Şimdi Ara

Fxaa ile Txaa vs Msaa Kenar Yumuşatmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni fxaa ile txaa bazı yeni oyunlara eklenmiş durumda fakat bunların msaa'dan daha iyi olduğunu söyleyenler var,nitekim crysis 3'de fxaa iel txaa bilgisayarı asla kastırmazken msaa 4x veya 8x açınca gtx 690 ekran kartı olan kişilerin bilgisayarı bile kasmaya başlıyor fakat msaa'iyiliğinden fakat kötülüğündenmi anlamadım..sorum şu yeni çıkan fxaa ile txaa msaa'dan daha iyilermi yoksa kötülermi?

• Bu MSAA denen kenar yumuşatmada gerçekten bir tuhaflık var, Hitman oyununu aylardır kurmamıştım, sonunda kurup oynamaya başladım, msaa açıkken test ettim fpsler yüksek gözüküyor ama oyunda özellikle kapalı mekanlarda müthiş bir kasılma oluyor, msaa yı tamamen kapadım diğer ayarlar gene ultrada oyun uçmaya başladı, grafiklerdeki değişmeyide oyun sırasında fark edemiyorsunuz, aynı şekilde crysis 3 dede msaa yerine diğerlerini kullandığımda oyun sırasında fark göremedim.
  • SMAA: En iyi kalite/fps oranı
    MSAA: En iyi kalite (oyun iyi uygulayabiliyorsa)

Gerisi hikaye

Tabi bir de SGSSAA gibi olaylar var, onları karıştırmayalım

Crysis 3 özelinde ise, 2TX SMAA dışındakiler lüzumless
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

Bu MSAA denen kenar yumuşatmada gerçekten bir tuhaflık var, Hitman oyununu aylardır kurmamıştım, sonunda kurup oynamaya başladım, msaa açıkken test ettim fpsler yüksek gözüküyor ama oyunda özellikle kapalı mekanlarda müthiş bir kasılma oluyor, msaa yı tamamen kapadım diğer ayarlar gene ultrada oyun uçmaya başladı, grafiklerdeki değişmeyide oyun sırasında fark edemiyorsunuz, aynı şekilde crysis 3 dede msaa yerine diğerlerini kullandığımda oyun sırasında fark göremedim.

crysis 3'de msaa'ya geçince inanııklmaz bir kasma oluyor fakat fxaa ve txaa yapınca hem kasma geçiyor hemde aynı görüntü inanın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

SMAA: En iyi kalite/fps oranı

Gerisi hikaye

aynen bende 2tx ile oynuyorum 4xmsaa alınca artık kasmalar yavaş yavaş başlıyor fakat arada hiç bir fark yok %0 ben hiç göremedim tamamen lüzumsuz bilgisayarı yormak için yapılmış bir kenar yumuşatması aynı şey battlefield 3 içinde geçerli msaa kapatınca neredeyse hiç bir fark yok fakat fps artışı tavan yapıyor

• köşe yumuşatmalarda gtx 690 ın bile sürünüyor oluşu, crytekin başarısızlığı bence. grafik başarımı, optimizasyonla doğru orantılı olmadığı sürece bir başarı sayılmaz. istedikleri zaman (sie sie) konsollarda muhteşem optimizasyonlara şahit oluyoruz. bu yeni nesil konsollarda da devam edecektir. velhasıl kelam; pc oyunculuğunu ikinci planda tutmaları ne kadar paragöz olduklarının bir kanıtı. öyleki her firma yeni oyunlarında "daha konsolların tam gücünü kullanmadık" deme yüzsüzlüğünde bile bulunabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC_Hawker -- 27 Nisan 2013; 7:00:15 >
  • konsollarda aa kullanılmıyor, çilekle muzu karıştırmayalım diyecem ama ikisi birlikte lezlz oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RDR2 2K HIGH- ZEMİN SORUNU
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIWorldLifeII

quote:

Gerisi hikaye

aynen bende 2tx ile oynuyorum 4xmsaa alınca artık kasmalar yavaş yavaş başlıyor fakat arada hiç bir fark yok %0 ben hiç göremedim tamamen lüzumsuz bilgisayarı yormak için yapılmış bir kenar yumuşatması aynı şey battlefield 3 içinde geçerli msaa kapatınca neredeyse hiç bir fark yok fakat fps artışı tavan yapıyor

Bf3de fark ediyor. 7x bir silah ile vince msaa kapali ve acik olarak bak farki görürsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SGSSAA akar

TXAA yı da beğendim ben üstüne sharpen de uygulanırsa iyi sonuçlar elde ediliyor
  • FXAA en iyi performans ve kalite bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

köşe yumuşatmalarda gtx 690 ın bile sürünüyor oluşu, crytekin başarısızlığı bence. grafik başarımı, optimizasyonla doğru orantılı olmadığı sürece bir başarı sayılmaz. istedikleri zaman (sie sie) konsollarda muhteşem optimizasyonlara şahit oluyoruz. bu yeni nesil konsollarda da devam edecektir. velhasıl kelam; pc oyunculuğunu ikinci planda tutmaları ne kadar paragöz olduklarının bir kanıtı. öyleki her firma yeni oyunlarında "daha konsolların tam gücünü kullanmadık" deme yüzsüzlüğünde bile bulunabiliyorlar.

bencede haklısın pc'leri hep 2. plana koyuyorlar ki pc oyuncuları konsol oyuncularını fark atmış durumda son zamanlarda pc'ye baya önem verildi battlefield serisi gibi fakatta bi adım geriye gitti gta 5 gibi böyle bir oyunun pc'ye çıkıp çıkmama konusunu bile düşünüyorlarsa rockstar games tam bir gerizekalıdır asıl paraları pc platformundan kaldıracaklar haberleri yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: strider_venom

konsollarda aa kullanılmıyor, çilekle muzu karıştırmayalım diyecem ama ikisi birlikte lezlz oluyor

konsolları geçtik zaten gtx 690 bile kasarken eski nesil konsollar çöker herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxıs

FXAA en iyi performans ve kalite bence.

mesele o zaten hiç kastırmayan o fakat kötü olduğu içinmi kastırmıyor yoksa iyi optimize edildiği içinmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

quote:

Orijinalden alıntı: IIWorldLifeII

quote:

Gerisi hikaye

Bf3de fark ediyor. 7x bir silah ile vince msaa kapali ve acik olarak bak farki görürsün.

illaki biraz fark görürsün ama grafik kalitesinde iyi denilecek yerde kötüye gitmiyorsa bence msaa açmanın anlamı yoktur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.