Şimdi Ara

G. SKILL RipjawsX Kullananlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
6
Favori
14.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu güzel kullanıcı listesi eklense nasıl olur acep
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

konu güzel kullanıcı listesi eklense nasıl olur acep

Gskill çok tutuldu, kullanıcı sayısı arttı baya forumda.
    2008 gibi amerikadan getirtmiştim ilk Gskill ramimi. o zaman TR de satılmıyordu. Sonradan girdi ama piyasada en çok tutulan ram oldu çıktı.

Konuyu açma amacım hem ben hem de diğer kullanıcılar için oc yapan varsa kaç mhz e kadar çıkabiliyorlar, hangi sistemle, kaç volt vererek .... bunu öğrenmekti.

Kullanıcı kulübü olarak değil de bilgi alma amaçlı açmıştım.

Zaten fazla tartışılan bir konu değil ram. çok kurcalanan bir bileşen değil. O yüzden kulübe çevirmeye gerek yok gibi hocam

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    aynen bir fikirdi sonuçta ama böylede iyi bilgi alışverişi güzel oluyor son zamanlarda çok tutuldu bu marka son 2-3 senedir büyük bir patlama yaptı diyebiliriz piyasada ilk zamanları nasıldı bilmiyorum tabi
  • Konuyu yeni gördüm. Gskill RipjawsX 2x4GB modelini kullanıyorum 8-9-8-18-27 1T zamanlamarında.

G. SKILL RipjawsX Kullananlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

aynen bir fikirdi sonuçta ama böylede iyi bilgi alışverişi güzel oluyor son zamanlarda çok tutuldu bu marka son 2-3 senedir büyük bir patlama yaptı diyebiliriz piyasada ilk zamanları nasıldı bilmiyorum tabi

zaten piyasaya gireli de o kadar oldu diyebiliriz.
    5-6 sene önce yoktu işte. forumda amerikadan getirenler vardı. ilk soğutuculu ramim de o ddr2 1066mhz Gskill ramlerdi. ikinci el iyi paraya sattım o zaman da değerliydi.

• Gskill Ripjaws 1x4GB 1600 mhz cl9 1.50v ram kullanıyorum.Cpu-z degerleri 666 mhz olarak biosta ise 1333 mhz gösteriyor.1600 mhza çektigimde overlock failed hatası alıyorum.Ne yapmam lazım?
     G. SKILL RipjawsX Kullananlar G. SKILL RipjawsX Kullananlar G. SKILL RipjawsX Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carbon2oxıde -- 15 Mart 2014; 13:13:41 >

• xmp 1600 de yazan değerlerin tamamını uygulamayı dene hocam.

1600mhz ve timing değerleri 9-9-9-25-33-2T ve voltaj 1.5V olsun. hepsini elle gir.
    şu anda 33 olması gereken değer 174 görünüyor. anakartın saçmalamış. o yüzdendir hata vermesi muhtemelen.
  • Sistem ve Ram değerleri ;

G. SKILL RipjawsX Kullananlar G. SKILL RipjawsX Kullananlar

• quote:

Orijinalden alıntı: izengel

xmp 1600 de yazan değerlerin tamamını uygulamayı dene hocam.

1600mhz ve timing değerleri 9-9-9-25-33-2T ve voltaj 1.5V olsun. hepsini elle gir.
    şu anda 33 olması gereken değer 174 görünüyor. anakartın saçmalamış. o yüzdendir hata vermesi muhtemelen.

https://store.donanimhaber.com/bb/9f/78/bb9f784844f4b09a90fad6b3a95ec31d.jpg

dedigin gibi yaptım gene hata alıyorum.
     G. SKILL RipjawsX Kullananlar

• bir sorun olabilir parçalarda. ya da ayarlar sorunludur.

biosu sıfırlayıp baştan deneyebilir misin.

bir de voltajı 1.5v ayarladın mı hocam ? burada görünmüyor
  • 1.50 volt gene overlock failed hatası verdi :S Anakart işlemci ram hdd yeni bir tek psu eski onla alakası olabilirmi acaba
     G. SKILL RipjawsX Kullananlar G. SKILL RipjawsX Kullananlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carbon2oxıde -- 20 Mart 2014; 2:59:33 >

• 1.50 Volt, i5 2500K, MSI C45 anakartta 2x2 GB CL7 1600MHz + 2x4 GB CL9 1600MHz olarak kullanıyorum. Ramler otomatik olarak CL11 şeklinde çalışıyor. Şu ana kadar da herhangi bir sıkıntı yaşamadım performans konusunda. Biraz daha iyi oldu bile diyebilirim.
  • yeni bilgisyar topladım ramler gskill ripjawsx 2133 cl11 4x2.yanlız bios ayarlarını yapmayı bilmiyorum ramları 1600 olarak görüyor bu sorunu nasıl çözebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sburaks06

yeni bilgisyar topladım ramler gskill ripjawsx 2133 cl11 4x2.yanlız bios ayarlarını yapmayı bilmiyorum ramları 1600 olarak görüyor bu sorunu nasıl çözebilirim

o şekilde kullanarak birşey kaybetmezsin.
    anakartının modeline göre nette bios görüntülerini bulabilirsin.
    biostan ayarlamaktan başka yolu yok. Kalsa da sorun olmaz muhtemelen.
  • araştırıyorum ama işime yara bişey daha bulamadım.biostan ram frekansını 2133e çıkardım ama hala 1600 olarak görüyor.başka ayarlar yapmam gerekiyo galiba bunun dışında.anakart msi 970a g46
  • Anakartın max hız desteği 2133mhz miş. Max hızda çalıştırmak zor olabiliyor. Kolay kolay kabul etmiyebilir. ince ayar gerekebilir.
    Biostan ram hızını ayarladıktan sonra Gecikme zamanlarını da elle girmen gerekebilir. Hatta Voltaj değerini de DRAM için.

Bunları ayarlayınca çalışabilir 2133mhz de
    Çok uğraşırsın çalışmayabilir de.
  • gecikme zamanlarını ayarlamayı yapamadım anlamadığım için bıraktım biyerlere zarar vermemek için
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Beninde otomatik atiyor 1866 ya elle 1600 ayarlarsam kaliyor yoksa vur gozune o.c nin :)) i7 2600 k ile max 5.4 gordum 5 dk :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bende 1600 cas 9 var ama zamanlanalar yanlis sanirim.

Anakartim asus m5a97 ayarlarim ne olmali?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ripjaws 2x4GB 1866Mhz -- timing lerden hiç anlamam :D
    fx8320 ve 280x trix vapor-x le kullanıyorum canavar gibi.
    bide ssd olsa
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.