Şimdi Ara

G2 vs Nexus 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki telefonun da donanımı aynı ama geekbenchte biri 2100 biri 2700. G2nin 4.2.2 olması mı etkiliyor bunu acaba? 4.4 olsa nexus 5e yetişir mi? Bide g2 de nexus5 gibi güncelleme alır mı çok gecikmeden?

Bunları soruyorum çünkü telefon değiştirecem ve alacağım telefonun 1.5 yıl beni tatmin etmesini istiyorum. 1500₺ bütçem var 32gb alacam. G2 türkiyede şuan var fakat nexus'un performansı daha iyiye benziyor. Ve güncellemeleri sorunsuz alır herhalde. Amerikadan getirtsem sorunsuz ve garantili ne kadara getirtebilirim acaba? Ya da derseniz g2 de güncellemeri sorunsuz alır, g2 alırım. Tabii bide rom falan var severim böyle şeyleri ama garantiyi uçuruyor.

Cevap verirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• 4.2 olması değil, G2 nin kendine özel luncher'ı ve uygulamaları falan etkiliyodur.

bu performans uygulamaları yalan dolan. gerçek kullanım deneyimine dair bi fikir sahibi olmak imkansız bunlara bakarak. telefonu elinize alıp incelemelisiniz.

ayrıca G2 gibi bi telefon varken şu kıytırık teste bakarak nasıl oluyo da nexus almayı düşünebiliyosunuz anlamıyorum. sadece ekran-pil farkı yeter. nexus 5 nedir allah aşkına ya.
  • G2yi denedim fakat biraz kasma hissettim. Android istesinde yandaki menüyü açınca kasılıyordu. Oyun olarak Sonic Dash'i denedim açmadı. Bir de nexus 5i neden o kadar kötülediğinizi anlamadım donanımları aynı. Biraz daha ayrıntılı yazarsanız sevinirim.

• nedenini yazdım. donanım sadece işlemci ve ram değildir sonuçta. evet asıl önemli kısımlar aynı ama batarya farkı var ciddi anlamda. 2300 nere 3000 nere. ekran farkı var. bide nexus 5 de ekranın altında ışık sızması problemi yaşayanlar var. tamamiyle fiyasko. G2 de grafik ram var daha da ciddi batarya tasarrufu sağlıyo. kamera farkı var. illa ve de illa android'in son versiyonuna çıktığı gibi direk sahip olmalıyım gibi bi takıntınız yoksa (ki böyle insanları da hiç anlamam) G2 nin yanında nexus 5 bence tamamen gereksiz bi cihaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

nedenini yazdım. donanım sadece işlemci ve ram değildir sonuçta. evet asıl önemli kısımlar aynı ama batarya farkı var ciddi anlamda. 2300 nere 3000 nere. ekran farkı var. bide nexus 5 de ekranın altında ışık sızması problemi yaşayanlar var. tamamiyle fiyasko. G2 de grafik ram var daha da ciddi batarya tasarrufu sağlıyo. kamera farkı var. illa ve de illa android'in son versiyonuna çıktığı gibi direk sahip olmalıyım gibi bi takıntınız yoksa (ki böyle insanları da hiç anlamam) G2 nin yanında nexus 5 bence tamamen gereksiz bi cihaz.

Takıntı değil aslında benimki, android biraz yavaş bir sistem ve versiyonu arttıkça hızlanıyor. iPhone kullandığım için yavaşlık sevmem. Ama dediğinizi göz önüne alınca G2ye karar verdim. Zaten 2-3 haftaya 4.4 dağıtmaya başlayacaklarmış G2 için.

Cevabınız için teşekkürler, zihnimdeki parçaları birleştirmeme yardımcı oldunuz :)

• Internetten izleyin Nexus 5 rahat 2 yil idare eder Ben Nexus derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz kafanızı karıştırayım ozaman;

iphone dan android e geçeceksiniz ve akıcılık istiyosunuz. ben de akıcılığa çok önem veren bir android kullanıcısı olarak deneyimlerimi anlatayım.

xperia ray ile android macerama başladım. telefonum 512ram idi ama 350mb kadar bi ram alanı vardı. sistem 230-250-270 kullanınca bana pek yer kalmıyodu.
    aslında telefon tuşlara tepki süresi olarak çok iyi idi. luncher falan sıkıntılı değildi. ama ram yetmediği için bi uygulamaya girince ana ekranı ram'den siliyodu mesela. yine, aynı anda bikaç uygulama kullanmak sıkıntı idi. ram yetersizliğinden dolayı farklı bi uygulamaya geçince onun açılmasını bekliyodun birçok kez.

