Merhaba. CS:GO oynamak için bir mouse almayı planlıyorum. Aklımda g102, rival 100 ve Corsair Harpoon var.
Açıkçası günde bir kaç saat oynayabiliyorum onun içinde üst seviye mouse almak istemiyorum. Kullanamayacağım çünkü. Ortalama 150 lira fiyatı olan CS:GO için bir mouse arıyorum.
Bu 3ü arasında kaldım. G102 arkadaşımda var. Eğer G102 alacak olursam gider onda akşama kadar test ederim. Fakat arkadaşım da G300S de, G102 de var. G300s elime daha rahat geldi. G102 de pek rahat edemedim sanki.
Rival 100 ve Corsair harpoonu internetten inceledim. Harpoon MMO mousesi gibi duruyor sanki. Rival 100'ün de kablosuna çok eleştiri var.
Bu 3 mouseyi de yakınımda bir alışveriş merkezinde deneybilirim. Fakat sizinde görüşlerinizi almak istedim. Gerek malzeme kalitesi olsun, gerek sensör kalitesi olsun hangi mouseyi tercih etmeliyim? Eline oturanı al diyeceksiniz; elime oturanı alacağım zaten, ama olur da hepsi elime oturursa hangisi seçme konusunda ikilemde kalmayayım. Teşekkür ederim.
Corsair Harpoon Arasında tasarım olarak en çok beğendiğim ürün. Sensör olarak PixArt PMW3320 kullanıyor. Şöyle anlatayım Motospeed V30'da da aynı sensör var. Ofis ve giriş seviyesi oyuncular için tercih edilebilecek sensörlerden.
Steelseries Rival 100 ise uzun zamandır piyasa da bulunan tercih edilen ürünlerden. Sensör olarak kendi sensörlerinden 3059-SS modelini kullanıyorlar. Maksimum izleme hızı 143 IPS yani hiç fena değil. PixArt PMW3320'de bu 80 IPS bu arada.
Logitech G102 ise tasarım olarak daha yayvan olmasından dolayı en rahatsız olan mouse (kendi fikrim) ama teknik olarak da en iyisi. Logitech için özel üretilen sensörlerden Mercury isimli sensörü içerisinde barındırıyor ve teknik anlamda hem hızlanması hemde hızı diğer karşılaştırdığın ürünlerdan daha iyi.
Sonuç olarak bu teknik rakamlar veya bilgiler gerçek kullanımda fasa fiso kalıyor ki büyük farklar değil. Hangisini alırsan al aynı oyun performansı yaşarsın.