Şimdi Ara

G. SKILL RipjawsX Kullananlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
6
Favori
14.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar, GSKILL RipjawsX DDR3 1600MHz CL6 Dual Kit Ram kullanıyorum, (i7 2600k/asus p8p67 deluxe) kaç zamandır restart sorunu yaşıyorum, acaba bu ram' den kaynaklı olabilir mi? Aranızda benzer sorun yaşayan var mı? İlk zamanlara biraz uyumsuzluk olmuş (sistemi açılmama) MEM OK! ile sorunu düzeltmiştim.
    Şimdi genellikle masaüstü ve küçük çaplı oyunlarda, video izlerken, sistem pat kapanıp yeniden açılıyor. Anlamadım gitti.

http://www.vatanbilgisayar.com/4gb-2x2gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl6-dual-kit-ram.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Arkadaşlar, GSKILL RipjawsX DDR3 1600MHz CL6 Dual Kit Ram kullanıyorum, (i7 2600k/asus p8p67 deluxe) kaç zamandır restart sorunu yaşıyorum, acaba bu ram' den kaynaklı olabilir mi? Aranızda benzer sorun yaşayan var mı? İlk zamanlara biraz uyumsuzluk olmuş (sistemi açılmama) MEM OK! ile sorunu düzeltmiştim.
    Şimdi genellikle masaüstü ve küçük çaplı oyunlarda, video izlerken, sistem pat kapanıp yeniden açılıyor. Anlamadım gitti.

http://www.vatanbilgisayar.com/4gb-2x2gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl6-dual-kit-ram.html

genelde oyun ve videolarda ise ekran kartı ihtimali daha yüksek gibi görünüyor hocam.

ramden olduğunu düşünüyorsanız yerlerini değiştirip bir süre deneyin, yine yaparsa tek tek deneyin mümkünse.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Arkadaşlar, GSKILL RipjawsX DDR3 1600MHz CL6 Dual Kit Ram kullanıyorum, (i7 2600k/asus p8p67 deluxe) kaç zamandır restart sorunu yaşıyorum, acaba bu ram' den kaynaklı olabilir mi? Aranızda benzer sorun yaşayan var mı? İlk zamanlara biraz uyumsuzluk olmuş (sistemi açılmama) MEM OK! ile sorunu düzeltmiştim.

genelde oyun ve videolarda ise ekran kartı ihtimali daha yüksek gibi görünüyor hocam.

ramden olduğunu düşünüyorsanız yerlerini değiştirip bir süre deneyin, yine yaparsa tek tek deneyin mümkünse.

Teşekkürler hocam, deneyim.
    Ekran artı yakana kadar furmark yaptım hiç kapanmadı. anlamadım gitti, yakında 4x4' e geçecem o zaman görürüz herhalde.

• arkadaşlar bu ram'leri ve COOL MASTER HYPER 212EVO işlemci soğutucusu olan var mı?
    Bazı markaların low profil ram leri var. Acaba onları mı almak lazım yoksa bu ram'ler ile işlemci soğutucusu sorun yaratmaz mı?
  • benim kullandığım soğutucu da benzer, bir ram slotunun üstünü kapatıyor, 2x8gb kullandığım için sorun olmuyor. 4 ram kullanmak isterseniz low profile almanız gerekebilir.

resimde ripjavs ile bir foto var, ramler soğutucunun üstünde görünüyor yanılmıyorsam, yani soğutucu bir slotu kapatıyor muhtemelen. :http://img.photobucket.com/albums/v724/Tayloe41800/Games/IMG_1994.jpg

eğer anakart Quad ram çalıştırmıyorsa yani dual ise en iyi seçim 2 ram kullanmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 24 Mayıs 2015; 20:46:04 >

