Şimdi Ara

G. SKILL RipjawsX Kullananlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
6
Favori
14.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Estağfurullah cahillik değil bizimkisi de üretici firmaların yaptığı bence üçkağıt.
    Ben artık şöyle düşünüyorum Ramler üretim bandından aynı mhz'lerde üretiliyor. Üretim sonrası test bölümü sınıflandırırken ürün yelpazesi geniş olsun, herkese hitap etsin düşüncesiyle gecikme değerlerini ve frekansını düşürüp test ettikten sonra ambalajlıyorlar. Bazılarını frekansı ve gecikme zamanlarını yükseltip ambalajlıyorlar. Yani demek istediğim mal aynı mal.
    Buradaki üçkağıt gecikme değerini düşürüp piyasaya sürdükleri ürünlerin fiyatlandırma sisteminde. Birileri gecikme zamanı düşük olan ürünler daha yüksek kapasite sunar diyor bunlar daha iyi diyor, distribütörlere daha yüksek fiyattan satılıyor, dolayısıyla da onlar toptancılara, parekedecilere ve ordan tüketicilere 350 tl ye 8gb 1600 mhz cl6 ram giydiriyorlar :) oysaki 1866 mhz cl9 yarı yarıya ucuz.
    Böyle bir senaryo kafamdan sürekli geçiyor elektronik ürünler için. Artık doğruluğunu o sektörde, firmalarda, fabrikalarda çalışanlar bilirler ve keşke forumda Ram fabrikasında çalışan birileri olsaydı işin aslını sorsaydık :)

Not: Düşüncelerimi çok basit bir üslup ve cümlelerle paylaşmaya çalıştım fakat işin aslını, doğrusunu bilmediğimiz için bu böyledir demek haddimizi aşar bunu da belirtmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GORKEMGUR -- 5 Nisan 2012; 11:49:19 >

• Gskill RipjawsX 4GB DDR3 1600Mhz CL9 rem kullanıyorum .. bu değerler normalmi?

G. SKILL RipjawsX Kullananlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: loaodz

Gskill RipjawsX 4GB DDR3 1600Mhz CL9 rem kullanıyorum .. bu değerler normalmi?

Ramlerin cl 11 olarak takili . Bios tan ayarlamari yapin diyecektim ama , daha onceki sistemimden phenom 2 leri biliyorum . Phenom 2 x4 970 varken iyi ram leri kullanamadigini gördum . Boyle kullan gitsin derim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yardımın için çook teşekkür ederim!!
    i7 aldım gerisine karışmam diyorsun yani! :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinpurcek

quote:

Orijinalden alıntı: loaodz

Gskill RipjawsX 4GB DDR3 1600Mhz CL9 rem kullanıyorum .. bu değerler normalmi?

Ramlerin cl 11 olarak takili . Bios tan ayarlamari yapin diyecektim ama , daha onceki sistemimden phenom 2 leri biliyorum . Phenom 2 x4 970 varken iyi ram leri kullanamadigini gördum . Boyle kullan gitsin derim :)

RipJawsX 1600Mhz CL9 DDR3 rem nasıl cl 11 takılı olur ?
    daha önce 1090 t var idi bu anakartta bios u sıfırlamadan taktım 965 i ..farkerdermi sizce?

• Takili dedigime bakmayin cl11 olarak calisiyor . Aida testinizde bakarsaniz zamanlamiz yaziyor orada . ( 11-11-11-28 ) seklinde bios a girip elle ( 9-9-9-28 ) seklinde ayarlaya bilirsiniz. Bilmiyorsaniz bilene yaptirin yada boyle kullanin gitsin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ripjaws x 16 gb ram kullanıyorum birkaç defa oc denemesi yaptım ama pek kabiliyeti olduğunu sanmıyorum ekran aidada böyle sonuç veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Arkadaşlar, forumda çok karşılaşıyorum bu ramleri kullananlarla.

Ben; 2x4GB rami

-lga1155 sistemde
    -gigabyte z68p anakartta
    1.5V ile
    1600Mhz de standart kullanıyorum.

Hangi anakartta
    kaç gb
    kaç Volt
    kaç mhz de kullandığınızı yazabilir misiniz

amd phenon ıı x6 3.2 ghz işlemci
    asus M4A87TD/USB3 anakart.
    ocz vertex 4 ssd 120 gb
    ram ise ripjavs x 1600 mhz 4gb siyah seri. (((cl-6 ) modul ram. 1.5 standart degerlerı.

ben ramımı 2000 mhz ve 2.2 volta kadar sorunsuz cıakrttım. 3d mark ventage falan calıstırdım.
    normalde ise 2000 mhz 1.85 voltta kullanıyorum. sorun cıkaktmıyor.

ama dedıgım gıbı ramın sıyah seri değilse sorun cıakrtaıblır. ben vatandan 13 ay once bu ramalrı 225 lıraya aldgımda aynı marka 4gb sının cl9 u 59 lıraydı. bunu da goz onunde bulundurmak lagzım.