sonra çalıştığım şirket S3 vereceğini açıkladı. elime hiç S3 almamıştım hayatımda. 1gb ram olduğu için xperia ray'e göre çok daha akıcı ve çok daha fazla kullanılabilir ram'e sahip bi sistem bekliyodum.

telefon geldi, açtım, bi uygulamaya girdim, sonra diğer uygulamaya girip masaüstüne çıktım. o da ne ana ekran ram'den silinmiş, sıfırdan yüklenmesini bekledim. sonra kulaklığı taktım, telefon durdu, takıldı, kısa süre sonra kendine geldi, meğerse kulaklık takınca kulaklığa özel bi ana ekran eklemiş diğer ana ekranlar arasına. ondan duraksamış.

sonra bi uygulamaya daha girip bidaha ana ekrana döneyim dedim, o da be ana ekran bidaha ram'den silinmiş. ne oluyoz dedim yahu. elimde S3 var yahu. S3 lan S3!!! iphone killer dedikleri S3!

ayarlara girip ram kullanımına bakayım dedim, bakmaz olaydım. 830mb toplam ram, 700 sistem kulalnıyo, bana kalmış 100küsur kullanılabilir ram

böylelikle ilk 5 dakkada telefondan soğudum.

bunu neden anlattım? anlattım çünkü burda samsung binbir türlü salak salak program çakıp ram'i kapatmış olduğu gibi. bana kullanılaiblir ram bırakmamış. bu nedenler aynı anda 3 uygulama açsan ilk açtığın siliniyo. ana ekran siliniyo vs vs.. bu da ciddi bekletme sorunları yaşatıyo.

yani önemli olan 4.2 ya da 4.1 ya da 4.3 olması değil. önemli olan kullandığın rom.

şuanda gmd kulalnıyorum, çok akıcı bi sistemi var. ram'i sömürmüyo, gani gani kullanılabilir ram alanı bırakıyo. tuşlara tepki verme süresi S3 e göre çok daha iyi. zaten böyle olduğunu gördüğüm için aldım bu telefonu.

gmd nin S3 den çok daha akıcı olmasının nedeni, kullanılan rom'un fazla şişirilmemiş ve saf android e yakın olması. böylece hem daha akıcı çalışıyo hem de ram'i sömürmüyo. bana çok daha iyi bi kullanıcı deneyimi sağlıyo.

S3 de bankacılık işlemi yaparken, sms şifreyi okumak için banka uygulamasından mesaj uygulamasına geçtiğimde, ben geri dönene kadar banka uygulaması kapanmaz inşallah diye dua ederdim. o derece yani. gmd de ise en kötü durumda 5 uygulamayı hiçbiri kapanmadan kullanırım. artık kafam rahat. çok rahat.

yani, işin özeti, siz de demişsiniz G2 de bazı yerlerde kasmalar gördüm diye. bunların nedeni işte LG nin birsürü program kullanarak G2 rom'unu şişirmesi.

ama benim S3 de yaşadıklarımı siz G2 de yaşamazsınız. G2 akıcılık olarak kullanıcısını pişman eden bi telefon değil asla. S3 bu konuda berbat idi ama G2 nin öyle olacağına hiç ihtimal vermem.

yani nexus 5 in G2 den üstün olacağı kısım akıcılıktır. bu net bi gerçektir. ama bir başka net gerçek de G2 nin akıcılık konusunda kötü olmadığıdır. ayrıca G2 de uygulamaları dondurma ve farklı uygulamaları aynı anda açıp aynı anda kullanma gibi süepr özellikler var ama nexus da yok. mesela G2 de bir video yu üstte açıp, ekranın üst kısmında video oynarken, kalan kısımda nette takılabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Aralık 2013; 16:19:02 >

• G2 al. Nexus'un bataryası az, G2 kullanırken batarya biter mi diye hiç düşünmezsin. Zaten diğer özellikler de aynı.
  • Arkadasa katiliyorum. Gereksiz uygulamalari cikartinca telefon yag gibi akiyor. Suan g2mde cm 10.2 var. Asiri derece hizli ve stabil. Bence g2 yi tercih edin.