• arkadaşlar bende sistemime yeni ram aldım önceden gskil 8gb 2*4gb 1600mhz cl9 ramlerimi gskil 16gb 4*4gb 1866mhz cl9 ramlerle değiştirsim sistemim imzamda yazıyor win7 ultimate 64bit yüklü yeni ramleri taktığımda 1600mhz gördü sonra biosu karıştırdım ve 1866mhz ye aldım yanlız bilgisayarımdan özelliklerde 16gb (kullanılabilir 11.9gb ) olarak görünüyor bunun nedeni nedir acaba nasıl bir ayar yapmalıyım cpu-z den baktım bütüm ramleri görüyor ama işte böyle bir sorun var yardımcı olabilirmisiniz
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    quote:

2500K + ASUS Maximus Gene Z - RipjawsX 2x4 GB / 1600 Mhz / 1.5 Volt

Bundan terfi ettim.

Asus X99-A / i7 5820K / G.Skill Ripjaws4 4x4 2666 Mhz CL15 1T 1.25v
  • quote:

Orijinalden alıntı: wertywertyy

arkadaşlar bende sistemime yeni ram aldım önceden gskil 8gb 2*4gb 1600mhz cl9 ramlerimi gskil 16gb 4*4gb 1866mhz cl9 ramlerle değiştirsim sistemim imzamda yazıyor win7 ultimate 64bit yüklü yeni ramleri taktığımda 1600mhz gördü sonra biosu karıştırdım ve 1866mhz ye aldım yanlız bilgisayarımdan özelliklerde 16gb (kullanılabilir 11.9gb ) olarak görünüyor bunun nedeni nedir acaba nasıl bir ayar yapmalıyım cpu-z den baktım bütüm ramleri görüyor ama işte böyle bir sorun var yardımcı olabilirmisiniz

arkadaşlar durum nedir sizce herşey normalmi bir bakabilirmisiniz.

G. SKILL RipjawsX Kullananlar G. SKILL RipjawsX Kullananlar G. SKILL RipjawsX Kullananlar G. SKILL RipjawsX Kullananlar G. SKILL RipjawsX Kullananlar

• konu biraz eski gskill ripjaws 4gb 1600 mhz 2800 mhz ye çıkardim anakartim msi gaming 6 G. SKILL RipjawsX Kullananlar
  • Merhaba Arkadaşlar,

Sistemimde iki adet ram takılı bir tanesi
    G Skill Ripjaws F3-12800CL9-4GBRL
    diğeri farklı bir marka 2gb ram

uzun zamandır ramleri bir arada kullanmama rağmen geçtiğimiz günlerde bir sorun meydana geldi
    pcnin power düğmesine bastığımda kasa çalışmaya başlıyor ama yaklaşık 10 dk monitöre sinyal gelmiyor ardından sırasıyla monitör, bios ve windows açılışı gerçekleşiyor ve pcyi normal bir şekilde kullanabiliyorum, uzun uğraşlar sonucu açılış probleminin gskill ramden kaynaklandığını buldum şöyleki; bu rami çıkardığımda sistem diğer ramle anında açılıyor, diğer rami çıkarıp sadece bu gskill ramle denediğimde yine yaklaşık 10 dk sonra açılıyor ve açıldıktan sonra ram konusunda hiç bir sıkıntı oluşmuyor ne mavi ekran nede restart gibi. Bios ayarlarından vs. gibi şeylerden hiç birşey elde edemedim. Bir bilgisi veya tavsiyesi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum :)

Not: Bu sorunla windows 10un 1709 güncellemesinden sonra karşılaşmaya başladım bununla bir ilgisi olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

gs skill ripjaws 1.5v 4 gb tek modül kırmızı soğutmalı cl9 kullanıyorum yarında %25 indirimden vatana gidip 48 liraya alacağım 8 gb yapacam inşAllah bi faydası olur

Gözyaşlarımı tutamadım bunu görünce...
    Şuan bismillah diyorsun 550 tl
  • ripjawsx 2x4gb 1600mhz cl 9 kullanıyorum yanına ripjaws 2x4 1600mhz cl9 taksam aynı uyum sorunu yada herhangibir sorun yasarmıyım? bu ramlarin acaba içleri aynıda sadee kasalarımı farklı?
  • vay be benim ram bellek :D
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.