• quote:

Orijinalden alıntı: GORKEMGUR

Estağfurullah cahillik değil bizimkisi de üretici firmaların yaptığı bence üçkağıt.
    Ben artık şöyle düşünüyorum Ramler üretim bandından aynı mhz'lerde üretiliyor. Üretim sonrası test bölümü sınıflandırırken ürün yelpazesi geniş olsun, herkese hitap etsin düşüncesiyle gecikme değerlerini ve frekansını düşürüp test ettikten sonra ambalajlıyorlar. Bazılarını frekansı ve gecikme zamanlarını yükseltip ambalajlıyorlar. Yani demek istediğim mal aynı mal.
    Buradaki üçkağıt gecikme değerini düşürüp piyasaya sürdükleri ürünlerin fiyatlandırma sisteminde. Birileri gecikme zamanı düşük olan ürünler daha yüksek kapasite sunar diyor bunlar daha iyi diyor, distribütörlere daha yüksek fiyattan satılıyor, dolayısıyla da onlar toptancılara, parekedecilere ve ordan tüketicilere 350 tl ye 8gb 1600 mhz cl6 ram giydiriyorlar :) oysaki 1866 mhz cl9 yarı yarıya ucuz.
    Böyle bir senaryo kafamdan sürekli geçiyor elektronik ürünler için. Artık doğruluğunu o sektörde, firmalarda, fabrikalarda çalışanlar bilirler ve keşke forumda Ram fabrikasında çalışan birileri olsaydı işin aslını sorsaydık :)

Not: Düşüncelerimi çok basit bir üslup ve cümlelerle paylaşmaya çalıştım fakat işin aslını, doğrusunu bilmediğimiz için bu böyledir demek haddimizi aşar bunu da belirtmekte fayda var.

yok oyle degıl. oyle olsaydı cl ram cl 6 da cok rahat 2.2 voltu gorup 200 mhz de cl8 ı yıyorsa. neden cl 9 1600 ram aynı 1.9 yoltta takılı kalıp 2000 mhz de cl 11 veya 12 oluyor. cl 9 da sısteme cevap vermıyor. phenom kullanıyorum aynı sıstemde bırcok ramı test etme ımkanı buldum. oyun ekran kare hızlarına kadar. ınan kı o adamalr buna gore uretıyor. yanı cl 6 dıyorsa cl 6 dır. devrelerı bıle farklı olabılıyor... SONUCTA IYI TEKNOLOJI PAHALIDIR.

• AsRock z77 Extreme 4 - (4*4) 16GB @1.695V - 2133 Mhz
  • arkadaşlar bende KINGSTON KHX1600C9D3/4G 4GB DDR3-1600MHz, Cas9, 1.65V Bellek
    var. 1 tane daha 4gb lik ram düşünüyorum. yanına gskil falan alsam performans bakımından nasıl olur? yada olurmu?
    GSKILL F3-12800CL9S-4GBRL G.SKILL Ripjaws 4GB DDR3-1600Mhz CL9 (9-9-9-24) 1.5V Bellek
    yada corsair falan?
  • bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim şuan yorumunuza göre sipariş vermeyi düşünüyorum.
  • bende kullanıyorum ve memnunum
  •  G. SKILL RipjawsX Kullananlar

9-9-9-24 / 1600Mhz
  • Bunlarda benim ramlerin hız değerleri...

• Arkadaşlar bende de 1866 mhz 1.5v modeli mevcut ve gigabayt ga 990 fxa ud3 rev 1.2 de kullanmaktayım .İşlemcim fx 8350. Ancak anakartın biosunda gerekli ayarları yapmama rağmen (timing değerlerini kutudaki yazıldığı gibi ve ramleri 1866 mhz gösterdim) cpu-z da aşağıdaki gibi görünüyor.Nerde yanlış yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amour_61 -- 18 Nisan 2013; 17:26:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Bunlarda benim ramlerin hız değerleri...

• Benim Bellekler değişti, 1.600 Mhz > 2.133 CL9 oldular.

2500K - ASUS Maximus GENE IV
    2.133 Mhz CL9
  • konuyu gorunce bende biraz o.c denemeleri yaptım fakat 2133 mhz leri falan goremedim.fakat konu sayesin 1866 mhz lere getirdim 1,65 v ile saolun.

• MSI Z77GD55
    3570K
    RipjawsX 2x4 GB 1600 Mhz
    1.5 Volt
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.