Şimdi Ara

G4 mü Note 5 mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de g2 kullanıyorum ithalat hiç bir sorun yaşamadım hatta rootladım bile, direkt telefonda sorun olmadıkça kendi kullanımımda pek sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Note 4 arkadaşımda var, gece çekimleri bile tatmin edici düzeyde ama kamera benim için en önemli araçlardan biri, g4 ile mukayese edildiğinde ne derece fark olur bilemiyorum. Çok bir fark yoksa note 4'ü de tercih listesine ekleyebilirim. Dediğim gibi hiç oyun oynamayan ve sürekli twitter instagram whatsapp gibi şeylerle vakit geçiren biriyim, kamera ve stabil durum önemli benim için. Belki pcyi kaldırırsam telefondan dizi/film izlerim ya da telefondan torrentle film indirir tvye atarım en fazla. Bir de sanıırm bu gidişle note 4 2-3 ay içinde 1600'leri görür gibime geliyor
  • Note5 kullaniyorum. Note 5 derim kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vavienist

ben de g2 kullanıyorum ithalat hiç bir sorun yaşamadım hatta rootladım bile, direkt telefonda sorun olmadıkça kendi kullanımımda pek sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Note 4 arkadaşımda var, gece çekimleri bile tatmin edici düzeyde ama kamera benim için en önemli araçlardan biri, g4 ile mukayese edildiğinde ne derece fark olur bilemiyorum. Çok bir fark yoksa note 4'ü de tercih listesine ekleyebilirim. Dediğim gibi hiç oyun oynamayan ve sürekli twitter instagram whatsapp gibi şeylerle vakit geçiren biriyim, kamera ve stabil durum önemli benim için. Belki pcyi kaldırırsam telefondan dizi/film izlerim ya da telefondan torrentle film indirir tvye atarım en fazla. Bir de sanıırm bu gidişle note 4 2-3 ay içinde 1600'leri görür gibime geliyor

Note 4 çok güzel telefon alınabilir ama fiyatının ne olduğuna bağlı.Siz kaç liraya bulduğunuzu söyleyin biz de alınıp alınmayacağı konusunda size düşüncelerimizi söyleyelim.

• İthalat garantili fiyatlar baz alındığında 800tl civarı bir fark çıkıyor ,note5 daha iyi bir cihaz ancak bukadar farka değmez bence,ben olsam kamera ve stabiliteyi önemsediğiniz için Sony xperia M5 düşünürdüm ,ekimde Türkiye'ye gelecek deniyor, fiyatı 1300-1600 arası olacağı söleniyor
  • note 4 edge 1900 tl buldum
    note 4 ise 1800 tl civarında, ikisi de samsung türkiye garantili.

Note 4 ile note 5 arasında ne gibi farklar var, pek kıyaslama göremedim de. Bir de kamera olarak yine g4 ya da note 5 e kıyasla nasıldır?
  • quote:

note 4 edge 1900 tl buldum

Note 4 ile note 5 arasında ne gibi farklar var, pek kıyaslama göremedim de. Bir de kamera olarak yine g4 ya da note 5 e kıyasla nasıldır?

Youtube da tum karsilastirma videolarini bulabilirsin dostum. En guzel kaynak orasi.

• quote:

note 4 edge 1900 tl buldum

Fazla fark yok açıkçası.Yeni nesil işlemci, yeni tasarım yeni arayüz ve kamera var.Batarya konusunda geriye gidilmiş.Note 4 zaten bu konularda liderdi aradaki fiyat farkıyla başka şeyler yapılabilir.Note 4 alırsan neden note 5 almadım diye üzülmezsin.
  • kamerada 500 liralık bir fark yok ise, sanırım note 4 edge'ye yönelip bu işi bitirebilirim :) g4 ile arasında f 1.8 - f.1.9 savaşı vardı zaten çok fark görememiştim ikisi arasında (g4 daha iyi kameraya sahip olmasıyla beraber)
  • quote:

kamerada 500 liralık bir fark yok ise, sanırım note 4 edge'ye yönelip bu işi bitirebilirim :) g4 ile arasında f 1.8 - f.1.9 savaşı vardı zaten çok fark görememiştim ikisi arasında (g4 daha iyi kameraya sahip olmasıyla beraber)

Note Edge'e yönelebilirsiniz.Edge ekranıyla değişik özellikler sunuyor.Yeni nesil edge cihazlarda bile yok o fonksiyonlar.
  • çok teşekkür ederim, gecesinde cevap yazmıştım ama malesef internet gitti :)

