    Turkish Virtual Flight Pilot
    ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI | Ryzen 7 5700x | MSI Mag Forge A650BN 650W | CORSAIR VENGEANCE RGB RT 32GB (2X16GB) CL16 | Samsung 980 PRO
    Macbook Pro | Samsung EVO 250GB | 16GB Ram
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.