Şimdi Ara

G500 LE İLGİLİ İLK İZLENİMLER (ALDIM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir sorun var.. o üstadlar g500 ü dinlemedi.. yani hangisi iyi hangisi kötü karar vermek zor. şimdilik yapabilceğimiz uyduların tiz sınırlarını bulmak. sesi sonlayana kadarki uyduların sesinin cızırtı olup olmaması yada seste kesiklik olup olmaması. benim en çok merak ettiğim bu.
  • G500 ün fiyatını öğrenebilirmiyiz en düşük kaça gören var.
    Ve herzaman benden duymaya alıştığınız "pörtleme" problemi g500 ün sub.ında varmı, yani sub gerçekten meganın 2 katına yakınmı.sezar bunları da deneyebilirsen çok teşkkr ederim...
    bu arada kumandası çok güzel görünüyo büyük ses düğmesi çok şık.
  • Sistemlerde denemeler yaparken görünen o ki genelde bas ve tiz yüksekliği ve yükses ses konuşuluyor, bence birde sesleri gerçek hayatta yani yaşamdaki haline en yakınını verebilme gücü olarak değerlendirmeler yapılmalı. Yapay, aşırı veya suni olanlar zamanla aslını aratır gibi geliyor bana, mesela iyi bir sistem, ilk başta baslar tizler ve eko ile hiç oynamadan, efekt vermeden birazda olsa canlı halini dinlermişcesine bizde etki bırakabilen ve uzun bür süre dinlensede kulak yorgunluğu yaratmayan bir sistemdir, misal; bir bayanla evleneceksek başlangıçta makyajsız hali bizi etkileyebilmeli değilmi arkadaşlar :) Sonrasında tabiki istediğimiz ayarları eğer ihtiyaç varsa yapabiliriz.. Örnek olarak bir rock grubundaki davulun gerçek akustiğini aslına uygun verebilmek başarıdır, ama bu davulda güm pat seslerininde uğultular fazlaca hakimse ses daha yüksek gelebilir ama gerçeğinden uzaklaşmış olarak.. Mesela yapılan testlerde orta sesleri oluşturan gitar, keman, trumpet vb. gibi enstrümanların gerçeğe yakınlığı da tartışılmalı bence.. Aslında speaker kadar aynı derecede ses kartı da önemli çünkü artık dinlediğimiz herşey neredeyse sayısal yani dijital kaynaklı, iyi bir ses kartının dijital den analoğa dönüştürücüleri her zaman fark yaratır. Günümüzün ses işlemcileri bu işi çok iyi yapıyorlar. Demek istediğim bazıları aslında gerek olmasa da iyi bir ses kartı olduğu halde dijital dekoder vb. cihazlar alıyor. Bu dekoder ses kartı olmayan - kartın kalitesi düşük olan veya dvd playerlara hoperlörü bağlamak için gerekli olabilir. Ses kartları da dekoderlar da, sayısal veriyi dönüştürdükten sonra kabloya analog olarak sesi verir ve oradan kulağımıza gelir. Hoperlörler ile dahili gelen dekoderlarda da durum aynıdır. Hatta dekoder kullananlar ses kartının bazı güzel özelliklerinden de mahrum kalabilmektedir.
    G500 oldukça iyi bir set, şirket bunu özellikle oyunlar için tasarladığını kendi belirtmektedir, ve uydularda kullanılan portlar düşük frekans seslerinin kısa temiz ve sıkı olarak çıkışını sağlamakta, yani böylesinden hoşlanan bu sistemle ilgilenebilir. Mega da ise kullandığı driver dan (newton) kaynaklanarak sesin en doğal halini vermeye sadık kalınmaya çalışarak tasarlandığını anlıyorum. S750 içinse kulağı hassas olanlar, dvd audio vb. sevenler için frekansı geniş bir set ayrıca oyun için de pahalıda olsa iyi bir tercih olabiliyor. Sonuçta herbiri kendi kendine bir tarz aslında.. kimi yumurtayı pişmiş kimi rafa kimide kayısı sever gibi bişey yani, ürünlerin pazarlanması içinde farklı anlayışlara farklı seçenekler olmak zorunda.
    Birde şu burst, peak, rms, değerleri için farklı görüşlere rastlayabiliyoruz. Bazı durumlarda sanırım burst ile peak aynı gibi anlaşılıyor ama aslında fark vardır. Genelde peak seviyesinin belirtildiği sistemlerde, rms değeri bunun yarısıdır g500 gibi, Burst Power ise (music power olarak ta bilinir) kulağımıza gelen sesin gerçek rms değerine genelde ne kadar yaklaşabildiğini gösterir. Rms ve burst değeri aynı veya aradaki fark azsa, bu sistemin iyi olduğunu gösterebilir. S750 ve 550 de bu değerler aynıdır. Tahminim G500 ün rms si 550 ve S750 ye göre düşük olduğundan burst değer yerine, rms ye ilaveten bu sefer peak değeri kullanılmaktadır. Zaten kulağı iyi duyan herkez bunu dinleyince de anlayabilir. Eskilerin çıkışının yüksek olmasında BASH marka amfi kullanılmasının da faktörü olabilir.
    Creative in sistemlerinde hangi özelliğin ön plana çıktığını ve hangi teknolojinin kullanıldığını buradan görebilirsiniz fakat ingilizce malesef.
    http://www.creative.com/products/speakers/tech/article.asp?id=55373