Bugün note 4 edge'ye bakma fırsatım oldu ayrıca, çok beğendim. 2 teknosa 1 samsung mağazası olarak 3 ilgili satıcı ile görüştüm. İki satıcı note 5 ile note 4'ün 'kamera lens farkları oldukça farklı' derken, biri 'çok fazla fark yok' dedi. Yani açıkçası ne yapacağımı şaşırdım bu konuda :)

Bir de note edge'ye kırılmaz cam ve kılıf takma olayı sanırım olmuyor, bu dezavantaj sayılabilir gibi geldi...
  • Dostum fiyat performans anlamında G4 tavsiye ederim , performans olarak note 5 , bir tık yukarda gözüksede hiç bir özelliliği seni yarı yolda bırakmaz.
  • hocam
    sosyal medya ve fotograf diyorsun bence note5 sana gitmez. bende g3 ve note5 var note 5 tek elle kullanmak imkansız, iş icin kullanmayacaksan note 5 gereksiz bir cihaz. fotograf konusunda da lg g4 su an en iyi kameraya sahip cihaz cunku odak f1.8. samsungda 1.9 olması lazım. dusuk ısıkta lg direk one gecer. samsung renkleri oldugundan daha canlı verir ilk baslarda hosuna gider ama bir sure sonra baktıgın kırmızı ile ekrandakinin farkını anlarsın.

s6 kamerası note5 ile aynı olması lazım bir incele istersen

• Bende g2 var şuanda, açıkçası onu da tek elle kullanamıyorum, g4 ile s6 kamera test ettim çıplak gözle, açıkçası g4 ü çok daha fazla beğendim.

G4 ithalat aşırı mantıklı geliyor çünkü o parayı verebilecek durumu sağlayabilirim. Note 4 edge için de geçerli bir durum ki dün gidip gördüm çok beğendim cihazı. Hani G2 android 4.4.2'deyken aşırı hızlı ve rahattı. 5.0.1'e geçtiğimde ise gerçekten net bir yavaşlama mevcut, hatta hard format atacağım bugün, kullandığım uygulamalarla g4 veya note 4 gayet beni 3-4 sene götürür diye düşünüyorum çünkü bundan 3-4 sene sonra da aşağı yukarı aynı şeyleri kullanacağım.

S6'ya ısınamadım nedense, Note 4 edge ve G4 arasında kaldım tamamen, hatta note 4 edge'nin lens çok hissettirmeyecek bir görüntü kalitesine sahipse note 4 az daha çekiyor nedense...

• quote:

Bende g2 var şuanda, açıkçası onu da tek elle kullanamıyorum, g4 ile s6 kamera test ettim çıplak gözle, açıkçası g4 ü çok daha fazla beğendim.

G4 ithalat aşırı mantıklı geliyor çünkü o parayı verebilecek durumu sağlayabilirim. Note 4 edge için de geçerli bir durum ki dün gidip gördüm çok beğendim cihazı. Hani G2 android 4.4.2'deyken aşırı hızlı ve rahattı. 5.0.1'e geçtiğimde ise gerçekten net bir yavaşlama mevcut, hatta hard format atacağım bugün, kullandığım uygulamalarla g4 veya note 4 gayet beni 3-4 sene götürür diye düşünüyorum çünkü bundan 3-4 sene sonra da aşağı yukarı aynı şeyleri kullanacağım.

S6'ya ısınamadım nedense, Note 4 edge ve G4 arasında kaldım tamamen, hatta note 4 edge'nin lens çok hissettirmeyecek bir görüntü kalitesine sahipse note 4 az daha çekiyor nedense...

kamera olarak dusunuyorsan lg g4 uzak ara en onde cihaz. samsung da iyi ama lg daha iyi. yalnız burada bir uyarı yapayım eger custom rom atıyorsan LG nin kamera çöp olur. bende g3 stock romla harika foto cekerken custom romda goruntu direk bozuluyor. bu arkada lg nin guzel optimizasyon yaptıgını gosterir.

note4 fiyat olarak iyi cihaz su an icin ama tekrar ediyorum eger iş için kullanmayacaksan o stylusu yerinden cıkarmayacaksınn o yuzden note senin icin ne kadar mantıklı senin karar vermen lazım. samsungda guzel bir ozellik var ekranı veya klavyeyi tek el kullanımına uygun bir yere getirebiliyor ve atıyorum arabada tek elde kullanıyorsun ama note genis oldugundan sıkıntı tuslara ulasmak degil elde teli tutabilmek. diger taraftan lg ele tam oturuyor ve cerceve ufak oldugundan 5.5" ekran ile hem ekran buyuk hem kasa optimum seviyede.

eger butcem yok diyorsan g2 yi custom bir rom ile hafifletip hızlandırabilirsin
    alternatif dersen bence g4 guzel olur yada 1-2 ay beklersen bence g3 de guzel bir kampanya yada fiyat dususu yakalayabilirsin.

