Şimdi Ara

G4 halojenlerin led ile değişimi konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle çok fazla elektronik bilgim olmadığını belirtmek istiyorum.

Evde farklı odalarda toplam 25 adet G4 duy Osram 20 watt halojen lamba var. 3-4 lambaya 1 trafo bağlı.

Bunları 2 veya 3 wattlık 12V ledlerle değiştirsem doğrudan çalışır mı, yoksa trafoları da mı değiştirmeliyim?

Eğer trafoları da değiştirmem gerekiyorsa kaç watt trafo kullanacağımı nasıl hesaplamalıyım? Bağlı olan ledlerin toplam watt'ı kadar mı olmalı?

Örneğin toplam 6 watt'lık 3 lamba bağlayacaksam 7 watt trafo ile 18 watt trafo arasında tüketim farkı olur mu?

Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Hayır bir güç kaynağının gücü onun ne kadar elektik tüketeceğini belirlemez. Mesela 1200 watt gaming power supply bile stand-by yani dinlenme - uyku modunda iken 0.5 watt elektrik anca tüketir.

Bir kaynaktan çekilecek gücü yükün durumu belirler. Ben 50 watt güç kaynağı alırsam 20 watt güç kaynağına göre daha çok elektrik tüketir düşüncesi yanlış bir düşünce kısaca.

Sorunuza gelecek olursak , alınacak lede ve sizdeki güç kaynağının çıkışına bağlı. Kimi ledler hem ac-hem DC ile çalışıyor içinde doğrultucu devresi vs oluyor kimisi direk DC ile çalışıyor içinde doğrultucu olmuyor. Sizdeki trafoların çıkışını ölçün ac'mi dc'mi ona göre hareket edelim . Bizde de spot vardı mesela trafosu direk sargı trafoydu çıkışı AC doğal olarak.

Kimi trafolar smps denilen anahtarlamalı trafolardan oluyor onların çıkışı DC.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kumandalı fason avizelerde ise trafo değişimi gerekebilir.anlayan birinden destek almalısın.aksi halde 2 günde ledler yanmaya başlar.

trafonuda kaliteli seçmelisin.yoksa en kral led g4 alsan patlayacaktır.

avizeler ucuzsa avize fiyatına gelebilir.

iyice hesap kitap yapmalı.mnevcut durumda iyi ceryan yakıyor ama kışında ısıtmaya katkı yapıyordur..:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.