• arkadaşlar ben sistemi 254dolar +kdv ye aldım bilginize izmirde ama arkadaşımdan bilgisayarcı(jts)bilgisayar isteyem olursa 260 dolar civarı fln alabilirim çünkü bender kar etmedi.BEN darkchild katılmıyorum çünkü MEGADA ZATEN TWETER YOK TWETER OLMAYAN BİR SETİN T7700 DEN İYİ TİZ VERMESİNİ ANLAM VEREMİYORUM ZATEN VEREMEZ İSNİSNA SİSTEMLER DE ÇOK PAHALI ÖRNEKLERİ VAR BU ONLARDAN DEİL BENCE bence G500 ÜN BASSI MEGADAN DAHA İYİ EN ÖNEMLİSİ KABİN FARKI VAR KABİN ÇOK BÜYÜK BU ÇOK ÖNEMLİ BİR ETGEN MEGADAN EPEY BÜYÜK BİRDE HAVA SÜRKÜLASYONU ÇOK İYİ 2 HAVA ÇIKIŞI VAR ZATEN WOOFIRIN ÖNÜ AÇIK ONU İYİ DÜŞÜNMÜŞLER VE YANDA VAR BENCE MEGADAN İYİ, DİNLEMEDEN METİNLER ÜZERİNDEKİ YAZILARI OKUYARAK YADA 10 DK SHOWROM DA DİNLEYEREK İYİ OLUP OLMADIGI ANLAŞILMAZ ZATEN HAFTA İÇİ YAKIN ARKADAŞIM(TAKTİK) LE SİSTEMLERİ YAN YANA GETİRİP TESTİNİ YAPICAZ ONDA (MEGA ) VAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kizilgri