• çok fazla nexus istiyordum bu maceram 4 ile başladı alacağım gün fiyatı arttı alamadım sonra biraz daha bekledim stokta tükendi gözümü nexus 5 e çevirdim illa nexus olsun istiyordum çünkü dediğimiz gibi saf android akıcı google'ın telefonu herşeyi herkesten önce kullanıyor ve çok stabildir diye düşünüyordum yurt dışından getirtmeye çalıştım Türkiye'ye gelmesini bekledim olmadı olmadı her fırsatta bir sıkıntı çıktı.sonunda 16 gb g2 aldım ve memnunum 6 gb boş alan mevcut asphalt 8 kurulu kasma yapmıyor ne menude gezerken nede başka birşeyde ancak lg nin arayüzünü beğendim
    gözüme çarpan nexus 5 te extradan adımsayar var tv out ve barometre yazıyor ancak bilmiyorum ?
    g2 de ise yumatu uydu alıcısından 37 ekran tüplü tvyi bile kontrol edebilen kumanda özelliği, yüksek derinlikte müziklere izin veren hifi sounds var
    lg 2013 ün ilk çeyreğinde 4.4 güncellemesi yollayacağının sözünü ver(miş) hatta korea de dağıtılmaya başlanmış bile
    knock on bayıldığım başka bir özellik masada çalışırken filan tıklayıp ekran açılması çok hoşuma gitti 2li çekim moduda gerçekten güzel (aynı anda 2 kameranında çalışması)
    özetle işlemci ve gpu aynı görünüyor nexus 5 ön kamera 1.3 arka 8 lgnin ön kamera 2.1 arka 13 diye geçiyor
    01001101 dediği gibi qslide da opaklığını kendiniz ayarlayıp birden fazla uygulama arasında anında geçiş yapabilirsiniz

• LG arayüzü nexusa göre daha iyi bence. tabi nexustaki arayüz sade olduğu için performans fark ediyor. G2 4.4 ü avrupa için 2014 ilk çeyrekte alır. Ama LG yaza doğru bi g3 çıkartırsa android 4.5 yada android 5 güncellemsini g2 çok geç alır. Ben olsam g2 alırım. Çünkü baya sattı geliştiricisi çok. Lg geçte olsa güncelleme verir 2. kere(4.4 ve 4.4 den sonraki versiyon).
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

LG arayüzü nexusa göre daha iyi bence. tabi nexustaki arayüz sade olduğu için performans fark ediyor. G2 4.4 ü avrupa için 2014 ilk çeyrekte alır. Ama LG yaza doğru bi g3 çıkartırsa android 4.5 yada android 5 güncellemsini g2 çok geç alır. Ben olsam g2 alırım. Çünkü baya sattı geliştiricisi çok. Lg geçte olsa güncelleme verir 2. kere(4.4 ve 4.4 den sonraki versiyon).

Korede 4.4 cikti bile :(

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

quote:

Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

LG arayüzü nexusa göre daha iyi bence. tabi nexustaki arayüz sade olduğu için performans fark ediyor. G2 4.4 ü avrupa için 2014 ilk çeyrekte alır. Ama LG yaza doğru bi g3 çıkartırsa android 4.5 yada android 5 güncellemsini g2 çok geç alır. Ben olsam g2 alırım. Çünkü baya sattı geliştiricisi çok. Lg geçte olsa güncelleme verir 2. kere(4.4 ve 4.4 den sonraki versiyon).

Korede 4.4 cikti bile :(

link?
  • Teşekkürler arkadaşlar, G2ye karar verdim. İnşallah birkaç güne parayı denkleştip 32GB Siyah alacağım. Bide içinden çıkan kulaklık kulak içi değil dimi? Kulak içi sevmem de.

• kulak içi
  • Nexus 5

• Nexus5teki pil yarım gunu anca cıkartır
    G2nin ekranı ve pili yeter, guncelleme zaten romla gelir.

• Yani G2deki gereksiz uygulamalardan kurtulursam bu gibi minik kasmalar da kalkar mı? Dayımın G2sini deniyordum, zorlayınca en fazla 860mb ram açılıyordu. 512mb'ta 300mb kullanan androidler var, G2de bu değer mümkün mü? Ve garantisinden çıkarmadan bunu yapabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

nedenini yazdım. donanım sadece işlemci ve ram değildir sonuçta. evet asıl önemli kısımlar aynı ama batarya farkı var ciddi anlamda. 2300 nere 3000 nere. ekran farkı var. bide nexus 5 de ekranın altında ışık sızması problemi yaşayanlar var. tamamiyle fiyasko. G2 de grafik ram var daha da ciddi batarya tasarrufu sağlıyo. kamera farkı var. illa ve de illa android'in son versiyonuna çıktığı gibi direk sahip olmalıyım gibi bi takıntınız yoksa (ki böyle insanları da hiç anlamam) G2 nin yanında nexus 5 bence tamamen gereksiz bi cihaz.

Dostum öyle diyorsun da G2 için herkes FPS düşme problemi var deniyor. Hoş tek duydugum ve gördugum problemi bu ama öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki 4 4'lük telefon. Ayrıca nexus ile G2 aynı firmaya ait. 2 yıl sonra G2'ye android surumu gelecegı konusunda supheliyim. S4 sahibiyim 2 yıl sonra guncelleme gelecegı mechul

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.