• G2'yi kardeşime vereceğim, almışken g4 ya da note 4 alayım g3'e yönelmiyim hiç :) G4 performans olarak çok geride kalmıyor değil mi note'a göre?

Ya da note 4 kamera olarak g4'e göre (neredeyse hiç gece çekimi yapmam, çok nadir bar v.b. mekan içi çekimleri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vavienist -- 28 Eylül 2015; 16:34:09 >
  • quote:

G2'yi kardeşime vereceğim, almışken g4 ya da note 4 alayım g3'e yönelmiyim hiç :) G4 performans olarak çok geride kalmıyor değil mi note'a göre?

Ya da note 4 kamera olarak g4'e göre (neredeyse hiç gece çekimi yapmam, çok nadir bar v.b. mekan içi çekimleri)

işlemci hızları ram, sentetik testler falan hikaye. geçek kullanım testleri en dogru sonucu verir. hani herkesin dedigi ya iphone da 1 gb ram var ama androidden daha hızlı dedigi olay varya ondan bahsediyorum.

bu konuda lg oldukca basarılı. performansı geri kalmaz hatta samsungdan daha iyi. asagıdaki teste bakarsan kullanıcı aynı islemleri sırayla yapıyor ve telefon gunluk kullanımda ne kadar şişer onu test ediyor. sonuc 2. testin sonunda LG açık ara önde.

• note serisinden hiç bir telefon kullanmadım ama galaxy s3 ve s4 ten sonra lg g4 aldım. samsung çok çabuk kilitleniyor, takılıyor ısınıyor. iki telefonum da aynı. ayrıca samsungun genel olarak servis hizmetinden memnun değilim. açıkçası samsungdan soğudum. donanım hakkında çok yorum yapamam ama kullanımından memnun kalmadım. lg g4 gayet iyi. çok hızlı şarjı baya iyi gidiyor. ki ben sürekli internetteyim :) bir de kameası mükemmel. otomatik modları da iyi elle ince ayar da yapabiliyorsunuz. yani bence g4..
  • bugün bir çok video izleme fırsatım oldu sakatlık yaşadığımdan dolayı :) kamera olarak en iyi puanı net şekilde G4 alsa da, note 4 de kurtarır diyorlar genelde, bir taraftan note 4 ün performans daha iyi ancak yine de çok büyük oynamalar vermez diyenler de var. Sanki her ikiside alınabilir de tercihine kalmış diyorlar :)

Hatta note 4 edge, note 4'e göre bir tık geride kalıyor. Ben de note 4 edge'ye tav olmuştum açıkçası, tam bir arapsaçı durumu oldu bu.
  • Abi kamerası için binlerce lira telefona vermek yazık değil midir?
    Al bi canon 650d bir de
    50 mm 1.8
    Ek olarak bir de z3 compact (sıfır)
    belki hepsini daha ucuza bile halledebilirsiniz
    Ben olsam böyle yapardım.

• baktıkça G4 fiyat ve kaamera olarak 1 tık öne geçmeye başladı, zaten ilk aklımı çelen telefon g4 idi, note edge de geride kalıyor gibi, sanırım g4 olacak.

elimde canon 600D ve 50mm 1.8 lens var zaten, ama onu taşıması ayrı dert ve ben elimdeki pcyi kaldırmak için telefon + smart tv olayına giriyorum (maksat pcde netten kopup iş ve ek bir yabancı dile ağırlık vermek)

Malum prof kamera ile çekeceksin, ordan pcye atacaksın, ordan düzenleyeceksin falan filan uzun iş ve her gün yanında taşıması güç bir cihaz, hatta bana kalırsa eziyet. Hayatımdaki en büyük satın alma pişmanlığı

O yüzden o sistemi pek sevmiyorum :) z3c'yi de düşündüm hatta dediğin gibi ama G2 ile arasında pek fark yokken G4 ile bitirip en az 3 sene kafam rahat etsin istiyorum...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.