Sistemlerde denemeler yaparken görünen o ki genelde bas ve tiz yüksekliği ve yükses ses konuşuluyor, bence birde sesleri gerçek hayatta yani yaşamdaki haline en yakınını verebilme gücü olarak değerlendirmeler yapılmalı. Yapay, aşırı veya suni olanlar zamanla aslını aratır gibi geliyor bana, mesela iyi bir sistem, ilk başta baslar tizler ve eko ile hiç oynamadan, efekt vermeden birazda olsa canlı halini dinlermişcesine bizde etki bırakabilen ve uzun bür süre dinlensede kulak yorgunluğu yaratmayan bir sistemdir, misal; bir bayanla evleneceksek başlangıçta makyajsız hali bizi etkileyebilmeli değilmi arkadaşlar :) Sonrasında tabiki istediğimiz ayarları eğer ihtiyaç varsa yapabiliriz.. Örnek olarak bir rock grubundaki davulun gerçek akustiğini aslına uygun verebilmek başarıdır, ama bu davulda güm pat seslerininde uğultular fazlaca hakimse ses daha yüksek gelebilir ama gerçeğinden uzaklaşmış olarak.. Mesela yapılan testlerde orta sesleri oluşturan gitar, keman, trumpet vb. gibi enstrümanların gerçeğe yakınlığı da tartışılmalı bence.. Aslında speaker kadar aynı derecede ses kartı da önemli çünkü artık dinlediğimiz herşey neredeyse sayısal yani dijital kaynaklı, iyi bir ses kartının dijital den analoğa dönüştürücüleri her zaman fark yaratır. Günümüzün ses işlemcileri bu işi çok iyi yapıyorlar. Demek istediğim bazıları aslında gerek olmasa da iyi bir ses kartı olduğu halde dijital dekoder vb. cihazlar alıyor. Bu dekoder ses kartı olmayan - kartın kalitesi düşük olan veya dvd playerlara hoperlörü bağlamak için gerekli olabilir. Ses kartları da dekoderlar da, sayısal veriyi dönüştürdükten sonra kabloya analog olarak sesi verir ve oradan kulağımıza gelir. Hoperlörler ile dahili gelen dekoderlarda da durum aynıdır. Hatta dekoder kullananlar ses kartının bazı güzel özelliklerinden de mahrum kalabilmektedir.
    G500 oldukça iyi bir set, şirket bunu özellikle oyunlar için tasarladığını kendi belirtmektedir, ve uydularda kullanılan portlar düşük frekans seslerinin kısa temiz ve sıkı olarak çıkışını sağlamakta, yani böylesinden hoşlanan bu sistemle ilgilenebilir. Mega da ise kullandığı driver dan (newton) kaynaklanarak sesin en doğal halini vermeye sadık kalınmaya çalışarak tasarlandığını anlıyorum. S750 içinse kulağı hassas olanlar, dvd audio vb. sevenler için frekansı geniş bir set ayrıca oyun için de pahalıda olsa iyi bir tercih olabiliyor. Sonuçta herbiri kendi kendine bir tarz aslında.. kimi yumurtayı pişmiş kimi rafa kimide kayısı sever gibi bişey yani, ürünlerin pazarlanması içinde farklı anlayışlara farklı seçenekler olmak zorunda.
    Birde şu burst, peak, rms, değerleri için farklı görüşlere rastlayabiliyoruz. Bazı durumlarda sanırım burst ile peak aynı gibi anlaşılıyor ama aslında fark vardır. Genelde peak seviyesinin belirtildiği sistemlerde, rms değeri bunun yarısıdır g500 gibi, Burst Power ise (music power olarak ta bilinir) kulağımıza gelen sesin gerçek rms değerine genelde ne kadar yaklaşabildiğini gösterir. Rms ve burst değeri aynı veya aradaki fark azsa, bu sistemin iyi olduğunu gösterebilir. S750 ve 550 de bu değerler aynıdır. Tahminim G500 ün rms si 550 ve S750 ye göre düşük olduğundan burst değer yerine, rms ye ilaveten bu sefer peak değeri kullanılmaktadır. Zaten kulağı iyi duyan herkez bunu dinleyince de anlayabilir. Eskilerin çıkışının yüksek olmasında BASH marka amfi kullanılmasının da faktörü olabilir.
    Creative in sistemlerinde hangi özelliğin ön plana çıktığını ve hangi teknolojinin kullanıldığını buradan görebilirsiniz fakat ingilizce malesef.
    http://www.creative.com/products/speakers/tech/article.asp?id=55373

HELAL OLSUN SENİN GİBİ ADAMLARA BU FORUMUN İHTİYACI VAR.........

• bilmiyorum ama g500 bence daha iyi bass konusunda mid ve tizleri denemek lazım benim görüşüm bu tabi yoruma açık
  • mega G500 karşılaştırmasını bekliyoruz.emeği geçecek olan arkadaşlara teşekkürler
  • G500 güzel set biraz da kabul etmek gerekirki meganın devri haffiften bitiyo zaten creative de üretmiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

mega G500 karşılaştırmasını bekliyoruz.emeği geçecek olan arkadaşlara teşekkürler

bir karşılaştırma iyi olucak ama karşılaştırma yapılmadan önce mümkünse o işin en iyi nasıl yapılacağını konuşalım. bu arada kelfender ın kök2 burst = 1 rms oranını sonunda buldum ve çok uzun bir açıklama okudum. dediği doğruymuş ve hatta bazı sistemlerde bası frekanslarda sistemlerki burst power aynı rms değeri yakalıyabiliyormuş. yani burst un peak ile alakası bile yokmuş. burst ile peak in hesaplamaları ile mantığı tamamen farklı.

bu durumda megaworks 350-360 watt rms değerine eşit oluyor. subwooferı da 106 watt rms nominal güç ile çalışıyormuş ki bu ihtimal bana biraz uzak geldi ama en azından hesaplamalar bu yönde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 21 Nisan 2006; 13:19:53 >
  • çok yakında sizlerle bunu paylaşcaz arkadaşlar en azından yeni sistem alacaklar arkadaşlar için bir ışık tutmuş oluruz.
  • mega nın tizleri titanyum tweeter kullanılan giga nınkinden bile iyi oldugu söylenirken t7700 biraz komik kalır
    yinede tweeter kullanılan setler sıradan setlere göre daha iyi tiz verir tabi ama mid kalitesi olmayınca tıs sesinden başka bişey duymazsın
    quote:

Orjinalden alıntı: sezar

arkadaşlar ben sistemi 254dolar +kdv ye aldım bilginize izmirde ama arkadaşımdan bilgisayarcı(jts)bilgisayar isteyem olursa 260 dolar civarı fln alabilirim çünkü bender kar etmedi.BEN darkchild katılmıyorum çünkü MEGADA ZATEN TWETER YOK TWETER OLMAYAN BİR SETİN T7700 DEN İYİ TİZ VERMESİNİ ANLAM VEREMİYORUM ZATEN VEREMEZ İSNİSNA SİSTEMLER DE ÇOK PAHALI ÖRNEKLERİ VAR BU ONLARDAN DEİL BENCE bence G500 ÜN BASSI MEGADAN DAHA İYİ EN ÖNEMLİSİ KABİN FARKI VAR KABİN ÇOK BÜYÜK BU ÇOK ÖNEMLİ BİR ETGEN MEGADAN EPEY BÜYÜK BİRDE HAVA SÜRKÜLASYONU ÇOK İYİ 2 HAVA ÇIKIŞI VAR ZATEN WOOFIRIN ÖNÜ AÇIK ONU İYİ DÜŞÜNMÜŞLER VE YANDA VAR BENCE MEGADAN İYİ, DİNLEMEDEN METİNLER ÜZERİNDEKİ YAZILARI OKUYARAK YADA 10 DK SHOWROM DA DİNLEYEREK İYİ OLUP OLMADIGI ANLAŞILMAZ ZATEN HAFTA İÇİ YAKIN ARKADAŞIM(TAKTİK) LE SİSTEMLERİ YAN YANA GETİRİP TESTİNİ YAPICAZ ONDA (MEGA ) VAR

• @tibi, dostum, istediğin kadar ölçülüp biçilsin bu iş, ben duyduğuma bakarım, meganın sub'ı malesef 150watt'ı bırak dediğin 106w bass da üretemez. Çünkü ondan hayvani derecede büyük jazz 9940b'nin sub'ı 100watt idi ve meganın sub'ından çok rahat 2 kat daha güçlü ses veriyordu. İki seti de kullanan biri olarak gigayı da test ettiğimden bu değerler ışığında giganın da sub'ı yine j9940b sub'ından daha küçük olduğundan özellikle yine en fazla jazz 9940b kadar bass sesi verebiliyordu. Bu konularda uzmanlar da der ki sub için kutu boyutu gerçekten çok önemlidir. Yoksa neden z5500 sub'ı en güçlü bass sesi veriyor zannediyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@tibi, dostum, istediğin kadar ölçülüp biçilsin bu iş, ben duyduğuma bakarım, meganın sub'ı malesef 150watt'ı bırak dediğin 106w bass da üretemez. Çünkü ondan hayvani derecede büyük jazz 9940b'nin sub'ı 100watt idi ve meganın sub'ından çok rahat 2 kat daha güçlü ses veriyordu. İki seti de kullanan biri olarak gigayı da test ettiğimden bu değerler ışığında giganın da sub'ı yine j9940b sub'ından daha küçük olduğundan özellikle yine en fazla jazz 9940b kadar bass sesi verebiliyordu. Bu konularda uzmanlar da der ki sub için kutu boyutu gerçekten çok önemlidir. Yoksa neden z5500 sub'ı en güçlü bass sesi veriyor zannediyorsunuz?

tabi o 106 watt bass olma olayı banada uzak geldi zaten. en azından meganın bass gücünün x-530 daki bass gücünün 4 katı olmadığına %100 eminim. 2-3 katı olabilir ama 4 katı imkansız. işte subwooferdaki hem hava deliğinin küçük olması hemde kabin boyutunun küçük olması yüzünden subrezonans uyumsuzluğu oluyor galiba bu sorunu g500 de çözmüşler ( yabancı sitelerdeki yorumlardan anladığım buydu ) ama meganın subwooferı malesef sınıfta kalıyor.

• meganın bassından wolverine nin dediğine göre hemen hemen 4 kat daha mı güçlü oluyo jazzın yarısı gücünde ise bence çok saçma 4 tane meag çaldımı z5500 ü özel cihazlarla bile dinlesek duyamayız
  • ya meganın gerçek RMS değer i nedir arkadaşlar .. bunu bilgi amacıyla soruyorum..

350W RMS de mi yalan yani ? ne?

gerçi ben evde 47 w RMS lik 5200 ümün bile hepsini açamıyodum ama meganın gerçek RMS değerini merak ediyorum
  • kutu boyutu gercekten çok önemlidir mesala pioneer araba için bir tüp bası var basın çapı 15cm ama verdiği ses 40 cm taş çıkartır ve kasasının boyutu devasa yani boyut bence çok önemli z5500 bass kutusunun boyutu eski creative ler kadar olsa gene o performansı hayatta vermez di
  • Logitech Z-5500 Gökten zembille indi
  • bu başlığın da kapanmasını istemiyoruz lütfen yazdıklarınıza dikkat edin
  • Fanatiklik yapıp burada birbiriniz kırmanın bir anlamı yok.Bahsi geçen multimedya setlerin hiçbirinin öyle biribirinden bariz farkları yok.Hemen hemen hepsini kullandım.Çok küçük farklar dışında biribirine üstünlükleri yok.Tatlı bir rekabetle marka savunuculuğu tabiki yapılabilir ama gördüğüm kadarıyla kalitesiz ve seviyesiz eleştiriler çoğunlukta.Diğer forumlardan takip ettiğim kadarıyla binlerce dolarlık hi-fi sistemleri bile kullananlar bu kadar fanatiklik yapmıyor.Burda ise 3 kuruşluk pc setlerinin kavgası gereksiz yere devam ediyor.Ama etki tepkiyi doğuruyor.2-3 kişi gereksiz sabit fikirli yaklaşımlarda bulununca doğal olarak tepki ve fanatik başlıyor.Aynı şeyi bende yaşadım.X-fi audigyden daha üstün dediğimde daha kartı hiç dinlemmemiş kişiler bile üzerime geldi.g500 konusuna gelince aynı kategorideki megadan çok daha iyi bir set.Teknoloji böyledir herzaman daha iyisi için çalışır.

• Öncelikle sevgili Affan ve diğer arkadaşlar, desteğiniz için tşk. ederim.

Hâlâ bu forumlarda yanlış anlaşılmak gerçekten çok üzücü. Bu arada bazı mesajlar gerekli mercilere iletilmiştir.

Ben her zaman kaliteli olan setten yanayım, marka farketmez.

İlk olarak creative'in dtt 2200 5.1 setiyle giriştim bu işe, o zaman dtt cambridge serisi üstüne yoktu, ben yine de dtt serisi bu işin en iyisidir derim kendi alanında.

Daha sonra inspire serilerini denedim, tam bir hayal kırıklığı yaşadım.

Ardından yine inspire ama cambridge dizaynı olan 5700le tanıştım, fikirlerim epey değişti yine olumlu yönde..

Kısaca benim creative'de laf kondurmayacağım setler:

dtt 2200, 3500 ve diğer dtt serileri, inspire 5700 ve sağlam işçiliğiyle (burst rakamları hariç) megaworks tur.
    Creative'de hiç sevemediğim setler inspire 6600 ve diğer biçok inspire serisi ve tam bir fiyasko olan gigaworks (ddts decoderle verdiğim paraya hala yanarım.)

Daha sonraları jazz 9940b kullandım, hâlâ öneririm ve överim, benim gözümde şu an z5500 ve z680den sonra jazz 9940b gelir. jazz 9940b kullanmasam daha sonra kullandığım megaworks ve gigaworks'un sahte watt değer rakamlarına herkes inanacaktı. İyi ki jazz 9940b almışım zamanında... Ne oldu, şimdi ben jazz markası fanatiği mi oldum??? Hmmm, ama daha önce creative fanatiğiydim.... Yok yok şimdi de logitech fanatiğiyim, çünkü en iyi 5.1 dijital seti (forumdaki biçok arkadaş gibi) kullanıyorum da ondan mı??? Hayır, ben biçok insan gibi en kaliteliyi, en iyiyi, hatta kısaca en iyi fiyat/performans ürününü nerde olsa kullanırım taraftarı biriyim. Bu ilk günlerde creative idi, daha sonra jazz oldu, şimdi logitech.. Yarın yine creative olur, hatta başka marka olur, alır kullanırız, beğenirsek şiddetle öneririz, beğenmezsek de eleştirimizi yaparız, katılan katılmayana selam ederiz.

Bu kişisel yanıtımdan ötürü forum sakinlerinden özür dilerim ancak şahsıma yazılmış yorumlara cevap vermek zorunda kaldım. Lütfen topic dışı yazmayalım...
    Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.